Hae Anna.fi-sivustolta

Pohjolan Ekotalo Ekotalo Rent

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Mikäfirma, 22.06.2017.

 1. Mikäfirma Vierailija

  Onko kenelläkään yhtään positiivista kokemusta kyseisestä firmasta? Haaveena olisi rakennuttaa tulevaisuudessa talo ns. avaimet käteen-periaatteella...

  Nyt siis kiinnostaisi nimenomaan kuulla muiltakin kokemuksia, sillä ainakin yhdeltä sivustolta löytyi tällaiset palautteet:
  "Unohda koko firma. Tuttu rakennutti niillä talon ja nyt käy oikeutta niitä vastaan. Täys huijari. Rakennusvirheitä on todella paljon...osa jopa todella vaarallisia."
  Ja toinen:
  "Harkitsisin tosissaan, kannattaako tältä putiikilta hankkia yhtään mitään vaikka ilmaiseksi saisi. Tietysti jos haluatte suuria ongelmia, rakennusvirheitä ja tappelua, niin antaa mennä vaan."

  Myös seuraava kommentti löytyi:
  "Hei,
  Olemme mieheni kanssa vierestä seuranneet uusien naapureiden taloyhteistyötä kyseisen firman kanssa ja voin sanoa, että kaikki asiat ovat menneet alusta loppuun asti pieleen. Tai talohan ei mwnnyt lopputarkastuksesta läpi joten pistettä tällä tarinalla ei vielä ole.
  Amatöörimäisiä virheitä joita ei firma ole halunnut edes korjata vaikka säädöksethän ovat olemassa. Kukaan ei tiedä oikein minkä alan ihminen yrittäjä edes on mutta rakennuspuoli ei tunnu olevan oikein hanskassa.
  Sääliksi käy naapureita mutta toki jos on ylimääräistä rahaa niin tältä firmalta saa kyllä "monien mahdollisuuksien" talon koska miltei kaikki täytyy tehdä uusiksi.
  Keskustelutaito itse yrittäjällä on aika uhkaavaa kun puhe kohdistuu epäkohtiin. Täälläkin suunnalla huuto raikunut meidän naapureidenkin pihamaalla.
   
 2. kaalisoppa Vierailija

  Helpottaisi paljon, jos olisi myös tietoa mitä virheet ovat olleet. Itseä ärsyttää tämä, että kerrotaan kyllä nimi, mutta ei sitä, että mitä ne ongelmat ovat olleet. Ei näihin keskustelupalstoihin oikein voi luottaa. Itsekkin olen etsinyt tietoa ko. firmasta, mutta mitään kovin konkreettista ei ole tullut vastaan. Moni kyllä valittaa, mutta ei kerro syytä.
   
 3. Mariia8 Vierailija

  Esim. tuuletusrako puuttuu ja mm. sen takia ei läpäise lopputarkastusta. Tämä tieto löytyi ainakin. Tuskin ihan tyhjästä ihmiset antavat palautetta. Oli se positiivista tai negatiivista.
   
 4. PTM Vierailija

  On löytynyt aika paljon ympäri suomen, Ekotalon ja perustuspalvelun huijaamaksi tulleita ihmisiä. Vika- ja virhelistat kuulostavat olevan hurjan pitkät ja MIHINKÄÄN ei vastausta/ takuuta näy eikä kuulu. Fi Mikäli haluatte lisätietoa, kuten Kaalisoppa, niin laittakaa viestiä [moderoitu]
  Myös te, jotka olette joutuneet kyseisten henkilöiden huijaamaksi, mietitään yhdessä, mille aletaan!
   
  Lasted edited by : 11.09.2017
 5. Syy Vierailija

  Hyvä, että tätä asiaa nostetaan esille. On harmittanut pitkään toisten puolesta, mutta onneksi tuttaviltamme on ilmestymässä blogi tapahtuneista. Eiköhän sieltä selviä aika paljon ja monelta suunnalta.
   
 6. kaalisoppa Vierailija

  Kertokaa nyt jo tarkempia tietoja, missä näitä taloja on sössitty ja millä tavalla??
   
 7. Vappo Vierailija

  Kun on näitä kirjoitteluja seurannut niin päätyy helposti päätelmään, että talotoimituksesta alkaa heti löytyä niitä vikoja kun tilaajalta alkaa rahat loppumaan.
   
 8. Syy Vierailija

  Tää tapaus on eteläsuomesta. Onneksi rakennusvirasto on hyvin tukena selvittelyissä. vastaavia tapauksia löytyy kuulemma pohjoissuomesta ainakin neljä, tuuletusrako puuttuu, mikä on riskirakenne.
   
 9. Vastuutonta Vierailija

  Kyllä tämän urakoitsijan kasaan rääpäistyjä taloja löytyy täältä etelästäkin, useampia. Lisää kuulostaisi olevan tulossa eri firman nimellä. Edellinenkö vedetty konkurssiin ja vastuuta pakoon...
   
 10. Helppoheikki Vierailija

  Eihän se ole poka ku pistää uuttaa firmaa pystyyn vaan! Näissäkin tietämissäni tapauksissa oikein kahden sukulaisfirman voimin pyöritetään systeemiä. Toisesta nimet lappuihin ja toisesta sutta ja sekundaa. Ja aina löytyy hyväuskoisia.
   
 11. Nyt faktaa pöytään! Tiedän että ko. rakenteilla on rakennettu taloja (suomessakin) jo liki 50 vuotta. Myös ko. yrittäjät ovat niitä rakentaneet ainakin 15 vuotta. Montako hometaloa on todettu? Ekovillan tuotepäällikön mukaan yhtään ainutta ei ole raportoitu! Puukuitueristeistä, tuuletusraotonta rakennetta väitetään riskirakenteeksi, vaikka ainuttakaan vauriota ei ole esitetty.
   
 12. vierailija Vierailija

  Minä näin tänään omin silmin, miten ko.urakoitsijan seinärakenne "menestyy" ja miten rakenteet kärsii kun ei jätetä ilmarakoa. Ja ei muuten ollut nättiä katsottavaa! Urakoitsijana alkaisin kiireesti sopimaan asiat asiakkaiden kanssa tai voi tulla helkkarin kalliiksi, kun kaikki faktat oikeasti lyödään pöytään!
   
 13. Noitavaino Vierailija

  Jaahas taas on joku omin silmin nähnyt näkyjä.. Kannattais ottaa vaikka kuvia ja laittaa tänne näkösälle. Olis vaikka jotain faktaakin eikä pelkkää mutua tms. omin pienin kätösin tein asioita.. Lyökää nyt hyvät ihmiset kuvia niistä vaurioituneista rakenteista näkyviin jos sellaisia on!
   
 14. vierailija Vierailija

  Nytkö vasta ihmiset ovat havahtuneet tämän kaverin tekemisiin. Meillä on vuosikaudet vetänyt kuin hollitallissa ja ikkunanpielistä tuulee sisään, vaikka markkinointi perustui tiiviiseen ja energiatehokkaaseen rakentamisen. Höpönlöpön! Älkää menkö lankaan.
   
 15. Taas pas..puhetta.. Kaikki Ekotalot on tiiveysmitattu ja jokaisen ilmanvuotoluku q50 on ollut alle 0,6. Tällaisilla tiiveysarvoilla ikkunoista tai mistään muualtakaan ei tuule hallitsemattomasti sisään. Ihme mustamaalaaminen käynnissä..
   
 16. vierailija Vierailija

  Jos viestiketjun aloittaja haluaa kuulla kokemuksia urakoitsijasta, niin hyviä kokemuksia tuskin tulee kuulemaan.. Rakentavat rakennusmääräysten vastaisia taloja, joiden kanssa yksi jos toinenkin on pulassa! Nyt kokeilevat huijata ihmisiä rakennusurakoihin Ekotalo Rent Oy:n nimissä, etteivät joutuisi vastuuseen aiemmista tekemisistään. Myös rakennusviranomaiset kummissaan tämän urakoitsijan kanssa. Todella kurjaa, että tällaista pääsee tapahtumaan, kun kyse elämän suurimmista hankinnoista :/
   
 17. Markjohan Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.11.2017
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niitten pitäis mennä sillä periaatteella, että on vastuussa ja jos ongelmia tulee tai ei läpäise tarkastusta heidän on korjattava asia.
   
 18. vierailija Vierailija

  Kummallista kun rakentaminen on valvottua ja rakentamisen luvat täytyy hakea ennen rakentamiseen ryhtymistä. Miten voidaan rakentaa talo rakennusmääräysten vastaisesti, jos ja kun valvontaviranomainen on myöntänyt talolle rakennusluvan? Tämä viestiketju haiskahtaa pahasti ajojahdilta ja jonkun tietoiselta mustamaalaamiselta ko. yrityksiä kohtaan.
   
 19. vierailija Vierailija

  Kuten Markjohan kirjoitti: takuu ja vastuu tekemisistään on otettava, ei niin, että asioita juostaan raukkamaisesti pakoon.
  Tuollainen toiminta tarkoittaa yleensä urakoitsijan rahojen loppumista, eikä ole kauaskantoista toimintaa lainkaan.
  Kylläpä tämän urakoitsijan toiminta kuulostaakin selkärangattomalta . Toivottavasti ei tule omalle kohdalle ikinä vastaan!
   
 20. vierailija Vierailija

  Jaa, ehdittiin jo frouvan kanssa kiinnostua koy saariselän mäntytie 7
  https://www.etuovi.com/itempage/g43883?sc=M1223799307&pos=5
  Mutta tämä taisi lyödä sinetin sille, ettei ainakaan tältä firmalta... Olisivat uskaltaneet edes rehellisesti laittaa firman tai myyjän nimen esille, ilman että piti tehdä salapoliisin työtä. Tämä kohde näytti olevan pohjolan ekotalon / ekotalo rentin / koy ekotalo kiinteistöt -yhteistyötä...
   
 21. Yrittäjä Vierailija

  Näyttää siltä että ex.ä yrittää parin muun kanssa tuhota Ekotalojen maineen kokonaan ja lopullisesti. Kerron seuraavassa lyhyen kuvauksen tapahtumista muutamalta viimevuodelta:

  - Pohjolan Ekotalo Oy perustettiin vuonna 2009 valmistamaan ekologisia ja energiatehokkaita omakotitaloja, patentoidulla runkoratkaisulla.

  - 2009-2016 Pohjolan Ekotalo Oy valmisti useita kymmeniä omakotitaloja eri valmiusasteisina talopaketteina ympäri Suomen.

  Ekotaloja on rakennettu niin tuuletusraollisella kuin tuuletusraottomallakin ulkoverhouksella ja asiakkaat ovat itse saaneet tilausvaiheessa päättää kummalla vaihtoehdolla heidän talonsa tehdään. Rakennusvalvonnat ympäri Suomen, etunenässä Oulun rakennusvalvonta, hyväksyivät ja myönsivät rakennusluvat myös tuuletusraottomalle ulkoverhousratkaisulle.

  v. 2014 ajauduin vaimoni kanssa avioeroon ja vaimoni vannoi lähtiessäni että tulee tuhoamaan elämäni sekä yritykseni.

  2014-2015 vuosina asiakkailtamme alkoi kuulua viestiä että heille on lähetetty nimettömänä panettelevia ja haukkuvia viestejä itsestäni. Samoihin aikoihin alkoi myös ilmestyä nettiin eri keskustelupalstoille panettelevia ja valheellisia viestejä Ekotaloista ja yrittäjästä.

  2015 ajauduimme mahdottomaan tilanteeseen ex. vaimoni tuttavan kanssa, jolle rakensimme taloa Ouluun. Talon viimeistelytyöt eivät meinanneet millään rouvalle kelvata ja lopulta useiden korjauskertojen jälkeen jouduimme laittamaan pisteen rakentamiseen, kun mielestämme talo oli valmis. Tähän ei asiakas tyytynyt ja on nostanut prosessin yritystämme vastaan, vaatien lähes koko talokauppahinnan palautusta. Ex. vaimoni vaikuttaa taustapiruna tässä asiassa, kun ovat kuulemma ko. asiakkaan kanssa käyneet haastattelemassa myös muita asiakkaitamme saadakseen puolellensa Ekotalojen "huijjaamia" asiakkaita. Todettakoon tähän että ex. vaimoni omistaa myös Ekotalojen tuuletusraottomalla ulkoseinärakenteella tehdyn talon, jonka ketkutteli avioerossa puoli-ilmaiseksi itselleen. Tässä prosessissa on myös Oulun rakennusvalvonta osallisena, kun on myöntänyt rakennusluvat rakentamillemme taloille ja ko. asiakas ei ole tyytyvänen talon tuuletusraottomaan ulkoseinärakenteeseen, vaikka sellaisen tilausvaiheessa oman vastaavan mestarinsa kanssa taloonsa hyväksyivät.

  Oulun rakennusvalvonta on selitellyt asiaa kömmähdyksellä tms. että lupa on myönnetty ja ovat jälkikäteen yrittäneet painostaa muuttamaan kyseisen kohteen seinärakenteen tuuletusraolliseksi. Tosiasiallisesti olemme Oulun rakennusvalvonnassa ja jopa rakennusvalvonnan seminaarissa v. 2011 rakenteitamme avoimesti esitelleet. Oulun rakennusvalvonta on myöntänyt useille muillekkin taloille luvat rakenteillamme. Silloinen rakennusvalvonnan päällikkö ilmaisi jopa halunsa tehdä taloistamme esimerkillisen "Oulutalon". Rakennusvalvonnan päällikkö vaihtui v. 2015 ja nyt Oulun rakennusvalvonta on alkanut massiivisesti tiedottamaan muillekkin rakennusvalvonnoille että varokaa yritystämme. Tämä on johtanut erityismenettelyihin ja suorastaan simputukseen useassa rakennusvalvonnassa ja olemme joutuneet teettämään huomattavia kustannuksia aiheuttaneita ylimääräisiä tukimuksia rakenteillemme (myös tuuletusraollisille).

  2016 vuoden lopupuolella jouduimme tilanteeseen että Pohjolan Ekotaloilla ei ollut yhtään tilauskantaa ja tappiota oli kertynyt rutkasti, joten päädyimme ajamaan pari keskeneräistä projektia alas ja keskeyttämään liiketoiminnan. Tästä on yksi asiakas nostanut myös kanteen ja vaatii korvauksia keskeytetystä työstä, vaikka maksupostit menivät siten että asiakkaalle ei juurikaan koitunut taloudellista vahinkoa.

  Keskustelupalstoilla on myös haukuttu ja mustamaalattu Ekotalo Rent Oy:tä (vaikka ei liity mitenkään yhteenkään taloprojektiin) ja haluankin todeta tässä yhteydessä että Ekotalo Rent Oy ei ole käynyt kuluttajakauppaa, vaan on keskittynyt pelkästään julkisenpuolen ja b to b kauppaan.

  Yhdessäkään Ekotalojen rakentamassa talossa ei ole todettu kosteus tai homeongelmia ja onneksi meillä on myös paljon tyytyväisiä asiakkaita. Olenkin saanut hyvää palutetta sekä kannustavia viestejä, kaikesta nettikirjoittelusta huolimatta!
   
 22. vierailija Vierailija

  ainakin laittoi meidän avioliiton testiin ja siinä möys tapani hoppu ja oulun valvonnan päälikkö nimeä ei uskalla mainta katepillarit jo päivystää ovella ----
   
  Lasted edited by : 03.04.2018
 23. vierailija Vierailija

  aika tehokkaasti toimii moderointi eli totuutta ei voi tuoda julki tällä saitilla???? aika kallis kaatis kuorma syntynyt +150k€ ja vastuuta ei ole kellään????
   
 24. vierailija Vierailija

 25. vierailija Vierailija

  Urakoitsijallahan se vastuu pitäisi olla, mutta näissä tapauksissa taitaa aika monelta löytyä p-s perustuspalvelun tj:n nimi papereista ja suunnitelmista, joten vastuuta kannattaa kysellä myös sieltä suunnilta...pääsuunnittelijahan on henkilökohtaisesti vastuussa!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti