Hae Anna.fi-sivustolta

pipareiden säilyvyys?

Viestiketju osiossa 'Joulu' , käynnistäjänä leipuri, 06.12.2005.

  1. J Vierailija

    Kauniita purkkeja saa Hakaniemen hallin yläkerran myymälästä.
     
  2. Hei! Vierailija

    Kauanko säilyy taikina kylmässä?
     
  3. Joksu Vierailija

    Mun piparitalo ei ainakaan säilynyt kuin 5 minuuttia. Sitten se rämähti... XD XD XD
     
  4. vileleeee Vierailija

    Tarvitseeko kantta kattilan päälle?????
     
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Minkä kattilan?
     
  6. heko heko Vierailija


    Sen kattilan, jossa v. 2005 joku kertoi pipareita säilyttävänsä kun ei ole jaksanut shopata kauniita piparipurkkeja mistään.
     
  7. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ilman muuta kansi kiinni, ettei pipariit pölyty tai tule syödyksi liian aikaisin.
     
  8. aikaisin? Vierailija


    Mikä on liian aikaisin? Meillä on jo yksi satsi syöty eikä yhtään liian aikaisin.
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Niin no jos viitsii tehdä enemmän kuin yhden satsi. Meillä tehdään vain yksi satsi (sellainen, johon tulee 250 g margariinia ym) ja siitä pitää riittää pari kertaa tarjota joulun kahvivieraille ja sen jälkeen poika saa syödä loput. Itse en juurikaan pipareita syö muutamaa enenpää.
     
  10. aikaisin? Vierailija


    Minä teen puolesta kilosta voita - sellainen on ohje, jonka olen äidiltäni saanut. Tulee ihanan pehmeitä pipareita.
     
  11. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pipareiden kuuluu olla rapeita ei pehmeitä.
     
  12. ihmeellistä Vierailija


    Mistä noin ylimielisiä ihmisiä sikiää? Olen saanut monenlaisia piparkakkuja ja parhaimmat olivat pehmeitä, paksuja, suussa sulavia. Kyllähän nekin rapeutuvat, jos ne jättää koriin kuivumaan.
     
  13. Liisi-viis Vierailija

    Omat piparkakkuni ovat paistamisen jälkeen jäähdyttyään ihanan rapeita. Jos ne unohtuvat pöydälle pehmiävät inhottavan nihkeiksi mutta pidemmän aikaa oltuaan kivettyvät korpuksi. Viimeistä ongelmaa ei yleensä ole, lapset tykkäävät tavallisista ruskeista piparkakuista niin paljon, että tuskin 1 kg voita vastaava määrä taikinaa piparkakuiksi leivottuna heille riittäisi, ikinä niitä ei ole uuden vuoden jälkeen nähty. Leivon voihin ja maustan itse, laitan neilikkaa vähän vähemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan, koska en pidä niin kovasti siitä kuin muista mausteista.
     
  14. kukahan Vierailija


    tuo mahtaa olla, J?????Ja Hakaniemen halli!!
    Purkkeja ja purnukoita saa ihan mistä vaan, mm. Stockalta.
     
  15. samaa mieltä Vierailija


    Tuollaisista paksummista minäkin pidän eli kyllä niissä taikinaa täytyy olla.
     
  16. hmmmm... Vierailija


    eli tuo on siis Suomessa ainoa paikka???
     
  17. Juhlan Kruunaa Vierailija

    hyvän kirjoituksen.

    Ketä ylipäätään tässä ajassa kiinnostaa, säilyvätkö piparit vai eivät?
     
  18. Kyllä piparit säilyvät peltirasiassa vaikka juhannukseen - kokeiltu on! Mutta nyt olisi kiva tietää, miten sellaiset piparit, joiden sisään on laitettu ennen paistamista sinihomejuustoa (ikään kuin tekisi kääretortun), kannattaisi säilyttää. Juustohan ei tykkää lämpimästä tilasta ja piparit taas eivät kosteasta ja kylmästä??? Joku kompromissi pitäisi keksiä tai kyllästää jouluvieraat kättelyssä syöttämällä heille koko satsi mahdollisimman pian:) Olisikohan lasitettu parveke ja kylmälaatikko sopivalla säällä hyvä keino - kun saisi sen sään sitten sopivaksi...
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti