Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Kanarian matkailu vähenee kesäkuukausina. Viestit foorumilla vähenevät. Palstapoliisi valvoo ja hallinnoi foorumia myös kesällä. Ainoastaan Kanariansaaria käsittelevät viestit on sallittu. Omat viestinsä on poikkeus säännössä. Kuka tämän pilkunviilaajan on toimeensa asettanut?
   
 2. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Hyvää kotimatkaa Sotikselle ja kumppanille. Täällä odottaa kevät kohta kauneimmillaan teitä. Kunnes syksyn tuuli taas teidät takaisin sinne lennättää.
  Hyvää kesää!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tervetuloa van takaisin suomeen Sotiksen famiglia. Niin ne puolet vuodet kuluvat. ;)

  Katselin tuossa muutama päivä sitten aikani kuluksi taas asuntoja Puerto Cruzista. Aika hyvin näyttäisi olevan tarjontaa vuokra-asunnoista siinä 500-700 hintaluokassa kahdelle. Mutta miten mahtaa olla kosteusvaurioasioiden kanssa alakaupungin vanhahkoissa asunnoissa, esim Bel Airissa. Todennäköisesti vuokrattaessa kuitenkin haluaisin asuntoa La Pazista, mutta kyllä tuo alakaupunkikin käy, kunhan asunnot olisivat vain kunnossa. Toisaalta esim Bel Airissa oli kaksikin asuntoa myytävänä ja varsinkin kerhon kaksio vaikutti kivalta huikeilla näköaloillaan 22 kerroksessa. Toinenkin pienempi, hyvinkin kohtuuhintainen asunto samasta talosta löytyi. Minua kun edelleen kiinnostaisi enemmän ostaminen, jotta voin asunnon toistaiseksi vuokrata, jonkun toisen sen minulle maksaessa. Bel Airissahan on monia hyviä puolia, kuten jatkuva vartiointi, sekä keskeinen sijainti. Mutta miten mahtaa olla talon kunnon laita. Osaisiko kukaan auttaa tässä asiassa.

  Mukavaa Perjantaipäivää vaan kaikille.:)
   
 4. nueva Vierailija

  Mitenkähän Kanarialla toimii tuo asunnon vuokralleantaminen?
  Ainakin manner-Espanjassa pitää olla rekisteröitynyt vuokranantaja eli käytännössä yhden asunnon omistajan käyttää agenttia, joka vetää välistä 10 - 15 %. Tämä sen vuoksi, että jokainen vuokra varmasti saadaan verolle.
  Espanjassa verottaja on yllättävän tehokas ja kaivaa joka mahdollisen verotettavan euron esille. Se yllättää monet maahanmuuttajat. Niin yrittäjät kuin vuokraisännät.
  Myös kiinteistö- ja roskaveron maksamista vahditaan hyvinkin tarkasti.
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Nueva. Hyvä ja mielenkiintoinen kysymys sinulla. Itseasiassa en tiedä ja hyviä neuvoja kuunnellaan. Senverran olen asiasta keskustellut Optiman asunnonvälittäjän kanssa, että hänen mielestään on itsestäänselvää, että vuokrata voi. Verotuksestakin keskusteltiin ja hän antoi hyviä neuvoja, miten niiden maksamista voi välttää. Esim kodinkoneet, ja kalusteet voi vaihtaa vuosittan, ja koko summan vähentää verotuksessa. Kulujahan nuokin ovat, mutta vanhat voi aina myydä. Tästä keskustelusta on kuitenkin jo pari vuotta, joten säännöt ovat voineet muuttua. Käsittääkseni kuitenkaan manner-Espanjan yksityisten vuokrakielto ei ainakaan vielä päde Kanariansaarilla. Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä.

  Nuo Puerto Cruzin asunnothan eivät vielä ylikalliita ole, joten voihan sen ostaa vaan omaankin käyttöön ja vuokrata vain kavereille. Varsinkin tapaukseesa, että ostaa kämpän Bel Airista, missä siis jatkuva vartiointi, voi sitä toki pitää tyhjilläänkin ja vierailla itse talvisin. Mulla kun on helposti mahdollisuus pitää duunista 2-3 kuukautta talvisin lomaa. Edellyttäen tietysti, etten lomaile kesäisin.

  Hyviä neuvoja kuunnellaan...;)
   
 6. nueva Vierailija

  Kiinteistöverosta ja roskaverosta et pääse hyvillä neuvoillakaan eroon. Ne tulevat kiinteistön omistamisesta. Gestoria (asioimisto) kertoo sinulle, paljonko eroa on residentin ja ei-residentin maksuissa Kanarialla. Kaikki verot ja maksut ovat autonomiakohtaisia.

  Huomaa, että Espanjassa kerrostalohuoneistokin on kiinteistö. Suomessahan se lasketaan irtaimistoksi. Sen huomaa myös kotivakuutuksessa, joka on aika hintava yleiseen hintatasoon nähden.

  Veronkiertokeinot asunnon vuokralleantamisessa on tietysti viihdyttävä illanistujaisten keskustelunaihe. Mutta pitkän päälle kannattaa veronsa maksaa Espanjassa säntilleen.
  Jos itse olet ei-residentti (asut maassa alle 183 päivää) mutta asunnosta tulee kuukausittain sähkö- ja vesilasku ympäri vuoden etkä ole tehnyt saamastasi vuokrasta veroilmoitusta, ennemmin tai myöhemmin olet kusessa.
  Laskujasi tarkkaillaan ainakin jos asut mantereella. Enkä usko saarien systeemin paljon poikkeavan yleisestä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Nuevalle erityiskiitos edellisestä tyhjentävästä vastauksesta. Juuri tuollaista asiantuntemusta tällaisilla palstoilla tarvitaan.(y)

  Asunnon vuokraaminen siis lienee toistaiseksi poissuljettu meikäläisen kohdalta. Toki 50000-70000 asunnon voisin ostaa ihan vaan kasvamaan korkoa ja viettäisin siellä sitten itse haaveilemani/realistiset 2-3 kuukautta, riippuen Sarahin työvuoroista tai työpaikasta. Toisaalta kun järjellä ajattelee, ei tuo ole kannattava valinta, vaan vuokraamalla tai hotellissa asumalla taitaa päästä vähimmällä. Sitten lähempänä eläkepäiviä asiantila voi muuttua. Mutta mistä saan vaikkapa vain 2kuukaudeksi asunnon Puerto Cruzista. Niitä kyselin jo tänä talvena ja ilmoitus oli, että 20 ihmistä on jonossa ja 3kk minimivuokra-aika. Halvempihan tuo olisi 3kk vuokrallakin kuin hotellimajoitus, mutta vielä toisataiseksi asian suhteen on liian monta muuttujaa. Kiitos kuitenkin maan pinnalle pudottamisesta Sotis ja Nueva. Toistaiseksi mennään siis niinkuin ennenkin, hotellimajoituksella.

  Sotiksen Famiglialle tervetuliaiskuvana kotosuomeen vähän tunnelmapalaa ilmasta. Kuva 22.4 noin kello 13.00 Uudeltamaalta.
  [​IMG]


  Sarah ilmoitti autoassa kuvaa ottaessaan, että mä lähden nyt Puertoon...:LOL:


  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 22.04.2017
 8. Tiedox Vierailija

  Oman asunnon vuokraaminen ei ole kovinkaan yksinkertaista Kanarialla. Asuinalueet jaetaan joko 'residential' tai 'touristic' alueiksi ja sen mukaisesti on toimittava. Jos tekee väärin voi saada kymmenien tuhansien eurojen sakot. Toisaalta monet ottavat riskin ja kieltävät tai vähättelevät nykyisten lakien sisältöä ja vuokraavat asuntoaan lomailijoille 'residential' alueilla. Myös väärää tietoa levitetään joko hyvässä uskossa tai vilpillisesti.

  Kannattaa luea Janet Anscomben Teneriffa sivuja. Vuokraamisesta mm. alasivulla:

  https://www.janetanscombe.com/letting-a-propery-in-tenerife

  Laittomasta vuokraamisesta:

  www.janetanscombe.com/qa-on-illegal-letting
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Todella ammatti ihmisen kirjoitus, tallennan tämän itselleni.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotikselle sydämelliset tervetulot kotisuomeen. Toivottavasti tuo "Puertosta tuttu" henkilö on ok tätä kirjoitettaessa. Norweigianilla kerran lentäneenä on helppo yhtyä noihin kommentteihisi. Kaikki toimi silloinkin kuin junan vessa, eikä valittamista löytynyt. Vai taksilla kotiin, vahinko, ettei tullut puheeksi, olisimme Sarahin kanssa toki mielellämme teidät kotiin heittäneet. Asutaanhan kohtuullisen matkan päässä toisistamme ja lentokentästä molemmat. Eikä ollut Sunnuntaina, jos siis silloin kotiin saavuitte ollut illalla sen kummempaa tekemistä. Eikä kyllä Maanantainakaan. Olisihan siinä ollut se hyvä puoli, että oltais pikaisesti nähty ja muutama sana saatu vaihdettua. Mutta ehkä sitten ensi kerralla.

  Tiedox. Just niinkuin RaneK kirjoitti. Poikkeuksellisen ammattimainen ja asiallinen kirjoitus. Jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan, kopioisin sen mielelläni tuonne "Puerto de la Cruzin asuntoasiat" osioon, jotta se halukkaille kanssamatkailijoille olisi helpommin löydettävissä jatkossa. Tai, luonnollisesti, jos viitsisit sen itse sinne laittaa, uskoisin monen olevan kiitollinen. Lähteen toki mainitsen. Täällä "höpinöissä" kun se muun sekailaisen tarinoinnin sekaan helposti hukkuu. Miten on.:)

  Ps. Samoin ilmeisesti kannattaa tehdä myös "Nuevan" kommentille.

  Nyt autotalliin grilliä putsaamaan, jotta vuoden ekat broilerinkoivet ala Sarah saadaan kaasulla tulille.;)
   
 11. Tiedox Vierailija

  Antigue. Kiva, että tuo teksti koettiin hyödylliseksi. Sen voi vapaasti kopioida minne huvittaa. En itse ole niin hyvä palstojen tuntija, että osaisin laittaan sopiviin paikkoihin. Tämä nimimerkki ei ole varattu, enkä ajatellut sitä varatakaan, jotain vain piti keksiä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Asiaa, keskustelua, kiitos siitä.

  Onhan allekirjoittanutta varoiteltu oman asunnon oston suhteen, ja omissa harhakuvitelmissani, uponneena Optiman kiinteistövälittäjän juttuihin, elelin mietteissä, että sen asunnon voisi vuokrata ja maksattaa jollakulla toisella ennen eläkeikää. Eipä taida onnistua. Noin voi käydä, kun kiinteistönvälittäjä, jolla "itsellään" on useita asuntoja omistuksessaan ja vuokraa niitä kuunlemma "saksalaisille mummoilla", jotka hänen omaisuuttaan kartuttavat, antaa asunnon myydäkseen tietoja "sokealle" ja "liian innokkaalle" ostajalle. Liian ruusuinen kuva siis reaalielämästä Espanjassa, meikäläisellä siis. Josko suuntaisi katseensa sijoitusasunnon suhteen kotomaahan päin, jos siis sellaisen hankkiminen tulee kyseeseen. Kiinnostusta on kovin ja niitä paljon katselen. Uskallusta sitten vähän vähemmän, kun "järki" sanoo ei. Miksei se sanonut ei myös Puerto Cruzin asunnonostoaikeissa.o_O

  Tällaista. Nyt kaamea kuume päällä varata jo seuraavaa matkaa Cruziin. On vain liian paljon muuttujia, ettei vielä voi. Oma suunnitelma on, etten pidä kesällä lainkaan lomaa ja vietän sitten 2-3 kuukautta Puerto Cruzissa talvella putkeen. Ongelmaksi muodostuu suunnitelman liittäminen Sarahin valmistumiseen koulusta ja työpaikan löytämiseen. Paljon on siis vielä mietittävää asian suhteen.(n)

  Mukavaa iltaa kaikille.:)
   
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Hauska seurata keskustelujanne ja riemukasta, ettei palsta vielä kuollut sesongin hiipuessa. Toissavuonna oltiin kovasti residential-alueella joksi ainakin minä Tajinasten luen. Sama espanjalainen täti omisti kolme viereistä kämppää sijoitusasuntoina ja vuokrasi niitä sujuvasti Airbnb:n kautta. Vielä toistaiseksi näkyy menevän sujuvasti edelleen niin, eikä näy emämaassa asuvaa omistajaa pykälät haittaavan.

  Sitten on nämä muut ”sisäisesti” hoidetut vuokrajärjestelyt, joissa esim. ryssät on hakoja. Jos vuokrasuhde hoidetaan korvauksena kädestä käteen, eikä kukaan pysty osoittamaan rahaa siirtyneen, on kovin vaikea kenenkään päästä bisnekseen puuttumaan. Tarvitaan siis omistaja ja riittävän monta etukäteen vuokran vakuusmaksun maksajaa, niin kyllä se homma pyörii sijoitusteknisestikin. Totunnaisempaa toki on, että ketju asujista koostuu suvusta, mutta miksi ei kaveripiiristä, jne.

  Uskon siis kovin vahvasti Sotiksen linjaukseen, ettei ”ole havaittavissa suurta muutosta”. Se potentiaalinen vuokralainen on vaan avainasemassa jos ja kun joku viranomainen sattuu kyselemään, jotta maksatko tästä asumisestasi jotain.

  Ainahan toi maksaminen kuvitteellisesti voisi kääntyä toisinkin päin, kun esim. romanialaisliigat kasvaa. Turva asunnonvaltaajia vastaan ei ole ilmaista.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Eläkepappa. Good go see you back.(y)

  Olen katsellut noita asunnon vuokrausvaihtoehtoja netistä ja monenmoista asunnon ja talon tarjoajaa on netti pullollaan asuntojen vuokrausta harrastamassa. Tässä kohtaa tietysti tulee mieleen, mahtaako tuo Espanjan mantereen säännöstö koskea myös Kanariansaaria, tai kuinka paljon sitä siellä valvotaan. Turisti kun tuo saarille rahaa, oli se hotellissa tai jonkun vuokra-asunnossa majailemassa. Kävimme muuten matkailumessuilla Stadissa, Skattan Vanhassa satamassa ja sielläkin oli tyrkyllä useampiakin vuokra-asuntojen tarjoajia, siis yrityksiä, jotka yksityisten asuntoja Espanjassa ja Kanarialla välittivät. Olisin nimittäin voinut varata samointein kämpän pienasunnosta villaan, jos matkan ajankohta olisi ollut tiedossa. Ehkä säännöstö espanjalaisten kohdalla on enemmän sormien läpi katseltavissa, kuin Nie-statuksella olevalla ulkomaalaisella. Mene ja tiedä.

  Tuosta rahat kädestä käteen menttaliteetista on kyllä Puertossa paljonkin kokemuksia. Toteamuksessasi on kyllä vissi perä. Jos homma toimii ihan ilman verottajaa kauppojen liiketasolla, niin miksei, myös asunnoissa. Noiden asuntoasioiden suhteen hyviä neuvoja voinee kysellä Teneriffan Suomi-kerholta. Varsinkin, jos sattuu olemaan jäsen. Todennäköisesti vastassa vuokratessa kun on melkoinen sekamelska erilaisia käytäntöjä.

  Nyt Snookeria katselemaan.;)

  Ps. Se on meistä itsestä kiinni, jatkuuko tarinointi kesänkin ajan. Ajatuksia, muisteloita ja omia tekemisiä kun voinee, ilkeistä kommenteista huolimatta palstalle kirjoitella. Kysehän on kanariransaarilla viihtyvien ihmisten jutustelusta.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tänään sain miellyttävän puhelun aamulla, kun Puerto de la Cruzissa Tammikuussa tapaamani Reiska soitti, että hän saapui juuri autoineen Finnlinesilla Suomeen. Oli mukava huomata, että kaveri, jonka kanssa pari viikkoa Puerton kauniissa maisemissa kuljeskelin, muisti minut ja soitti heti maahan saavuttuaan, niinkuin puhe aikaisemmin oli. Siitä sopimuksesta kun on jo reilut kolme kuukautta aikaa. Juteltuamme puhelimessa Reiska suuntasi uuden autonsa kanssa Stadin keskustaan ja poikkesimme Kaisaniemessä kaffella vaihdellen kuulumisia kuluneelta ajalta ja suunnitelmista kesän suhteen. mukava oli Reiska taas tavata ja sovimme, että kesän mittaan törmäämme jossain, vaikka hän kaukana asuukin. Keksitään jotain, missä voidaan tavata oli suunnitelman nimi. Uskon sen toteutumiseen, kun tämäkin tapaaminen onnistui, vaikkakin kohtuu pikaisesti duunikiireideni takia. Mukava tapaaminen kaikenkaikkiaan.

  Reiskan oli aika jatkaa matkaansa kuulumisten jälkeen ja minun palata "sorvin" ääreen dinaareja tienaamaan. Annoin Reiskalle vielä vähän ajo-ohjeita, hänen suunnatessaan Stadin keskustasta poispäin visiteeraamaan yhden Puerto Cruzissa yhdessä tapaamamme pariskunnan luokse, kun tuliaisia heille oli kerran matkassa. Siinä muuten toinen pariskunta, jotka pitää tulevan kesän aikana tavata. Näin voi käydä, kun olet posittiivinen, sekä avoin. Sattumalta tapaamasi ihmiset saattavat olla niin mukavaa seuraa, että uudestaan on tavattava toisenkinlaisissa maisemissa, kuin upeassa Puerto Cruzissa.:)

  Terveiset tutuille.;)
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Joo. Saas nähdä onko yksi suomibaari vähemmän ensi kaudella Puerto Cruzissa. Tällaisia huhuja Sarahin tuliaisina matkassa kuulin, kuten yhden toisenkin suomalaisyrittäjän lopettamisen tälle kaudelle. Sanoisinpa, että toivotaan, etteivät nuo suunnitelmat toteudu, ainakaan siis näin asiakkaan näkökulmasta. Yrittäjää toki ymmärrän, sillä jos on hiljaista, niin päätöksiä pitää tehdä. Eipä tästä sen enempää, kuin, että odotellaan...(n)

  Kiva, että Reiska löysi perille. Hän kun oli Stadin liikennekaaoksessa ja punavihreän kuplan liikennesuunnittelun tuloksessa hiukan hukassa hienoine, uusine autoineen. Mukava kaveri kuitenkin ja odotan innolla seuraavaa tapaamista. Itseasiassa hän ilmoitti kulkevansa ympäriinsä ja kutsuin hänet meille saunomaan jossain kohtaa kesää. Toivottavasti toteutuu.

  Lisätään vielä Sotiksen asuntotarinointiin, että luvattoman huonoja ovat asuntoilmoitusten kuvat, ainakin minun mielestäni. Ostoaikeet on nyt toistaiseksi haudattu, jos ei mitään älyttömän houkuttelevaa tarjolle tule. Vuokraaminen kiinnostaisi, mutta mahtaako onnistua vaikkapa vain kahdeksi kuukaudeksi, parhaassa tapauksessa kolmeksi. Meillä kun noita muuttujia Sarahin opiskelun takia vielä riittää ja hänen lomailumahdollisuuksistaan tämä on kiinni. Itse voisin lyödä vaikka samointein 3kk jakson lukkoon. Meneehän tuo pari kuukautta hotellissakin, mutta tylsäksi käynee. Noin pitkää aikaa kun ei Riu Garoen tasoisissa 1000 € viikko maksavissa sentään varaa ole viettää. Kuukausi-Kuusi viikkoa ehkä, mutta sen yli on jo järjetöntä. Mahdollista toki, mutta järjetöntä.

  Tänään Sarah lähtee muuten katsomaan "tomppelien temppeliin" Hjartwall-areenalle Andrea Bocelliä. Se ei oikein innosta. Taitaa mennä Snookerin seuraamiseksi tämäkin ilta.;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kelle muulle tulee mieleen, että juuri nyt, vapun aatonaattona olisi lumisateisen suomen sijaan mielummin Puerto de la Cruzissa. On tää "ilmastonmuutos" älytön juttu. 35 vuotta meitä on rahastettu lupaamalla palmuja ja kaktuksia suomeen kaiken maailman uhkakuvien kera ja nyt, siis 29.4 ikkunasta ulos katsoessa maa on täysvalkoinen, lunta tuprutellessa taivaan täydeltä, siis eteläsuomessa, kivenheitos päässä Stadista.

  Jotenkin nyt kulkisi, kanariansaarten auringonlaskun aikaan, mielummin San Telmoa pitkin kohti vanhaa kaupunkia, poiketen Charcon puiston kautta, kenties istuskellen vähän aikaa puistonpenkillä katsellen lasten temmellystä ja paikallisten asukkaiden seurustelua omaan värikkääseen tapaansa. Sitten suunta kohti notkuvia herkkupöytiä, jollekin Calle el Lomon viihtyisälle terassilla syömään hyvässä seurassa jutellen ja viihtyen. Kuka muu kaipaa just nyt samaa....;)

  Vähän viihdettä Espanjan maasta tähän perään. Cristina Ramos oopperan ihmeellisessä maailmassa Talent ohjelmassa:  Mukavaa illanjatkoa.:LOL:

  Edit. Kirjvihr
   
  Last edited: 29.04.2017
 18. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Tässä istun ulos katsellen, en kaipaa minnekkään, tätä on hyvä seurata mitä tästä vielä tuleekaan
  Vielä eilen kukki krookukset niin kauniisti auringon paistaessa. Nyt ovat piilossa niin paksun lumen alla ettei edes kukkien huippuja näy niinkuin edellisen sateen jäljiltä.
  [​IMG]
  Tänä aamuna
  [​IMG]
  Eilen illalla

  Kuitenkin, Kaikille ILOISTA VAPPUA!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Sotikselle vinkistä. Täytyypä laittaa talteen jonnekin pääkopan syövereihin tuo Katja Hämäläisen sähköposti. Tai no, todennäköisesti Sotis saa jossain vaiheessa yksityisviestin, jossa sitä uudelleen kyselen. Varausoperaatiot laittaisin samoin tein hakuun, jos vaan Sarahin kuviot ensi talvelle olisivat selvillä. Yksin en halua tuota koko aikaa Cruzissa viettää.

  Katseltiin tuossa muuten telkkarista aamukahvin ja teen lomassa Inhimillinen tekijä nimistä ohjelmaa, missä oli juttua punkkien levittämistä taudeista täällä pohjoisessa. Taas yksi hyvä syy lisää muuttaa Puerto Cruziin pysyvästi. Siellä ongelmaa ei ilmeisesti ole. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. (y) Onhan taivaan tosi, että suomen kesä on kaunis, ja täällä on mukava aikaa viettää kesäisin. Mennyt kylmä viikko ja eilinen vaan sai taas kaipuun aikaan niissä lämpimämmissä maisemissa kuljeskelemiseen. Onhan suomen kesä kaunis, siitä ei poikkeavaa sanaa.

  Vapun juhlintaa vietetään meidänkin retkueessa, kun yhden kaverin kutsusta lähdemme Vantaalle aikaamme viettämään. Perinteisiin vappurientoihin yleisötapahtumineen ja marsseineen en aio ottaa osaa, puhumattakaan tuosta säälittävästä massasta, joka valkolakkeineen velloo ympäriinsä itseään nolaten. Tosin, juhlikoon kukin tavallaan. Meillä mennään tyylikkään hillitysti ilman alkoholia.(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Aikaisemmin kirjoittelimme tuolla asunnon vuokrauksesta Puerto de la Cruzista tai muualtakin Kanarialta. aika monenmoista toimijaa noita tarjoaa, sillä firmat kuten Wimdu, Airbnb, Homeaway ja Interhome vuokraavat ilmeisesti yksityisten koteja lomailijoille. Luvalla vai ilman, olisi mukava tietää.(n)

  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 02.05.2017
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Reilu Viisi kuukautta vielä ja uusi kausi Puerto Cruzissa alkaa. Perään vielä vappuvitsi suoraan lainattuna Puerto Cruzin yhdeltä baarimestarilta:

  Mikä on kolme metriä pitkä, punainen ja haisee viinalta ?

  Kommunistien vappumarssi...:LOL:

  Hauskempaa Vappua kaikille.:)

  Edit. Kirjvihr
   
  Last edited: 02.05.2017
 22. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355


  Tulevan kauden odotukseen!

  Mukavaa alkanutta toukokuuta!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Senorita1selle asiallisesta videosta. Aivan loistava video, hyvin kuvattu ja kiva tunnelma. Yllättävän hyvin sitä muuten ymmärsi tuon saksankin kielen. Lisää näitä.(y)

  Tässä Vapputerveiset yhdelle palstan vanhoista aktiiveista, eli Aguilalle:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Luontokuvaus on antoisaa, vai mitä.:)

  Edit virh.
   
  Last edited: 02.05.2017
 24. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Hyvää tulevaa kesää vaan kaikille tutuille ja tuntemattomille.Kiitos myös terveisistä ehkä me vielä herra A:n kanssa tapaamme joko Puertossa tai jossain muualla ei tiedä maailma on pieni.
  Pitäkää itsestänne huolta.
  [​IMG]
   
 25. puolitutut Vierailija

  Hyvää kesää myös itsellesi, Aguila! Seuraamme blogisi leppoisaa kerrontaa...huumorisi on makuumme. Kiitos!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti