Hae Anna.fi-sivustolta

Pikavippi helvetti

Viestiketju osiossa 'Ihminen hädässä' , käynnistäjänä Epätoivoinen opiskelija, 11.02.2008.

 1. Voiko mistään saada lainaa ilman säännöllisiä tuloja. Opiskelen, mutta tänä kevänä opinnot loppuvat ja pääsen työntekoon. Opiskelun takia olen saanut rahallista apua eri pikavipeiltä, mutta nyt se on koitunut helvetiksi. Olen joutunut kierteeseen. Nyt laskuni ovat myöhästyneet koska en pysty maksamaan niitä sittenkään ja seiraavaksi ne menevät perintätoimistoon. Tarvitsisin apua, mutta en tiedä mistä sitä hakisin. Sukulaiset eivät pysty lainaamaan, koska en ole rikkaasta suvusta.

  Mikä avuksi, auttakaa!!??!!
   
 2. Velkaneuvontaan Vierailija

  Kunnallinen kuluttajatoimiston velkaneuvonta. Ainakin kaupungeilla on sellainen. Joten katsopas puhelinluuettelosta ekaksi kuntasi/kaupunkisi sivut.
   
 3. Minä en käsitä, miksi tuo pikavippi on laitettu niin helpoksi saada, että moni ihminen, etenkin nuoret joutuvat velkakierteeseen mielettömien korkojen takia. Itse en ottaisi ikinä. Enne vaikka tekisin kolmea työtä vielä opiskeluni lisäksi, kun tuollaiseen hirveään tilanteeseen itseni saattaisin.
   
 4. vilperi,.,.,..,., Vierailija

  Oletkin varmaan ottanut opintolainaa, jos et niin heti haet sitä.
   
 5. Vilperi,.,.,. Vierailija

  Todella kurjaa jos luottotietosi nyt menee, muutman satasen takia. Hae nyt heti vaikka töitä tai mitä vain, että selviät.
   
 6. Keskustele Vierailija

  Yritä sopia maksuajoista lainanantajien kanssa eli rohkeasti luuri käteen tai sormet näppäimistölle. Eivät ne luottotiedot heti mene, eli jos sinulla on parin kuukauden päässä työpaikka, selviät kyllä.
   
 7. LUK Vierailija

  Jos joutuu kierteeseen, se on täysin omaa tyhmyyttä. Kannattaisi opiskella matematiikkaa, jotta osaa laskea edes tuon verran.
   
 8. EI välttämättä. Pikavipeillä on törkeän korkea korko ja sen saatavuus on liian helppo. Aika usein ihmiset myös maksavat uusilla vipeillä vanhoja pois, joten kierre on valmis. Kun rahantulo jostain syystä lakkaa on edessä ap:n tilanne. Siksi kannattaa ehdottomasti toimia HETI ja ottaa ensin yhteyttä velkojiin maksusuunnitelmaa varten ja varata aika velkaneuvonnasta.
   
 9. parempi laina Vierailija


  Ota yhteyttä omaan pankkiisi, siis sinne missä tilisi on. Neuvottele itsellesi pieni tavalline laina, jolla maksat pikavipit pois.
  Lainaa lyhennät jatkossa säännöllisesti pankin kanssa sovitun aikataulun mukaan.
  Pankkilainoissa korko ja kulut ovat murto-osa pikavipeistä.
   
 10. Laihialainen Vierailija

  Toivon todella Epätoivoinen opiskelija, että saat asiasi kuntoon kunnialla ja otat opiksesi tapahtuneesta.
  Sait ilmeisesti sellaisen opetuksen rahan käytöstä, että ymmärtänet alkaa ajattelemaan "nenääsi pitemmälle" miten elämääsi elät.
  Kaikkea mitä näkee ja tahtoo ei voi kukaan tavallinen eläjä saada se on yksinkertaisesti uskottava.
  Erikseen ovat kroisokset, joilla on rahaa jo ennestään perittynä tai muutoin ansaittuna (toki heistäkin jotkut sortuvat älyttömyyksiin).

  Elämänsä voi jokainen järjestellä myös laillisin keinoin kunhan ei ala "isottelemaan", vaan elää varojensa mukaisesti.
  Keinotekoisesti järjestetty elämä on eniten itsensä huijaamista.
   
 11. Onko se isottelua, jos sattuu vaikka äkillisesti sairastumaan ja lääkärilaskun jälkeen ei olekaan rahaa ostaa enää ruokaa? Tai jos tili tyhjenee totaalisesti siitä, että vaikka auto hajoaa ja on pakko viedä korjattavaksi koska töihin ei pysty kulkemaan muuten, siitäkin huolimatta että vuokraan ei jää enää rahaa? Pitäiskö antaa vaan vuokran mennä perintään josta tulee lisäkuluja tai olla pari viikkoa syömättä mitään? Ei kaikilla ole semmoisia läheisiä, jotka pystyisivät äkillisesti lainaamaan. Oikeasti köyhällä pienikin yllättämätön meno voi kaataa koko talouden ja jos tulot ovat niin pienet, että joutuu pakosta elämään kädestä suuhun, on mahdotonta varautua etukäteenkään äkillisiin menoihin säästämällä. Kun ei etukäteenkään ole mistä ottaa.

  Kaikki pikavippivelkakierteet eivät todellakaan johdu siitä, että olisi haalittu kallista tavaraa hetken mielijohteesta enemmän kuin mihin rahat riittää. Suurin osa velkaongelmaisistahan ei ole edes nuoria, vaan keski-ikäisiä pienituloisia tavallisia perheellisiä ihmisiä, joiden voisi olettaa turvautuneen pikavippiin viimeisenä toivona jonkun arkisen välttämättömän menon maksamiseksi, kun ei kertakaikkiaan ole ollut mitään muuta vaihtoehtoa.
   
 12. --neito-- Vierailija

  Mikäli olet vielä opiskelija, saat opintolainaa. Sen voi maksaa pois sitten kun valmistut ja korko on kohtuullinen. Käy heti siinä pankissa missä tilisi ovat. Osaavat neuvoa siellä.
   
 13. Laihialainen Vierailija

  Tänään, 14:08
  vähän empatiaa, kiitos (vierailija) "...Oikeasti köyhällä pienikin yllättävä meno voi kaataa koko talouden ja jos tulot ovat niin pienet, että joutuu pakosta elämään kädestä suuhun, on mahdotonta varautua etukäteenkään äkillisiin menoihin säästämällä. Kun ei etukäteenkään ole mistä ottaa..."
  Kyllä apua saa todellisen tiukanpaikan tullen ilman ryövääviä pikavippejäkin.

  Sitä varten on sosiaalitoimisto ja sieltä saa toimeentulotukea jos "nälkä" tai sairaus yllättää ja maksukyky horjuu.

  Sieltä annetaan tukea myös tilapäisesti eli se tarkoittaa sitä, että toimeentulotuki annetaan ns. perintä päätöksellä eli se saatu avustus peritään myöhemmin takaisin kun maksuun on tilaisuus esim. veronpalautuksista tai ihan laskuttaen myöhemmin ja siitä avusta ei tarvitse maksaa kymmenien-% korkoja.
   
 14. ^ Joo, mutta sosiaalitoimistosta päätöksen ja rahojen saaminen saattaa joillain paikkakunnilla kestää monta kuukautta. Tuossa ajassa ehtii vuokrat mennä jo perintään ja jääkaappi tyhjentyä aika totaalisesti. Laillistahan tuo ei ole vaan virallinen käsittelyaika saisi tietääkseni olla max 2 viikkoa, mutta minkä mahdat...silloin kun apua tarvitsee heti, ei tuosta ole hirveästi apua. Sekään ei onnistu, että ensin lainaisi rahat jostain pahimpaan hätään ja maksaisi ne tukia saatuaan sitten heti takaisin, koska sosiaalitoimistossa lainattukin raha katsotaan tuloksi joten sen vuoksi tuki saatetaan jättää myöntämättä. Jostain syystä lainan takaisinmaksua ei silti huomioida menoina.

  Lisäksi opiskelijat eivät yleensä saa sosiaalitoimistosta apua ollenkaan, edes väliaikaiseen tarpeeseen, jos ovat opintotukeen oikeutettuja. Opintotuki riittää niukasti välttämättömään mutta mitään isompia ylimääräisiä menoja (esim. rikkoutuneet silmälasit, kallis lääkitys...) sillä ei kyllä paikata. kirkolta saattaa hätätapauksessa saada apua, mutta sitäkään ei myönnetä samalle ihmiselle kuin kerran.
   
 15. Jos sinulle on jotain pantatava mene panttikonttorin.


   
 16. Terve! Olen ollut nyt melkein 2vuotta velkakierteessä ja se on nyt Pikavippihelvetti.
  Lukiessani näitä vastauksia tajusin että en halua joko elää ollenkaan tai selvitän tämän ammatti-ihmisten kanssa joten soitin heti paikalliselle kunnalliselle velkaneuvojalle. Sinun kannattaisi ottaa sinne yhteyttä omalla paikkakunnallasi. Jos tällaiset asiat jättää hoitamatta niin niistä tulee iso mytty jota ei ihan noin vaan saa sängyn alle piilotettua. Siellä on ammatti-ihmiset sinua varten ja he osaavat neuvoa ja ohjata sinut parempaan alkuun. Älä vahingossakaan lähde ottamaan lisää jotain epämäärisiä lainoja velan maksuun. Summa vaan kasvaa ja et huomaakkaan kun olet syvällä kuopassa yksin. Tällaiset asiat saavat ihmisen elämän ihan sekaisin eikä niistä asioista ole pakko aina selvitä yksin. Ylpeyden on pakko taipua hyödyn edessä!

  Toivottavasti saat asiasi hoidettua ja hyvää jatkoa muutenkin. Soita siis jo tänään ja kysy neuvoa.
   
 17. FrökenX Vierailija

  Ei pidä jäädä yksin murehtimaan - sillä ei ongelmat selviä. Rohkeasti vain apua hakemaan. Lisää ajatksia ja mietteitä aiheen ympäriltä ja aikalailla vierestäkin :)
  http://pikavippi-vippi.blogspot.com/
   
 18. Caro_line Vierailija

  ehkä ei ole fiksua puolustaa pikavippien lainaajia, mutta joskus niistä voi oikeesti olla apuakin.
  Kannattaa kuitenkin kattoo mistä sen vipin ottaa. Vertailusivuja on vaikka kuinka paljon (esim. tässä on yks.)
   
 19. Pikavippien Vierailija


  Pikavipeissä ei todellakaan ole mitään puolustelemista, koska ne on kehitetty vain hädässä olevien riistämiseksi ja huumekauppiaiden keinoksi rahastaa heikkoja ihmisiä.
  Koko pikavippi järjestelmä tulisi mitä pikimmin Suomessa saattaa laittomaksi toiminnaksi.
  Ihmisille tulisi hiukan harkinta aikaa mistä ja millä hinnalla lainoja hankkivat.
  Suomessa on yhä olemassa vekselilaina käytäntö joka on laillisten pankkien keino järjestää ns. pikavippejä, vieläpä kohtuullisin koroin ja maksuajoin.
  Kukaan oikeasti ajatteleva ihminen ei tarvitse ravintolaillan jatkeeksi pikavipillä järjestettyjä iloja.
   
 20. niinpä Vierailija

  Ihan turhia kyllä nämä pikavipit, menee vaan pienipalkkaisilta viimeisetkin rahat, kun toiset rikastuu. Suomeen olisi saatava laki pikavippi firmojen hävittämiseksi!
   
 21. IK Vierailija

  Sarkastista muuten että tälläkin sivustolla mainostetaan kovasti pikavippejä jopa tämän keskusteluketjun sisällä :)

  Kannattaa ottaa yhteyttä velkojiin ja yrittää sopia lainojen uudesta maksuaikataulusta Mikäli suinkin mahdollista niin hyvä vaihtoehto voisi kuitenkin olla selittää tilanteesi esim. omille vanhemmillesi ja sisaruksillesi He varmasti ymmärtävät ja pyrkivät auttamaan. Mikäli velkaa ei mahdottomasti ole niin saisit ehkä näiltä tutuiltasi lainattua sen verran että saisit maksettua pikavippivelat pois. Sukulaisille voisit maksaa takaisin ilman kiskurikorkoja.

  Lisäksi kannattaa todella miettiä että onko omassa taloudenhoidossa mitään parannettavaa. Netissä on sivustoja jotka jakavat ilmaiseksi hyviä säästövinkkejä, joita et ole ehkä tullut ajatelleeksikaan. Esim. Saasto.fi Säästvinkkejä
   
 22. Vierailija Vierailija

  Moi

  Ainakin osoitteesta tekstiviestirahaksi.fi saa pikkurahaa päivän tarpeisiin ilman säännöllisiä tuloja tai vaikka olisi luottohäiriömerkintä. Todella kätevä palvelu, suosittelen!
   
 23. sdälijgsär Vierailija


  Neuvottele maksusuunnitelma perintätoimiston kanssa, ja mene ilta- ja viikonlopputöihin.
   
 24. ex-sossu Vierailija


  ...tai mene sosialitoimistoon, kysy saatko väliaikaisesti toimeentulotukea elämiseen ja oikeita neuvoja velkakierteen lopettamiseen.
  Toimeentulotuki voidaan antaa todellakin ihan väliaikaisestikin. Se annetaan usein takaisinperintäpäätöksellä, jolloin tuen saantiin tulee ehto, että se peritään takaisin sitten kun sinulla on varaa maksaa se.
  Eikä se mene uloshakuun samalla tavoin kuin muut velat helposti menevät, vaan se voidaan periä joskus esim. veronpalautuksista tms.
   
 25. ex-sossu Vierailija

  ...ja vielä: Ole ihan oikeasti rehellinen sossussa. Kerro mikä tämän hetkinen tilanteesi on ja miten olet siihen joutunut.
  Älä sepittele mitään "satuja", niin ymmärrystä, neuvoja ja apua löytyy.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti