Hae Anna.fi-sivustolta

Peloponnesos, Methoni

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Kesäkuu 2008, 09.08.2007.

 1. Kesäkuu 2008 Uusi jäsen

  liittynyt:
  03.07.2007
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on jo varmaan Finnmatkalaisia kotiutunut lomanvietosta Peloponnesosta/Methonista. Odotan innolla ja uteliaana matkakertomuksianne/kokemuksianne ko. paikasta. Oletteko olleet Finnmatkojen retkellä Ateenassa tai muualla ? Minkä merkkisiä/hintaisia ovat vuokra-autot ja onko niitä yleensäkään tarjolla ? Mitenkäs tuo shoppailu, onko sen verran kauppoja, että teini saa lomalle säästetyt rahansa tuhlattua ? Jos vielä sattuisi joku joka osaisi kertoa jotakin hotelli Methoni Beachistä. Tällä saitilla onkin tuossa alempana kovasti tietoa tuosta Methonin toisesta huoneistohotellista. Kiitämme jo näin etukäteen jos jaksatte kirjoitella tänne kokemuksistanne.
   
 2. Canaryfani Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.06.2006
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kerro kellekään terveisiä Kreikasta - koska kukaan ei niitä lähettänyt! Kahden viikon matka Manner-Kreikkaan on nyt kuitenkin onnistuneesti tehty ja kerron tässä omista tuntemuksistani seuraaville matkustavaisille.
  Kohde:
  Methoni on pieni 1500 asukkaan kaupunki, josta paikalliset englanniksi käyttävät ilmaisua ”village”. Alue on ymmärtääkseni hyvin alkuperäistä kreikkalaisseutua, jota turismi ei ole ainakaan vielä pilannut. Kylän kupeessa olevalla leirintäalueella oli pääosin italialaismatkailijoita matkailuautoineen, mutta katukuvasta puuttuivat tyystin omavaltaisesti käyttäytyvät sakemannit ja öykkäröivät britit. Kylän keskustassa on yksi kadunpätkä, johon kaikki liiketoiminta periaatteessa keskittyy. Liiketoiminta on kyllä ehkä liiankin suureellinen lausahdus parista turistirihkamakaupasta, parista pienestä elintarvikemarketista, kolmesta leipomosta, kahdesta lihakaupasta, taksitolpasta (3 taksia!), bussipysäkistä, postista ja kahdesta pankkiautomaatista. Myös pieniä alle kymmenen huoneiston hotelleja tuntuu olevan runsaasti.
  Methonin kupeessa oleva iso venetsialaislinnoitus on varmasti monelle useammankin päivän vierailukohde. Vallinneessa helteessä linnoituksen sisällä ei ollut kuitenkaan mikään nautinto vaeltaa, kun se edes vähän vilvoittava tuuli jäi muurien ulkopuolelle. Mutta paikkana kuitenkin ”must”, jonka muurit lisäksi valaistiin iltaisin näyttävästi.
  Ruokailu:
  Tavernoja Methonissa on riittävästi parinkin viikon asumiseen, eikä välttämättä tarvitse ruokailla kahta kertaa samassa paikassa. Suosikiksemme muodostuivat lähellä ranta-aukeata sijaitseva Niko´s Taverna, perhetaverna Sapienza ja kaupungin huipulla auringonlaskun puolella sijaitseva näköalaravintola, jonka nimessä on liian monta kyrillistä aakkosta minun muistettavakseni. Kahden hengen ruokailut maksoivat nälän syvyydestä - ja sen seurauksena valinnasta - riippuen 12:sta 25:een euroa. Näihin hintoihin jokainen lisätköön ruokajuomansa, joka meillä oli pelkkää mineraalivettä. Pikkunälkään kävimme parina iltana syömässä viiniköynnösten alla pienet specialpizzat (à 4,50€) keskustassa sijaitsevassa idyllisessä Garden-pizzeriassa.
  Ostokset:
  Kuten edellä totesin, ostosmahdollisuudet ovat varsin rajalliset, mutta päivittäiseen elämiseen tarvikkeet kuitenkin löytyvät ainoasta ”sekatavarakaupasta” nimeltään DIA%, joka kooltaan vastaa noin puolta meikäläisestä maaseutu-SIWAsta. Hintataso on suunnilleen sama, kuin kotosuomessa ja valikoima vaihtelee päivittäin. Lähialueella (n. 10 km:n säteellä) sijaitsee Pyloksen kaupunki, jossa ostosmahdollisuudet ovat hieman monipuolisemmat ja Finikoundan kylä, joka taas tarjoaa sitä tyypillistä rantaturistikrääsää. Kalamatan kaupunkiin on matkaa kuutisenkymmentä kilometriä ja siellä tarjonta lieneekin jo toista luokkaa, mutta omalta kohdaltamme se jäi toteamatta.
  Liikkuminen:
  Edellä mainitsemiini Pylokseen, Finikoundaan ja Kalamataan pääsee huokeasti bussilla ja aikataulujakin on saatavilla - niiden paikkansapitävyyskin lienee ainakin noin-luokkaa? Taksilla matkaaminen maksaa pyöreästi euron kilometriltä ja taksin saa tilattua hotelliin etukäteen haluamanaan aikana, samoin kuin pois hakemisen matkustuskohteesta voi - ja kannattaakin - sopia menomatkalla valmiiksi. Itsellemmekin oli käydä ohraisesti Finikounda-visiitillämme, kun lähetimme Methoni-taksimme pois sopimatta noutoa. Onneksi taksikuski tiesi Finikoundan taksitarjonnan ja tuputti meille puoli väkisin oman käyntikorttinsa. Neljä tuntia neljänkymmenen asteen helteessä Finikoundassa oleskeltuamme emme olleet nähneet yhtään taksia (sitä ainutta - kuten myöhemmin selvisi!) ja ruokailtuamme rantatavernassa pyysimme tarjoilijaa soittamaan meille Methonista aamuisen tulotaksimme. Kehtasi äijä vielä virnistellä tullessaan hakemaan meitä varttia myöhemmin! Taksa oli täsmälleen sama 10 euroa, kuin aamuisella menomatkalla.
  Finnmatkojen kautta auton vuokraaminen maksaa noin 60 euroa vuorokausi, skootteri oletettavasti vähemmän. Rannan leirintäalueen kupeessa vuokrataan polkupyöriä 6 eurolla päivä.
  Retket:
  Emme osallistuneet Finnmatkojen tarjonnassa oleville retkille - osin niiden hinnan, osin vallinneen lähes neljänkymmenen asteen helteen vuoksi. Esimerkiksi päiväretki Olympialehtoon (sitäkin yrittävät näköjään parhaillaan polttaa?) maksoi 45€ henkilöltä ja siihen sisäänpääsymaksu 9€. Se on summa, jonka mieluummin säästin makailemalla saman ajan rannalla ja uimalla ja tuhlasin rahat parina kolmena iltana runsaalla kreikkalaisella päivällisellä. Mutta en tuomitse, jotakuta Olympialehto varmasti kiinnostaa tuonkin rahan edestä - ja hyvä niin! Samoin retki Sapienzan saarelle on mahdollista tehdä huokeammallakin kuin Finnmatkat tarjoaa. Methonin rannasta lähtee päivittäin vene Sapienzaretkelle parilla kympillä, mutta tekemättä jäi sekin helteen takia. Päivä 40 asteen helteessä merellä, niin minut voi illalla syödä 85-kiloisena keitettynä rapuna. (väri sama!)
  Eläimistö:
  Kuten jo aiemmin mainitsin, saksalaiset ja britit puuttuivat, joten haittaavia eliöitä ei liiemmin ollut. Jonkin verran ampiaisia, mutta vähemmän kuin Suomen kesässä ja ovat vähintään yhtä kesyjä. Iltahämärissä lenteli pienen pieniä hyttysen näköisiä ja tapaisia hyönteisiä, jotka suomalaisserkuistaan poiketen pistivät ensin ja inisivät vasta sen jälkeen. Mitään suomalaishyttysistä poikkeavaa allergiareaktiota ei puremista seurannut. Heinäsirkkoja/hepokatteja/kaskaita kuului olevan paljon, mutta näkökontaktit vähäisiä. Irtokoiria ja -kissoja näkyi tavanomainen Eteläneurooppalainen määrä. Yleisin eläin tuntui olevan auton alle jäänyt siili. Niitä oli kuin Suomen kesässä.
  Hotelli:
  Suurin plussa matkalla oli huoneistohotelli La Sapienza. Sijainti tosin pienen pieni miinus, sillä matkaa keskustaan rantaa/rantakatua pitkin kertyy pari kilometriä, mutta kuntoiluasenteella liikkeellä ollessa se ei tuntunut missään, vaikka useimpina päivinä matka tuli talsittua kolmekin kertaa. La Sapienza on muuten Methonin ainoa hotelli, jossa on uima-allas!
  Hotellin henkilökunta on todella ystävällistä ja palvelualtista. Aamiaisesta huolehtiva Jimmy osaa kanadalaissyntyisenä englanninkielen moitteettomasti ja muidenkaan kanssa ei kielivaikeuksia ole, vaan samalla englannilla asiat hoituvat. Siisteys hotellissa on hyvä, vuodevaatteet ja pyyhkeet vaihdetaan kolme kertaa viikossa, uima-allasalue siivotaan perusteellisesti joka aamu ja muutkin tilat hohtavat puhtautta. Hotellin omistajan vaimo(?) vastaa henkilökohtaisesti siivouspalvelusta.
  Huoneistohotellin keittiövarustus on niukin, mihin me olemme runsaan parinkymmenen matkailuvuotemme aikana törmänneet. Tosin huoneistokohtaisia eroja saattaa olla? Mutta koska olimme jo etukäteen päättäneet, että tällä matkalla pakoilemme minun 50-vuotisjuhlia lomailemalla, niin itse emme keittäneet kuin iltapäivä- ja iltakahvit. Sitä varten varasimme matkalle mukaan Juhlamokat, suodatinsuppilon ja suodatinpaperit. Ja hyvä että varasimme, koska niitä tarvittiin. Pelkistetyn aamiaisen (kahvi, tuoremehu, leipäviipaleet, marmeladi, hunaja ja voi) täydensimme - Jimmyltä luvan kysyttyämme - joka aamu omilla kinkuilla, juustosiivuilla ja tsatsikilla. Sillä pärjäsi hyvin pitkälle iltapäivään.
  Viikoittain isäntä henkilökuntineen ja sukulaisineen järjestää hotellissa barbeque-illan, johon asukkaat voivat osallistua 8€:n korvausta vastaan. Tuolla rahalla saa syödä grillattua kanaa ja porsasta ja kreikkalaista salaattia itsensä täyteen asti.
  Pienenä esimerkkinä hotellin henkilökunnan palvelualttiudesta olkoon isäntä George, joka eräänä iltana ollessamme palaamassa päivällisen jälkeen rantakatua kävellen hotelliin tuli meitä autollaan vastaan, teki U-käännöksen ja kyyditsi meidän perille. Kiittäessäni ja kehuessani palvelun tasoa, totesimme yhdessä Finnmatkoilla olevan tarvetta tarkentaa La Sapienzan luokitusta vähintään 5 tähteen?
  Summa summarum:
  Methoni on sopiva lomakohde niille, jotka hakevat lomalta rauhaa ja rentoutumista. Varsinkin yhden viikon oleskeluun se on hyvä paikka, mutta kahden viikon aikana alkaa käydä vähän liiankin tutuksi. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja etäisyydet pieniä, joten vaihtoehtoja Methoni-elämään on helppo löytää. Saatamme joskus vielä tehdä uudemmankin matkan Methoniin - varsinkin kun kaipaamme lomaltamme rauhaa ja hiljaisuutta.
  Tämän jälkeen palaan kuitenkin taas ruotuuni, eli seuraava kirjoitelmani ilmestyy nimimerkkini mukaisesti tuonne Kanariansaaret-osioon, kun ensi talven kuuden viikon Maspalomasmatkaani on aikaa alle 100 aamua! Palaillaan siellä.
   
 3. Barbeito Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  608
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva lukea tuollaista oikeaa asiaa, Kanafani! Lupaan tehdä saman ensi keväänä, kun/jos selviän elossa sieltä Taikuista.
   
 4. Sini Vierailija

  Oltiin juuri tuona ekana kesänä Peloponnesoksella eli silloin kun FM aloitti matkoja sinne.
  Asuimme Pyloksessa, hotelli oli Philip.
  Tosi hyvä majapaikka, sijainti loistava eli mahtavat näköalat.
  Vuokrattiin auto muutamaksi päiväksi ja ajeltiin sillä melko laajasti.
  Methonissa käytiin myös.
  Seudulla on tosi paljon nähtävää ja mukavaa oli se että siellä näki paikallista elämää.
  Pylojsen lähellä on kaksi hienoa hiekkarantaa.
  Jokin aika sitten muisteltiin että juuri tuo reissu oli ehkä paras mitä koskaan on Kreikkaan tehty. Matkoja sinne on yli 50.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti