Hae Anna.fi-sivustolta

pesuainelokeron puhdistus

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä harmia, 21.10.2009.

 1. koneesen kadonnut? Vierailija

  Mikä pesukone olisi sitten paljon vettä käyttävä eli hyvin huuhteleva ?
   
 2. will Vierailija


  Mulla ei ole tuota samaa pesukonetta mutta homma hoituu varmasti siten, että kiehautat vettä ja kaadat sitä sinne säiliöön ja sitten ravistelet sitä säiliötä. Toistat sen muutamia kertoja, niin johan on töhnät poissa.
   
 3. pikku pyykkäri Vierailija

  Hirveän pinttynyttä ja kivettynyttä pesuainetta seinämissä.Kokeilin höyrypesurilla,liotusaineella ym.Tuntuu siltä,että toinen reikä lokeron alaosassa on kiinnimuurautunut.Onko siellä 2 reikää..ota siit sit selvää ja kuinka pesukone toimii???Vielä aion ronkkia jollain hitsauspiikillä..?Aina,jokakerta on sihti täynnä ja nyt lokero jumissa. Outoa pesemistä, kun puolet ajasta menee pesukoneen huoltoon.
   
 4. privet Vierailija


  En ole ainakaan 30 vuoteen vielä törmännyt pyykkikoneeseen, jonka pesuainelokeroa ei saisi vedettyä ulos koneesta. Itselläni on AEG ja lokeron voi vetää pois ja pistää lavuaariin ja sitten vain tiskiharjalla se putsaamaan. Tiskiharjalla pesu onnistuu parhaiten ja näin se harmaa töhnä lähtee helposti pois.
   
 5. Perheen työhevonen Vierailija


  Meidän perheessä on alkuvuodesta ostettu AEG päältätäytettävä pyykkikone. Siinä on iroitettava pesu/huuhteluainekotelo. Tämä on oikein helppo puhdistaa vaikkapa jollain pienellä harjalla. Huuhtiskoteloon jää aavistuksen ainetta ja se on syytä pitää puhtaana. Koneeseen joutuu nyt kyllä tekemään sitruunahappopesun koska t-paidat ovat alkaneet tuoksahtamaan hitusen oudoilta....mikä lie syynä.
   
 6. putkimies Vierailija


  Suosittelisin Mielen pesukonetta. Monestakin syystä (kestävä, kunnollinen pesutulos lyhyessä ajassa jne).

  Mutta Mielen koneessa saa itse ohjelmoitua koneen käyttämään runsaammin vettä ja tekemään ns. lisähuuhtelun.

  Pesukonevalmistajienhan on pakko nykyään urheilla tekemällä pesukoneisiin ns. säästö eli eko-ohjelma, joka jyrskyttää pyykkiä tuntikausia kylmällä vedellä ja lopuksi pumppaa vedet ulos. Pyykit jää paskaisiksi (mitähän ekologista siinäkin muka on...?)

  Miele on ratkaissut tuon ongelman niin, että koneessa on yksi eko-heko-heko-ohjelma just noita sertitestejä varten. Tavallisen ihmisen ei pidä sitä ikinä käyttää. Lisäksi koneessa on lisäveden käyttö normitilassa estetty, jotta kone saisi Tekniikan Maailman ynnä muiden höpötahojen testauksissa asialliset pisteet. Sitten kun kone tulee normihuusholliin, niin ohjelmoidaan vaan nuo lisävedet käyttöön itse ohjekirjan mukaisesti ja sen jälkeen omistetaan pitkäikäinen ja hyvin pesevä pesukone. Amen.

  Vinkki pesukoneen ostoon: noita yli 1000 rpm linkouksia tai ylisuuria rumpukokoja kannattaa välttää jos haluaa pitkäikäisen koneen. Siten on turha ostaa kaupasta yli 1000 rpm kiertäviä koneita tai ylisuuria rumpuja.

  Pitkäikäisellä tarkoitan tässä >20 vuotta kestäviä koneita. Jos siis oikeasti ollaan ekologisesti ajatteleva ihminen, niin silloin ostetaan pitkäikäinen kone, joka pesee kunnolla pienellä pesuainemäärällä (fosfaatilla). Kaikki muu ajattelu on höpö-höpöä ja lume-ekoajattelua. Siinä tehdään vain vahinkoa ympäristölle!

  Voitte vain kuvitella kuinka paljon ympäristöä enemmän kuormittaa kone, joka pitää ostaa uusiksi ja romuttaa joka 10. vuosi kuin että kone kestäisi 20 vuotta ja yli!

  Samoin nämä tämmöiset koneet, jotka eivät normaaliohjelman aikana saa puhdasta ovat epäekologisia. Sehän se vasta tuhlausta on, että ensin rummutetaan pyykkiä 2 tuntia koneessa ja lopuksi joudutaan pesemään puhtaaksi käsin!

  Pyykkikin kuluu aivan jumalattomasti tarpeettomassa rummutuksessa eli joudutaan ostamaan jatkuvasti vaatteita lisää nopeutuneessa syklissä. Varsinaista epäekologista fasistiajattelua.

  Siihen pesulokeroiden mustaan "mömmöön": kyseessä on todennäköisesti pesu/huuhteluainejäämiä,joihinka on mustapilkkuhome käynyt "syömässä" osansa. Suosittelen kuuman veden ruiskuttamista ja kovaa tiskiharjausta. Tarvittessa voi ruiskuttaa natriummetasilikaattia (huom! aine on koneiskiainetyyppistä, välttävä joutumista silmiin, iholle tai limakalvoille - suojahanskat käteen...)

  Konekin kaipaa puhdistuskäsittelyä aina silloin tällöin. Jos aina pestään 40C ja zeoliittiaineilla, niin kone on kohta takuuvarmasti jumissa ja kaipaa huoltomiestä - tai joutaa ehkä jopa romuksi. Valkopesuohjelma käyttöön (90-95C) ja kone ajetaan tyhjänä läpi. Pesujauhelaariin kaadetaan 2 dl sitruunahappoa (jauhemaista). Vaihtoehtoisesti puhdistusajoon voi käyttää natriummetasilikaattia. Vinkki: Ostakaa Biltemasta purkki ns. haalaripesuainetta. Se on natriummetasilikaattia. Sillä ajatte 2-4x vuodessa koneen valkopesuohjelmalla läpi. Lähtee kerrostumat koneesta ja kone kiittää.

  terv. röörimiehenne
   
 7. Pekka Vierailija

  Mä EN käsitä, mikä ihmisiä vaivaa?

  Miksi ei voida ystävällisesti vastata kysymykseen ja jättää se vi**uilu niille, jotka sen ansaitsee.

  Kiitos vinkistä - pesen Whirlpoolinani parhaillaan sitruunahapon kanssa :)
   
 8. Jaakko Vierailija

  Sitä saa apteekista ja maksaa pussi n. 2 euroa... kannattaa ostaa kaksi ja laittaa koko pussilliset kumpaakin lokeroon ja hyvä tulee :) toinen konsti ois varmaan desi etikkaa!
   
 9. Hen Vierailija

   
 10. Hen Vierailija

  Itselläni sama ongelma huuhteluaine lokeron kanssa ja hermo meni. Irrotin pesuaine lokerikon ja laitoin sen lavuaariin. Laitoin astianpesukoneen pesutabletin lokeroon ja lokeroon kiuhuvaa vettä ja annoin hetken vaikuttaa ja puhdasta tuli. Huuhtelin lokerikon.
   
 11. vierailija Vierailija

  Joo meilläkin Elektrolux pesukone ja teen aina näin: Ensin pesu ja lisähuuhtelu yht. 115 min ja sitten vielä huuhtelu 22 tai 24 min, jotta vaatteet huuhtoutuu hyvin.
   
 12. vierailija Vierailija

  Just näin, kerran pesin uuden värillisen neulepuseron Omo-pesujauheella käsin. Liotin jauheen ensiksi kuumaan veteen. Pusero ehti olla pesuvedessä viitisen minuuttia. Puseroon tuli reikä ja valkoisia läiskiä 5-6. Pusero ja jauhe pyydettiin lähettämään tutkittavaksi. Pusero tuli takaisin vastauksen kanssa ettei pesuaineessa ole mitään vikaa. Sen jälkeen en ole jauheella pessyt. Enkä Omolla. Vieläkin ottaa päähän vaikka tästä on kauan aikaa. :(
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti