Hae Anna.fi-sivustolta

patterin maalaus

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä ruoste, 30.01.2006.

 1. ruoste Vierailija

  Voiko pattereita maalata? - siis niin että maali pysyy. Muistelen saaneeni joskus opetusta ettei niitä pysty itse maalaamaan. Alareunassa on ruosteinen kohta, jonka syytä en pysty päättelemään. Voiko joku sauma tihkua? - vettä ei kuitenkaan näy. Onko joku maalannut ja millaisin kokemuksin?
   
 2. Suti Vierailija

  Koetas nyt vähän miettiä! Kyllä se maali on siinä pensselissä ihan samaa sivelijästä riippumatta. Pysyy jos et ole rasvannut pintaa ensin.
   
 3. ehe Vierailija

  Käytä automaalia. Se pysyy.
   
 4. gf Vierailija

  Kyllä lämpöpattereita voi maalata. Pinnan pesu ja hionta, pohjamaalaus, valmiiksimaalaus ja ruosteisessa kohdassa lisäksi ruosteen poisto, ruostesuojamaalaus.
  Valitse metallipinnoille sopivat maalit, ohjeet purkin kyljestä tai maalaikaupasta. Tikkurilalta ainakin Pesto ja Empire on lämpöpattereihin suositeltuja.
  Patterisi on ilmeisesti saanut kolhun ja maali on lohjennut ja metallipinta paljastunut. Ilman kosteuskin riittää saamaan aikaan ruostepilkkuja.
   
 5. Pysyy Vierailija

  Meillä maalatiin oikein karmea vanha patteri, josta oli osittain vanhat maalit lohkeilleet jo kolme vuotta sitten ja hyvin on pysynyt. Ei muuta kuin maalikaupan kautta hommiin.
   
 6. mimmi Vierailija

  Tottakai voi maalata, pätevät ohjeet ja aineet sait jo tuossa yhdeltä vastaajalta, sen vaan lisäisin että kannattaa tehdä maalaus lämmityskauden ulkopuolella koska patteri täytyy olla kylmä ja ainakin siinä maalissa mitä minä käytin sanottiin saavuttavan lopullisen kestävyyden viikon kuluessa, eli koko tämän ajan olisi patteri hyvä olla kylmä, kuivuuhan se toki lämpimänä nopeammin, mutta kun se ei saa tehdä sitä, voi halkeilla tms. Lisäksi kun ei ole kyseessä vesiohenteinen maali niin tulee haju ym haitat eikä talvisaikaan oikein pysty kunnolla tuulettamaan kun kämppä jäätyy.
   
 7. Jenni Vierailija

  Ruostetta voi tulla siitäkin, jos kosteutta tihkuu vaikkapa patterin alapintaan.

  Maalasin omat patterini viime kesänä ja ihan hyvät tuli. Ensiksi pesu kidesoodavedellä, huuhtelu, kuivaus, pohjamaali, peittomaalaus kahteen kertaan. Rauta- tai maalikaupasta saa varmasti hyvät ohjeet kun kysyy.

  Tosiaan patterin pitää olla kylmä pinnaltaan ja valkoiseksi maalattaessa kannattaa huomata, että valkoinen maali kellastuu aina lämmön vaikutuksesta. Omat patterinikin ovat jo kellertävät:/
   
 8. hmm Vierailija

  Miten käy, jos maalaan patterini samalla maalilla kuin seinät...? Eli vesiohenteisella maalilla. Voin kyllä antaa olla patterin kylmänä muutaman päivän maalaamisen jälkeen. Olis niin sopiva väri tuo seinämaalissa oleva sävy!!
   
 9. Saku Vierailija

  Kyllä ne voi kuivissa tiloissa maalata vesiohenteisellakin.
  Patterithan ovat uutenakin jo pohjamaalattuja, tosin kuljetus- ja asennuskolhut kannattaisi paikata öljpohjaisella.
   
 10. mimmi Vierailija

  Eipä kukaan estä kokeilemasta, vaan yksi kaveri maalasi seinämaalilla kun sitä jäi yli eikä kestänyt vuottakaan kun alkoi hilseilemään irti, en tiedä sitten oliko syy siinä lämpenemisessä vaiko oliko tehnyt huonosti pohjat.

  Mutta saathan sen patterimaalinkin sävytettyä seinämaalin väriseksi jos kerran sävy miellyttää.
   
 11. vierailija Vierailija

  Kyllä patteria voi maalata huoletta. Muistaa vain tehdä pohjatyöt kunnolla. Itse katselin ohjeita https://kodinplaza.fi/ kautta, puhdistin patterit rätillä ja puhdistusaineella liasta, pölystä ja rasvasta. Kevyt hionta on tärkeää tämän jälkeen niin maali tarttuu paremmin. Lopulta 1-2 kerrosta patterimaalia levitettynä keinokuitusiveltimellä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti