Hae Anna.fi-sivustolta

Peräpukama

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä gg, 17.06.2011.

 1. gg Vierailija

  Minulla on ilmeisesti sisäinen peräpukama juuri peräaukon alapuolella ja se on arka kosketukselle ja istuminen ja kävely on vähän vaivalloista. Juoksemaan en edes viitsi lähteä. Se on ilmestynyt tämän viikon alussa ja eilen aloitin tekemään jotain asialle, kun alkoi muuttua haittaavaksi. Istun päivisin paljon tietokoneella ja jostain syystä joudun yleensä käymään 3-4 kertaa päivässä pöntöllä. Olen vähentänyt syömistä ja syön vain aamulla päivällä ja illalla. Pöntöllä ei ole enää tarvinnut käydä kuin kerran päivässä. Käyn myös joka päivä kävelylenkillä ja juon vettä n. 2-3 litraa päivässä. Mahani ei ole koskaan kovalla, joten varmaan johtuu liiallisesta istumisesta ja pöntöllä käymisestä.
  Mitä voisin vielä tehdä olon helpottamiseksi ja koska kannattaisi mennä lääkäriin?
  Ja lisäyksenä: n pari viikkoa sitten ulostaessa jäi paperiin pieni viiva verta, mutta se on jo hävinnyt.
   
 2. Apteekkiin Vierailija

  Kipaise apteekkiin sieltä löytyy apua vaivoihisi.
   
 3. P. Ukama Vierailija

  Mars apteekkiin hakemaan peräpuikkoja (parasta sisäisiin pukamiin) ja mielellään myös salvaa. Suosittelen että ostat Scheriproct-merkkistä sillä siinä on tulehdusta hoitavaa kortisonia. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää kahta viikkoa pitempään jolloin tarpeen mukaan voit ostaa Hädensa-merkkistä. Käytä puikkoja pakkauksen ohjeen mukaan ja laita salvaa peräaukkoon ennen ulostamista. Jos sinulla olisi ulkoisia pukamia niin myös ulostamisen jälkeen ja myös peräaukon seutuun.

  Ellei vaiva ala helpottua kotihoidolla, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin! Kirkas punainen veri kielii juurikin peräpukamista tai haavaumasta.

  Jos vain suinkin kärsit, niin liiku sillä se on hyväksi peräpukamavaivoissa. Esim. kävely ja jumppa käy hyvin.
   
 4. gg Vierailija

  Pitääpäs kokeilla noita peräpuikkoja. Tila on muuttunut nyt vähän huonommaksi, eikä kävely enää onnistu kuin matelemalla, sängyssä kääntyminenkin on tuskaa. Pukama on kuitenkin pienentynyt. Epäilen, että olisi tulehtunut, koska kuumettakin on tullut. Otin juuri Panacodin kipuun ja Voltarenin tulehdukseen. En ole tänään pystynyt tekemään mitään, joten lepoa ainakin on tullut. Olisiko vielä puikkojen lisäksi jotain muuta, jota suosittelisitte.
   
 5. gg Vierailija

  Pitääpäs kokeilla noita peräpuikkoja. Tila on muuttunut nyt vähän huonommaksi, eikä kävely enää onnistu kuin matelemalla, sängyssä kääntyminenkin on tuskaa. Pukama on kuitenkin pienentynyt. Epäilen, että olisi tulehtunut, koska kuumettakin on tullut. Otin juuri Panacodin kipuun ja Voltarenin tulehdukseen. En ole tänään pystynyt tekemään mitään, joten lepoa ainakin on tullut. Olisiko vielä puikkojen lisäksi jotain muuta, jota suosittelisitte?
   
 6. P. Ukama Vierailija

  Lääkäriin heti huomenna!
   
 7. gg Vierailija

  Ei oikein innosta lähteä jonottamaan tuntikausiksi ja sitten lääkäri vain sanoo, että kyllä se ajan mukana häviää ja antaa antibioottia tulehdukseen. Jos hengenvaara on, niin sitten menen kyllä heti. Tänään tutkittuani lisää tätä pattia tajusin, että ei se pukama ole. Luultavasti joki tulehtunut rauhanen. Jos tilanne on ennallaan vielä juhannuksen jälkeen, menen lääkäriin.
   
 8. gg Vierailija

  Päätin sitten soittaa kuitenkin lääkäriin ja antoivat ajan hoitajalle.
   
 9. tinkijä Vierailija

  Peräpukamavaivat ovat hyvin yleisiä, mutta krooninen pukama on jo aivan eri juttu. Itselläni noin kerran, pari vuodessa pukama yltyy vihoittelemaan, mutta sitä hoidan myös noilla Scheriproct- puikoilla. Illalla ennen nukkumaanmenoa suppo peräsuoleen ja aamulla on parempi olo. Puikko myös helpottaa ulostamista ja hoitaa tulehdusta.
  Yksi hyvä keino on lämpimällä suihkulla suihkuttaminen - ja aina pitää ison hädän lopuksi suihkutella lämpimällä vedellä.
  Ja sitten se ruokavalio - kuitua ja liikuntaa. Vettä en litrakaupalla vedä, vaan tavallisia määriä.
  Itselläni pukamavaiva on aina stressivaiva ts. jos on työstressiä, niin se aiheuttaa pukamaoireita. Ja tietysti istumatyö ja liian piukat byysat ovat kyllä selvä riski pukamien muodostumiselle, samoin kuin ylipaino ja ummetus.
  Jos kyseessä on ulkoinen pukama, joka ei voiteista ja supoista tokene, niin sitten lääkärille. Pukamia leikataan ja se on aika rutiininomainen leikkaus.
  Kun kerrot että liikunta tekee huonoa - no älä ainakaan käytä mitään tiukkoja trikoita tms. Käytä väljiä lenkkihousuja ja ennen kaikkea - älä stressaa vaan ota ja setvi asia lääkärin kanssa.
   
 10. gg Vierailija

  Kävin sitten lääkärillä ja lyseessä oli märkäpaise, jonka poistivat. Kaksi kahvikupillista sieltä kuulemma tuli märkää ja nyt on vielä lauantaihin asti joku kumiliuska pitämässä haavaa auki, jotta tulee loputkin ulos. Perkeleesti se kyllä sattui, joten opinpa menemään lääkärille aikaisemmin.
   
 11. gg Vierailija

  Kertokaa joku, että miten tuollaisen kumiliuskan saisi vedettyä pois minimoimalla kivut? Aina, kun olen vaihtanut sidettä, pelkkä haavaan koskeminen on sattunut.
   
 12. nallepuh52 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  0

  Hyvä ystävä - sinä olet käynyt lääkärillä ja paise on tyhjennetty siellä, eikä kai usealla täällä netissä kirjoittajalla ole kokemusta "kumiluiskan" päällä istumisesta ja sen poistamisesta. Joten ota ja soita esim terveyskeskuksen terveydenhoitajalle, joka varmaan ymmärtää jotain kumiluiskasta, joka sinulle on asennettu.
  Saitko mahdollisesti antibioottikuurin vaiko vain haavanhoito-ohjeita ? Antibiootteja monesti annetaan tällaisen paisejutun puhkaisun jälkeen.
  Ja jos tuntuu siltä että kipeä olo jatkaa niin uudelleen lekuriin.
   
 13. gg Vierailija

  Otin sen tänään irti ja aika kivuttomasti se lähtikin. "Kumiliuska" oli siis kumihanskasta leikattu kaistale, joka piti haavan auki. Lääkäri ei antanut mitään lääkitystä, eikä muuta hoito-ohjetta kuin, että vaihda siteet kahdesti päivässä ja poista liuska lauantaina ja suihkuta haavaa vedellä.

  Kuinka kauan kestää, että tuollainen 1,5cm pitkä viilto parantuu?
   
 14. Huvinsa kullakin Vierailija

  Sorry, täällä ei ole terveydenhoidon ammattilaisia joten ota puhelin käpälään ja SOITA sellaiselle. Oletko kuullut esim. päivystävästä terveyden- tai sairaanhoitajasta?
   
 15. gg Vierailija


  Harmi, että jotkut jaksavat tällaisiakin kommentteja tänne kirjoittaa. Tällä foorumilla nyt kuitenkin on alue näillekin kysymyksille ja luulen, että jotkut kokemuksesta tietävät haavan paranemisajan. Turha ruuhkauttaa jo ruuhkaista linjaa kiireettömillä kysymyksillä.
   
 16. nallepuh52 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  0

  Miten nopsaan haavat paranevat, on varsin yksilöllistä. Jotkut ovat "paksunahkaisia" eli iho mukautuu ja käyttäytyy hyvin eikä ärtsyile pikkuasioista. Jotkut ovat herkempiä ja joillakin paranemisprosessi on pidempi.
  Haavan minun mielestäni pitäisi parantua noin viikossa, tai voi kestää enemmänkin, mutta muistan todellakin omasta nuoruudestani kun podin joskus paisetta, että sain kylläkin antibioottikuurin silloin kun paise jouduttiin puhkaisemaan. En tiedä, mikset ole saanut - joskus kannattaa vain haastatella lääkäriä hoitotavoista eikä vain odottaa, että lääkäri määrää ja potilas tyytyy hoitosuosituksiin. Eli kysyä ja kysyä ja ennenkaikkea tivata millainen prosessi on odotettavissa ja oletettu paranemisaika.
  Paiseesi on muodostunut pahan pukaman ja sen aiheuttaman infektion seurauksena- siis tod näk näin. Soita lääriasemalla tai terkkarille siellä missä sinua hoidettiin ja vaadi vastauksia. Yksityiset lääkäriasemat kyllä vastaavat nopsaan kaikkiin kysymyksiin, julkisesta puolesta en osaa sanoa mitään. Tässä erot lienevät paikkakuntakohtaisia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti