Hae Anna.fi-sivustolta

Poikavauvojen vanhemmat huomio!

Viestiketju osiossa 'Vauvan hoito' , käynnistäjänä Kusluikku ;0), 20.07.2007.

 1. Kusluikku ;0) Vierailija

  Eilen ja tänään olemme mieheni kanssa ihmetelleet kun poikamme vatsan/kyljen seutu on märkä. Huomasimme vaatteiden märkyyden aina joko syöttöä ennen tai sen jälkeen joten liitimme sen siihen ja ihmettelimme voiko kyseessä olla pojan oksennu/pulautus mutta sille märkä kohta ei haise eikä pojan suun läheisyydessä ole märkää ja pulautukset on kellertäviä ja tämä märkyys ei. Totesimme siis että erite on varmaan pojan pissaa... Laitamme aina pojan pippelin alaspäin vaipanvaihdon yhteydessä mutta jotenkin sieltä ilmeisesti pääsee valskaamaan ja melko suuriakin määriä koska yöllä oli pinna sänkykin niin märkä että lakanat oli vaihdettava. Käytössämme on Liberon 2-4kg vaipat ja poika painaa nyt 3465g. Onko neuvoja miten välttää vaipan valskaaminen?


  Kiitos jo etukäteen!
   
 2. Active Fit Vierailija

  Pojilla varsinkin on vaikea löytää sopivaa vaippaa. Kokeilemalla löytyy se teidän vauvalle sopiva. Pampersin Active Fittiä kannattaa kokeilla, mutta muistelisin, että siinä ei ole vielä noin pienille kokoa. Korjatkaa jos olen väärässä. Jotenkin ne vaipat vaan voi valskata vaikka kuinka laittaisi pippelin alaspäin. Kai se pippeli siellä hieman liikkuu ja varsinkin pissatessa eli ei aina pysy sinne alaspäin ja tästä johtuu vaipan valskaaminen.
   
 3. Niimi Vierailija

  Toi Pampers auttoi meillä. Mutta jo seuraavan koon voi sitten taas ostaa liberoa. Ne oli mun mielestä sitten taas parempia .
   
 4. ... Vierailija

  Meillä ei just ton takia sopinu muut ku Lidlin vaipat, mut hyvä niin, koska ovat halpoja ja hyviä=)

   
 5. 9kk Vierailija

  Meillä oli tuo sama ongelma noin 4 kk, vaikka yritimme hakea sopivaa vaippamerkkiä. Mutta sitten sen jälkeen ongelma onkin poistunut ja on todella harvinaista, että vaippa falskaisi. Tietysti jossakin vaiheessa vauva ei enää pisssaakaan unissaan, joten toivoa on paremmasta.Muuta ohjetta en osaa antaa käytä liian pieniä vaippoja, vaan mieluummin vaikka "ylikiloisia", jotka imevät paremmin.
   
 6. pojun äiti Vierailija

  Liputan myös Lidlin vaippojen puolesta. Meilläkin muita vaippoja käyttäessä oli tuota ongelmaa.
   
 7. jaa-a-a Vierailija

  Meillä käytössä Liberot ja Lidlin vaipat ... kakka on ihan löysää ja sitä tulee usein ... Liberot valskaa joskus selästä ja Lidlin vaipat reidestä (vaikka reisimakkaroita kyllä löytyy)... Pampersin vaipoissa on jotain joka aiheuttaa punaisia länttejä iholle, joten niitä emme voi käyttää, tuntuivat kyllä muuten hyviltä... Muumit menee pissasta ihan kovaksi, Pirkkaa, Dailyä tms. ei olla testattu, pitäiskö?
   
 8. ja hei Vierailija

  kannattaa varmaan siirtyä jo seuraavaan kokoonkin esim 3-6kg kun on poika noin lähellä sitä 4kg:a, isommassa vaipassa pippelikin pysyy paremmin suojassa..
   
 9. ja muistakaa.. Vierailija

  ..tarkistaa myös että vaippa on sopivan kireällä/löysällä! Eli liian löyhästi laitettu vaippa vuotaa juuri vatsan sivulle. Jos laitat vaipan syötön jälkeen täydellä vatsalla vähänkin liian löysälle niin kohta kun on taas tyhjä masu niin vaippa on ihan liian löysällä!
   
 10. ap:lle Vierailija

  Jos hyviä puolia haetaan niin ainakin saa riittävästi nestettä, et sitä ei tarvi arvuutella.. Meilläkin oli esikolla samaa probleemaa, päädyttiin Pampersiin. Helpottaa kun vauva kasvaa, samoin kuin kakkavahingotkin.
   
 11. Kusluikku :) Vierailija

  Kiitos vastauksistanne! itsekin mietin juuri tuota seuraavaan kokoon siirtymistä mutta sitten ajattelin että jää vielä helpommin liian löysälle... Ollaan vaihdettu vaippa aina syötön välillä tai ennen syöttöä (koska poika nukahtaa usein syödessä ja keskonen kun oli niin poppaskonsteja saatiin vinkkinä sairaalasta...) eli täydellä mahalla harvemmin vaihdetaan... Olen kuullut paljon hyvää noista lidlin vaipoista, täytynee kokeilla. Ja kohta tosiaan on edessä vaihto suurempiin muutenkin, hui! :0) No, onneksi ei vaarallinen pulma, pyykki määrää vaan kasvattaa mutta kokeillaan vaippa merkin vaihtoa. Ja totta, että jos jotain positiivista asiassa on niin juuri se, että tietää pojan nestetasapainon olevan ok kun pissa tulee.

  Kesänjatkoja kaikille!

   
 12. .. Vierailija

  täällä lidil vaipat käytössä ja hyviä on.
   
 13. Meilläkin poitsulla falskasi vaipat usein kyljestä tai selästä vaikka kuinka "aseen" asetteli. Ainoat mitkä toimivat olivat Lidlin vaipat ja kestovaipat.
   
 14. isompaa! Vierailija

  tosiaan kannattaa jo siirtyä isompaan vaippaan, noi kilomerkinnäthän on suuntaa antavia. Meillä kanssa falskasi kun käytin liberon 5-7 kg vaippaa kun poika oli 6,5 kg. Vaihdoin Pampersin Baby Dry 7- kiloisille ja taas piti. No, nyt poika alkaa lähennellä 8 kg ja taas on parina aamuna vaipat fuskanneet. Hankittiinkin juuri tänään taas Liberoita ja aion myös kokeilla niitä Pampersin Active fittejä.
  Hirveän tarkka saa olla että vaippa menee tarpeeksi tiukalle ja että kaikki "laskokset" on oikealla kohdalla. Välillä menee silti kolmet vaatteet vaihtoon päivän aikana!
   
 15. vuotaa aina Vierailija

  Meilläkin vaipat vuotaa joka yö, vaikka poika on jo 1,5 v, märkä kohta tulee juuri kylkeen. Olen kokeillut kaikkia vaippoja, lopputulos, että päivävaippana on Lidl ja yövaippana Libero (joka kyllä vuotaa joka yö). En ole löytänyt hyvää yövaippaa, kun pissa tulee läpi vaipan reunuksesta, jossa ei ole imusuojaa.
   
 16. Onnin äiti Vierailija

  Niin kuin monet jo neuvoneet, merkin vaihto ja/tai vaihto isompaan kokoon on ajankohtaista! Meillä meni pojalle alussa Liberon pienet vaipat, kun alkoivat just noilla main falskaamaan, vaihdettiin pampersin active fit-malliin, eivätkä ne falskanneet koskaan! n. 8 kk iässä siirryttiinkin sitten taas Liberoon ja housuvaippihin. Nyt poika jo 1,5-vuotta, ja todettiin Lidlin housuvaippojen olevan paras malli pojalle, ja ovat vieläpä edullisia ja ohuita, pehmeitä.
   
 17. Onnin äiti Vierailija

  ja vielä nimimerkille "vuotaa aina", oletko kokeillut ihan pelkkään yökäyttöön tarkoitettuja vaippoja? Niitä on useaa merkkiä ainakin suuremmissa marketeissa. Ystäväni lapsi sai avun vuoto-ongelmiin yöllä niistä! :)
   
 18. 0ttakaa Vierailija

 19. Katriina _ Vierailija

  Meillä ongelma ilmenee aina, kun vaihdamme vaippakokoa suuremmaksi. Niinpä öisin käytämme pienempää, jos jäljellä. Libero täällä todettu huomattavasti paremmaksi kuin Pampers, muita ei ole kokeiltu edes.
   
 20. siirry isompaan Vierailija

  Meillä falskaaminen oli aina merkki siitä, että täytyi siirtyä isompaan kokoon. Siitä sen aina tiesi kilorajoja paremmin. Tosin jossain vaiheessa siirryttiin Lidlin vaippoihin ja siinä onkin sama koko mennyt yli vuoden, kun poika on nyt 2v. Öisin meillä on käytetty Pampersin Active Fitejä, kun on niin joustava.
   
 21. vierailija Vierailija

  Vaipan luulis kuitenkin pitävän pissan sisällä vaipassa kun vaipassa outoo kun ns. "Valuu yli" no mä en vaipoista tiedä vielä mutta sit ku on netistä tyttö löytynyt ja lapsia hankkinu niin sitten vaippoihin tutustuu ;)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti