Hae Anna.fi-sivustolta

pesukone ja putkien kolina

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä pesuelli, 09.09.2008.

 1. pesuelli Vierailija

  Onko jollain suihkupesukonetta ja sen kanssa ilmennyttä putkien kolinaa? Ostettiin kallis uutuusmalli LG:ltä. Kone on muuteen ohjelmiltaan ja toiminnaltaan erinomainen, mutta kun kone ottaa vettä, niin putket kolisee koko kylppärissä. Epäilen, että se johtuu tuosta suihku-ominaisuudesta. Eli kone tuntuu ottavan aika rajusti nykäyksittäin vettä, niin että vedenotto pysähtyykin rajusti. Siitä sitten seuraa kolinaa kylpyhuoneen toisessa päässä oleviin suihkun putkiin.

  En tiedä osaanko selittää yhtään selvästi, mutta jos jollain on sama ongelma, niin ymmärtää varmasti. Onko jollain kolinaa, vaikka ei olekaan käytössä suihkupesukone vaan ns. tavallinen? Voiko jostain takaiskuventtiileistä (?) olla apua? Voiko niitä asentaa asuntoon helposti jälkikäteen? Miten ja minne? Hmm...? Tuntuu nimittäin, että jos joka päivä putkia kolistelen, niin ei ne hyvinä pysy.
   
 2. putkisto Vierailija

  Kone ottaa vettä ja kun veden ottaminen lakkaa, syntyy paineisku, joka mahdollisesti saa putket liikkumaan ja kolisemaan jotain vasten. painesisku itsessäänkin pitää äänen. Et tarkemmin kuvaillut kolinaa, mutta tuosta lienee kysymys.
  Takaiskuventtiili: Normaalisti vesijohtoverkostossa on painetta eikä pesukoneen vesi pääse virtaamaan takaisin putkistoon. Jos esim. putkirikon takia verkoston paine häviää, takaiskuventiili eli takaimusuoja estää pesukoneen veden virtaamisen vesijohtoverkkoon. Vesi voi siis virrata takaiskuventtiilin kautta vain yhteen suuntaan. Hyödyllinen kapistus, mutta ei auta kolinaan.
   
 3. jenspuli Vierailija

  Meilläkin uusi LG ja aivan sama homma :)
   
 4. pesuelli Vierailija

  Juu sen itsekin ymmärsin, että kolina johtuu veden paineesta. Sitä vaan mietin, että aiheutuuko LG:N koneista tai yleisesti suihukpesukoneista suurempi paine ja sitä kautta nuo selkeät kolaukset. Kun uusi kone tuntuu ottavan ihan eri tavalla vettä kuin aikaisempi. Oli siis kiinnostavaa kuulla, että jollain toisellakin uuden LG:n omistajalla on sama ongelma.

  Mahdollisesti asiaan auttavat kapiskukset ovatkin joko vesi-iskuntasaaja, paineiskunvaimennin tai paineensäätöventtiili. Kaks ekaa liitetään kuulemma pesukoneen hanan yhteyteen ja paineensäätöventtiili verkoston alkupäähän sulkuventtiilin jälkeen. Eli joku noista pitäis kai asentaa, kun vaan tietäs mikä paras vaihtoehto.

   
 5. putkipelli Vierailija

  Laitat putket kunnolla kiinni seinään, silloin kolinakin loppuu.
   
 6. pesuelli Vierailija

  Juu laittaisin toki, jos pääsisin pintoja rikkomatta seinän taakse operoimaan. Putket on aikoinaan rakentajat vähän laiskasti kannakoineet, mutta ei niitä nyt voi paremminkaan kiinnitttää ilman kylpyhuoneremonttia.
   
 7. Aku1 Uusi jäsen

  liittynyt:
  02.10.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Putkessa oleva vesi on kuin massa, joka liikkuu ja pysähtyy samalla kun pesukoneen venttiili sulkeutuu sähköisesti. Vesimassa saa aikaiseksi heilahduksen putkiin joka saa vuorostaan aikaan melua / kolinaa kun kannakointi on puutteellinen.
  Jos kokeilisit avata tuloventtiiliä vain hieman, eli ei täysin auki. Veden ottamiseen menee hiukan enemmän aikaa, mutta kone kyllä odottaa! Kun virtaus pysähtyy, niin paineiskun pitäisi olla vähäisempi!
   
 8. Sama juttu täällä, muutama kk sitten ostettu LG aiheuttaa aikamoiset paineiskut putkistoon. Olen kokeillut tuota venttiilin avaamista vain vähän, mutta sama juttu. Onkohan missään myytävänä jotain paineenalennusventtiiliä, jonka voisi laittaa.
   
 9. Parka Vierailija

  minullakin pari vuotta vanha LG pesukone, mikä liitetään suihkuhuoneen vedenotto- ja vedenpoistoputkiin.
  en ole itse kuullut ylimääräistä kolinaa.
  Ainoastaan harmittaa se tuossa koneessa, kun tavallinen kirjopyykkiohjelma pesee puolitoista tuntia. kun entinen koneeni selvisi tästä tunnissa. nykyään päivä ei meinaa riittää useamman koneellisen pesemiseen. kun parin koneellisen pesemiseen menee jo kolme tuntia.
  ja yleensä sitä pyykkiä meinaa kasaantua ainakin neljän koneellisen verran petivaatteineen ja koska värilliset vaatteet pitää pestä erikseen. sitten tavallista pyykkiä jo tuo pari koneellista.
  mulla meneekin ainakin kuusi tuntia aina pyykkipäivänä. ennen selvisin siis tunnilla per koneellinen.
   
 10. Terppa Vierailija

  Aivan sama juttu täällä. Uusin LG huippuhöyrymalli. Vedenotto tapahtuu aluksi lyhyinä sykäyksinä, joka aiheuttaa älyttömän kovat piikit vesijohtoverkostoon. Yhden sykäyksen jälkeen kuuluu kolme kolahdusta, joista viimeinen tulee taloyhtiön vedenjakokeskuksesta.

  Selvää tietenkin on että putket on huonosti kiinnitetty kun kolinaa tapahtuu, mutta toi tyyli jolla kone ottaa vettä on aivan järjetön yhdistettynä liian nopeaan magneettiventtiilin toimintaan.

  Onko joku selvittänyt minkälainen värkki siihen hanan ja letkun väliin tarvitaan että painepiikit saisi tasattua ? Ei taida riittää että kävelee K-rautaan ja kuvailee ongelman.
   
 11. 1Pesuri Vierailija

   
 12. åpo Vierailija

  hui, mua pelottaisi että putket hajoaa seinän sisällä :O!!
   
 13. TT Vierailija

  Sama ongelma LG:n suoravetopesukoneen kanssa (ostettu 2010). Pesuohjelman aluksi kone paukuttaa muutamia kertoja niin, että seinät tärisee. Saispa sen jotenkin pois, pelkään, että putket hajoaa seinän sisällä.
   
 14. 1Pesuri Vierailija

  Niin tämäkin, LG suoraveto 8kg kone.
   
 15. kerrostalolainen Vierailija

  Kas, olisikohan tuossa syy kolinaan tässä kerrostalossa. Asun alimmassa kerroksessa ja aina silloin tällöin kuuluu kolinaa putkistosta. Kerralla saattaa kuulua tunnin-parin verran. Ehkäpä tuollainen ongelma voisi olla jopa korjattavissa. :)
   
 16. ottaa päähän Vierailija

  Lieneekö noita muita koneita enää myynnissäkään. Nämähän ovat niitä ns. vedensäästökoneita. Joskus tuntuu, että ottaa niin vähän vettä, ettei vaatteet peseydy/huuhtoudu kunnolla. Ennen minulla oli kone, että otti reilusti kerralla vettä ja vaatteista tuli puhtaat ja raikkaat. Nyt huomaan, että jäävät jotenkin tunkkaisiksi, vaikka laittaa päälle pidemmän pesuohjelman ja useamman huuhtelukerran. En minä mitään ylimääräistä kolinaa kuule, ihan normaalia vedenottoääntä, kun kone ottaa vettä vähissä erin. Pitänee vaihtaa konetta jos vielä on saatavissa näitä kunnon koneita, vaikka omani ei ole ollut käytössä vasta kun reilun vuoden, mutta en tykkää. Maksoi kuitenkin maltaita.
   
 17. Hepldesk Vierailija

  Vakiopaineventtiili vesimittarin yhteyteen. 100-150e. Takaiskuventtiili vesimittarin yhteyteen. Saatavana myös pesukonehanan yhteyteen, jolloin estää kyseisen pisteen paineiskut. 10-30e. Pikkupoikien tuntevat ongelman kyseisillä kuvauksilla.
   
 18. make Vierailija

   
 19. kolina Vierailija

  Kolinat poistaa paineiskunvaimennin. Googlatkaa Jalpa Oy ja sieltä paineiskunvaimennin. Minulla poisti kaikki kolinat. On muuten Suomalainen keksintö.
   
 20. kolina Vierailija

  Kolinat poistaa paineiskunvaimennin. Googlatkaa Jalpa Oy ja sieltä paineiskunvaimennin. Minulla poisti kaikki kolinat. On muuten Suomalainen keksintö.
   
 21. Vepa Vierailija

  Itse ostimme myös LG:n koneen. Kone ottaa 6 kertaa lyhyillä sykäyksillä vettä ja joka kerralla putket paukkuu. Ei auttanut täälläkin kehuttu jalpan paineiskuvaimennin. Pitääkö ostaa Tori.filtä käytetty pesukone kun nämä nykyiset koneet ovat ihan paskoja?
   
 22. Kone vaihtoon? Vierailija

  Niin meillekin tuli LG:n kone viime elokuussa, paukkeesta pääsi eroon pitämällä koneen syöttövesiventtiilin kiinni alussa minuutin verran, niin kone ei voinut paukuttaa putkistoja.
  Ensimmäinen pesukone yli kolmeenkymmeneen vuoteen, jossa on ko ominaisuus.
  Aikaisemmin ollut AEG:n ja Miele:n pesukoneet, ei ole tarvinnut mitään venttiileitä paineen tasaukseen. Ominaisuus on jo ollut koneessa itsessään.
  Mutta ei auttanut, vesivahinko mies kävi tänään analysoimassa viallisen putken kohdan ja
  vesivahingon laajuuden...
   
 23. Samsung uusi pesukone ja kolinat alkoi. 50v meni, että ei kolissut putket yhtään. Joku vika näissä uusissa koneissa on tuossa veden otossa.
   
 24. Ensin pitäisi selvittää minkälaiset putket talossa on, sitten voi ostaa em. pesukoneen.
  Jos et tiedä onko ne kannakoitu hyvin, mieti toista konemerkkiä.
  Jos kone on ihan uusi kannattaa harkita palautusta liikkeeseen jos mahdollista.
  Jauhemaisia pesuaineita varten on kehitetty ominaisuus, jolla estetään jauheen paakkuuntuminen.
  Eli nämä kuusi nopeaa venttiilin avausta ja sulkua ovat ne joka laittaa putket ja niiden liitokset koville. Tällä ominaisuudella kone "selvittää minkälaista pyykkiä koneessa on".
  Käyttääkö joku vielä jauhemaista pesuainetta tänä päivänä ja tukkii sen zeoliitilla, se on eri juttu?
   
 25. vierailija Vierailija

  Jotta " 50 vuotta " vanhasta pulverikourusta saa nykyaikaisen microjauheen pois nykyaikaisella koneella joka käyttää vain "kahvikupillisen" vettä, on vettä otettava sykäyksittäin erissä.
  Muutoin käy niin että kouruun jää pieniä pesuainejäämiä ja ne otetaan sitten huuhteluun, jolloin ko. tavaramerkin huuhtelutulos on välttävä. Mikäli jollakulla on jokin muu ratkaisu asiaan kuin jaksoittainen veden otto, jotta pesuaine vettyy, imeytyy ja poistuu vesimäärällä, jota nykyään käytetään. Toki suosittelen nestemäistä pesuainetta ja pesuaineen laittamista aina pesupalloon koneeseen. Kuten täällä jo joku sanoihin että zeoliittipitoista pesuainetta ei tule käyttää.
  Tässä ratkaisu paukkuviin putkiin:
  http://www.jalpa.fi/fi/piv.link
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti