Hae Anna.fi-sivustolta

Pekingin hotellit

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä rene, 12.12.2004.

 1. rene Vierailija

  Olemme 3 suomalaista menossa tammikuun puolivälissä 2 yöksi Pekingiin. Tietääkö kukaan hinta-laatusuhteeltaan hyvää hotellia Pekingin keskustasta ?

  Hotellin tulisi olla siisti; ravintola- ja saunapalvelut saisi olla myös itse hotellissa. Thaimaassa edullisimmissa hotelleissa on hinnat per huone.... miten Kiinassa ? -Saako 2+lisävuodehuoneita ?

  Pitääkö hotelli tilata esim. Net:n kautta etukäteen, vai voiko esim. taxikuskien tietotoimistoon luottaa ?

  Kiitos vastauksistanne !
  Rene´
   
 2. pk Vierailija

  Viime helmikuussa olimme viikon Pekingissä. Asuimme Great Wall Sheratonissa - hieno hotelli, ravintoloita, saunaosasto uima-altaineen ym. Koska olimme räätälöidyllä ryhmämatkalla, en osaa sanoa huoneen hinnasta mitään, mutta käväise vaikka katsomassa www.sheraton.com, sieltä kävin itsekin ennen matkaa katsomassa hotellitietoja. Myös muilla kansainvälisillä ketjuilla on omat sivustonsa. Itse ainakin varaisin hotellin jotakin kautta etukäteen, taksikuskit eivät nimittäin osanneet kuin Kiinaa, muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. Muutenkin heille piti olla hotellin - tai minkä tahansa paikan, mihin olit menossa - nimi ja osoite kiinaksi kirjoitettuna paperilla, jotta osasivat perille, siltikin joskus tuntui, että taidettiin ajaa monenkin mutkan kautta...
   
 3. Shanghaista Vierailija

  Tallaisiin kysymyksiin on mahdotonta vastata, kun et kerro, paljonko olet valmis maksamaan hotelliyosta :)
  eli

  www.asiahotels.com

  www.sinohotel.com

  ***** hotelit ovat Pekingissa hyvia hotelleja, mutta myos hyvin kalliita :)

  Jos haluat valttaa pahoja liikenneruuhkia (eli kuljet mahd. vahan taksilla), kannattaa hotelli valita kaupungin itapuolelta, missa esim. ""silkkikuja"", kielletty kaupunki ja Tiananmenin aukio sijaitsevat. Metropysakin laheisyys on myos todella hyodyllinen asia. Metrolla liikkuminen nopeuttaa kulkemista.

  Pekingissa ei ole nk. ""keskustaa"" kuten yleensa suurissa kaupungeissa. Kaupungin itapuolella sijaitsee suurin osa lahetystoista, joten siella on myos lansimaalaisia ravintoloita (jos tama asia on tarkea) ja hotelleja.

  Jos haluat kokeilla hyvaa ""kotityyppista"" kiinalaista ruokaa, ei kallis, mutta siisti paikka, niin mene ""Xiao Wang home restaurant"" nimiseen paikkaan, myos engl.kieliset ruokalistat, siella kay paljon paikallisia, eli ei ole mikaan ""turistipaikka"". Yksi ehka helpoiten loydettava on suurin piirtein vastapaata ""YaShow -Market (Yaxiu) eli entinen Kylin Plaza, Sanlitunista Gongti-katua itään. Hyvin lahella Pacific Plaze shopping mall/ office tower kompleksia. Ennen ainakin ravintolalla oli iso kyltti kadulla.

  Jos teilla on aikaa kayda muurilla, kohteeksi Mutianyu tai Simatai. Badaling on pahin turistirysa, tosin, se on lahin muurin osa, minne voi menna kavelemaan.

  Mukavaa matkaa!
   
 4. rene Vierailija

  Kiitoksia vastauksistanne !

  Etsimme keskitasohintaista hotellia (= Thaimaassa saa 1000 Bahtilla jo aika hyvätasoisen huoneen) Pekingistä.

  Muuten emme tiedä maasta, nykytilasta yhtään mitään. Kavereidemme tiedot ovat tietysti parhaita..... mutta esim. matkakaverimme 20 v. sitten Kiinasta olevat kokemukset ovat varmaan muuttuneet ... ja rajusti.

  Onko tullissa muuten vanha ""venajän malli"" vieläkin; eli että pitää kirjoittaa omaisuutensa ja rahansa tulliselvityskaavakkeelle ennen maihin menoa ?

  Rene
   
 5. Shanghaista Vierailija

  Kiinaan saapuessa ei tarvitse tayttaa kuin maahansaapumiskortti (nimi, osoite, passinro ym.) ja terveyslappu, tama on saattanut jo poistua, olen viimeksi tullut heinakuussa tahan maahan.

  Lentokentalla menkaa viralliseen taksijonoon, ettei teita huijata. Taksijonossa on virkailija, joka tietaa ainakin isoimpien hotellien engl.kieliset nimet, jotta voi kertoa kuskille ne kiinaksi. Paras vaihtoehto on, etta teilla on jo valmiiksi hotellin nimi ja osoite kiinaksi paperille kirjoitettuna.

  Takseissa on taksamittarit, kuljettaja on velvollinen laittamaan sen paalle. Jos ei onnistu, niin osoita kuskin taksilupaa (pelkaajan paikan puolella ikkunalla) ja puhelinta. Siina luvassa on numero, johon kuskista voi valittaa. Taksilupa lahtee vain muutamasta valituksesta ja se on vaikea saada takaisin. Tippia ei Kiinassa anneta, ei kuulu kulttuuriin. Taksin mittarin summaan lisataan aina tietullit, kuljettaja on velvollinen antamaan tullin kuitit asiakkaalle.
   
 6. Matti Vierailija

  Shanghaissa on ainakin lentoaseman terminaalissa hotellien info ja varaus paikka,oliskohan Pekingissä samoin.Ei kylläkään mitään superhalpaa (25e/vrk) oli halvin,mutta varsin vaivaton operaatio .Sitten Kiinasta lähdettäessä ei ainakaan Shanghaissa tarvinnut maksaa 90 Yuanin lentokenttäveroa
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti