Hae Anna.fi-sivustolta

Paukkeen keinoin herättiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 16.07.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilettäin kymmenen kieppeissä ikkunat helisivät, kun äänivallit murtuivat hävittäjien vuoksi, eikä kukaan oikein tiennyt syytä moiseen. Venäläiset olivat kansainvälisessä ilmatilassa, jos nyt tuo tieto pitää paikkansa, joten jyskyjen syy oli laillinen. Lapsille ja eläimille pauke on pelon aihe, kuten myös aikuisille, joilla on karvaita muistoja pommituksista. Osa kai epäilee pauketta keinoksi herättää väestö havaitsemaan, kuinka helppoa on viestittää hävityksen alkamisesta. Ei tarvita joukkoviestimiä, koska omien hävittäjien avulla saada tietous kaikkien korviin.

  Moni kaivoi taskustaan älypuhelimen ja yritti saada tietoa siitä, miksi ilmavallit murrettiin. Kaikki eivät hätkähtäneet, vaan osasivat arvata, että syy on vähäinen, kuten olikin. Jos liian usein toimitaan tuolla tavoin, väki tottuu touhuun, eikä ala pelätä silloinkaan, kun on aihetta siihen. Lapset voivat saada ikiaikaisen pelon olla ulkosalla, koska kauhistuvat iäkseen jouduttuaan yht'äkkisen jysäyksen uhriksi. Onneksi ihmiset osaavat toimia toisin kuin eläimet, jotka voivat säikkyä jopa ilotulitteita.

  Osa ihmisistä oli sisätiloissa havaiten, että koko talo tärähti, muttei tiennyt syytä hirvittävään pamaukseen. Arvioita ryskeeseen syntyi liukuhihnalta, joten eräissä kunnissa olivat maa-ainekset sortuneet, vaikkei tarinoinnissa ollut päätä eikä häntää. Mutta pelko jäi kytemään, eikä sitä ole enää helppo kitkeä ajatuksista. Ruotsissa käyttävät rahaa sukellusveneiden etsimiseen saadakseen aikaan saman pelkotilan kuin suomalaiset ilmavalleja rikkoen, mutta rikkaat riehuvat aina eri tavoin kuin köyhät.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 049
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yläkerran isäntä metelöi tällä erää, muttei yhtä korviahuumavasti kuin hävittäjä, jonka aiheuttama pauke kantautui suurelta osin vain suomalaisten ja turistien korviin. Venäläiset tuskin edes tietävät, että heidän koneensa halkoi ilmatilaa Suomenlahden yllä, joten eivät joutuneet äänisaasteen alaisiksi lainkaan.

  Sadevesi on piristävä lisä niin kasveille kuin eläinkunnalle, koska jollain tavoin salamointi vähentää paineita ilmakehässä. Äsken räpsäytti kovin lähellä, mutta eipä ole tällä tontilla ollut koskaan häiriöksi.

  Ukkonen aiheuttaa herkissä sieluissa myös pelkoa, sillä jotkut vetävät kumisaappaat heti jalkaan, kun salamat iskeytyvät maahan. Osa piiloutuu jopa pieneen kellariin, koska kuvittelee olevansa siellä turvassa. Kertomansa mukaan yksi sellainen sanoi nähneensä pallosalaman pyörineen navetassa, kun oli hoitamassa lehmiä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti