Hae Anna.fi-sivustolta

Pitkät matkat?

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Miina, 29.11.2004.

 1. Miina Vierailija

  Olen kateellisena lueskellut muiden matkasuunnitelmia varsinkin Thaimaan ja Intian palstoilta, joten kertokaapa te, jotka menette kauas lämpimään useammaksi kuukaudeksi miten moinen järjestely onnistuu? Tarkoitan että eläkeläisten on varmaan helpompi reissata mutta entäs työssäkäyvät?? Ootteko pätkätöissä vai otatteko palkatonta lomaa vai miten ihmeessä onnistutte pääseen helteen hehkuun pitemmäksi aikaa?
   
 2. just Vierailija

  Palkaton loma ,kuka nyt palkkaa maksaa jos työntekijä lepäilee palmun alla. Itse en käy ravintoloissa oikeastaan lainkaan , joten rahaa jää kyllä talven lomiin
   
 3. hece Vierailija

  Älä ole kateellinen, tee asialle jotain..

  Kaikkea ei voi saada. Himot ja halut pitää laittaa itselle kuuluvaan järjestykseen. Isä vainaa sanoi aina, että tulee uupelo jos oikein rahojaan levittelee, tai että ei sitä säästetä suurista tuloista, vaan pienistä menoista - matkarahaakaan.

  Näin se on. Alkoholi, tupakka, ravintolareissut, barissa kavilla käynnit, bensiiniin, autoon, harrastuksiin, kausivaateisiin, jne.. jne... Nämä kaikki maksavat paljon, riippuen tietysti vielä kunkin vuosituloihin suhteutettuna, mutta tosiasia on että ""turhuuteen"" menee paljon , mikä sitten on kenenkin turhuutta?

  Jos haluaa ryypätä, tupakoida jne. ja valittaa ettei pääse kaukomaille niin menköön peilineteen - siinäkin voi olla yski tekijä asiaan suuntaan tai toiseen.

  Kukin taaplaa tyylillen uskollisesti.

  jk. Avaa matkatili, ala säästää sinne aivan samoin kuin maksaisit asuntovelkaa, äläkä koske siihen muutoin kuin matkalle lähtiessäsi. Siinä se. Näin moni oman asuntonsakin jne.. on rahoittanut.
   
 4. Kerran vuodessa Vierailija

  Minä en pidä koko lomaani kesä aikaan vaan säästän talveksi.Näin on mahdollista olla 3-5 vk:a talvella riippuen tietenkin koska lomansa pitää ,esim pääsiäinen pidentää lomaa kummasti.Rahoituksessa auttaa kun on suomessa ostoksilla niin miettii että tarvitseeko ko. tavaraa ja onko mahdollista saada se jostain halvemmalla,valmistaa itse ruuat,ei ravintoloissa syöntiä sillä ulkomailla sitä voi sitten harrastaa sydämmensä kyllyydestä.Aina löytyy paikka josta voi säästää, enemmäntai vähemmän.
   
 5. Miina Vierailija

  Tottahan rahaa säästöön saa mutta tarkoitinkin lähinnä, että miten onnistutte saamaan lomaa. Ja kun on näitä tyyppejä jotka lähtee reissuun esim. 2-3:ksi kuukaudeksi..
   
 6. just Vierailija

  No palkaton loma tai lopputili , työnantaja päättää kumman antaa . Onhan noita paikkoja tyrkyllä ,kun takaisin tulee.
   
 7. xx Vierailija

  Palkatonta lomaa. Meillä sitä ainakin saa huoletta puoleksitoistakuukaudeksi jos haluaa.

  Tosin, meikäläinen on Thaimaassa aina 2-3 viikkoa kerrallaan.

  Pidän kesällä aina vain viikon loman ja säästän lopun ns. kesäloman marraskuuhun. Sillä Thaimaassa se oikea loma silloin on. Siellä ainakin on lämmin.
   
 8. Pätkätyöt Vierailija

  Monet viettävät puolet vuodesta esim. thaimaassa siten, että tekevät töitä esim. huhti-lokakuu ja elelevät sitten niillä rahoilla talven lämmössä. Tuo sopii hyvin duunareille ja perheettömille. Jotkut ovat yksityisyrittäjiä, joilla on mahdollisuus olla poissa pitkään, joillakin yritys kulkee mukana (netti), jotkut ovat eläkkeellä (nuoriakin voi olla esim. sairaseläkkeellä). Kyllähän noita vaihtoehtoja riittää, mutta ei kyllä tavallinen koulutettu, hyvässä työssä käyvä, perheellinen asuntovelkainen tuollaiseen oikein pysty ellei työnantaja jousta. Mutta kyllä mieli tekisi olla pitkään lämmössä, sitä en kiellä :)
   
 9. Dora Vierailija

  Helppoa kuin heinänteko. Työskentelen matkustajalaivoilla, työvuorot esim 2vko työssä, 2vko vapaalla->lomaa on silloin 6viikoa ja matkalle lähdetään aina.
  Joskus teen lähestulkoon yhtä putkea esim. kuukauden, vain muutaman päivän vapailla välillä. Sitten kun saan ulosmaksun, minulla on rahaa kierrellä kuukauden, puolitoista Aasiassa.
  Vakituista paikkaa en ole ottanut, sillä tavalla pystyy vapaammin satsaamaan tuohon reissaamiseen.
  Kollegani, joilla on vakituinen paikka, matkustavat kyllä hekin. Työvuoroja voi vaihtaa, ottaa virkavapaata, ottaa vuorotteluvapaata tms.
  En tiedä miten sopeutuisinkaan johonkin 8-16 työaikaan, 5 pvää viikossa ja loma jossain kaukana muutama kälynen viikko...
   
 10. dah! Vierailija

  Aikani kärsin kohtalaisen paskaduunissa, säästin, otin lopputilin ja nyt suuntaan kahdeksi kuukaudeksi Thaimaahan matkustelemaan.
  Keväällä sitten keksin jotain uusia töitä,jos nyt edes palaan ;)
  Jos halua löytyy lähteä niin uskaltakaa ottaa riskejä ihmiset!!
  Ja siviilisääty on siis avoliitossa, sukupuoli nainen ja lapsia ei ole siunaantunut. Sekin tietty helpottaa lähtöpäätöstä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti