Hae Anna.fi-sivustolta

Phuket-matkalaiset : Varoituksen sana!!!

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Jaspal taylor #"#, 02.11.2006.

 1. Jaspal taylor #"# Vierailija

  Haluaisin varoittaa kaikkia, jotka matkaavat Tjäreborgin matkalla Phukettiin ja haluaisivat ostaa sieltä puvun yms. muita räätälin tuotteita. Tjäreborg mainostaa heidän yhteistyöräätäliä Jaspal Taylorsia erittäin paljon ja kehuu häntä hinnoiltaan kilpailukykyiseksi ja laadukkaaksi räätäliksi. (Mainostusta on esim. tervetuliaistilaisuudessa ja hotellikirjoissa.)
  Uskoin Tjäreborgia ja ajettelin, että tunnettu matkatoimisto tietää varmasti todella paljon
  paremmin räätäleiden hintatason jne. ja menin suoraan Jaspalille, ettei tarvitsisi käyttää kallisarvoisia lomapäiviä hintatietoja kysellessä.
  Jaspal on intialainen kaveri, joka toivottaa sinut erittäin kohteliaasti tervetulleeksi. Myyjät ovat thaimaassa hieman erilaisia kuin Suomessa ja alkavat tehdä pukua jo päällesi (ottamalla mittoja jne.) ennen kuin olet ehtinyt edes lyödä kaupat lukkoon. No kuitenkin ajattelin, että mitä sitä turhaan hinnoista täällä jännittämään, kyllä heillä on varmaan kiinteät hinnat, kuten Tjäreborgin kirjassa sanottiin. Turha täällä olisi tinkiä.
  Puvun katselun ja mittausten jälkeen hinnaksi Jaspal ilmoitti 12 000 bathia. Ajattelin, että onhan tuo nyt ehkä thaimaan hintatasoon nähden aika kallista, mutta kai hinta on sitten kilpailukykyinen.
  Seuraavana päivänä asia kuitenkin vaivasi minua ja päätin käydä kyselemässä muutamilta räätäleiltä mitä puku maksaa, hinta tippui kättelyssä 7000 bathiin, vaikka laatu olisi ollut aivan sama!
  Tästä kimpaantuneena marssin Jaspalin liikkeeseen ja ilmoitin haluavani purkaa kaupan. Kuten varmaan osaatte arvata, ei Thaimaassa tunneta kuluttajansuojaa ja näin tehtävä ei ollut helppo. Purku olisi ollut mahdotonta ilman seuralaiseni todella hyvää englannin kielen taitoa, sillä Jaspal kierteli ja kaarteli todella paljon ja muuttui ystävällisestä kauppamiehestä vihamieliseksi. Lopulta hän purki kaupan pitkin hampain pitkien keskustelujen jälkeen.
  Lopulta sain teetettyä itselleni puvun 5000 bathilla ja ostin myös kalliit merkkisilmälasit 5000 bathilla. Näin huomaatte, että sain Jaspalin puvun hinnalla puvun ja merkkisilmälasit sekä taskuun jäi vielä 2000 bathia.
  Tarinan opetus: Älkää hyvät ihmiset luottako matkatoimiston sanaan joka asiassa, vaan kierrelkää ja kyselkää rauhassa. Pahat kielet juoruivat jopa, että matkatoimistoilla oli sopimukset räätäleiden yms. ruokapaikkojen kanssa, joista matkatoimisto sai sitten etuja. Näin se varmasti meneekin- bisnes on bisnes. Näin muidenkin matkanjärjestäjien reissuilla menevien on syytä olla tarkkoina
  Muuten Phuket oli kuin paratiisi. Parempaa paikkaa on vaikea kuvitella!
   
 2. sama Vierailija

  Niin ja tuo Jaspal sijaitsee Patongilla, aika lähellä Suomi-ravintolaa.
   
 3. Mymmeli Vierailija

  Muistaakseni Finnmatkatkin suosittelivat tuota Jaspalia.Räätäliliikkeissä kannattaa tosiaan olla tarkkana niin hintojen, kuin kankaiden laadunkin suhteen. Ihan suorilta ei kannata luottaa siihen, kun vetävät kangaspakan hyllystä ja kertovat olevan 100 % silkkiä, mohairvillaa tms.
   
 4. Saana Vierailija

  Itse ole teettänyt Karonin Jaspalissa paljonkin vaatteita eri reissuilla. Totta kai pyytävät ensin tähtitieteellisiä hintoja mutta hymyillen tinkimällä on hinnat aina saatu kohdilleen. Työ ja kankaiden laatu ovat olleet ensiluokkaista ja aikataulut ovat pitäneet.
   
 5. Marjo Vierailija

  Onko Patongilla Suomi-ravintola?
   
 6. kyrpiintynyt Vierailija

  ...uusi Suomiravintola.Taitaa olla joku Seduktion nimeltään.Todennäkösesti yhtä perseestä,kuin ne kotimaassa olevatkin.
   
 7. Hoax Vierailija

  Itse kävin finnmatkojen reissulla Vuosi sitten phuketissa, Karonilla teetin finnmatkojen suosittelemassa paikassa (Crystal tailor) miesten puvun. Hintaa oli n. 10000b eli 200€. Tiesin että se on 'keskivertoa' kalliimpi, mutta toisaalta finnmatkat antoi 'tyytyväisyystakuun', jos et ole tuotteeseen tyytyväinen, saat 100% rahat takaisin (ei jää ns. varausmaksu sisään).
  Toki minulle tarjottiin n. n+1 muussakin paikassa pukua, 70€ oli halvin tarjous, olisi saattanut olla ihan ok, en kiellä, mutta kun en ole kangaslaatujen asiantuntija, niin jätin väliin - tuosta Crystal tailorin puvusta on suomessa ompelualan ammattilaiset sanoneet että todella hyvää työtä ja laadukasta materiaalia. Samassa paikassa tehtiin vaimolle hääpuku, 2 kuvaa mukana ja sanottiin että 'tuosta alaosa ja tuosta yläosa', ottivat mitat, muutama sovitus ja puku istui todella hyvin ja olimme erittäin tyytyväisiä. Tekivät kauniin helmikirjoilun kaulukseen. Tuo oma pukuni, 2 kravattia, vaimon hääpuku, koko paketti 28000baht eli n. 600€. Tuolla hinnalla olisimme saaneet 'tusinamallin' hääpuvun vuokrattua emännälle ja jonkun ryijyn itseni päälle.
  Eli ei se 12000b hinta hyvästä puvusta mielestäni ole kallis, jos on tyytyväinen tuotteeseen.
  Muistan Niilin risteilyllä käydessäni, tingin basaarista isoja huiveja, lähtöhinta oli jotain 200mk paikkeilla, myivät sen 35mk:lla.. samassa bussiseurueessa vanhemmat rouvat kehuivat miten saivat 80mk:lla ja kehuivat miten hyvät alennukset saivat ja onnistuivat tinkimään ; kun kerroin maksamani hinnan aivan täsmälleen samanlaisesta huivista (vertasimme että oli samaa kangasta ja sama kuvio jne), olivat pettyneitä - tosin piti vaan osata se egyptiläisten kauppamiesten 'showbisnes', temppuilut millä hintaa poljettiin alas. Ja vieläkin uskon, että maksoin yli 5x sen hinnan kuin millä kauppias ko. huivin itse sisäänostaa.
   
 8. Olen kuullut näistä sopimuksista esim. räätäleiden ja matkatoimistojen välillä. On kuulemma niin että jotta jokin matkatoimisto mainostaisi ja suosittelisi esim tervetuliaistilausuudessa jotakin räätäliä tästä tehdään sopimus. Räätälin tulee maksaa matkatoimistolle tietty osuus voitostaan. Satun tuntemaan vähän paremmin yhden Karonilla toimiman räätälin jota eräs matkatoimisto vielä pari sesonkia sitten suuresti mainosti. Mutta tsunamin jälkimainingessa mataktoimiston vaatima osuus oli heille liian suuri, ja vips lähtivät tarrrat ja mainosmateriaali.. . Business on aina businesta
   
 9. katja Vierailija

  Patongilla on Midnight Sun Suomi-ravintola kannattaa käydä.
   
 10. Marjo Vierailija

  Sapuskaakin varmaan löytyy, ei pelkkä baari?
   
 11. Jaspalin kamu Vierailija

  Missäpäin Karonia Jaspalilla on liike? Tiedän kyllä Patongin ja Katan liikkeet, mutten ole kuullut Karonin liikkeestä.
   
 12. hoax Vierailija

  Jos en ihan pieleen veikkaa, niin yksi jaspal taylor löytyi ihan karonin liikenneympyrän 'vierestä', alle 50m päässä.
  Ja mitä tulee näihin matkatoimisto&räätälit sopimuksiin, niin varmasti räätälit joutuvat jotekin 'hyvittämään' matkatoimistolle tasaisen turistivirran.
  Mutta toisaalta, jos otat phuketissa taksin ja haluat vaikkapa phuket towniin, niin jokseenkin aina taksikuski pysähtyy matkalla jonkin matkamuistoliikkeen tms. luona. Takseilla on sellainen diili, että kun he tuovat turisteja asiakkaiksi edes katsomaan, vaikka turistit eivät mitään ostaisi, niin he saavat bensakuponkeja, eli jos matkan varrelle sattuu joku liike, niin matkamuistomyymälä antaa litran tai pari bensaa siitä hyvästä että taksi siinä pysähtyy, vaikka asiakas haluaisikin muualle mennä.
  Itse vuokrasimme taksin päiväksi 20€:llä (1000b) ja ajeltiin pitkin saarta, ja kysyin kuskilta tästä ja avoimesti myönsi että hän saa siitä bensaseteleitä, joten hän päivän mittaan aina ehdotti että 'käydäänkö matkalla tuossa jotta hän saa bensasetelin' ja käytiin nopeasti pyörähtämässä liikkeet läpi - lomalla kun ollaan ja mihinkään ei ole kiire.. lopulta kuski oli tyytyväinen päivän tiliinsä ja sai liikkeiltä jokseenkin käytetyt bensat, joten 'palkka' jäi suoraan näppiin ilman että tarvi bensakuluja vähentää.
  Tosin tämä konseptihan toimii ympäri maailmaa, egyptissä basaarissa kulkiessa 'oppaita' riittää, tai vossikalla ajellessa vie vossikkakuski tiettyihin liikkeisiin, ja jos asiakas ostaa jotain, niin kuski saa provikat kun on tuonut asiakkaan.
   
 13. hanne Vierailija

  Sapuskaa löytyy. Löytyypä sieltä myös suomalaista kahvia, jos tekee mieli oikeeta kahvia, noi thai kahvit ei oikeen taipunu mun makuun.
   
 14. Marjo Vierailija

  Mites tämä Suomi-ravintola löytyy? Onko Phukeitn alueella muita suomalaisia ravintoloita, tai ainakin suomenkieltä osaavia?
   
 15. essi Vierailija

  Onko Katallakin nykyisin suomiravintola, kun olin lukevinani jostain niin?
   
 16. mmm Vierailija

  Tietenkin matkanjärjestäjillä ja lomakohteiden palveluntarjoajilla on markkinointisopimukset. Ei kai tämä mikään salaisuus ole. Hyvän hyvyyttäänkö luulit matkanjärjestäjien jotain tiettyä räätäliä tai ravintolaa suosittelevan?
   
 17. Zorro Vierailija

  Kaveri on ollut pitkään oppaana maailmalla ja kertoi hyvin avoimesti mihin tuo suosittelu perustuu. Niissä paikoissa, missä saa ruokailla ja viettää iltaa ilmaiseksi tai erittäin hyvin alennuksin käy myös paljo turisteja, sillä niitä he suosittelevat matkailijoille. Sama juttu on myös räätäleiden kanssa eli ne jotka tekivät ilmaisia pukuja yms. olivat siellä suosituslistoilla ja jos jossain vaiheessa ei etuja enää tippunut, niin aika nopeasti suosittelut loppuu, jolla on suora vaikutus toimeentuloon - valitettavasti. Niin se homma vaan toimii...
   
 18. ddgg Vierailija

  Sitä sanotaan korruptioksi, meille suomalaisille usein outoa mutta maailmalla maan tapa.
   
 19. Kaisa (vierailija) Vierailija

  Karonilla on myos suomi ravintola lahella sita liikenne ympyraa, siin on vieressa buffalo steak house mut siita kun kavelee ohi loytyy suomalainen ravintola nimelta Deco........lihapullia ja peruna muusia, thai ruokia ja niin pain pois!!!!
   
 20. KonstaS Vierailija

  Kyllä reissulla tuli kaikenlaista nähtyä ja koettua. Perheen kanssa mentiin ja tottakai ensimmäinen viikko kipeänä:D tässä kuitenki pieni videopätkä reussustamme

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti