Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Eläkepappa. Olen optimisti ja uskon ihmisiin ja heidän kykyynsä empatiaan. Olen myös avoin, ulospäinsuuntautunut ja positiivisuuteen taipuvainen. Ehkä liiaksikin.

  Uutisia Sarahin seikkailuista Puerto Cruzissa. Saattaapa olla ystävät hyvät, että trollimme saattoi jopa tehdä palveluksen sekoiluillaan, sillä kahden ennakkohierontavarauksen lisäksi ovesta marssi kaksi halukasta hierottavaa tänään lisää sisään. Eli kahden harjoitteluhieronnan sijaan tarjolla oli neljä hierontaa. Kiitokset kaikille kävijöille, jos satutte tämän lukemaan. Myös huomiselle on jo varauksia ennakkoon.

  Eilen illalla Sarah kävi koeajamassa rappusten yläpäässä olevan kiinalaisravintolan, eikä oiken kuunlemma pudonnut. Meidän paikallisesta saa kuunlemma parempaa tänään hän sitten mietiskeli jotain keveämpää syötävää, joten kysynkin arvon raadilta täällä, että mistähän löytyisi loistava salaatteja tarjoava ravintola Puerto Cruzista. Vinkkejä kiitos, jotta voin ne välittää WhatsUpissa Sarahille.

  Nyt takaisin HIFKn välieräpeliin. Mukavaa iltaa kaikille.:)
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Salaattiannoksia löytynee monista paikoista, se lienee totta. Ajattelin vain kysellä omakohtaisia kokemuksia ja suosituksia niitä tarjoavista paikoista. Niinhän siinä sitten sinä "salaattikyselyiltana" kävi, että Bodega Julianiin vei Sarahin tie. Sieltähän voi tilata alkusalaatin ja siihen päälle vaikka munakkaan seuraksi tai tottakai maanmainiota lammasta. Salaatti ja lammas yhdessä. Hmmmm.

  [​IMG]

  Tuossa valittu tonnikalasalaatti siltä illalta jälkkäreineen. Tänään sitten koeajataan Urbanon tarjontaa.

  Samaan suuntaan itsekin mielessäni tuon terassin ajattelin, mutta oma veikkaus, että se sijaitsee La Papayan ja sen ruorsalaisten jäätelöbaarin välissä. Tämä siis hämäränä muistikuvana.(y)

  Tänään saapuivat taas veronpalautuslaput meidän osoitteeseen ja senverran ilman kotitalousvähennyksiäkin tuli, että ensi talven lomakassa on Joulukuun alussa odottamassa tilillä. Hyvin siis voisi varata omansa jo valmiiksi. Tosin täytyy ottaa huomioon Sarahin tarpeet ja varmaankin odottaa hänen paluutaan kotiin ja mielipiteitään asiasta. :)

  Edit. Lisätty kuva.
   
  Last edited: 06.04.2017
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sain taas viestiä Sarahilta Puerto Cruzista, missä historia tuntuu toistavan itseään tutun kaavan mukaan. Eilisen työpäivän jälkeen kun Sarah oli päättänyt antaa Urbanon tapaksille mahdollisuuden, joten Pikku Pohjolaan vei matkailija-työharjoittelija-opiskelijan tie. Siellä sitten, tilanteessa, mitä en tarkemmin tunne oli Sarah kysellyt yksin pöydässä istuvalta herrasmieheltä, että sopisiko istua seuraan ja pikku juttutuokion jälkeen tämä gentleman oli paljastunut myöhemmin Mr Sotikseksi. Historian havinaa, sillä ihan samassa paikassa, ja samalla tavalla Sotiksen famigliaan Tammikuussa tutustuin. Että näin, maailma on pieni ja sattumuksia täynnä, sillä hehän eivät aikaisemmin olleet tavanneet.

  Itse istuskelen täällä kotona sohvalla miettien, lähdenkö hakemaan kaupasta jotain syötävää, vai kaivanko kaapin kätköistä jotain. Ainakin tonnikalasalaatti onnistuu. Nyt on vaikea paikka.

  Kaamea kuunneltavaa toi Tukholman terrori-isku. Olkaa ihmiset varovaisia yleisillä paikoilla. Koskaan ei tiedä, minkälainen höyrypää paikalle ajavan kuorma-auton ratista löytyy. Siellä Teneriffallahan asiaan on varauduttu, ainakin Santa Cruzin kirpputorin ympäristössä. Luulisi, että myös muissa yleisötapahtumissa asiat ovat samalla tavalla turvattuja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. mamas y papas Vierailija

  Jep! Kuittailua suosikkiraflassamme Casonassa em. kokoonpanolla.
  Männätalviset ryppyilyperunat potutti. Viinillä vain vähän vaikutusta, kilju oli kuulema loppunut!!! Meidät Puerton asukkaat kyllä tunnistaa ja tässä kohtaa oikein tarkoituksella. Tuhmemmat vaan ei sitä hokase. Satavarmoja olimme, jotta älämölö nousee ja aneeminen palsta saa hetkeksi sykettä!
  Päsmärit kuriin on mottomme.
  Muuten, huomasitte kai, että äänestysprosentti Espanjasta oli korkea!

  Ihana on ollut Puerton talvi, väliin kohta Suomen suvi. Tutut kotomme täällä jäävät kauniisti meitä oottelemaan.
  Hyvää kevättä ja kesää kaikille!
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Tuo huvivenesatama on kyllä kaksipiippuinen juttu. Tottakai kehityksen pitää kehittyä ja sellainen toteutuessaan toisi kaupunkiin rahakkaampia turisteja ja sitä kautta lisää varallisuutta. Tämä todennäköisesti jotaisi siihen, että kysynnän ja rahakkaiden matkaajien takia hintataso Puerto Cruzissa nousisi, ensin paikalliselle väestölle ylivoimaiseksi, sitten meille tavallisille työssäkäyville matkaajille. Lisäkysyntähän nostaa hintatasoa, kuten on viime aikojen kehityksestä huomattu, kun lähes samaan hintaan pääsee Thaimaahan, Kanariansaarten matkojen kovan kysynnän takia. Bisnes on bisnestä...

  Toisaalta, ei se parkkipaikkakaan mikään kaunis näky ole, joten mielummin miten vaan, en ole vastaan tai puolla hanketta. Pääasia, että siitä päättävät ottavat asian tosissaan mietintäänsä. Muutoksilla kun on kolikon tapaan kaksi puolta.

  Sarah päätyi tänään valita Sotiksen innoittamana, siis hänen edellisen kirjoituksensa, josta WhatsUpissa suosituksen annoin, mennä tänään Herreriaan syömään. Saas nähdä valitseeko lammasta, vaiko omaa suosikkiani Cherne kalaa.:)

  Mukavaa vaali-iltaa kaikille.
   
 6. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Viimeinen "loma"päivä menossa täällä Puerto de la Cruzissa. Neljä viikkoa takana, ja sen verran pitkältä tuo aika on, että on mukava mennä kotiin. Hyvillä mielen olemme siis, vaikka matkalle lähdimmekin raskain mielin. Aika tekee tehtäväänsä.

  Jakso täällä on siis ollut onnistunut, mitään suurempaa vastoinkäymistä ei ole ollut. Kävimme paikoissa, jotka jäivät väliin edellisellä matkalla. Hotelli olikin ennestään tuttu, ja täytti odotukset. Ilmat ovat kokonaisuutena olleet oikein hyvät, enempää aurinkoa tässä iässä emme olisi ehkä kestäneetkään. Ja tämä päivä kruunaa koko ajanjakson, upea aurinko, lämmin tuulen vire ja hienot maisemat.

  Todennäköisesti jossain vaiheessa kirjoittelen kotona yhteenvetoa kokemuksistamme luettavaksenne, jos siitä olisi hyötyä jollekin tänne lomamatkaa suunnittelevalle. Tosin paljonhan täällä tuota tietoa onkin henkilöiltä, jotka tuntevat paikkakunnan todella jo läpikotaisin.

  Kesä kotimaassa odottaa, seuraava matka on varattu jouluksi Las Palmasiin ja keväällä Los Cristianokseen. Joten kaikkea mukavaa olisi edessäpäin (tässä iässä täytyy myös jo sanoa, että jos Luoja suo). Tylsinä hetkinä niitä sitten suunnitellaan ja haaveillaan.

  Hyvää Pääsiäistä ja kevättä kaikille palstan lukijoille!

  Adios Puerto de la Cruz, ja tapaamisiin taas joskus!
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tervetuloa vaan takaisin kotomaahan Annehanne. Nopeasti nuo neljänkin viikon matkat loppujenlopuksi menevät ja kumma kyllä viimeisinä päivinä sitä tosiaan alkaa kaipailla kotiin. Muistan oman kuukauteni, kuinka mukavaa oli päästä lämpöön ja tuttuihin paikkoihin, mutta loppulomalla sitä oikeasti kaipasi jo tuttuja omia ympyröitä kotona. Tosin asiaan vaikutti paljon, että rakkaani Sarah oli jo kotona. Tuolta toiseta ketjusta voi kukin niitä tuntoja lueskella. Ikävä ja kaipuu olivat suuria tunnelmaltaan. Samoin on lemmikkien kanssa. Kaipailin kissaamme Elmeriä tosi paljon. Kotiin palaamiseen löytyy siis syitä. Onpahan sitten, mitä odottaa uusia seikkailuja venttaillessa. Ensi talveen ja kevääseen, ei kuitenkaan ole niin pitkä aika.

  Mitenkäs Sotis ja muut palstan pitkämatkalaiset. Minkälainen kaipuu syntyy kotimaisemiin, kun puolikin vuotta kerrallaan on poissa. Tuleeko sellaista, miten nopeasti, vai tuleeko koti-ikävä vasta ihan loman lopulla.

  Nyt kahvinkeittoon ja lätkämatsia seuraamaan. Mukavaa iltaa kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Pitkääperjantaita vaan kaikille.

  Pitkäksihän tämä aika täällä kotona käy, kun Sarah on Puerto Cruzissa ja täällä kotomaassa melkein joka paikka kiinni. Onneksi on hiukan räpläiltävää tässä kun taas koko liudan rannekelloja ostelin männä viikolla. Mikähän siinä on, että viikkokausiin ei löydy mitään ja sitten yhdelle viikolle niin monta kelloa, ettei rahat tahdo niihin oikein riittää. Nytkin löytyi taas oikeita laatumerkkejä, kuten Omega, Tissot, Certina ja kruunuksi päälle täyskultainen Geneve-kello. Noiden lisäksi myös vähän tuntemattomampia merkkejä 1930-1940-luvuilta. Sarahkin kävi yhdessä liikkeessä Puerto Cruzissa minulle kelloja kyselemässä, muttei sopivia löytänyt. Josko huomiselta Puerto Cruzin kirppikseltä.

  Sotis. Kiva kun Sarahin tapasitte ja hänelle seuraa viitsitte pitää. Josko hänet vaikka La Casonaan veisitte. Siellä kun hän ei ole vielä käynyt ja kehuin sitä viime käyntimme jälkeen. Hyvinhän Sarah tosin viihtyy mm Wäinämöisen Lassen kanssa, ja he suunnistavat tänään Bolullo rannalle pikku lenkin näin päiväsaikaan. Ja Wäiskissähän Sahah tuntuu muutenkin viihtyvän iltasella. Sieltä kun mukavaa juttuseuraa aina löytyy. Sarah muuten löysi hyvän ja edullisen aamiaispaikan 10-metrin päästä hotelli Bambin ovelta. 3.5 €urolla saa kuunlemma tarvittavan annoksen päivän käynnistämiseen. Bambissahan tuo maksaa sen 6€. Muutenkin pitäisi itsekunkin miettiä, ottaako aamiaisen, puolihoidon tai allinclusiven suoraan hotelleilta. Jos ei ota, saavat paikalliset pienet yritykset elantonsa helpommin. Tätä kannattaa ainakin ajatella jatkossa.

  Nyt pitäisi keksiä jotain tekemistä. Mersuhan pitää tankata ja jonkinlaiset kissanristiäiset jostain kaivaa. Muuten tästä päivästä todella tulee PiiitkäääPerajantaaai...(n)

  Mukavaa päivää vaan kaikille.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. extra Vierailija


  On teillä kova komento kotona. Vaimon pitää hakea halvin mahdollinen aamiainen hotellin ulkopuolelta, jotta mies pystyy ostamaan markkinakelloja niin paljon, ettei omien sanojesi mukaan "rahat oikein rahdo riittää niihin".

  Harva suomalaisnainen sopeutuu tuollaiseen.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622

  Heh. Tämä lienee trollaus, mutta vastaan silti.;)

  Ei ole. Äläkä ole huolissasi. Meillä vaimo saa kaiken, mitä vaimo haluaa. Lisäksi itselleni ostan, mitä haluan, mutta järkevissä kantimissa. Kiitos kuitenkin huolenpidostasi. Kaikki rahat eivät mene markkinakelloihin. Säästöön elämisen jälkeenkin, eläkepäivien varalle menee sopivasti joka kuukausi. Säästöön siksi, että voisin joku päivä muuttaa pysyvästi tai ainakin talvikausiksi Puerto de la Cruziin.

  Ps. Missä oma kommenttisi liittyen kanariansaariin.:LOL:
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Aika hyvän näköisia annoksia Urbano tarjoilee Pikku Pohjolassa, vaikkakin Sarahin mielestä Smirre Cuantos Viejos (Jorman baari) ravintolassa on parempi kokki:

  Bataatilla täytetyt mustekalat:

  [​IMG]

  Porsaan sisäfileet:

  [​IMG]

  Tässä Smirren Porsaan barbeque ribsit:

  [​IMG]


  Vertailun vuoksi paikallinen Casa Bablo La Hoyalla. Kanarialainen keitto, kanaa kanarialaisittain ja karamellibudding:

  [​IMG]

  Ja viimeisenä Bodega Julianin tonnikalasalaatti, sekä mangojälkkäri:

  [​IMG]

  Just nyt mä haluaisin syödä jotain noista.:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Kiitos kotimatkatoivotuksista, matka sujui todella hyvin ja aikataulussa Thomas Cookin siivillä. Tjäreborg on todella suositeltava matkanjärjestäjä, ainakin tällä kokemuksella. Ja parasta oli Helsinki-Vantaalla, kun sukulaistyttö oli yllätyksenä vastassa ja tarjosi kotikuljetuksen. Se oli ihanaa.

  Kotiarki on alkanut, ja se tuntuu hyvältä. Pikkuhiljaa kaikki on taas uomissaan. Mutta kun tänään katselin kaikki matkalla ottamani valokuvat, palasi ajatukset ja ikävä takaisin sinne Puerton maisemiin ja tunnelmiin. Sitä kuitenkin helpotti pitkäperjantain ateriamme. Toimme itsellemme tuliaisina pussillisen Salmorejo-maustetta, ja teimme broileria salmorejo. Olen hehkuttanut Tasca de Olivon kania salmorejo, ja täytyy todeta, että oma tekele broilerista ei paljon hävennyt sen rinnalla, sanoisin 10-9. Tästä tuli toistaiseksi meidän suosikki, ellemme sitten kyllästy ennen pitkää. Valmiista maustesekoituksesta ja sen mukana olevalla lyhyellä ohjeella ruoka oli helppo tehdä. Tämän ruoan avulla on helppo lievittää ikävää.

  Se yhteenveto matkan kokemuksista tulee joskus....

  PS. Sarah on ottanut hienoja kuvia. Tuo annos kanaa kanarialaisittain näyttää ihan salmorejo-kastikkeelta? Hyvää kotimatkaa myös hänelle, taitaa olla ihan lähipäivinä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sarahkin on muuten ostanut jotain paikallista maustetta peltipurkissa kotiin tuomisiksi. Ettei vaan olisi sama mauste:

  [​IMG]

  Hän käyttää sitä paljon ruokiimme ja hyvältä maistuu. Mahtaako olla samasta mausteesta kyse.;)

  Huomennahan Sarah sitten palaa kotimaisemiin ja ainakin sen tiedon mukaan, mitä WhatsUpisa olen ymmrtänyt, oli reissu onnistunut ja silmiä avaava. Siitä ehkä myöhemmin lisää, kun asian tiimolta yhdessä lisäsuunnitelmia teemme.

  Eilenhän Sarah oli käynyt Mr Sotiksen ja kahden muun neidon kanssa La Casonassa syömässä ja kehut tuli paikasta, niin ruoan, kuin atmosfäärinkin suhteen. Tänään sitten viimeisenä iltana hänen valintansa on itseoikeutetusti Puerto Cruzin paras ravintola Bodega Julian. Saas nähdä, onko se lammasannoksen tai jonkin muun aika. Veikkaan lammasta, mutta aika näyttää.

  Pikkuhiljaa alkaa olla aika valmistautua kaverin 50sille lähtöön. onneksi matka juhliin ei ole pitkä ja lahjakin oli helppo valita. Kellomies kun vie lahjaksi aina rannekellon. Tällä kerta valinta osui uuteen vedettävään mekaaniseen ns pilottikelloon, suurella näytöllä ja nahkarannekkeella.

  Mukavaa iltaa vaan kaikille:)
   
 14. cadiforapic Vierailija


  Tuohan on tavallista savupaprikaa. Etkö sinä monivuotinen Kanariankävijä ole sen vertaa espanjan kieltä oppinut?
  Sitä saa muuten suomalaisiltakin maustehyllyiltä.
   
 15. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Puertossa on muutamia maustekauppoja, joiden tuoksu tulee nenään niiden ohi kävellessä. Sellaisesta ostin muovipussin Salmorejo-nimistä maustesekoitusta 2 euroa/kpl. Muitakin ihania maustesekoituksia niistä löytyy... Olikohan se La Hoya -katu, jonka varrella tällainen kauppa mm. on, lähellä Bee Hive -pubia.
   
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Monasti sitä kun kokeilee noita herkkuja kotona tehdä, ei tunnu samalta kuin paikanpäällä, mikä lie, taidon puute vaiko fiiliskö puuttuu?

  Kyllä Herrerian keittiön antimia mielellään muistelee ja monen muunkin, mutta palvelu on tuolla Herreriassa niin mukavaa, Jokaisella omat herkkupaikkansa.
  Monasterion ravintoloiden tarjonta on hyvää, kyllä ainakin kerran lomallaan on siellä käytävä ja ilta aikaan on oma tunnelmansa, Näköalat, hui, tumma tähtitaivas ja alhaalla kaupungin valot kuin vilkuttaisivat Monasterion ruokailijoille.
  Monia muitakin hyviä muistoja herkkuhetkistä vuosien varrelta.

  Kiitos teille jotka viitsitte kirjoittaa ja kuvia laittaa Puerton elämästä, pikkaisen tuo helpotusta Puerton kaipuuseen.:)

  Oikein mukavaa kevään odotusta!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos palautteesta, niin positiivisesta, kuin negatiivisestakin. Senverran puolustan itseäni tuossa maustegeississä, että en osaa espanjaa, varsinkaan ruokasanastoa, enkä myöskään paljoa ruoanlaitosta tiedä. Siksi kai savupaprikan, josta siis meillä pidetään, sekoitin tuohon Salmorejo mausteeseen. Että näin. Voi olla, että sitä Salmorejoakin meiltä kaapista löytyy. Aika monenlaista maustepussukkaa on matkalaukussa kotiinpäin kulkeutunut.

  Sarahin matkakin alkaa ehtoopuolella pikkuhiljaa olla. Hän taitaa juuri nyt istuskella bussissa matkalla kohti Reina Sofiaa, kun 9.50 oli noutoaika paikallista aika hotellilta. Tervetuloa vaan kotiin rakas vaimoni. Olenkin jo ehtinyt sinua kaivata. Mielummin toki olisin viettänyt aikaani kanssasi Puerto Cruzissa, mutta kuitenkin pääasia on, että edes meistä toinen tuosta kauniista paikasta pääsi nauttimaan.

  Eilen illalla Sarahin tarkoitus oli juhlistaa viimeistä iltaansa aterian merkeissä Bodega Julianissa. Eipä onnistunut. Kävi niin kuin allekirjoittaneellekin, että Bodega Julian oli viimeisen illan kiinni. Vaikka siis Sarah oli oikein etukäteen pöydän sieltä varannut. Noh, eipä hätää, parin sadan päästä Calle Mequinezilta löytyy erinomainen vaihtoehto El Patio, mihin hän suunnistikin. El Patiossa tarjottu kana-annos oli kuunlemma erinomainen ja siltä se toki näyttääkin:

  [​IMG]

  Jotenkin houkuttelevan näköinen luomus tuo. Sieltä matka jatkui ensin Bar Reilupeliin AM Hairechea moikkaamaan ja kiittämään mahdollisuudesta saada harjoittelupaikka hänen hierontapisteeltään. Drinkki sen päälle, mitä lie tuo sotku nyt sitten onkin:

  [​IMG]

  Tuon jälkeen vaikea valinta, kun sekä Jorman Cuantos Viejos- ravintolassa, että Bar Wäinämöisessä oli päättäjäisbileet tarjolla. Wäiski kuunlemma voitti, kun oli hotelliin nähden oikealla suunnalla, joten ilta sitten jatkui siellä. Ilmeisesti ei kuitenkaan kovin pitkää, kun ajoissa jo ennen 7mää tuli viesti, että bussi hänet noutaa ajoissa ja aikataulun pitäisi pitää. Saas nähdä laskeutuuko Tjäreborgin lento Helsinki-Vantaalle ajoissa.

  Mukavaa päivänjatkoa kaikille. Täällä alkaa nyt pikku siivousoperaatio. Kahteen viikkoon, kun ei paljon ole imuroitua ja pölyjä tullut pyyhittyä. Roskat roskikseen, keräyspaperit ja kodin pienmetallin kierrätykseen. Pyykit on pesty, sekä astiat tullut tiskattua jo aiemmin. Kiitos aurinkoisten päivien ja katolta tölliin tulevan ilmaisen aurinkoenergian. Mikäs sitä on sähköä ilmaiseksi käytellä.(y)
   
 18. energiat Vierailija

  Siis oikeastaan sähkösi muuttuu ilmaiseksi vasta sitten kun laite- ja asennuskustannukset ja matkan varrella mahdollisesti ilmenevät huoltokulut on kuoletettu.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos "energiat" nimimerkille palautteesta. Noinhan se on jos kuoletettavaa on. Meillä ei ole. Maksoin koko systeemin kerralla myytyäni kellokokoelmastani yhden arvokellon hyvällä voitolla pois. Näin siis kaikki energia, mitä katolta tulee on ilmaista.

  Matkalainen on saapunut kotiin. Tai siis saapui eilen illalla. Matka oli kuunlemma antoisa ja silmiä avartava jatkoa ajatellessa. Sarah tapasi runsaasti mukavia ihmisiä reissullaan ja muutama jo toivoi, että hän jo ensi talvena tulisi oman hierontapisteen Puerto Cruziin avaamaan. Se aikataulu on hiukan liian kireä, sillä Sarah valmistuu koulutetuksi hierojaksi vasta Marraskuussa, joten ensi kaudelle ei onnistu. Mutta kenties jatkossa. Moni kuunlemma kyseli myös kauneudenhoidon perään, sillä Sarah on myös koulutettu kosmetologi. Yhdistetty Hieronta/kosmetologipalvelu kyllä kuulostaisi hyvältä ajatukselta. Ihan kansainvälisiäkin asiakkaita silmälläpitäen. Palveluhan Sarahilta onnistuu suomenkielen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi. Näin aluksi, tämä siis vielä täysin avoin ja utopistinen ajatus, Sarah työskentelisi talvikaudet Puerto Cruzisa ja minä sitten noin kolmen kuukauden ajan lomailisin siellä. Sitten kun meikäläisellä alkavat varhaistetut eläkepäivät lähestyä, niin uutta suunnitelmaa kehiin.

  Terveiset Sarahilta kuunlemma kaikille tutuille, ystävällisille ihmisille Puerto Cruziin. Paikka on kuunlemma juuri niin kotoinen ja mukava kuin mitä allekirjoittanutkin on kaikille mainostanut.:)

  Ps. Sotiksen famiglialle kuunlemma erityiskiitos mukavasta seurasta.
   
 20. energiat Vierailija

  Nyt sinä sekoitat toisiinsa käsitteet kuoletettava kuluerä ja velka.
  Maksoit millä rahalla vain, se summa on korvattava aurinkoenergian tuotolla (siis paljonko säästät verrattuna sähkölaitoksen laskuun) ennen kuin voidaan puhua ilmaisenergiasta.
  Koska joudut kuitenkin osan sähköstäsi vuosittain ostamaan, joudut maksamaan oheiskulut joka tapauksessa. Tuotto tapahtuu siis vain energian kulutuksen laskuna.

  Mutta hieno homma kuitenkin tuo aurinkoenergian käyttö.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  En minä mitään sekoita. Tiedän kyllä tuon. Mulle vaan kerran käytetty raha on unohdettua rahaa. Josko pidän moista aurinkosähköjärjestelmää vaan sijoituksena, jolla talon arvoa aikanaan myydessä nostetaan. Johan tässä töllissä on maalämpö, nyt lisäksi energiaa tuottava ja SÄÄSTÄVÄ systeemi. Pitäis jonkun vuoden kuluttua olla helpompi myytävä moniin muihin vastaaviin taloihin verrattuna. Tosin jokainen KW, mitä tuolta tulee on kuitenkin ilmaista. Kaikkea sähkönkulutusta sillä ei toki voi kattaa näissä olosuhteissa. Säästöä sillä kuitenkin saavutetaan. Ja vaimohan tollasta aurinkosähköpakettia katseli ja halusi. Meillähän vaimo saa, mitä vaimo haluaa. Nyt siis tuollaisen.:LOL:

  Vielä sähköstä. Meinasi nimittäin tulla sähköshokkiin verrattava vahinko, kun vasta tänään aamulla muistin, että meillä on Sarahin kanssa tänään 8-vuotishääpäivä. Onneksi handlasin homman ja muistin, ennenkuin huomautettiin. Lahjaksi lupasin tarjota päivällisen Sarahille hänen valitsemassaan paikassa, joka valikoitui lähiseudun kiinalaiseksi Heng Feng-ravintolaksi. Tuollainen kattaus sieltä viinin ja Cokiksen kera eteen tarjottiin:

  [​IMG]

  Hyvää oli, pakko myöntää. :)

  Samalla suunnitelmat ja keskustelut työskentelystä ja elämän edistymisestä Puerto de la Cruzin suhteen lähtivät rullaamaan. Kiirehän meillä ei ole, mutta eikös hyvin suunniteltu ole kuin puoliksi tehty. Saas nähdä, mihin tämä taas johtaa.;)
   
 22. fischer Vierailija

  Olet aina ollut haukkana vahtimassa että jokainen kirjoitus täällä liittyy Kanariansaariin.

  Kysympä vain miten sinun kämppäsi lämmityssysteemit ja suomalaisen lähiön standardikiinalaisen ravintolan annokset liittyvät Kanariansaariin?
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Väärin. Esitän toiveeni, että henkilöön kohdistuvat hyökkäykset, joillaisiin edellinenkin voidaan lukea, lupetettaisiin ja keskityttäisiin kanariansaariin ja niille matkailevien juttuihin. Täällä höpinät puolella taas mennään hiukan löyhemmällä, kunhan se liittyy matkailijoihin, heidän elämäänsä ja edes löyhästi kanariansaariin.

  Huomaa myös SELKEÄ kanariansaariin liittyvä kirjoitukseni.(y) Jokainen lause kun ei voi sisältää pelkkää ko paikkaan liittyvää tekstiä. Aurinkoenergiasta kanariansaarilla on palstalla kirjoiteltu, joten se liittyy löyhästi aiheeseen, varsinkin kun erikseen siitä kyseltiin, sekä kommentoitiin. Kiinalainen taas liittyy aikaisemmin kirjoittamiini teksteihin ja kuviin. Niissä Sarah ei oikein innostunut rappusten yläpäässä olevan kiinalaisravintolan antimista. Tätä nimenomaista Heng Feng ravintolaa hän siis piti parempana vaihtoehtona. Muissakin kiinalaisravintoloissa Puerto Cruzissa vierailleena, voi vakuuttaa tämän lähiseutumme ravintolan laadun olevan parempi kuin yksikään Cruzissa.

  Että sillailailla. :LOL:
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Palataan vielä aiheeseen, mitä "Energiat" tuolla aikaisemmin kirjoitti. Tottakai tuollainen aurinkopaneelisysteemi maksaa. Siksi kai niiden levinneisyys ei maailmalla, myös siis Kanarialla ole tuon suurempaa. Perustamiskustannukset ovat kohtuu suuret, mutta allekirjoittanut ajattelee asian niin, että ostaessasi aurinkosähköjärjestelmän on vähän niinkuin ostaisit osakkeita, poimien rusinat pullasta auringosta tulevan energian muodossa ja myydessäsi joskus talon, saat omasi takaisin, parhaassa tapauksessa korkojen kera. Kyse on siis sijoitus tulevaisuuteen. Ja sellaisia ei aina voi hinnoitella. Jokatapauksessa laskennallinen "kuoletusaika" tuolla systeemillä on 6-7 vuotta, mitä "Energiat" varmaankin kirjoituksellaan tarkoitti. Kiitos siis kannanotosta ja neuvosta vastaavaa investointia ajattelevalle. Vaikkapa omaan asuntoon Kanariansaarilla. Tosin tuolla aikaisemmin Eäkepappa kertoi suuristakin Espanjan valtion asettamista esteistä asian suhteen. Että mahtaakohan siellä onnistua.

  Sotikselle taas kiitos viisaista sanoista. Noinhan se menee. ESPANJAN kieltä olisi opiskeltava ja suorastaan hävettää, ettei sitä ole tullut tehtyä. Syitä on monia ja kaikenlaista voi puolustukseensa sanoa, mutta totuus on, että olen ollut laiska asian suhteen. Liian laiska, mikä on todella noloa. Yrittäminen Puerto Cruzissa kuitenkin ainakin Sarahia kiinnostaa. Epäilisin, että jopa tilausta sille saattaa piakkoin ilmetä. Aika kuitenkin näyttää, miten asiassa edetään. Puerto Cruz kuitenkin kuulunee tulevaisuuteemme, siihen uskon.

  Mei Ling taitaakin olla ainoa kiinalainen Cruzissa, missä emme ole käyneet, joten sitä ei vartailuun tästä suunnasta voi asettaa. Täytyypä käydä koeajamassa seuraavalla reissulla, jos vaan mahdollista Sotiksen mukavan famiglian kera. Jos siis vaan seuraan edelleen sopii. Kanarialaisita mausteista senverran, että Sarah tuossa eilisellä illalla päivitteli, että unohti ostaa maustearsenaalia mukaansa kotiin tuomisiksi. Niitä kun on yleensä pussikaupalla tuotu.

  Nyt seuraamaan Snookeria Eurosportilta. Mukavaa illanjatkoa.:)
   
 25. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Niin se vaan aika kuluu, vaikka kuinka yrittäisi jarrutella. Ja kiitos valkoviini-vihjeestä. Hyvää omaan makuun sopivaa valkoviiniä on mielestäni paljon vaikeampi löytää kuin punaviiniä. Ja kun sellaisen löytää, seuraavalla kerralla saattaakin olla jo menossa toinen vuosikerta, ja maku on muuttunut.

  Hyvää kotimatkaa Sotiksille. Täällä odottaa toistaiseksi viileät kelit, kuten tietysti tiedätkin. Monet kevätpuuhat jäävät nyt viime tippaan, ja todennäköisesti tulee tehtyä hutiloiden ajan vähyyden vuoksi. Tämä palstakin näkyy hiljenevän...

  Tästä huolimatta: hyvää viikonloppua!
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti