Hae Anna.fi-sivustolta

Pihvinne/lihanne kypsyysaste

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Kirschberry, 12.09.2008.

  1. Kirschberry Uusi jäsen

    liittynyt:
    31.08.2008
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaista lihaa tai pihviä haluatte syödä? Kypsää, mediumia tai raw-kypsyysastetta?

    Minä satuin epähuomiossa eilen paistamaan pihvini kypsäksi ja että oli pahaa! Minulle pitää ehdottomasti olla medium ja sieltäkin miinuspäästä.

    Lampaanfileitä kypsentelin tässä ja ehdottomasti niidenkin pitää olla roseen värisiä sisältä.

    Karjalanpaistit ym. pataruoat pitää olla kypsät niin jopa, että liha lähes murenee lautasella.
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Naudan lihvini haluan mahdollisimman punaisena eli rare. Kokonainen paisti mediumina, kun sitä yleensä on muitakin ihmisiä syömässä, jotka eivät pidä yhtä punaisesta lihasta. Lammas mielellään kypsänä samoin, poro sekä sianlihakin sitä, kun ei pitäisi raakana syödäkään. Broileri myös kypsänä ja muutkin linnut.
     
    Last edited: 06.09.2013
  3. Pihvit mediumina, kypsä on mielestäni liian "kuivaa" ja suurin piirtein pilalla.

    Sen sijaan karjalanpaistin tapaiset ruoat saavat olla hajoamispisteessä, samoin joulunkinkku saa olla varsin murenevaa.
     
  4. *nessu* Uusi jäsen

    liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pihvit (nauta) medium miinus. Karitsa ja lammas rosen värinen eli medium. Uunipadoissa liha mureaa ja suuhun sulavaa, eli pitkän haudutuksen jälkeen hyviä. Possu sitten kypsänä. Brode myös kypsänä, juuri ja juuri, jotta on mehukas ja pehmeä.
     
  5. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nauta/härkä mediumina. Ihan verisestä en pidä. Possu luonnollisestikin trikiinien takia täysin kystänä, broiskusta puhumattakaan :)
    Uunipadat samoin kuin täällä muutkin ovat todenneet, eli oikein hyvin mureutuneena.
     
  6. ?? Vierailija

    Aika lailla suurimman osan kanssa samoilla linjoilla - naudanliha ja maksa mediumina, karitsa samoin, possu ja linnut kypsinä.
     
  7. n48 Vierailija


    Possun sisäfile tekee poikkeuksen muusta possunlihasta. Kyllä sisäfile pitää olla medium.
     
  8. Höh Vierailija

    Samoilla linjoilla kuin muutkin. Eli mediumina nauta ja lammas, kypsänä possu ja linnut. Juuri tällä viikolla katselin kun Anthony Bourdain söi kanaa, joka oli kypsää vain pinnalta, en kyllä moista suostuisi syömään. Kai se on meille jo kotitaloustunneilla iskostettu mieleen, että kanan kanssa pitää olla niiiiin tarkka, paistaa ihan kypsäksi ja pestä kaikki raakaan lihaan koskeneet välineet heti tulikuumalla vedellä, melkein jo hysteriaa lähennellen.
     
  9. raw raw Vierailija

  10. nauta Vierailija

    nauta&lammas: medium rare
    possu&kana: well done
     
  11. Saignant Vierailija

    eli vertakin saa tihkua, jos pihvi on laatuluokkaa.
     
  12. pihvitär-39 Vierailija

    Pihvini paistan aina medium. Siis vain paistinpannulla käytän molemmilta 3minuuttia.
    Kerran valmistin vielä äitini ollessa elossa heille, siis isälle ja äidille pihviaterian niin äitini tuumasi, että eikai nuo ole vielä edes kypsiä. Niinpä äidille piti paistaa pihvi, joka paistettiin molemmilta puolilta 6 minuuttia. Minusta se oli kyllä liian kypsä.
     
  13. bifffi Vierailija

    Myös minä syön pihvini mediumina, samoin karitsan ja lampaan. Myös poronfilee mediumina.

    Possut, kalat, broilerit ja muut linnut lähes poikkeuksetta kypsäksi.
     
  14. hih hih Vierailija

    Kun liha on "raw", se on aivan raaka eika kypsennetty ollenkaan. Luulisin, etta muutamant kommentoijat ylla tarkoittivat "rare".
     
  15. melkein satunnainen Vierailija

    Minkä ihmeen poikkeuksen? Jos siassa on trikiinejä niin on, mutta kun niitä ei ole. Tarkistus on tarkkaa.
    Äippä66:n varokeino on ihan turha. Sisäfilee medium on ihan ok.
    Taitava, osaava ja koulutettu äippä66 on nyt turhan varovainen. Mutta minkääs teet, jos niin olet päättänyt,

    [viestiä moderoitu]
     
  16. well-well-done Vierailija

    En syö ikinä raakaa lihaa, en edes mediumia. Yök-yök!!
     
  17. Keltavuokko Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.08.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pihvin kypsennän melkein läpikypsäksi, ravintolassa pyydän kypsän, koska ravintolan "kypsä" on vähemmän paistettu kuin minun "kypsäni". Samoin paistit ja muut saavat olla melkein kypsiä, vain hiukan punertavia sisältä. Possu ja broileri tai kana kypsennetään jo terveyssyistä kunnolla, mutta ei kuivaksi, vaan meheväksi.

    Yksi outo muoti on myös paistaa kala vain toiselta puolelta niin, että se jää sisältä melkein raa'aksi. Itse kypsennän kalan läpikypsäksi, vaikka lempiruokani onkin graavilohi. Lämpimän kalan pitää olla kypsää, mutta ei kuivaa tai hajonnutta.
     
  18. minävain! Vierailija

    Syön lihani aina kypsana, en pidä löysästä ja tihkuvasta, punaisesta lihasta. Koira syö raakaa lihaa, ihminen kypsää.
     
  19. "ZOE" Vierailija

    Naudanlihapihvit puolikypsänä ja tuoreliha raakana. Broileri täysin kypsänä samoin mm. sika, sorsa, hanhi, ankka, sianliha, kauris, poro ja hirvi jne. Eli oikeastaan en syö raakana kuin naudanlihaa ellei joku pidä tonnikalaa tai muita kaloja lihoina.
     
  20. Raw on kypsentämätöntä lihaa. Rare on "raaka", tai tavallaan puoliraaka. Medium on puolikypsä.

    - Raw
    - Blue rare
    - Rare
    - Medium rare
    - Medium
    - Medium well
    - Well done
    - Overcooked

    Sisäfilee on parasta rarena tai medium rarena.
     
  21. kuka näitä Vierailija

    ikivanhoja aloituksia nostaa ylös? Itsestäänselvyys on tämäkin, ja mitä se kellekään kuuluu millaisesta pihvistä pitää.
     
  22. kielitaidon Vierailija

    ... ja ruokatietouden puutetta jos ei tiedä että raw on yhtä kuin raaka. Ei kait kukaan nyt pihviä suoraan kaupan paketista lautaselleen pistä ja syö?!
    jauhelihasta tehdään toki raakapihviä mutta se on eri asia. Liha on erilaista kuin muu jauheliha ja sitä siis ostetaan erityisestä lihasta kaupassa jauhettuna.
    Pitääkö aina vastailla vaikka ei tiedä yhtään mitään vai haluaako joku kertoa syövänsä lihaa raakana?! Aika barbaarista touhua, siihen "syyllistyvät" vain petoeläimet.
     
  23. rosmarin1 Vierailija

    Naudanpihvit medium well, inhottaa, jos veri vielä tihkuu. Sianlihaa en syökään ja broisku kypsänä, mutta niiden pihvien kanssa pitääkin olla tarkkana, ettei mene kuivaksi.
     
  24. Herkuttelija Vierailija

    Syön kyllä raakaa lihaa. Ostan suoraan tehtaanmyymälästä palan paistia tai filettä, josta höylään tai raastan haarukalla ruisleivälle lihaa. Ruisleipä, liha, sipulirenkaat, tuore tilli ja ripaus aromisuolaa, nam. En pidä itseäni petoeläimenä. Muutoin syön naudanpihvini mediumina.
     
  25. Hanna Vierailija

    Herkuttelijan kanssa samaa mieltä: tosin minulle se raw on esim. vasan sisäfilettä tai naudan sisäfilettä. Tartar-pihvi on erityistä herkkua.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti