Hae Anna.fi-sivustolta

Platanias säätietoa

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Fruta, 29.05.2005.

 1. Fruta Vierailija

  Palasimme juuri eilen Plataniaksesta ja tässä tuoretta tietoa säästä. Viikon lomalla suurimmaksi osaksi oli aurinkoista ja päivisin todella lämmintä: rannalla tuli hiki ja varjossakin tarkeni hyvin kesävaatteissa. Lämpötila arviolta 23-27 astetta. Joinain päivinä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joinain päivinä oli hieman puolipilvisyyttä. Yksi lomapäivä oli täysin pilvinen ja muutama pieni sadepisara tuli. Eilen aamulla sitten satoikin kaatamalla ja ukkonen paukkui. Koko päivä oli melko lailla pilvinen, mutta sade onneksi lakkasi, eikä pilannut koko päivää. Hyvät rusketukset tuli joka tapauksessa hankittua.

  Merivesi oli jo ihan uimakelpoista: ei vielä huippulämmintä, mutta mukavan raikastavaa. Veden pieneen viileyteen tottui nopeasti, ja siellä oli mukava polskia pidempäänkin aalloissa. Lauantain kaatosateet kenties vaikuttivat siihen, että meri muuttui eilen yhtä äkkiä ruskeankeltaiseksi aaltoilevaksi sotkuksi, missä lillui puolimätiä appelsiineja, keppejä, mustaa öljyä (?) ja kaikenlaista roinaa. Näkemättä jäi, muuttuiko meri takaisin siniseksi, jollainen se oli koko loman ajan. Myös rannalle ajautui läjittäin roskaa ja keppejä. Eilen emme meressä nähneet ainuttakaan uijaa.

  Illat tuntuivat vielä aika vilpoisilta, ja lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan. Olisin kaivannut jopa villapaitaa takin alle. Toisaalta huomattiin, että jo nyt loman aikana illatkin tuntuivat hieman lämpenevän, eli pian varmasti pärjää vähemmälläkin!
   
 2. Äkkipikainen Reeta Vierailija

  Joo se on kummaa kuinka nopeasti ilma muuttu puoleen ja toiseen syksyn keväin. Vaikka toukokuu on täyttä kesää se päivän parin säähäiriö voi yllättää mutta ei pidempi. Toisaalta tammikuussakin voi sattua 25 asteen helle, usein se helle on sattunut joulunpyhiksi. Josiellä kerkesi helle toukokuussa ylittämään 32 astetta.
  Kun taas kesä, heinä, elokuu on vakaata mutta kuumaa koko Välimerellä. Kreetalla ja Kyproksella riittää lämmintä pidemmälle syksyllä kun manner Kreikassa.
   
 3. korjaus Vierailija

  Ei kyllä pidä paikkaansa että ainoastaan Kreetalla Kyproksella olisi lämmintä syksyllä, on kokemusta muualtakin ja tieto ei ole mutua vaan faktaa. Mutta jos ei ole muualla ollut ajattelee noin...
   
 4. Samaa mieltä Vierailija

  Kreetalle ja Kyprokselle tulee ensilumi jo syyskuun 26 päivä joten se siitää lämpimästä syksystä...näin on jämpti kun itse kirjoitan.....
   
 5. Samaan aikaan... Vierailija

  Oltiin samaan aikaan Haniassa ja siellä kyllä satoi keskiviikkona, torstaina sekä lauantaina.. Mitenkäs se sade eksyi Plataniakseen vain yhtenä päivänä? :D
   
 6. reeta Vierailija

  Liekö sitten rakilla osuutta asiaan..?
   
 7. hainan kuil Vierailija

  kyllä ke , to ja la satoi plataniaksessakin. taitaa tämä alkuperäinen kirjoittaja olla sitä ouzo-porukkaa joka ryypiskeli rannalla, heiltä jäi moni muukin asia huomaamatta viikon aikana.
   
 8. jees Vierailija

  Juu jos 2 viikkoa vetää putkeen kyllä säätila jää toissijaiseksi. Joku juoppoporukka ""eksynyt"" mielipaikoilleen jne...
   
 9. Jep Vierailija

  Viiden vuorokauden sää löytyy Aurinkomatkojen sivuilta paikkakohtaisesti.
   
 10. jepille Vierailija

  Eli siis reaaliaikainen, tässä tapauksessa taaksepäin mennen?
   
 11. Fruta Vierailija

  Ah, en kirjoittaessani muistanutkaan, kuinka tässä Plazan Kreikka ja Kypros -osiossa majailee näitä pilkunviilaajia! Kumma juttu, sillä muiden maiden keskustelupalstoilla jutut pysyvät huomattavasti asiallisemmalla linjalla. (Ja nyt varaudun ryöppyyn vastalauseita ja asiattomuuksia: antaa tulla vaan! :) )

  Ehkäpä aurinko seurasi meitä, sillä keskiviikkona Plataniaksessa ei kohdallemme osunut sadepisaraakaan ja torstain keksimme kiertää saaren toiselle puolelle, jolloin Plataniaksessa luultavasti sitten satoi.

  Suosittelen muuten raki- tai ouzopaukkua silloin tällöin - ote asioihin säilynee rennompana. Tämän leppoisan elämänasenteen näyttivät ainakin paikalliset omaksuneen! :)
   
 12. Samaan aikaan.. Vierailija

  En ole pilkunviilaaja mutta pakko oli kommentoida kun annoit erheellistä tietoa säästä. Jos ette edes yhtenä päivänä olleet paikan päällä miten voit kommentoida ko. päivän säätä..
   
 13. fruta-hanialaiselle Vierailija

  Ota sinä vaan paukkuja ja moukkuja, aja kännirallia niin paljon kun sielu sietää.
   
 14. havaitsija Vierailija

  Meri Kreetan ympärillä on tosi likaista, siellähän ei tunnetusti jätteiden käsittelyä ole viety kovin korkealle tasolle. Öljyä lasketaan myös surutta mereen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti