Hae Anna.fi-sivustolta

PIINAILIJAT 6

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Mimmuli79, 02.09.2008.

 1. Mimmuli79 Vierailija

  No niin, alkaneen syyskuun kunniaksi availlaan uutta ketjua. Jospa tästä nyt tulisi plussia tulvillaan oleva. Toivotaan ainakin niin.

  Itsellä alkaa piikittelyt tänään eli ensimmäinen IVF kolkuttelee ovella. Jännittää. On sellainen olo, että toiveet kasvaa tässä ihan huikean suuriksi. Toivottavasti ei joudu karvaasti pettymään. Mulla on perjantaina jo ensimmäinen ultra. Kierto meni vähän huonosti hoitoaikataulua ajatellen, kun tuo ultra tulee vähän liian aikaisin. Maanantaille sitä ei kuitenkaan uskallettu jättää, mulla kun on ollut taipumus kasvatella noita muniksia aika kovaa vauhtia. Saapa nähdä miten tässä nyt edetään.

   
 2. Mariami Vierailija

  Minnille pahoittelut. Voimia ja jaksamista.

  Kiitos Mimmulille uuden ketjun aloituksesta. Toivotaan todella että tämän myötä negat muuttuu meillä plussiksi!!!

  (.) Viime torstaina otettu Procren-piikki aiheutti 2 vrk:n päänsäryn, tällä hetkellä vaihtelevasti kuumia aaltoja, juuri nyt sellainen pyrkii pintaan. Huh. Ens ma päästään ultrailemaan. Sitä odotellessa, kaikille aurinkoista viikkoa!
   
 3. -siina- Vierailija

  Lohtuhalit lullabylle.. Jospas ei kerralla!

  Meillä oli punktio maanantaina, muniksia saatiin kerättyä 13. 11 oli normaalisti hedelmöittynyt ilmoitettiin tänään, huomenna olis sitten siirto..... Ja tukilääkitys alkaa kans huomenillalla.

  Tsemppiä kaikille ja plussarikasta syksyä!!
   
 4. -siina- Vierailija

  Tarkoituksena oli kirjoittaa :Lohtuhalit lullabylle.. Jospas seuraavalla kerralla! Sori, paha moka...
   
 5. Fanny. Vierailija

  Minni,olen todella pahoillani!!Voimia!

  Siinalle paljon onnea hyvästä saliista ja hedelmöittyneiden määrästä!Tsempit siirtoon!

  Miriamille jaksuja kuumien aaltojen kanssa!

  Mimmuli,mehän mennään sitten aika yhtä jalkaa!Mulla oli jo tänään eka ultra,mutta perjantaina uudelleen.Aika pieniä vielä olivat(nyt vasta 4.piikkipäivä),mutta kymmenkunta kasvajaa siellä kumminkin oli :) Siksi kurkataan noinkin pian uudelleen,kun tulee tuo viikonloppukin.
   
 6. Mimmuli79 Vierailija

  Siinalle onnittelut hyvästä saaliista ja onnea siirtoon, jollet ole siellä jo ehtinyt käydä. Joka tapauksessa tsemppejä piinailuun.

  Fanny, mukavaa kun mennään näinkin yhtä matkaa. Piinaillaan sitten varmaankin aika samoilla päivillä. Hyvältä sulla on tuolla ultrassa näyttänyt. Toivottavasti kasvu etenee mallikkaasti.

  Milläs mallilla muilla olikaan hoidot tai taukoilut? Mariamilla pian ultrailua edessä ainakin. Miten Minni on toipunut pettymyksestä? Onko uusia suunnitelmia edessä jo?
   
 7. sandy78 Vierailija

  Hei ystävät, terveisiä etelän lämmöstä, kävin ottamassa viimeset auringot ennen syksyn tuloa..
  kirjotin vahingossa tonne piinailija 5:seen mutta kopioin tekstin tähänkin..

  Minnille SUURI halaus ! Ihan hirveän paha mieli tuli sun puolesta :( :( Raivostuttavan vaikeaa tämä on ...

  Uusille kirjoittelijoille tervetuloa piinailemaan kanssamme! palsta on itselle ainakin henkireikä ollut piinaillessa ..

  Fannylle, Mariamille, Mimmulille ja Siinalle tsempit uudelle kierrokselle ! ja kaikille muillekin pian aloittelevile.

  ON: kävin viime vkolla toisen IVF:n suunnittelussa klinikalla. Se alkaa sitten tässä kuussa, puolivälin vaikkeilla.. Nyt tehdään niin että pistän sekä Menopuria että Puregonia ja loppukiertoon siirron jälkeen saan ainakin jotain estrogeenejä (kun menkat alko viimeks jo pp9..joka kuulemma tarkottaa että estrogeenit romahti liian aikasin alas), jotain muutakin tais vielä olla mietinnässä mutta ne selvii ens vkolla kun meen taas käymään. Tässä kuussa oon ottanut clomit, parit puregonit ja toissa päivänä Pregnylin (siis ihan omatoimisesti ...) kun tietää jo hyvin noi omat annokset inssien yhteyksistä.. Olis ees jotain marginaalisaumaa tässäkin kuussa.. Hyvin ainakin tunsin eilen illalla munasolun irtoamisen kovana nipistyksenä, tasan sen 36h pistämisen jälkeen.

  Halit kaikille kamuille ja ollaan linjoilla!!
   
 8. Sandy78 Vierailija

  niin ja Siina, miten siirto meni ?
   
 9. Sandy78 Vierailija

  Meitsi täällä PIINAILEE kaikkia, yksinäni näköjään kirjoittelen.. :D
  mutta piti vielä Fannylle kertoa että ne kromosomikokeet ja vasta-aineet sun muut tuli Felicitaksessa meille maksamaan yhteensä n. 400 euroa (loput korvasi kela). Miehen osuus 50e ja mun osuus n.350e. Sain jo osan tuloksista, ne oli ok, mutta vielä puuttui suurin osa. Tulosten saaminen kestää tosiaan sen 4-5vkoa.

   
 10. Fanny. Vierailija

  Sandy kiitos infosta!En nyt ole asiasta lääkärin kanssa (vielä) puhunut,kun tämä kierros kumminkin menee näillä tiedoilla.Jos sattuisi niin,että saadaan jotain pakkaseen ja tuoresiirrosta nega,niin sitten ennen mahdollista passia pitäisi varmaan kokeet ottaa.Toivottavasti teillä loputkin tulokset ovat ok!
   
 11. minni* Vierailija

  Kiitos kaikille tsempeistä! :) Kyllä täällä jo suht ok fiiliksillä mennään... Huolestuttaa vaan, et saadaanko me ikinä omaa lasta!? :( Ens viikolla on soittoaika polille ja sit selviää päästäänkö jo seur. kiertoon tekemään pas. Toivottavast päästään, kun jos ei siitäkään tärppää, ni vois viel ehtii alottamaan 3. ivf:n tän vuoden puolella eli sais ne lääkkeet ilmaseks, kun maksukatto on täynnä. Väestöliiton lääkäri muuten halusi, et multa otetaan keliakia -kokeet ennen seuraavaa siirtoa, vaikkei mulla mitään selkeitä oireita olekkaan. No, kaipa sekin on hyvä sulkea pois, tai mistäs sen tietää vaikka joku piilevä keliakia löytyiskin??!

  Mites muuten siinan siirto meni??

  Fannylle ja Mimmulille tsempit piikittelyyn ja Mariamille jaksamista "vaihdevuosiin"!
   
 12. Mimmuli79 Vierailija

  Kiva, että Minnilläkin alkaa pikku hiljaa fiilikset kohentua. Huolesi on kovin tuttu varmasti meille kaikille. Toivotaan kuitenkin, ettei kenenkään meistä tarvitsisi jäädä omaa nyyttiä vaille vaan lääketiede tai luonnonihmeet antaisivat apunsa siihen. Uskoa ja toivoa ei ole vielä heitetty! Toivottavasti pääsette jatkamaan hoitoja jo seuraavassa kierrossa, niin etenee hommat sitten mukavasti vielä tämän vuoden puolella. Niin ja tuosta keliakiasta. Muistan lukeneeni, että se saattaa olla joillain ihan oireettomana ja vaikuttavan tosiaan lapsensaantiin. En kyllä muista onkohan multa tutkittu sitä... Varmasti hyvä tutkia tuokin mahdollisuus.

  Sandylle tervetuloa maisemiin taasen. Vähän kateellisena täällä tuosta sun reissailusta... Toivottavasti oli rentouttava ja hyvä reissu. Ja pianhan tekin sitten taas pääsette etenemään hoidoissa, jos ei nuo omatoimiset lääkitykset tuo toivottua tulosta :)

  Huomista ultraa odottelen jännittyneenä. Toivottavasti siellä on nyt sentään jotain jo tapahtunut. Kuulumisiin!
   
 13. Fanny. Vierailija

  Tuosta keliakiasta;kannattaa tosiaan ottaa koe,sen saa verestä,eli tosi helppoa!Mutta piilevä keliakia tosiaan aiheuttaa lapsettomuutta,joten kannattaa sulkea pois.(Tietenkin hoitamaton keliakia on muutenkin huono juttu...)
  Minni,hienoa,että olet jo paremmalla mielellä ja teillä on pakasteessa tavaraakin passia varten!
  (.)Mullakin siis aamulla taas ultra.Nyt on mahaa jo nipistellyt tutulla tavalla,varsinkin oikealta puolelta,missä follit oli keskiviikkona vielä pieniä.Toivottavasti ovat spurtanneet :)Palaamisiin!
   
 14. Mimmuli79 Vierailija

  Ultrakuulumisia. "Hautomossa" näytti ihan hyvältä. Toisella puolella oli neljä follia, joista yksi muita suurempi (13 mm) ja toisella puolella 6 tasakokoista (8-10 mm). Lisäksi pienempiä, joista lääkärin mukaan joku saattaa vielä kiriä. Huomenna alkaa jarruttelu ja tiistaina ultraillaan uudelleen. Punktio menee näillä näkymin ensi perjantaille tai seuraavan viikon maanantaille. Sehän varmistuu sitten tiistaina.

  Miltä Fannylla näytti?
   
 15. lullaby* Vierailija

  Leikkauksesta selvitty hengissä ja pääsin kotio toipumaan jo seuraavana päivänä. On kuitenkin sen verran heikko olotila että kannattaa jättää hoitojen alotus enskiertoon ja antaa elimistön kerätä voimia vielä ihan rauhassa..

  Jaksoin kuitenkin käydä eilen siellä gynellä, eikä edelleen irronnu tyroksiinilääkitystä :( Lupas kysyä vielä toiseltakin niiden muiden oireiden takia ja sitten ehkä lähettää reseptin mulle. Olo on ollu niin voipunu etten jaksanu tällä kertaa alkaa vaatimaan asioita sen kummemmin.. ihmettelen vaan miksei tota arvoo voitas korjata kun se ois niin helposti hoidettu..
  Kuten arvasin, endometriooma oli suurentunu viime kerrasta ja on nyt noin 3cm :( 3,5-4cm aletaan leikkaan.. mieluummin tietysti yritettäs ensin saada raskaus alkaan jollain hoidolla. Oon vaan jotenki ihan varma että laparoskopia on edessä kuitenkin, ennemmin tai myöhemmin..

  Mutta katotaan enskuussa kuinka hommat alkaa eteneen, kunhan ensin parantelen naamaani, mm. viikon antibioottikuurilla ja pystyn parin viikon päästä toivottavasti jo syömänki normaalisti! :)

  Minnille ja muillekin lohtua tarvitseville haleja ja voimia uuteen yritykseen!!
   
 16. minni* Vierailija

  Lullabylle tsempit toipumiseen! Ihan oikee päätös, ettet aloita hoitoa heti. Parantelet ittes ensin kuntoon, niin on kroppakin varmaan vastaanottavaisempi kun hoito alkaa. Harmi sitä endoa :/

  Mimmulilla hyvä saalis tulossa, hieno homma! Mites tosiaan Fannylla?

  Aurinkoista viikonloppua kaikille! Meillä on tiedossa veneilyä ja autokisoja :)
   
 17. Fanny. Vierailija

  Heh,Mimmuli,mennään tosiaankin tasajalkaa!Siis mulla näkyi 9 kpl kooltaan 10-14mm follia,tänä iltana alkaa jarru ja seuraava ultra on ens tiistaina!Ja punktio todennäköisesti perjantaina :-D Eli piinaillaan yhdessä seuraavat viikot!

  Lullabylle toivotellaan pikaista paranemista!
   
 18. *misu* Vierailija

  Fannylla ja Mimmulilla täys tohina päällä hoitojen suhteen, hienoa!! Nyt plussaatte sit kimpassa! :eek:)

  (.) Ultrassa näkyi kaksi follia, oikealla 17mm ja vasemmalla 18mm. Limis 8 mm. "Bonuksena" oikeasta munasarjasta löytyi kysta, mutta ei gynen mukaan haittaa tässä vaiheessa. Ei ollut mahdottoman suurikaan kuulemma. Eilen aamulla pistin sit Pregnylin ja tänään on peitot heilunu pariinkin otteeseen :D
  Nyt vaan "piinailemaan" vaikka eipä täs paljon piinailtavaa oo :)
   
 19. Mariami Vierailija

  Fanny ja Mimmuli tosiaan menevät samaan tahtiin. Onnea molemmille matkaan!

  Misulle tsempit piinailuun.

  Lullabylle pikaista toipumista. Tosi ikävää että endo jyllää sullakin, mullakin on endometriooma ja endoa muuallakin. Nyt ekassa IVF-hoidossa, tai siis se on juuri alkamassa. Huomenna on 0-ultra ja sitten pitäis alkaa piikittelyt mikäli kaikki näyttää ok:lta, eikä esim. endometriooma oo kasvanut.

  Mites Siina, tuuthan joskus kertomaan kuulumisia?
   
 20. Mimmuli79 Vierailija

  Onpas meillä Fannyn kanssa sama tahti. Toivottavasti molemmat pääsee onnellisesti myös siihen piinailuvaiheeseen ja voidaan seurailla fiiliksiä ja tuntemuksia yhtä matkaa. Itseä vähän pelottaa, että jospa muniksissa onkin jotain häikkää ja koko homma vielä kariutuu. Mutta turhahan sitä on etukäteen surra. Katsotaan mitä tuleman pitää.

  Misulle tsempit piinistelyyn!
   
 21. -siina- Vierailija

  Täällähän on kivoja kuulumisia! =) Onnea muniksien kasvatteluun Fannylle ja Mimmulille!Misulle kans tsempit ja Mariamille piikittelyyn kans kovasti tsemppiä! Ja tietty kans kaikille muille mikä vaihe sitten onkaan menossa. =)

  Meillä oli siirto keskiviikkona. Kaikki meni hyvin, yksi siirrettiin, seitsemän saatiin vielä pakkaseen! Kolmesta oli tullu monitumaisia ja jouduttu heivaamaan. Mutta kuullosti hyvältä tulokselta. Nyt kun vielä jatkuis hyvät uutiset....

  Siirrossa lääkäri sanoi, et follikellit oli keränneet nestettä aika tavalla ja voi aiheuttaa ärtymystä. Sitä on kyllä ollut ja alamaha on edelleen kipeänä ja arkana. En tiedä et johtuuko lugeista... Onko teillä tullut lugeista oireita?

  Kuinkas muuten lugesteronin käyttö? Mä sain ensin käsityksen, et ne laitetaan jollain asettimella. Sit kuin hain eapteekista, niin sieltä sanottiin, et ei kun ne täytyy vaan laittaa sormella emätimeen, ei siihen oo asetinta... Nyt oon aamuin illoin tuhlannut tamponeita, kun sillä asettimella saa kätevästi pyöreät kuulat menemään hiukan syvemmälle. Viimeksi käytin sitä toista tukilääkitystä, minkä nimeä en nyt sitten millään saa päähän (Vaikka aamulla kävin kattelemassa hintojakin)... Sehän oli sellaista geeliä ja siinä oli asetin, eikä tarvinnut edes laittaa kuin iltaisin. Ajattelin, et jos vielä pitää näitä hoitoja jatkaa, niin seuraavalla kerralla pyydän kyllä sitä, oli se jotenkin helpompi.
   
 22. Fanny. Vierailija

  Siina joo,on se lugejen kanssa sellaista turaamista :-/ Mutta toivottavasti siivittää sinut toivottuun tulokseen!Saitte hurjan määrän pakkaseenkin,onnea!!

  Mites Miriamin ultra,joko pääset piikittelemään?

  Misulle tsempit piinailuun!

  Mimmuli;yritän olla ajattelematta sitä vaihtoehtoa,ettei siirtoon pääsisikään.Viimeksihän meillä oli vaan 1 siirtokelpoinen alkio,kun kumminkin 8 oli hedelmöittynyt normaalisti.Jakaantuminen ei vaan ollut niiden parhaita puolia...
  No,nyt on toinen kerta ja toiset lääkkeet!Ainoa,mikä "harmittaa" on,että jos/kun punktio on perjantaina,en tiedä voinko saada tilanteesta mitään tietoja viikonlopun aikana.Hermo menee,kun viimeksiki oli niin hilkulla...!
  Mites muut,onko teillä tullut Menopurista nännit kipeäksi jo tässä vaiheessa?Mulla nimittäin on,ja se on ihan uutta!Toivotaan,että se on hyvä merkki!
  Huomenna ultraan aamutuimaan!
   
 23. Mariami Vierailija

  Tsempit Siinalle piinistelyyn. Ikävältä kuulostaa todellakin noitten lugejen käyttö. Ite toivon että siihen vaiheeseen kuitenkin kunnialla päästään... Tänään oli ultra, ja tän viikon torstaina aloitan Puregonin 150 yks. Ei onneksi ollu endometriooma pahemmin kasvanut. Eka seurantaultra on sit ens viikon ti. Toivotaan että follit kasvaa sopivasti:) Punktio kaiketi noin parin viikon päästä.

  Fannylle ja Mimmulille edelleen toivottelen onnea matkaan. Toivotaan että punktio sujuu mallikkaasti ja siirtoon päästään, ja pakkaseenkin jää vaikka niitä ei sit tarvitakaan! Pitäis elää päivä kerrallaan tämän touhun kanssa, mutta miten siihen pystyy, en tiedä?!?! Ite mietin vaan kuumia aaltoja, piikkejä, punktiota ja toivon että kaikki menee kuten suunniteltu. Ai niin, sen gyne sanoi että punktion tienoilla saan antibioottikuurin kun on isompi tulehdusvaara endon vuoksi. Hmm.

  Mutta, aurinkoa kaikille!
   
 24. lullaby* Vierailija

  Mariami (ja muutkin kellä endoa); minkä kokoinen endometriooma sulla on, ja onko ollut puhetta minkä kokosena täytyis leikata, tai huonontas hoitotuloksia? Haittaakohan semmonen munasarjan toimintaa kuinka paljon vai oletko ovuloinu myös siltä puolen? Onko sulle tehty jo laparoskopiaa? Mulla viimesin gyne varotteli että vois olla jopa jotain haittaa pikemminki ku hyötyä!? :eek: Eiks vasta sitten jos joutuu tekeen useempia..? Vai mitä haittoja? Oon lukenu vaan monista jokka tullu tosi eposti raskaaks melko pian leikkauksen jälkeen...
  Oon kuullu/lukenu eri lääkäreiltä ym. lähteistä niin erilaisia kantoja näihin että aattelin minkälaisia sulla/teillä on tullu vastaan.. :)
   
 25. lullaby* Vierailija

  Nonii, ei pysty muokkaan.. :p eli eposti = helposti.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti