Hae Anna.fi-sivustolta

Pelkäätkö kuolemaa?

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä No, 15.01.2011.

 1. 'wink' Vierailija

  Sama täällä. Vain niillä, jotka uskovat elämän jatkuvan kuoleman jälkeen (tavalla tai toisella) on syytä pelätä.

  Miksi pelkäisn? Mitä pelkäisin?
   
 2. KARS JEDIMESTARI Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  0
  EI OLE KUOLEMAA ON VAIN VOIMA

  T KARS SKYWALKER JEDIMESTARI
   
 3. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kuolemaa tarvitse pelätä sillä me, sielu mukaanlukien vain lakkaamme olemasta!
  Omaiset sitten potkaisee ruumiimme hautaan, jossa se lahoaa maaksi!

  Tämä maanpäällinen elämä on tehty elettäväksi ja hukkaan monella elämä menee itsensä tarkkailussa, pidättyväisyydesä, kiihkouskovaisuudessa jne..

  Ei teidän jumala tarkoittanut sitä että palvotte kirkkoja,seurakuntaa, jumalankuvia jne vaan hän tarkoitti sitä että eläkää elämänne hyvin.

  Jumalahan kielsi tekemästä palvontakuvia, kirkkoja tms itsestään :Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa,
   
 4. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 643
  Saadut tykkäykset:
  1 732
  Tuon voi kääntää niinkin päin että ateisti ja skeptikko ei uskalla nähdä että ehkäpä onkin jotain muutakin kuin aistein ja tietein keinoin havaittava.

  Terveisin sinuksi luultu ;D (Vaikka ajatuksemme taitavat olla suurelta osin erilaiset, mitä nyt jotakin yhtäläisyyttä on ;D Mut se yhtäläisyys sit riitti vainoharhaisille ;D)
   
 5. ihmettelevä matkalainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  11.01.2011
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taidat sittenkin pelätä kun niin kiivaasti kantaa otat, ja sehän on vaan inhimmillistä, ihminen on lajeista ainoa....vai onko? mutta kuitenkin...joka tietää kuolevansa ja sitä pohtii, niinkuin selvästi sinäkin"
  Miten tämä kommenttisi loppuosa liittyy kuolemanpelkoon?
   
 6. Triviaalia tietoa Vierailija


  tähän yhteyteen mutta ihminen ei ole ainoa. Ajatus että vain ihminen olisi ainoa joka pohtii ja tietää kuolevansa, on vanha ajatus. Nykyään tiedetään että esim elefanit surevat ja haútaavat kuolleensa ja muistavat hautapaikat vuosienkin kuluttua.
  Samoin ainakin ihmisapinoiden tiedetään tietävän kuoleman käsitteen.
  Koska ihmisen kuvitelmat ja käsitykset ovat mitä ovat, (aiemmin ei neekereillä, intiaaneilla ja muilla alkuasukkailla ollut vuosisatoihin älyä eikä tunne-elämää koska sen puuttuminen heiltä hyödytti valkoisia ja mahdollisti "tarvittavan" raakuuden ilman omantunnonvaivoja) voi hyvin olla että tosiasiassa jokainen eläin tulee pohtineeksi kuolemaa kun sellaisen ensi kerran näkee. Ihminenkään ei välttämätää tajua että kuolema koskettaa häntäkin vaan luulee itseään kuolemattomaksi, vaikka olisi nähnytkin kuolemaa. Sen täytyy tulla jotain kautta hyvin läheiseksi että havahtuu omaan kuolevaisuuteensa, ja alkaa sitä ajatusta prosessoimaan.
   
 7. sudensydän Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joskus pelkäsin kuolemaa tosi raskaasti. Sitten uhmasin, huusin hälle että tule nyt sitten prkl vain poimimaan kukka tummaan puutarhaasi. Onneksi hän vain viittasi hiljaisena uusteinixuhmalleni mustalla patakintaallaan. Nyttemmin kunnioitan Kuolemaa, koska hänet varmasti tulen kerran tapaamaan ja koska hän voi tulla milloin vain, ja haluisin nyt niin kovastipaljon elää. Elämännälkä istuu jalkopäässä, ei se voimiaan säästä jne.

  Mikähän seuraava tunnevaiheeni häneen on. Kuolemaparka ei edes taida ymmärtää millaista tunnepaloa monessa pienessä ihmis- (tai suden)sydämessä herättää.
   
 8. Tiedoton Vierailija

  En oikein tiedä mitä kuolemasta ajattelisin. Toisaalta se tuntuu kamalalta, kun menettää läheisiä ihmisiä, eikä näe heitä enää. En myöskään itse mitenkään erityisesti halua kuolla, päin vastoin, elämisessä on monia puolia, mitä en halua menettää. Tietoisuuteni ja kehoni aistien kokemat nautinnot, ajatukseni, läheiset ihmiset, luonto ja maailma. Kuolema on ennemminkin tyly ja hyvin epämiellyttävä fakta, jonka hyväksyy, koska sen kohtaa kaikki tasapuolisesti, kuten monet muutkin ikävät asiat eivät tule yksinomaan minun kontolleni.
   
 9. Fossu501 Jäsen

  liittynyt:
  02.10.2017
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  no ei kannata pelätä kuolemaa kun tietöäää että se on vain välietappoi ksoka kun kuolee joutuu viden teen ulottuvuudeetn jonne Kars skywaker jedimeistari sanoi jo tassä aikaisemmnin. Sitä sitten synnytään ennemmin tai myöhemmin uudelleen joko tänen maapaloole tai jonnekni muualle planeetalle ehkä tönne universumiin toiseen galaksiin, iahn jonnekin täyisn outon uuteen kösittämäntömään poaikkaan meidän univerusmissa muta toki on mahdollista jotuua myös jonekin muuhun univerumiin jonnekin mitä siellä on t


  jE
  ikä vätlämättä synny ihmiseksi ollenkaan ovi suynrtyä eläimeksi tai alieniksi tai kasvuisi tai bakteeriski sieneksi kiveksi miksi vaan voi syntyä tää on niin raikkaan ykdilöllisät se riippu niin monesta tekijästä esimerkiksi karmasta jota meille on kertunyt psotiiivsita negatiivista tao neutraalia se on tekijä oka vaikuttaa mihin ja milloin synnytään  voi joutua myös helvettiin helvettehö on tuhansia niitä on kuukuumia ja kylmiä diellä muun muassa paha karma uhdistuu toki niitö on muunkni paikka voi sk
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti