Hae Anna.fi-sivustolta

Platania

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Klaara, 07.12.2004.

 1. Klaara Vierailija

  Moi. OLemme perheen kanssa (kaksi aikuista, kaksi lasta) lähdössä syyskuun alussa Elisso hotelliin Plataniakseen. Onko kenelläkään kokemuksia tästä hotellista? Minkälainen on muuten Hanian vesipuisto, onko pienemmillekin lapsille tekemistä (4 ja 6 vuotiaat)?
   
 2. *** Vierailija

  Harmi, kun hakuohjelma ei toimi, sillä näistä aiheista löytyy useita vanhoja viestiketjuja. Elissosta esim. s. 74 ja vesipuistosta s. 72.
   
 3. kateellisena Vierailija

  Elisso on huippu siisti hotelli (sekä vanha että uusi puoli) samoin uima-allasalue ja muu piha-alue (nurmikenttä!) mielestäni sopivan suojaisa ja rauhallinen lasten kanssa. Parin sadan metrin päässä on hyvä ruokapaikka ""perheille"" (muistaakseni liukumäkiä, keinuja ym. pihassa) jos ei aina jaksa Plataniaksen keskukseen (n. 10 min. kävelymatka) mikä onkin sitten täyttä ruokapaikkoja jne.
  ja vesipuistosta: menkää ihmeessä ""punaisella junalla"" jonka mainoksia näette jokapaikassa varmasti! mukava junamatka (ja edullisempi kuin matkatoimistojen retki) - kovasti riippuu 6 vuotiaan uimataidosta minkälaisiin liukureihin ym. uskaltaa mennä - kokonaisuutena ei kovinpaljon huvituksia 3 vuotiaalle.
  mutta loisto hotelli ja Platanias lasten kanssa lomailla!
  kateellisena - oikein hyvää lomaa!
   
 4. Klaara Vierailija

  Kiitoksia mukavasta vastauksesta. Reissuun on vielä runsaasti aikaa ja toivottavasti vielä hyvä Suomen kesä ennen sitä, mutta on tosiaan mukava kuulla että ollaan valittu hyvä hotelli.
   
 5. Simo Vierailija

  Olimme kaksi vuotta sitten ko paikassa ja hotellissa. Hotelli oli hyvä ja henkilökunta oli mukavaa. Se on siisti ja rauhallinen paikka.

  Plataniaksessa oli ruokapaikkoja ja muita palveluja aivan upeasti. Ruokapaikkoja oli vieri vieressä. Viime keväällä Matkaopas lehdessä kehuttiin useampaa Plataniaksen ruokapaikkaa. Osassa kävimme rouvan ja muksujen kanssa ja voimme todistaa samaa. Ruuhka-aikaan ruokaa saa odottaa, mutta hyvää ei odota liian kauaa.

  Vesipuistoon pääsi ""junalla"". Matka kesti puolisen tuntia ja kulki keskellä Kreetalaisen metsämaiseman.

  Kävimme kaikki Kreetan peruspaikat ja kivaa oli. Ajelimme kolme päivää autolla ympäri saarta. Saaren eteläpuoli oli mukava kokemus samoin kuin itäpää. Vuoriston kylissä elämä oli pysähtynyt, ihmiset eivät puhuneet muuta kuin kreikkaa, mutta ystävällisyys korvasi kielitaidon puutteen. Liikenne oli rauhallista ja omia ajohaluja rauhoittivat eri liikenneonnettomuuksissa kuolleiden muistopaikat teiden varsilla. Samassa mutkassa saattoi olla 8-10 pönttöä.

  Pahin pettymys oli Hanian sataman ruokapaikat, jotka olivat tosi kalliita, mutta ruoka oli vain keskinkertaista. Kaunishan se Hania oli, mutta muuten jäi vähän pliisu tunnelma siitä.

  Taksit olivat edullisia.

  Lähden varmasti joku syksy uudestaan Kreetalle ja Elisso on silloin aivan varteenotettava vaihtoehto. Silloin käyn varmasti saksalaissotilaiden hautausmaalla. Luin nimittäin kirjan Kreetan valtauksesta. Ja muutenkin kirjallisuus ja musiikki ovat hyvä tapa valmistautua matkalle.

  Simo
   
 6. kkkk Vierailija

  onks toi ellisso kananlan vieressä- tuttava oli siellä, valitti kanojen kaakatuksesta.
   
 7. siis Vierailija

  tuttavasi oli kanalassa ja kehtasi vielä valittaa kaakatuksesta?
   
 8. siili Vierailija

  Siellä kaakattaa kanat ja suomalaiset örveltäjät kuorossa!
   
 9. kot Vierailija

  vapaina tallustelevia kanoja on siella sun taalla, seka kukkoja. Ne kuuluu sarjaan alkuperaista kreetalaista elamaa, kuten kirkon kellojen soittokin. Mutta eikos se ole hyva, etta on jotain sellaistakin taalla niin moneen kertaan mollatussa turistirysassa.
   
 10. viela kot Vierailija

  matkailijat ihastelevat etelan kiireettomyyttakin ja rentoa elaman menoa, mutta auta armias, jos matkalaukku ei tipahda hihnalta heti viiden minuutin kuluttua, kun on saarelle saavuttu tai jos tavernassa ei ruokalautanen ole alle varttitunnin poydassa tarjoiltuna tilauksesta.......
   
 11. siis Vierailija

  eipä sua kanat Nidrissä häirinneet yhtään.Ystäväsi kaakattaa ja örveltää siis yhdessä kanojen kanssa?Järkyttävää.
   
 12. hanttaralle Vierailija

  Onko Nidri Kreetalla? En tunne Kreetaa enkä välitäkään tuntea. Vaikuttaa olevan lähinnä mielenterveysongelmaisten ""kesäsiirtola"", etenkin ne Hanian seudun pikkukyläset.
   
 13. kot Vierailija

  Viela tuosta vesipuistosta. Meidan likka, jo toissakesana kun oli 7v., on tullut kylla kaikki kourut ja laskut alas, mutta han on aika paljon vesipetoillut elamassaan ja tottunut vesielementtiin. Suuri osa on aika railakoita makia 4 ja 6 vuotiaille, mutta moneen voi menna vanhemman kanssa samaan renkaaseen ja kivaa kylla piisaa koko paivaksi.
   
 14. Et ole tainnut käydäkään Hanian rannikolla, kun noin morkkaat Kreetan parhaita rantoja ja pikkukyliä. Kohta varmaan nimität kyliä rysiksi, joihin ei missään nimessä kannata matkustaa. Ihmiset äänestävät lompakollaan ja järjellään, eikä halveeraus ei vaikuta valveutuneeseen matkailijaan millään tavalla. Parhainta lomaseutua koko Kreikassa, se on totuus.
   
 15. Tuskinpa olet kaikkia Kreikan rannikoita nähnyt edes etäisyyksien päästä. Eli puhetta tyhjästä.
   
 16. Raijalle Vierailija

  Eipä näköjään tullut Raijalle uni silmään.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti