Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  No niin, tulikin käytyä siellä Anne-Marilla ja ajankin sain jo heti puolen päivän aikaan. Hyvin löysin paikan jo ennen edellisiä ohjeitakin, kiitos vain perusteellisuudesta Antigue:). Hieronta oli oikein asiallinen ja toimi tarkoitukseensa. Varasin siis uudenkin ajan ensi viikoksi.
  Vastasiko jalkahieronta odotuksianne?
  Kävin myös Pikku Pohjolan kulman takana ostamassa ystävättärelleni synttärilahjaksi mani-ja pedikyyrilahjakortin. Saas nähdä, tai oikeammin kuulla, millainen hoito siellä sitten on.

  Oikein hyvää ja railakasta vuoden vaihdetta kaikille!
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Vai olet Clotyllä käynyt lahjakortin ostamassa. Kuuluu vaimoni vakipaikkoihin ja hänhän on koulutettu kosmetoligi. Suositukset tulivat samointein, sillä hän jo jalkahoidossa siellä ehti käydä. Omistaja ei sitten puhu muita kieliä kuin espanjaa. Hyvin on silti tultu toimeen.

  Thaihieronta Zamorakadun Risttassa jalkahieronnan osalta oli taivaallinen kokemus. Tytöt ovat erittäin osaavia ja hygienia, sekä sisteysasiat ovat kunnossa. Todella rentouttava kokemus ja sitä suorastaan leijui ulos hieronnan päätyttyä. Maksoi 40 Euroa per nuppi. Suosittelen.(y)
   
  Last edited: 29.12.2016
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Oletteko muuten huomanneet Puerto Cruzissa majailevan tätänykyä aikaisempaa enemmän brittituristeja. Jotenkin omien havaintojeni mukaan englangia kuulee paljon enemmän brittiaksentilla kuin aikaisemmin. Ainakin Pez Azulissa majailee useampikin brittiperhe. Miten muiden havainnot.

  Toinen ei niin kiinnostava uusi tulokas on tämä kaupungilla leijaileva pakokaasun haju. Omasta mkelestäni en aikaisempina vuosina sitä ole juurikaan havainnut. Voisiko tuo johtua calimasta vai onko ollut vallalla jo pidempään. Liikennettähän täällä on nykyään älyttömästi ja jonot seisovat tuossa meitin parvekkeenkin kohdalla yhteinäisinä koko päivän liikkuen hitaasti.

  Se on nimittäin sillä tavalla, että jos pakokaasun haju on jatkuvaa alakaupungilla, on La Paz tai hiukan syrjempi seutu meitin aluetta sitten kun enemmän aikaa täällä vietämme. Tuo kun alkaa terveenkin hengitystä ahdistamaan. Minkälaisia ovat omat haintonne ?

  Mukavat päivänjatkot.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  La Willassa kahvilla. Poiketkaa ihmeessä Mimo-K nimisessä kahvilassa, jos tänne eksytte. Toistaiseksi ehdottomasti parasta cafe con lecheä, mitä saarella olen juonut. Täydellinen pehmeä, mutta tarpeeksi voimakas maku.

  Sotis. Tarkoitin tuota koko kaupungin keskustassa leijuvaa pakokaasun hajua. Onko siis normitilanne vai poikkeustapaus. Tällaista maalaispoikaa tuo vaan käy klyyvariin.
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Lainaanpa tänne sitten sen kohdan, koska löytäminen osottautui vaikeaksi :)

  Nelisen kertaa vuodessa tuuli kääntyy puhaltamaan Afrikasta. Silloin on hyvin lämmintä eikä 45 celsiusasteen lämpötilakaan ole mahdottomuus. Sirocco-tuuli kuljettaa Saharasta hienonhienoa hiekkaa pilvinä saarten ylle. Kanarialaiset käyttävät ilmiöstä nimeä calima.

  Linkki:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Gran_Canaria

  Pitää jaksaa lukea otsikon "Maantiede" alta. Pointtini siis oli, että jos joku on wikipediassa, se ei oo paradigma -kuten ei oo se naamakirja ;) Sen sijaan en väitä, ettet olisi Siroccon suhteen oikeassa.
   
  Last edited: 30.12.2016
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  http://www.gran-canaria-info.com/weather/when-the-sahara-burps-gran-canaria-heatwaves-calima

  Tuossa siis:

  When the Sahara Desert burps its sends a blast of hot, dusty air out over the Atlantic Ocean and the Canary Islands. Temperatures can reach 47ºC.

  The phenomenon is known as Calima in Gran Canaria and Sirocco in North Africa. It happens about three times per year in the Canary Islands on average. Sometimes the hot wind and dusty air lasts for a couple of days but it can hang around for a week.

  Siroccolle löytyy sitten, riippuen maasta, vaikka kuinka monta nimeä. Löydät ne helposti, etsimällä tuota "Siroccoa". Sillä "tuulella" on monta nimeä. :)
   
  Last edited: 30.12.2016
 7. Muistutus Vierailija

  Wikipedia ei ole yhtä kuin faktatieto aina ja joka asiassa. Kuka tahansa voi sinne kirjoittaa ja sitä muokata. Ei kannata pitää kuin auttavana tietolähteenä ja silloinkaan ei uskoa 100%.
   
 8. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351

  Täytyy sanoa että juuri tuo hotellisi Pez Azul sijaitee siinä mielessä harmittavaisella paikalla jatkuva autojen jono ja siinä jyrrytetään ylämäkeä ja ylämäki kiihdytystä. Jatkuva liikenne ja liikenteen melu on harmittavaista ja saattaa se pakokaasukin tunkeutua parvekkeelle jos ihan talon päädyssä siinä tien vieressä majailette.
  Tasaisilla tieosuuksilla ei ehkä ole sellaista haittaa mutta tuo mäki...

  Alakaupungissa en ole kokenut että kovasti olisi autojen pakokaasu haittoja.
  Melko maltillista on kaupungissa tuo liikenne, tosin kuten Sotis jo mainitsikin hälytysajoneuvojen äänet saattavat tuntua ikäviltä,

  Kävelyreitin valinta vähemmän liikennöidyille kaduille niin säästyy noilta harmeilta ainakin osaksi.
  Viime vuosien hotellimajoitus on ollut San Felipe hotellissa ja suuntana puutarhan puolella ja noita haittoja ei ole lainkaan.

  Ajattelisin että myös tuo calima voi vaikuttaa että nuo pakokaasut tuntuvat enemmiltä kuin silloin kun calimaa ei ole, saatan olla väärässä.
  Itse jouduin yhtenä kertana sairaalaan ja itsellä ei niin kovin pahoja vaivoja calima aiheuttanut mutta lisänä se hengitystä vaikeutti ja silloin oli paljon juuri ensiavussa happihoidossa potilaita.

  Toivotaan että tuokin tilanne helpottuu kun calima rauhoittuu.

  Kiitos, mukavaa on lueskella kertomuksiasi Puerton menosta Antigue, oikein mukavia päiviä edelleenkin teille sinne Puertoon:)

  terveisin,
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sotis. Stadissa ei pakokaasut haise näin voimakkaasti kuin täällä. Tämä oli yllätys minullekin. Liekö caliman aiheuttama ilmiö, kun eivät pääse nousemaan ylempiin ilmakerroksiin. Erona Stadiin lienee vanhempi autokanta täällä. Täällä vieläpä ruuhkaisuutta on yllättävän paljon. Kenties tuo vain häiritsee puhtaassa maalaisilmassa asuvaa, ei näköjään muita. Eikä toki mitään väliäkään. Eihän asialle mitään voi tehdä.

  Kiitos myös Senorita1lle havainnoistaan. Mäkiset paikat toki ovat pahimpia. Eikä tuo sinänsä minua häiritse. Kunhan ihmettelen asiaa

  ps. Monestariolla käytiin kävellen. 21262 askelta näyttää S5n askelmittari. Tosin poikkesimme La Willassa paikkakunnan parhailla kahveilla.
   
  Last edited: 30.12.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. monasterio Vierailija


  Ihmettelen kun et aiemmin kertonut mitään Monasteriosta vaan jostakin La Villan "kahvilan kahvista" noh makunsa kullakin ja huvitukset
   
 11. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  351
  Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta!

  Kaikille Puerton ystäville !


  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Hyvää uuttavuotta 2017 kaikille minunkin puolestani.:)

  Saas nähdä, minkälaiseksi ruokavalio muuttuu, kun vaimo lähtee huomenna kotiin. Vähintään kerran viikossa aioin kuitenkin Herreriassa vierailla. Tuo Cherne-kala oli senverran hyvää, että sitä voi syödä useamminkin. Ryppyperunoiden ystävä en ole minäkään, mutta vaihtamalla sitten paranee. Pikku Pohjolassa varmaan syön usein, Anu kun kuunlemma mielellään pitää huolta syömisistäni. Jorman baarissa pitää myös ilman muuta vierailla. Mut sitten, missä sitä tulee syötyä. Viime talvnen, paljon täälläkin mainostamani Delikatessen Parma-tapasravintola on lopettanut. Tapaksia vois aika-ajoin syödä, samoin kuin enmmänkin kalaa. Mut joo, uusi vuosi, uudet kujeet ja uusia mahdollisuuksia. Hyvää uuttavuotta kaikille lukijoille.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 265
  Saadut tykkäykset:
  290
  [​IMG]
  Toivon teille jokaiselle erikseen ja kaikille yhdessä oikein Hyvää. Onnellista Vuotta 2017
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 14. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  Haloo Sotis
  Missä olet kun et ole kommentoinut oikein mistään. Odottelen sinunkin kommentteja. Aina olen tykännyt lukea sinunkin raportointia paikan päältä. Et kai vain pakoile AntiguetaD:)
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Sotis ja muutkin. Se pakokaasuongelma, tai hajuhaitta muuten poistui caliman myötä. Nyt ei enää ole haitannut yhtään nuo liikenne hajuhaitat. Caliman syytä siis koko polemiikki, mitä aiheutin.
   
 16. Calima Vierailija

  Hei,
  Olisko jollain ennustajan vikaa?
  Kuinka todennäköistä on, että Calima iskee seuraavan kerran helmikuussa?
   
 17. Calima Vierailija

  Hei,
  Niin arvelinkin, että voi hyvinkin calima saapua uudelleen. Jostain luin, että viime talvena olisi
  ollut 8-9 kertaa?
  Muuten ei olisi niin hankalaa, vaan lapsenlapsella on astma ja kyllä loma menee pilalle,
  jos joutuu sisätiloissa calimaa pakoilemaan, puhumattakaan sairaalareissuista.
  Täytyy miettiä vielä lomakohdetta.
   
 18. Reissupari Vierailija

  Yläkaupungista iltaa.

  Orotavan tuhannet valot loistavat olohuoneeseemme näin iltapimeällä. Ei raaski verhoja eteen vetää, eikä ole tarpeenkaan. Makkarin ikkunasta tulee aamuisin kurkattua ensimmäiseksi merelle. Viime päivinä caliman harmaus on pitkälti estänyt näkyvyyden. On ollut aamuja, jolloin merta tai vuoria ei ole näkynyt lainkaan. Meille ei ole juurikaan oireita tullut. Mies tosin sanoi, että vähän tuntuu hengityksessä ja itselläni alkoi silmiä kutittamaan. Kävin apteekista hakemassa Bepanthen tippoja ja apu tuli samantien.

  Elo meillä on ollut sangen seurallista, vaikka joululoma meneillään onkin. Ollaan musisoitu meidän espanjan naapureiden kanssa. Harjoiteltu niin Besame muchoa, kuin Ave Mariaakin. Pari helppoa suomalaista kansanlauluakin ollaan opeteltu soittamaan yhdessä. Kun muusikot näkivät kotipihalleen saapuvan kaksi kitaraa raahaavaa muukalaista, ehdottivat he, että alkaisimme soittamaan yhdessä. Siitä se lähti kehkeytymään, suomalais-kanarialainen ystävyys. Siinä on samaa, kuin koiraihmiset lenkillä alkavat juttelemaan...

  Niin pitkälle ollaan jo päästy, että tämä muusikkopariskunta on ottanut kutsun vastaan ja tulevat kesälomallaan meille Suomeen. Juhannukseksi koittavat nyt lomansa järjestää. Kerrottiin heille saunasta lake Saimaan rannalla, näytettiin kuvia mökin grillitulista ja kuunneltiin "tubesta" Sibeliuksen ja Merikannon lauluja. Heistä tuo kaikki on niin kaunista ja eksoottista - onhan se.
  Siinä sitten puhe kääntyi grilliruokiin, joitten perään kyselimme. Olikin naapureilla siihen hyvä ehdotus: Lähdetään yhdessä Mercedes-metsään piknikille, siellä on heillä iso grillipaikka. Sellainen on seuraava retkemme.

  Myös suomalaisten kanssa kyläillään tässä Pazin ja Duraznon alueella. Tosin tänään meillä oli ystävät alakaupungista, ihan keskustasta, jossa heillä on iso 3mh:n, 3:n parvekkeen ja kahden kylppärin asunto, hyvin espanjalaistyylinen ja viehättävä koti. Näin ollaan saatu jo aika paljon näkemystä toistemme kodeista ja ynnätty plussat ja miinukset. Mitä milläkin rahalla saa. Pääsimme joulukuussa myös näkemään Puerton ehkä upeimman suomalaisomisteisen kodin, kun meidät kutsuttiin heille glögijuhliin. Ei voinut kuin ihmetellen ihastuksesta huokailla.
  Mutta jokainen koti on ollut omalla tavallaan mielenkiintoinen ja niiden asukkaat oikein lämminsydämisiä kaikki!

  Näin se alkaa olla joulunaika loppuhuipennusta vaille vietetty.
  Joten eipä muuta kuin hyvää tätä alkanutta vuotta kaikille lukijoille!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Olet saanut väärää tietoa. Viime talvena ei noin montaa calimajaksoa ollut. Tammikuun puolestavälistä Helmikuun loppuun ei yhtään.
   
 20. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Iltaa kaikille
  Yksi kuunkierto vielä niin vaihdan saarta ja saavun Teneriffalle en tule sinne millekään lomalle sillä ei eläkeläisellä mitään lomia ole.
  Toivottavasti sitä ennen sataa kunnolla sillä vain kunnon sade huuhtoo Caliman tuomat pölyt huitsinnevadaan.
  Ilmanlaadun mittausaseman voisi joku asiantuntija sinne vielä perustaa sillä sellaista ei minun tietojeni mukaan saarella vielä ole.
  Reissuparin kuvia odotellessa jatkan vielä retkieni suunnittelua ja kyllä minä reissuparia neuvoisin opettamaan niille espanjalaisille naapureille tämän kaikkien tunteman polkan,se saa suut vehnäselle.
   
  Last edited: 05.01.2017
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Tänään on sitten ilmeisesti "Kolmen kuninkaan Kulkue". Tjäreborgin vihjeen mukaan kulkue päättyy 21.00 Plaza de l a Candelarialle. Onks tää sama kuin Plaza Europa ?(n) Viimeksi kun täällä oli, olivat päätöspuheet Plaza Europalla.

  Että niinkuin tietää menevänsä pikeaan paikkaan.:)
   
 22. Reissupari Vierailija

  Kiitos hauskasta musavinkistä, Aguila!

  Tehdään niin, että soitetaan tuosta linkistäsi naapureille kipakka Ievan Polkka kuunneltavaksi. Saattaisi se olla kitaraversiona hyvä veto, edustaen musiikin puolesta perisuomalaisuutta ja soitinten enempi espanjalaista tyyliä. Ja suut vehnäselle vetäisi ihan varmasti!
  Nyt nämä naapurit viettävät Loppiaisjuhlaa, kun heille tänään lapset perheineen saapuivat.

  Tuo ajatus pyytää reissusta käsin paikallisia meille vastavierailulle Suomeen ei ole uusi. Kerrankin, ollessamme Egyptissä sikäläisten keskuudessa, tuli kerrottua, että meilläpä on Suomessa tuhansia järviä. Eivät uskoneet hiekkaerämaan ihmiset sitä todeksi. Varsinkaan, että ihan tuhansia järviä! Pyydettiin, että tulkaa ensi kesänä katsomaan. Niin kovasti asia heitä kiinnosti, että tulivat kuin tulivatkin sitten vieraiksemme. Mm. kierrettiin autolla ympäri järvi-Suomea ja olikin se egyptiläisperheelle ikimuistoisen vaikuttava kokemus. Monta muutakin vastaavaa vierailua on toteutunut ja ilo on ollut molemminpuolinen!

  Mielestämme aina kannattaa mainostaa kotimaatamme Suomea ja kutusa ihmisä kylään kauempaakin. Nyt, jos milloin tämä on ajankohtaista, kun synnyinmaamme viettää itsenäisyytensä 100v. juhlavuotta!!! Moni ottaa kutsusta vaarin, jos tosimielellä pyydetään ja majoitus saunan ja savumuikkujen kera tarjotaan!
  Tämä on kylläkin ensimmäinen kerta, kun meille syntyperäisiä kanarialaisia tulee...

  Hyviä reissuvalmisteluja Aguilalle ja mukavaa loman jatkoa Antiguelle!
  P.S. Sadetta saatiin ja luonto raikastui.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Calima Vierailija

  Hei taas,

  Helmikuussa tullaan Puertoon ja tietty toivotaan, ettei calimaa olisi.

  Osaisiko joku kertoa, löytyykö kiinalaista buffettia muualta kuin rannalta kävelykadulta.
  Sotavento neuvoi vuosia sitten Mei Linin, jossa käyty monet kerrat ja käydään nytkin,
  muutkin buffetit kiinnostaa. Valle Luzissa olimme kerran jouluaterialla ja se oli ainakin
  todella hyvä.

  Kalaravintoloista on testattu Tambo, ihan oli mainio kala-äyriäislautanen ja puitteetkin
  terassilla hyvät sekä Ringo del Marissa? syöty kalasoppaa ja katkarapuja. Keskustassakin on näköjään useampikin kalaravintola, olisiko suosituksia.

  Nuorison kanssa käydään myös Santa Cruzissa, neljä-viisi hengeä titsalla ei taida olla
  paljonkaan edullisempaa kuin taksilla?

  Kiitokset vastauksista, josko saisin suosituksia.
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 197
  Saadut tykkäykset:
  612
  Myös tässä Pez Azulin alakerrassa on kohtuullisen hyvä buffet tarjolla edulliseen 9 Euroa+juomat, hintaan. Tarjolla kun kerran siinä poikkesin, oli kanaa, kalaa ja lihaa, lihapullia sekä salaatteja ja vihanneksia. Lisäksi hintaan sisältyy runsas jälkiruokatarjonta. Kannattaa poiketa tuokin katsomassa. Myös juomat ovat edullisia limut euron pintaan ja kahvi samoin.
   
 25. Calima Vierailija

  Hei,

  Kiitokset Sotavennolle ja Antiquelle neuvoista.

  Katselin tuota Wokia, että missä se La Villassa on.
  On ollut siinä El Trompon kupeessa, valitettavasti suljettu pysyvästi.
  Täytyy kokeilla ainakin Noelia Playaa, siellä suunnalla ei ole koskan asuttukaan.

  Kysyisin vielä, pääseekö noihin kalaravintoloihin kuinka lähelle taksilla?

  Samoin tuo kiinalainen merivesialtailla, mikähän sen nimi on?
  Selasin Tripadvisoriakin, ei oikein kartta osunut sinne yhdenkään kiinalaisen kohdalla.
  Olemme muinoin menneet siihen lähelle taksilla, en vain muista, että missä kohdassa
  jäimme pois.
  Aikaisemmin Tripadvisorissa oli tuo karttasysteemi parempi, nyt monien ravintoloiden
  kohdalla ei ole minkäälaista karttaa.

  En itse pysty liikkumaan pitkiä matkoja, joten aina täytyy miettiä noita reittejä, joihin
  taksikyydillä pääsee lähelle.

  Bodega Julianista oli joku engelsmanni kirjoittanut, että oli syönyt puolikkaita
  annoksia, josko ymmärsin oikein, niin alkuruokaa kuin pääruokaakin puolikkaat
  annokset. Olikohan tästä tietoa/kokemuksia, sopisi vallan hyvin, kun ei vatsa
  mahdottomia vedä. Tietty vielä sekin, että pääseekö taksilla lähelle?

  Tämä talvi on kyllä outo, nytkin 2 astetta lämmintä, riittää röppöä maanteillä.
  Odottaa kuin kuuta nousevaa, että pääsee Puertoon.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti