Hae Anna.fi-sivustolta

Pesukone haisee järkyttävän pahalle!

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Yäk!!, 14.05.2012.

 1. Yäk!! Vierailija

  Eli siis meidän pyykinpesukone haisee tosi pahalle. Ihan kuin viemärille tai jollekin, ihan kakalle. Ei siis todellakaan ole pelkästään tunkkainen. On puhdistettu nukkasihti, tehty kaksi pesua sitruunahapolla ja käytetty yksi purkki Dr. Beckmannin koneenpuhdistusainetta, ja taas haisee. Sitruunahappopesut eivät auttaneet yhtään, tuossa puhdistusaineessa oli varmaan niin voimakas tuoksu että pariksi pesukerraksi poisti hajun, mutta nyt taas haisee.
  Mitä tässä voi enää tehdä? Kone levittää pahaa hajua koko kodinhoito-/lapsenhoito./puku-huoneeseen ja melkeinpä kauemmaksikin. Haisee siis ihan tyhjillään ja kuivana, pyykkeihin tuo haju ei onneksi oli hirmu pahasti VIELÄ tarttunut.
  Alan olla toivoton, pitääkö tässä toimiva pesukone hajun takia vaihtaa...ei tuota kyllä kohta enää siedäkään, haisee kuin mikäkin raato. Antakaa pliis vinkkejä mitä ihmettä tuolle koneelle vielä voi tehdä, jos jotain on tehtävissä?
   
 2. K Westerlund Vierailija

  Vaikka pesukone olisikin "tyhjä ja kuiva", kun pyykit on ottanut rummusta pois, se kuitenkin on kostea sisältään. Varsinkin jos luukku aina on kiinni tai vain pienellä raolla pesukertojen välillä, se alkaa ummehtua, ja pahimmillaan jopa homehtua sisältä. Vesitilaan jääneessä vedessä tai kosteudessa (kone ei koskaan itsestään tyhjene kokonaan) on aina sen verran ravintoa bakteereille sun muille sienille, että viihtyvät. Fosforipitoinen pesuaine (fosfaatit siis) varsinkin on oikeastaan ihan pelkkää lannoitetta!

  Itse pidän pesukoneen luukkua aina apposen auki, sillä tuuletus on paras konsti saada vesitila kuivumaan pesujen välillä. Jos siitä huolimatta kone meinaa ummehtua (varsinkin kesäisin, kun on lämmintä, tai jos pesee usein pyykkiä, ettei kone kerkeä kuivua välillä), kannattaa käyttää kone kerran aina välillä kuumimmalla pesuohjelmalla (vaikka tyhjänä, jos ei ole sellaista pertävää), jolloin siihen muodostuneet kasvustot saa hävitettyä - ja sen jälkeen pitää se tuuletettuna.

  Näillä keinoilla olen itse saanut pidettyä pesukoneeni raikkaana, mutta voi olla, että jos kone on päässyt oikein kunnolla muhimaan, se ei kerralla raikastu.

  Voin ymmärtää, että jos pesukoneesta tulee epämiellyttävä haju, sen haluaa vaistomaisesti pitää suljettuna, mutta tämä on tosiaan olennainen syy sille, että se ummehtuu entistä pahemmin. Toivottavasti ylläolevasta olisi teille jotakin apua!
   
 3. aloittaja Vierailija

  Kiitos vastauksestasi. Meillä on aina ollut pesukoneen luukku auki, siitä ei voine haju johtua. On varmaan totta, että kun tilanne on jostain syystä noin pahaksi mennyt niin haju ei lähde helposti. Kannattaisi varmaan siis tehdä vielä lisää pesuja noilla aineilla ja myös kuumimmalla ohjelmalla tyhjänä, ennen kuin lähtee pesukonekaupoille.
   
 4. K Westerlund Vierailija

  Oletan tietenkin, että tila jossa pesukoneenne sijaitsee, on itsessään riittävästi tuuletettu. Ellei näin ole, ei pesukonekaan ymmärrettävästi tuuletu riittävästi, vaikka luukku olisikin pesujen välillä auki.

  Niin, ja "pertävää" piti tietenkin olla "pestävää" :)
   
 5. Harmi Vierailija

  Ei auta mikään tuulettelu -ei. Osta kaupasta pesukoneen pesuainetta. Se auttaa. Jos ei haju lähde ekalla niin sitten tokalla pesukerralla. Sitä on hyvin varustetuissa liikkeissä pesuainehyllyssä.
   
 6. aloittaja Vierailija

  Yhden kerran on jo tosiaan pesuaineella pesty, mutta sekin auttoi vain muutaman päivän. Täytynee toistaa käsittely ja toivoa kestävämpää tulosta. Johonkinhan se on kuitenkin raja vedettävä. Oliskohan etikasta mitään apua, esim. kahvinkeitintähän puhdistetaan etikalla?
   
 7. Koneen pesu Vierailija

  Kuumimmalla 90 asteen ohjelmalla kerran kuussa on välttämätön. Pese ensi hätään pari kertaa kuumalla, käytä koneenpuhdistusainetta ja jos sekään ei auta, kysy huoltoliikkeestä.
   
 8. Harmi Vierailija

  Minäkin jouduin pesemään koneen pesuaineella useamman kerran. Sitä ennen käytin kaikki muut mahdolliset konstit. Kuumat pesut, sitruunahapot, soodat, etikat ja vaikka mitkä temput tein. Tämä pesukoneen pesuaine oli ainoa joka auttoi. Nyt pesen koneen säännöllisesti muutaman viikon välein pesuaineella jotta se pysyisi raikkaana.
  Meillä on aika uusi pesukone ja se oli ostettaessa hyvinkin arvokas joten en todellakaan säästele muutamaa euroa sen vuoksi, että kone pysyisi raikkaana ja siitä tulevat pyykit tuoksuisivat hyvälle eikä p*skalle.
   
 9. aloittaja Vierailija

  Jep, kiitokset. Ostamme lisää puhdistusainetta ja pitää tosiaan jatkossa käyttää säännöllisesti. Tunnustettavahan on, että asia on ollut retuperällä ennen kuin hajuhaittaa alkoi tulla... tyhmästä päästä kärsii taas koko ruumis, tai nenä nyt ainakin.
   
 10. Harmi Vierailija


  Tämä hajuhaitta on kuulemma vähän vettä käyttävien pesukoneiden ongelma. Eli pesuaineesta jäävä savi kasautuu ja kovettuu koneen sisäosiin koska veden määrä ei riitä huuhtelemaan sitä.
  Olen siirtynyt käyttämään zeoliititonta pesuainetta, mutta en tiedä onko siitä mitään apua.
   
 11. Puts Vierailija

  Sain muutaman vuoden vanhan edestä täytettävän koneen asuntokaupan mukana ja huomasin jo muutamassa viikossa aivan hirveän hajun sekä vaatteissa että koneessa. Yritin 90-asteista pesua ja sitruunahappoa, mutta ratkaisu löytyi vasta nuuhkimalla koneen sisuksia.

  Olin puhdistanut oven kumitiivisteet, mutta en tarpeeksi pitkältä. Hajun lähde oli piilossa sisimmän kumin laidan alla, jonne pääsin käsiksi lievän väkivallan ja pitkävartisten pumpulipuikkojen avulla. Pyyhin sekä tiivisteen että metallin monta kymmentä kertaa välillä etikalla ja välillä kloriitilla ja lopulta pyöritin 90-asteisen pesuohjelman. Haju lähti ja on pysynyt poissa, kunhan muistan puhdistaa tiukat paikat tarpeeksi usein.

  Vinkki: hengityssuojain naamalle, jottei yökkäysrefleksi yllätä.
   
 12. Uskaltaako Vierailija

  Ajattelin jos minulla olisi noin toivoton tapaus pesisin 90 asteessa tiskikoneen puhdistusaineella, ei kait se sen kummempi vekotin ole pesukonekkaan, meillä on Bosch ja aiemmin oli Upo eikä kumpikaan haissut Upo oli yli 20 v. Entäs se letku joka vie likavettä onko siinä jotain mätää?
  Kysy liikkestä, kait siellä huoltomiehet jotain osaa sanoa, ja kerääkö kone johonkiin vettä, eli tyhjentyykö se täysin?
  Taloyhtiön pyykkikone haisi kanssa kamalalle, en mielelläni pese siinä silloin, haistan aina ensin. Joskus haisee joskus ei. Varmaan jotain häikkää on siinäkin, mutta se on suurempi kuin oma kone joten isot kappaleet pesen siinä.
   
 13. suosittelija Vierailija


  Meillä naapurin porukka valitti ihan samaa haittaa - haisevaa pesukonetta. En ensin uskonut, että pesukone tosiaan voi haista mutta kun kävin katsomassa niin tosiaan ois tarvittu hengityssuojaa, niin kamala se haju oli. Naapuri oli saanut vinkin Euca-pesuaineesta, jossa on tosi paljon eteeristä eucalyptusta ja käyttänyt sitä ensin tyhjään koneeseen ja sitten pessyt vaatteetkin sillä ja saanut siitä avun, ei kuulema haise enää yhtään. Outo juttu, tiedä sitten mikä siinä aineessa tehosi - mutta pääasia kait, että tehosi.
   
 14. käytön Vierailija

  jälkeen pesukone täytyy jättää auki, eli luukku auki.
  Kosteutta jää sisään, kone kuivuu paremmin kun luullu on auki.
   
 15. Pesulämpötila Vierailija

  Koneessa pitäisi pestä välillä kuumalla pesuohjelmalla, jotta sopukoihin ja letkuun ei kertyisi mönjää. Se siellä haisee.

  Kun nykytekstiilit ovat usein keinokuitua ja värillistä puuvillaa, 40-60% ei riitä pitämään konetta puhtaana. Oma koneeni alkoi haista voimakkaasti pesuaineelle, kun kerran laitoin vahingossa hajustettua ja senkin hajun poissaamisessa oli hommaa.
  Kun avasin nukkasihdin, oli sen ja letkun pinnassa tummaa saostumaa, jota ei tietenkään konetta purkamatta saanut syvemmältä pois. Pesin useamman koneellisen valkopesuohjelmalla, mutta aina vain se pesuaineen haju pysyi ja tarttui pyykkiinkin. Viimeisenä konstina kokeilin laittaa tyhjään koneeseen kuuminnan ohjelman ja veteen lisäsin reippaan lorautuksen etikkaa. Se viimein auttoi, poisti hajun ja saostumat.

  Nykyisellään lisään pesuveteen aina pienen lorautuksen etikkaa, sillä se pehmentää veden. Pehmeässä vedessä tulee vähemmällä pesuainemäärällä puhdasta ja huuhtoutuminenkin on tehokkaampaa.
  Etikka on vanha konsti puhdistusaineena, mutta unohdettu. Etikka tai sitruuna ovat molemmat tehokkaita monenlaisessa siivouksessakin, halpoja ja ekologisia. Teräksinen tiskipöytäkin kirkastuu niillä tosi tehokkaasti, samoin aterimet. Erinimisinä tuotemerkkeinä myydään kalkinpoistajia yms. ja niiden tehoaine on joko sitruunahappo tai etikka. Haistelkaapa ja lukekaa tuoteseloste! Hinta vain on ihan toista luokkaa, kuin elintarvikehyllystä otetun.
   
 16. martta-liisa Vierailija

  Yllä on tullut monta neuvoa hajun poistamiseen, mutta tässä ohjeet miten hajun ehkäisee (tulee paljon halvemmaksi kuin mitä kaikenlaiset puhdistusaineet):

  - pidä pesukoneen luukku auki, kun konetta ei käytetä
  - pese muutaman kerran kuussa pyykkiä 60 ja 90 asteen ohjelmissa. Jokaisessa huushollissa on taatusti lakanoita ja pyyhkeitä, jotka pitääkin pestä näin kuumassa!
  - jos asut kunnallisen jätevedenpuhdistuksen alueella, käytä fosfaattipitoista pesuainetta.
  - uusi serto ei sisällä fosfaattia eikä zeoliittia eli se sopii käytettäväksi myös maaseudulla
  - puhdista pesuainelokero ja koneen luukun tiivisteet säännöllisesti
  - älä jätä märkiä pyykkejä pitkäksi aikaa koneeseen

  Tarvittaessa voi pestä "sitruunahappokoneellisen" muutaman kerran vuodessa; ei tule edes kalliiksi.
   
 17. vieras Vierailija

  Pesukoneen poistoletku on myös usein hajun lähde eli kannattaa nuuhkia. Sen voi uusia.
   
 18. selailija Vierailija

  Ja mieluummin pikkasen annosteluohjetta vähemmän kuin että liikaa pesuainetta!!! Liiasta määrästä ei ole muuta kuin haittaa, eli em. ongelmia.
   
 19. Merkki Vierailija

  Minkähän merkkisiä nuo haisukoneet on? Minulla on ollut aikoinaan Upo ja nyt Bosch n. 10 ja kumpikaan ei ole haissut ollenkaan. Mutta menin pyykille talon pyykkitupaan ja siellä oleva iso kone haisi todella pahalle 90 ast. pesun jälkeen, jo mietin että pitääkö huuhtoa pyykit uudelleen, mutta niihin ei ollut mitään tarttunut. Samalla kun pesin matot niin käytin konetta. En kyllä mene sinne heti. Taisi olla Elecotrolux-merkkinen. Kamala haju, ihan kuin yökkäys.
   
 20. Merkki lisää Vierailija

  Siis tuo Bosch on ollut viimeiset 10 vuotta.
   
 21. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 079
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mulla on ollut Hoover suvituuli eikä se haissut. Käyttöikää sillä oli 12 v. Nykyinen kone Candy Alisé eikä sekään haise. Molemmat sivusta täytettäviä.
   
 22. mcs11 Vierailija

 23. Mekaanikko Vierailija

  Meillä päältä täytettävä aeg lavamat haisi vaikka kuinka pesimme sitruunahapolla moneen kertaan 90 asteella ja kokeiltiin Dr.Beckmann ilman tuloksia.Olimme jo lähellä ostaa uusi kone mutta sitten ajattelimme että avataan kone kun ei ole mitään hävittävääkään enään.Kone oli noin 6 vuotta vanha.Ensiksi otin pellit koneen kyljistä pois.Sitten otin vastuksen koneesta irti kun ajattelin että sen päällä on moskaa.Vastus oli ihan kirkas/puhdas niin myös koneen sisusta."Vinkki ota vastuksen edestä kännykällä kuva että muistat kuinka johdot laitetaan takaisin".Olemme käyttäneet zeoliititonta pesuainetta noin vuoden se varmaan auttoi siihen ettei zeoliittia ole.Koska koneen sisällä oleva kaukalo oli ihan puhdas aloin purkamaan letkuja jotka olivat pesuveden poistopumpun lähellä.Vika löytyi sellaisesta haitari kumista joka on kaukalon ja poistopumpun välissä.Haitarikumiin oli kertynyt harmaata moskaa todella paljon ja haju ihan järkyttävä.Puhdistin haitarikumin huolellisesti moskasta ja kasasin koneen takaisin kuntoon.Lisäksi puhdistin kumin joka koneen täyttöaukon ympärillä ja kaukalon mihin jauhemainen pesuaine laitetaan sielläkin oli likaa.Tämän jälkeen kone vielä haisi vaikka pesin 90 asteella.Joten oli 1 kikka vielä mitä käytin laiton koneen 90 asteelle ja kaaadoin koneeseen tiskinpesu ainetta jauhomaista sellaista ja sen jälkeen ei ole haissu kone ollenkaan!!!Jokainen tekee sit noi asiat omalla vastuullaan ja sähkö johto irrotetaan koneesta aivan ensiksi ennenkuin tehdään yhtään mitään!!!!
   
 24. Tekno Vierailija

  Ehkä youtube.com sivuston Bosch Bearings
  sivu saa miettimään mitä töhnää edestä
  täytettävän koneen rummun altaan taka-
  seinän lokerikossa oikeastaan luuraa.

  Suositellaan katsomaan
   
 25. ainokainen Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  3 571
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko päältä täytettävä kone tässä mielessä parempi?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti