Hae Anna.fi-sivustolta

Pelottaa kulkea

Viestiketju osiossa 'Eläkkeellä' , käynnistäjänä Arkajalka, 18.09.2013.

 1. hurppakurppa Vierailija

  No, esim. minä luen ilmaiseksi netistä Iltasanomia ja Iltalehteä. Melkein joka päivä on joku tapettu.
   
 2. Joillekkin Vierailija

  täytyisi linkittää uutiset valmiikis kun eivät vaivaudu lukemaan ellin-palstoja pidemälle. Sitten täällä h-moilasena" jankutetaan, ettei koskaan ole mitään väkivaltaisuuksia ja tappoja tapahtunut.
   
 3. hohhoh Vierailija


  Ai lenkkipolulla????Porvoossa kesällä mustalainen teloitti hampurilaisjonoon muutaman sivullisen, Sellossa musulmaani ampui hengiltä prisman työntekijöitä, metrossa 200 0-luvun alussa kirveellä surmattiin opiskelija, Myyrmannissa taas räjähti pommi ja sitten nämä kouluampumiset. Eli tapahtuneet väkijoukon keskellä ei missään lenkkipolulla.
   
 4. Huomaahan Vierailija

  tuostakin kun kaivelee jo vuosia vuosia sitten taphtuneita asioita, ettei lue lehtiä ja päivän tapahtumia. Näistä kauheuksista nyt uutisoitiin telkkarissa joka päivä, viikkoja ja joka uutisissa viikkoja. Ei ihme jos ei olisi jäänyt muistiin.
   
 5. Marjaana Vierailija

  olen lenkkeillyt viimeiset 20 vuotta säännöllisesti. Tänä aamuna kävin aamulla juoksemassa lenkin klo 7.00-8.30,. Eipä näkynyt kuin pari muuta ihmistä ja muutama henkilöauto täällä Länsi-Vantaan kaduilla. Arkisin juoksen töiden jälkeen klo 17-19 välillä ja täysin rauhassa saan mennä. Varmaan olen sitten liian ruma ja vanha, ikää on 55v. Itse en uskaltaisi juosta maaseudulla pimeässä karhujen ja susien seassa, mutta täällä kaupungissa katuvalojen loisteessa on täysin turvallista ulkoilla.
   
 6. Harvoinhan Vierailija

  niitä sattuu, mutta sattuu kuitenkin kun huono tuuri käy ja liikkeellä on joku hörhö. Eipä siitä ole kun pari vuotta, onko sitäkään kun keksellä kirkasta päivää sattui kuolemaan johtava väkivalta pyöräilevälle ihmiselle.
   
 7. lue lehtiä Vierailija


  Justhan oli Ruotsissa musta mies puukottanut kuoliaaksi 15 v. pojan ja apuun tulleen 57 v. naisen. Että sillälailla.
   
 8. Marjaana Vierailija

  meinaatko sinä olla lopun elämäsi kotona neljän seinän sisällä vai miten ajattelit suojautua näiltä hörhöiltä?

  Oletko tosiaan sitä mieltä että Suomessa ei enää voi kävellä ulkona kadulla yksin vaan heti joku hyökkää päälle ja raiskaa tai tappaa?

  Minä ainakin aion liikkua niinkuin ennenkin niin kauan kuin jalka vielä nousee. Kotona ehtii istua tarpeeksi rollaattori-iässä.
   
 9. asiayhteys Vierailija

  No joo, mutta eivät olleet lenkillä.
   
 10. Iltashoppailija Vierailija

  Olen lukenut tätä ketjua ja ajatellut, ettei pelota. Äsken olin kaupungilla, satoi ja oli jotenkin niin synkkää ja pimeää, vaikka oli katuvalot. Tuli mieleen, että mitä tekisin jos joku nappaisi olkalaukkuni. Tämä ajatus sai minut siirtämään kännykän ja lompakon takkini taskuun. No ihan rauhassa sain kävellä.
   
 11. Hauki Vierailija

  on kala. Ei tässä ole ollut yksitään kyse lenkkeilystä, vaan yleensä yksin kulkemisesta ilalla.
   
 12. Marjaana Vierailija

  pipipääihmisiä on liikkeellä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja missä tahansa.
  Jos alkaa pelkäämään, saa pelätä loppuikänsä.

  Teidän logiikallanne hoitolaitokset, sairaalat ja kodit ovat kaikkein pahimpia paikkoja mitä kuvitella voi. Lähes kaikki ihmiset, muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta, kuolevat joko vanhainkodissa, sairaalassa tai kotonaan.
   
 13. Kerttu-Maria Vierailija


  Ei kai kukaan voi pelkäämään rueta eikä kai rupeakkaan, mutta varovaisuus ei ole yhtään huono asia yksin iltasella liikkuessa.
   
 14. höhö Vierailija


  No ettehän te mummot missään yksin liiku, aina on joku reino mukana. Koti on muuten vaarallisin paikka naiselle. Kun liikkuu yleisellä paikalla niin aina saa apua, mutta siellä kotona ei auta kukaan.
   
 15. aika yleistä Vierailija

  Niinpä
  TS: Poika pahoinpiteli itins, toinen poika kavalsi idin rahat - Kotimaan uutiset - Ilta-Sanomat
   
 16. Marjaana Vierailija

  Ei näkynyt mitään pelottavaa ulkona tänäänkään. Tulin juuri 8 km juoksulenkiltä.
  Pimeätä siellä kyllä on, onneksi on katuvalot.
  Eipä näkynyt muita kuin tavallisia töistä kotiin palaavia ihmisiä. Paria naapuria moikkasin ohijuostessani, olivat pihoillaan tekemässä jotain. Yhden koiranulkoiluttajanaapurin kanssa juttelin muutaman minuutin niitä näitä.
   
 17. N53 Vierailija

  Jokunen vuosi sitten työkaverini oli klo 22 -23 illalla kävelemässä yksinään tämän pikkukaupungin keskustassa kotiin kun vastaan tuli 3 ihan normaalin, siistin näköistä nuorta miestä.

  Kun he olivat kohdalla ohittamassa, täysin yllättäen humahti nyrkki naamaan ja työkaveri kaatui katuun. Pojat repi rannekorun niin että rannekin oli ihan ruhjeilla. Naama oli ihan turvonnut punaisen, sinisen, keltaisen kirjava viikon, rillit meni rikki - hän ei ottanut lääkärin tarjoamaa sairauslomaa kun on opettaja. Hän halusi tulla kouluun luokan eteen näyttämään nuorille mitä yksi nyrkinisku voi aiheuttaa.
   
 18. Marjaana Vierailija

  saiko poliisi kaverit kiinni?
  Ystävälläsi oli aivan varmasti antaa erittäin hyvät tuntomerkit lyöjästä ja muistakin pojista.
  Kaupungin keskustasta löytyy hyvin usein turvavalvontakameroita joiden kuvista pojat on voinut tunnistaa. Ainakin meillä täällä pääkaupunkiseudulla löytyy.
   
 19. N53 Vierailija


  En muista ainakaan kuulleeni.
  Eipä siitä paljon mitään rangaistusta saa vaikka kiinni saisivat, sakkoa ehkä -jonka jättävät maksamatta.
   
 20. Birgitta Vierailija


  Luulisi pikkukaupungissa jäävän kiinni helposti, ellei sitten ollut rikastus. Ainakin meillä kaikki tunnistaa toisensa. Opettajakin varmaan muistaa oppilaansa.
   
 21. vainiin Vierailija

  Ei tarkoitakkaan pelkästään mummoja vaan jokaista ihmistä nuoresta-vaariin (vaikka on eläkkeellä palsta). Monien on tultava esim. vuorotyöstä yksin, ellei ole autoa. Eikä jokaista ole "joku reino" vastassa, vaikka hyvä olisi olla. Aina ei valitettavasti saa apua. Monestikkin sivulliset juoksevat karkuun pelosta, ellei ole raavas mies kysymyksessä, joka sattuu paikalle. Voivat tietty hälyttää apua, mutta kun apu tulee, on jo tapahtunut vaikka mitä ja roistot haihtuneet.
   
 22. no joo Vierailija

  mutta jos kaupungissa asuva/vuorotyössä käyvä alkaa vastaantulijoita pelkäämään, on aika mennä itsepuolustuskursseille tai mielenterveystoimiston asiakkaaksi.
   
 23. no höh Vierailija


  Tervejärkisellä on itsesuojeluvaisto. Sulla sitä ei ole.
   
 24. no joo Vierailija

  hei haloo, sanonko minä pomolle, että sori, en voi tehdä iltavuoroja kun en uskalla kulkea bussipysäkiltä 400m kotiin valaistua katua pitkin?
  Älä nyt viitsi olla lapsellinen! Kymmenet tuhannet naiset tekevät vuorotyötä esim. hoitoalalla.
  Mistä heille kaikille saadaan miespuoliset saattajat joka illalle ja joka bussivälille. Ei hyvää päivää. Ilmeisesti vanha sanonta pitää paikkansa. Kun ikää karttuu, sitä tulee lapseksi jälleen ja näköjään alkaa pelkäämään mörköjä kaikkialla.
   
 25. no höh Vierailija


  Täytyy kertoa sulle rautalangasta. Tervejärkinen vuorotöistä illalla tulleessaan kyllä vähän vilkuilee ympärilleen, muttei nyt sentään pelko kurkussa kulje. On niinkuin hiukan varuillaan, ei siis ihan huoletonna viheltele kotiin mennessään. Sinä siis liioittelet meidän pelkoja. Ei kellään nyt mitään paniikkia ole illalla kulkiessaan.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti