Hae Anna.fi-sivustolta

Plataniaksesta...

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä kysyjä, 16.05.2006.

 1. ritu Vierailija

  olimme melinassa kesäkuussa.hotelli on rannalla, mutta "päittäin", eli osa hotellista on kauempana kadun varrella.hyvä, siisti hotelli.
   
 2. Kyselijä/Krikri Vierailija

  Terveisiä Piitulle ja muille Plataniaksesta josta palattiin reilu viikko sitten. Matka onnistui oikein hyvin eikä monia pettymyksiäkään kohdattu mutta kaikkihan on itsestä kiinni tai ainakin melkein.
  Melina Suitesin vastaanottovirkailija oli leipääntyneen oloinen nainen. Ei jutellut ylimääräistä eikä huomenetkaan heruneet jos et itse ensin tervehtinyt, että sellainen. Antoi kuitenkin pitää huoneen 18 euron maksusta iltaan saakka(18.00) lähtöpäivänä mikä oli tosi mukavaa.
  Huoneisto oli kohtalainen. Siivooja ei esim.. pessyt wc allasta eikä lavuaaria yhtään kertaa koko kahden viikon aikana joten itse oli käytävä siivouspuuhiin. Muutenkin siivottiin aikamoisen pyöreästi. Astiat olivat törkyisen likaiset tullessa, onneksi käytimme kertäkäyttöisiä. Pyyhkeet ummehtuneen tuoksuiset.
  Altaalla meno oli tyyliä"vain nopeat elävät" eli väki varasi "lettinot" jo aaamulla ani varhain vaikkeivat käyttäneet paikkojaan välttämättä paljonkaan koko päivänä joten me vain ihmettelimme moista "varausjärjestelmää" koko kaksi viikkoisen lomamme ajan. Emme kerenneet(tai halunneet) mennä mukaan tähän systeemiin ja niinpä emme sitten olleet kertaakaan keskipäivän aikoihin lettinoilla. Onneksi ranta ja muut rannat olivat lähellä.
  Melinan sijainti on aivan erinomainen. Hotelli oli myös rauhallinen. Se vähän vaivasi kun ihmiset eivät tervehtineet toisiaan kuten kansainvälisissä hotelleissa usein tapahtuu. Pyyhkeiden ym. vaatteiden kuivaus on tosi vaikeaa jos ei onnistu saamaan kuivaustelinettä. Me saimme kun pyysimme.
  Plataniaksessa oli erinomaisia ravintoloita useita ja ruoka oli ehkä hivenen halvempaa kuin itäpäässä saarta. Paikalliset ihmiset olivat oikein ystävällisiä. Ostos mahdollisuuksiakin löytyi riittävästi ja Haniassa niitä oli lisää. Ihania koruja, kenkiä yms. Ns. muoti vaatteet hieman halvempia kuin Suomessa. Rantapyyhkeet kannattaa jättää Suomeen ja ostaa paikanpäältä.
  Paljon turistikrääsää.
  Auton vuokraus tai retket muuten on ihan ehdoton juttu. Elafonissin kahluusaari on varsinainen turistirysä ja hiljaisuus ja harmonia hävinneet vuosien saatossa. Tiet(molemmat) ovat kuitenkin ajamisen arvoiset. Terisson kylässä kannattaa piipahtaa ja Akrotirin niemimaalla löytyy tutkimista useammaksi päiväksi, mm. Stavrosin ranta.Paljon muita ihania paikkoja tietenkin. Kaksi viikooa turhan lyhyt aika.
  Unohtaa ei tietenkään kannata JUMBOA(tätä "ihanaa" ostosparatiisia).Ei mitään häviä vaikkei kävisikään mutta ihan hauska paikka silti.
  Ranta Plataniaksen edustalla oli hyvä ja esim. Melinan ranta taverna ja sen viereinen taverna (rannalla) olivat mukavia lounas paikkoja. Uiminen meressä oli hankalaa koska kaksiviikkoisen matkamme aikana oli todella kova merenkäynti melkein koko ajan. Ranta oli myös nopeasti syvenevä joten pienille lapsille , esim. alle kouluikäisillle ja uimataidottomille sopimaton. Muuten oli ihana seurata aaltoja.
  Suosittelen Plataniasta vaikka sen helppouden takia että kaikki on niin lähellä ja siksi että saari täällä päässä on niin vehreä maastoltaan (ihania viljelyksiä, appelsiinipuita yms.) Minä ja perheeni emme pitäneet turistimassoista joita velloi illasta toiseen kaduilla edes takaisin, samoin liikenne Plataniaksen kohdalla oli vieläkin melkoisen stressaavaa vaikkei ns. raskas liikenne siitä enää läpi ajakaan. Jäimme kaipaamaan myös paikallista elämänmenoa.En välttämättä palaa ihan heti Plataniakseen vaikka toisaalta pelkän Stavroksen rannan takia sinne voisikin mennä. Ensi kesän suunnitelmat jo menossa täysillä. Kohde toinen. Hyvää suomalaisen kesän jatkoa kaikille kreikka ihmisille!Se vielä ihmetytti ettei laulukaskaiden siritystä kuullut niin korviahivelevänä "metelinä" kuin aiemmin?
   
 3. Piitu Vierailija

  Kiitos terkuista! Mukava että teillä oli antoisa loma.. kokemukset osittain samat kuin meillä. Me kanssa suunnitellaan jo uutta reissua ja eikä myöskään nyt lähdetä tälläkertaa Kreetalle vaan johonki toiseen paikkaan.. Jos muillakin vielä kokemuksia Melinasta tai muista paikoista niin kirjotelkaa ihmeessä..on kiva lukea toistenkin kokemuksia.. Ja ehkäpä kyselijä/krikri keskustellaan joskus myöhemminkin jostakin toisesta lomanviettopaikasta.. ;)
   
 4. ? Vierailija

  Jotku tyytyvät vähään...
   
 5. Yiapos Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.08.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni hiukan puisevia tuollaiset kolmeen pisteeseen päättyvät "viestit". Kirjoittajan kannattaisi katsoaa peiliin ja miettiä mikä matkailusivustojen tarkoitus oikeasti on. Jos ei kiinnosta, niin jätä lukemattaa. Onneksi nyt on kirjautumispakko kirjoittamiseen Matkalaukussa, joten ehkä nämä "pizza-nurmio" -tyyppiset heitot vähenevät.

  Kreeta on liostava lamapaikka ja esimerkiksi Platanias hyvä "lähtösatama" erilaiseen paikalliseen reissaamiseen esimerkiksi autollaa.
  -Hiukan tietotaitoa, pyydän:)

   
 6. Hassu_40 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin Plataniaksessa heinäkuussa ja ennen lähtöä olin lueskellut ihmisten marinoita puuttuvista jalkakäytävistä ja kylän läpi kulkevasta tiestä. Tien ylitys kulemma olisi TODELLA hankalaa vilkaan liikenteen takia....
  Paikanpäällä totesimme tuon Highway:n olevan pieni tie, jonka ylitys sujui aivan ongelmitta...No ehkä se oli vilkas jollekin joka asuu maalla tms. :)
  Kiva paikka oli kaikenkaikkiaan!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti