Perunarieska...

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Äitiiii
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Vehnäjauhoja ja hiivaleipäjauhoja olen laittanut.
Yleensä tuohon satsiin muusia laitan vain 1½ dl jauhoja, tulee mukavan pehmeitä.
Taputtelen pellille kylmään veteen kastetulla isolla lusikalla.
 
Itse teen kaurarieskaa, ja maukasta on. keitä 1½l vettä ja lisää siihen 500g kaurahiutaleita ja 1,5 rkl suolaa. Anna jäähtyä kunnolla. Lisää 500g vehnäjauhoja (tai mitä haluatkin) ja tee ohuita kämmenen kokoisia rieskoja leivinpaperin päälle ja pistele harukalla reikiä. Paista 250c noin 10 minuuttia. Nämä on erittäin herkullisia heti uunista otettuna. Pakasta rieskat heti niiden jäähdyttyä 4-5 kpl/ps ja nauti tuoreesta rieskasta aina halutessasi.
 
Tuo perunarieska on kyl hyvää... Pitääkin tehdä taas reilumpi satsi muussia että jäis rieskaan asti ;) Ja itellä harvoin ohrajauhoja edes on kaapissa, joten teen vehnäjauhosta, kaurahiutaleista tms. mitä nyt sattuu kaapista löytymään.
 

Yhteistyössä