Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  181
  Audinaiselle:
  Ei se yleensä helpota yhtään, jos se kuski ei tarvitse tutkaakaan kolhiakseen autoasi. Lopputulos on sama, kolhijasta riippumatta. Moottoripyörän kahvoista voisin sitten kertoa lukemattomia juttua puusilmistä autoilijoista, jotka eivät havaitse autostaan muita ajoneuvoja, mutta se ei oikein kuulu tälle palstalle. Ihan aina ei ole sitä puusilmäisyyttä huumori kestänyt, mutta siihenkin tottuu. Otetaan avuksi venäläinen lennonjohtojärjestelmä: Näe ja väistä. Enää en autoilijaa yleensä ”opasta”, vaan jatkan matkaa. Puusilmäisyys ei näytä olevan merkkiriippuvaista. Riskit on kyllä vakavampia, kuin Audin pelti, minkä ruttaamisessa saattaa olla jopa hjumoria, ei silleen vakavaa...

  Aguilalla on kyllä pointti, mutta tuo ”helpompi on asioida suoraan sen palveluntarjoan kanssa. ” Tarkoitatko siis aina suoraan asunnon omistajan, lentoyhtiön, jne? Näillä ”aurinkomatkoilla”, kokonaispaketin myyjillä, menee aina vaan huonommin, koska niiden ohi on totunnaisesti tehty pidemmät matkat. Siksi ne eivät niitä enää tarjoakaan ja viikkomatkustaja lienee niille paras bisnes. Paikallistoimistot katoaa, henkilökunta väsyy, kyllästyy; mistä maksat?

  Meille sitten vakuutellaan, että välittäjän käyttö jotenkin suojaa laittomalta asunnonvuokraukselta. Hmm… Älköön kukaan käsittäkö, että haukun tässä välittäjiä. Kaikkeen vaan ei tarvitse aina täysin uskoa. Välittäjissä on taatusti hyviä ja välitetyissä kämpissäkin, vaan ei kaikissa.

  La Paz’ssa on monen hintaista kämppää. Pieniä, huonosti varusteltuja, saa varmaan todella hyvinkin edullisesti. Isompia ja tasokkaita ei sitten, ellei käy munkki. On onnistuttu ja sitten ei, jatko näyttää.
   
 2. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Kiitos, olipa mukavaa luettavaa kaikilta kirjoittajilta tänään, hih oikein kivaa keskustelua! Meinasin pistää tykkää olisinlin saanut tykätä teidän kaikkien kirjoituksia(y)
  Mitä se sitten minusta kertoo kun painan tykkään namikkaa, sehän on jo aiemmin diagnosoitu,

  La Paz, ensimmäinen matka Puerto de la Cruziin oli äkkilähtö ja hotellina oli Bellavista, hotellista en enempää mutta sinne La Paziin kun saavuttiin niin tuntui kyllä aika kivalta lomapaikalta, se vehreys, kukkien loisto, siisteys, upeat maisemat ja luonnon läheisyys oli kyllä se jolle liputin melkein henkeen ja vereen, tänne pitää päästä uudelleen! En osaa selittää mikä viehätti, enhän ollut ehtinyt alakaupunkiin edes tutustua kun jo ajattelin että tämä on se osa kaupunkia josta vain seuraavien matkojen hotellit tulemme varaamaan.
  No eipä siinä ollut kuin muutama kuukausi väliä niin jo oli seuraava tutustumismatka myös äkkilähtönä, tällä kertaa alakaupunkiin,hups.

  Sitten alkoi taas monia vuosia kestäneet jaksot taas La Paziin, hotelli Masaruun, ihastuimme jo hotelliinkin ja edelleen luonnon läheisyyteen, kiva oli alakaupungissa käynnit, eri ruokapaikkoja kokeillessa ja tunnelmaa haettiin mutta silti jatkui La Pazin valinta, välillä muissakin hotelleissa mm. kasvitieteellisen vieressä Parque Tajinaste, se oli mieleenpainuva asumispaikka ja voisin vieläkin ajatella sinne meneväni. Siellä sanoisinko paratiisimainen tunnelma tuntui niin ihanalta.
  Kasvitieteellisen lintujen konsertit olivat ja ovat kaiketi vieläkin vertaansa vaille.

  Sitten tuli aika kun alkoikin kaupunki viehättämään. hm. miksikö jaa a sen kun osaisi selittää. Kenties meren läheisyys mikä on aina minua viehättänut. Aidon paikallisuuden kohtaaminen. Arjen touhujen seuraaminen ja mitä vielä?

  Valinnan hetkellä tuli vähän kuin olisi pettänyt La Pazin kun alkoi kiinnostus kaupunkiympäristöön, vertailtiin ja mietittiin ,mikä painaa valinnoissa eniten.
  Nyt vuosia jo alakaupungin hotelleihin on matkat valittu.
  Kiintymys on nyt vaihtunut, nautimme todella paljon kaupunki asumisympäristöstä.

  La Paz vei sydämen, silloin olimme niin paljon nuorempia, matka alakaupunkiin oli yksi hujaus kun siellä jo olimme ja minä varmaan edellisessä elämässä olen ollu taksisuhari, niin minun ystäväni sanoi kun jatkuvasti mentiin mihin vaan niin piti ottaa taksikyyti , ei sen puoleen, niin nykyisinkin liputan mieluuusti Puerton taksien puolesta, maailman parhainta ystävällisyyttä ja todella edullista kyytiä!

  Nyt meren läheisyys kutsuu, aito kanarialaistunnelma jne.

  La Paz ja alakaupunki, molemmissa puolensa.
  Tämä nyt vain tällaista viikkoturistin mietintää.

  Terveisin
   
  Last edited: 21.05.2017
  • Tykkään Tykkään x 3
 3. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  "Aguilalla on kyllä pointti, mutta tuo ”helpompi on asioida suoraan sen palveluntarjoan kanssa. ” Tarkoitatko siis aina suoraan asunnon omistajan, lentoyhtiön, jne? "
  Tarkoitin lähinnä näitä eri palvelu/hakukoneita joita netissä on esim. Supersaver,Momondo,Trivago ym.ja tuolla helppoudella ongelmatilanteiden hoitoa.
  Helppoahan noilla on matka,lennot ja auto varata mutta se varaus kääntyy aina sinne palveluntarjoalle.
  Nyt olen käyttänyt Finnairin ja Norwegian lentoja ja molemmissa yhtiöissä olen jonkinlainen kanta-asiakas,hotellin olen varannut suoraan hotellista ja auton milloin mistäkin.
  Molemmilla lentoyhtiöillä on jonkinlainen pistekertymä ohjelma, Finnair Plus pisteitä on minulle kertynyt jotain 4500 kpl ja kun yhden pisteen hinta on noin 0,3 centtiä niin eipä noilla taida edes lentoateriaa saada maksetuksi.
  Seuraava matka on 5 viikkoinen valmismatka se on mielestäni kaikkein turvallisin vaihtoehto.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Ihana video ja ihana juoma. Ja edullinen. Enpä ennen ole sattunut näkemään, miten se valmistuu. Joka kerta sitä jaksaa ihmetellä, miten edullisia kahvijuomat Puertossa ovat näin suomalaisesta vinkkelistä katsottuna. Ja tuo herra itse sitten, iloinen ja mukava. Kertoi olleensa Skandinaviassakin töissä aikoinaan muutaman vuoden, myös mm. Helsingissä. Tiedä sitten pitääkö paikkansa, joitain kuvia oli kyllä seinillä asiaa todistamassa.

  Kesäistä viikkoa kaikille lukijoille...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Työläinen Jäsen

  liittynyt:
  16.10.2009
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  6
  Minä olen ostellut noilla vanhenevilla jämäpisteillä taxfree-kuponkeja ja käyttänyt niitä lennonaikaiseen tarjoiluun. Säästö ei ole merkittävä mutta merkityksellinen - niiden pisteiden takana on paljon turistiluokan kärsimystä :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Tuolla Bar El Caminossa on muuten myös erinomaisia tapaksia tarjolla. Käytiin Sarahin kanssa siellä syömässä, eikä edes jaksettu koko annosta syödä. Suosittelen, erinomaisen hyvää oli ruoka. Omistajakin naureskeli, kun sitä kehuimme, taputellen vatsaansa ja kehui maistuneen hänellekin, ihan liiankin kanssa kuunlemma. Mukava ja hauska heppu tuo Aguilan videossa esiintyvä omistaja. Voimme lämpimästi suositella. Paikkahan on siinä rappusten puolessavälissä, Martianezin ostoskeskuksen vieressä. Helppo löytää siis.

  Finskin pisteistä. Meilläkin on Finskin kortti, jossa NOLLA pistettä kerättynä.:LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  [​IMG]
  Kuvassa on Quatro Vientosin Cafe Zaperoco.
  Kysyn kun en itse tiedä mitä eroa on kahvijuomilla Barraquito tai Zaperoco vai onko niitä.​
  Etsiskeltiin viimereissulla huonolla menestyksellä tuliaiseksi tuota 43:n yrtin likööriä joka on juoman eräs aineosa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  Yritin itse vähän tutkailla noiden kahvijuomien eroja, facen eräässä ryhmässä väitettiin eron johtuvan siitä että "Zaperocossa kaytetaan pelkastaan LECHE EVAPORADA ja barraquitossa tavallista maitoa ja LECHE CONDENSADA."

  Totta on kuitenkin se että Barraquito on Teneriffainen kahvijuoma erään tarinan mukaan juoman kehetti aikoinaan mies lempinimeltään Barraco
  [​IMG]
  tässä Santa Cruzissa sijaitsevassa Imperial Baarissa.
  Voitte lukea tuon tarinan se aukeaa kun klikkaatte kuvaa.
  Minusta kyseessä on sama juoma jolla on kaksi eri nimeä (rakkaalla lapsella on monta nimeä) jossain puhutaan lagioinnista ja puhekielen sanonnasta.
  Maistakaa itse kun Teneriffalle menette mutta älkää väittäkö että Aguila yllytti juomaan ja ryyppäämään.Tässsä linkissä on reseptit mukana.
   
  • Tykkään Tykkään x 4
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Tuo Licor 43 Cuarenta y Tres on Alkossa myös myynnissä 0.35 l, hinta 16 euron luokkaa puteli.
  Ihan sellaisenaan sitä jäiden kera myös tarjotaan, hyvä jälkiruoka likööri.
  Olemme kyllä aikoinaan sitä tuoneet Puertosta tuliaisiksi mutta ei enää kun nuo Alkon hinnat ei enää kalliita ole. Monesti ennakkotilauslistoissakin lennoille on tuo likööri tarjolla, niin muistelen.

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  836
  Saadut tykkäykset:
  326
  Lisäys. näyttää ainakin TUI:n Tax Free luettelossa olevan ko. likööri 100cl hintaan 25.90€.
  Ihan vaan sikäli jos joku nyt haluaa maistella kyseistä juomaa:)
  Finnairin listoilla ei ollut, mutta hih jaloviinaa...

  Terveisin
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Kiitos Aguila... varoituksesta. Tuo kahvihan näyttää hyvältä, mutta jos siinä on alkoholia, niin sitten se ei ole minun juomani. Lähes poikkeuksetta Teneriffalla tilaan kahviloista ja baareista cafe con lechen, mutta cortadoakin on tullut kokeiltua. Sarah sensijaan juo silloin tällöin minttukaakaon, joka ei toki ole kahvia, mutta käsittääkseni siinä jonkinlaista alkoholia mukana on. Korjatkaa, jos olen väärässä. Toki suodatinkahvikin putoaa, mutta ei se ole sama asia, kuin kotona keitetty. Siksi mielummin paikallinen valmistustapa.

  Tulipahan taas ulkoiltua. Aloitimme Sarahin kera pikku kävelylenkit 2-3 kertaa viikossa ja sitten Sunnuntaisin se urheilupäivä. Siihen kun liittää päivällä käynnin hieronnassa, niin luulisi äijän olevan kunnossa kun Puerto Cruzissa seuraavan kerran katuja tallustelee. Varsinkin kun duunissakin tulee päivittäin vielä tuon lisäksi 10000-15000 askelta tallusteltua. Kaukana ollaan kuitenkin viimetalvisista Cruzissa tallustelluista lenkeistä, joista pisin oli yli 36000 askelta. Järkeä vaiko sulaa hulluutta moinen liikuntainto...(n)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kokkeilepa kerran ja sano sitten vaikutusta. Ei tartte juomalla juoda. Hyvää on sen voin kertoa. Miksi olet absolutisti, onko sulla ollut joskus alkoholiongelma
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538

  Juu, kiitos ei. Voi toki olla hyvääkin, en kiistä.

  Jo pienenä poikana Stadissa elämänmenoa(juopottelua) ympäristössäni katsellessani päätin, etten koskaan aio maistaa tai juoda alkoholia. Se päätös on pitänyt. Sama tupakan ja muiden päihteiden kanssa. Nyt ikää on senverran, ettei enää kannata aloittaa, eikä toki edes kiinnosta. Alkoholiongelmaa ei siis koskaan ole ollut. On vain päätös omasta vapaasta tahdosta. Ei sen kummempaa. Et ole eka joka asiaa on ihmetellyt, etkä todennäköisesti viimeinen.

  Mukavaa illanjatkoa vaan kaikille.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 14. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  Olitko noissa useimmissa eri paikoissa tilaukseesi tyytyväinen,saitko sitä mitä tilasit vai jotain muuta.Aitoon Barraquitoon kuuluu nimittäin aina tuo 43 liköööri ilman sitä juoma on jokin muu lähinnä tulee mieneeni cafe lehhe y leche.
   
 15. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  Talven matkaa välillä funtsin, ajattelin käydä Bar Imperian baarissa juomassa yhden Barraquiton olisin silloin juon juoman syntysijoilla.
  Tuonnehan on helppo mennä vaikka "ratikalla" La Paz pysäkillä jää pois kyydistä käy kahvilla ja sen jälkeen voisi tutkailla kuinka huonoon kuntoon kulttuuri historiallisesti arvokas Plaza de Toros on päästetty.
  [​IMG]
  Tähän päädytty muurataan kaikki aukot umpeen etteivät pääse rotat ulos ja uteliaat turistit sisälle kurkkimaan.
  Ennen ja nyt.​
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Kovinpa on hiljaista täällä. Kahvikeskusteluja on käyty ennenkin ja pidän niitä mielenkiintoisina. Suurena kahvin ystävänä olisi aika-ajoin hyvä päivittää makunystyröitään uusien juomien parissa. Ilman alkoholia toki minulle. Tässä aikaisessa aamussa nautiskelen taas aamuista Juhlamokkaani paahtoleivän kera, mikä kotioloihin sopii hyvin. Matkoilla tosiaan jälkiruokana ja pikku nautintona joku uusi lajike voisi olla paikallaan. Tuo Go852sen kuvittama juoma voisi olla yksi niistä, siis ilman sitä "43"sta. Täytyypä kokeilla tuota seuraavalla reissulla.

  Asunnoista. Ensimmäistä asuntoa meille tarjottiin jo, mutta se lienee käyttöömme liian pieni, sillä tarjottu yksiö, varsinkin pohjoiseen päin ikkunoiltaan, taitaa olla poissa laskuista. Kaksiotahan me etsitään, tai isompaakin, jos ei ole liian kallis. Saas nähdä mitä eteen tulee. Jotenkin uskon, että se sopiva löytyy meillekin. Elämme jännittäviä aikoja....

  Tänään vapaapäivä, ainoa velvollisuus on käydä hammaslääkärissä. Siitä tuleekin mieleeni kysellä kokemuksia Puerto Cruzin hammaslääkäreistä. Siihen Calle Enrigue Talgilla olevaan suomalaiseen lekuriin lienee moni tutustunut. Minä kun olen allerginen, niin kovin allerginen noille hammaslääkärien hinnoille. Nyt pääsin kunnalliseen hoitoon, mutta tarvetta tullee myös yksityiselle. Minkähän hintainen tämä Cristina Pedersen on. Siis noinniinku verraten vaikka kotimaassa toimiviin yksityisiin. Lisäksi auttaako Nie-numero pudottamaan laskua. Eikös se niin ole, että jos asunnon saan vuokralle, voin Nie-numeroa hakea, kun minulla osoite Teneriffalta löytyy.
   
  Last edited: 26.05.2017
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Sotis. En tiedä NIE-numerosta tai Recidensiasta mitään. Viime talvena vaan yhteisen ystävämme Reiskan kanssa keskusteltuani, hän sanoi, että monet asiat ovat halvempia, kun löytyy NIE-numero. Matkustus on yksi asia. Lääkkeet apteekissa toinen. Mutta miten mahtaa olla lääkärikäyntien kohdalla. Sitä tässä ihmettelen. Tiesinkin tuon teidän tilanteen, ollaanhan samassa pöydässä naamat vastakkain siitä keskusteltu. En odota tuolta numerolta sen kummempaa, mutta JOS lekurikäynneistä saisi alennusta, se kannattaa hankkia. Osoitteen vuokra-asunnon kohdalla saatuani, voin sen Stadista Espanjan suurlähetystöstä jo etukäteen hankkia. Tosin teen niin vain, jos siitä on jotain hyötyä. Täytyykin soitella Reiskalle ja kysellä asiasta.

  Manun olen tavannut, sekä pressanlinnassa, että Mäntyniemessä Presidentin asunnolla ja myöhemmin heidän siviiliasunnollaan. Muistan katselleeni Assin/heidän mopsejaan ihmetellen makaavia palleroja, että koiriahan nuo on, mutta kovin, kovin laiskoja. Mukava mies kaikenkaikkiaan. Rauha hänen sielulleen.

  Nyt Emmerdale...;)
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Kiitos tuosta Sotis. Eli kohdallani tuolla NIEllä ei ole merkitystä. Matkavakuutushan meillä on ympärivuotisesti voimassa jatkuvana. Samoin kuin koko joukko muitakin vakuutuksia. Akuuttia sairaanhotoa en myöskään tarvitse, edes hammashoidon osalta. Sen hoidan kotomaassa kunnallisessa hoidossa, jossa tänäänkin kävin. Kyse on vain yksityisen puolen parista poistetun hampaan "keinojuuri" istutuksella korvaamisesta. En millään suostu maksamaan 2000 Euroa yhdestä hampaasta suomessa. Siksi näitä kyselen. Täytyypä poiketa Puerto Cruzissa ihan paikan päällä kyselemässä. Toinen vaihtoehto lienee Viro, tai joku muu lähialueen maa.
   
 19. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kiva että te aktiivit kaivatte näitä meitäkin kiinnostavia artikkeleita. Paljon saamme tietoa ja siitä kiitos esim. sotis ja Aquila:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Sotis. Siksihän me teiltä "konkareilta" täällä kyselläänkin. Vaikka kokemusta jonkin verran Puerto Cruzista onkin, niin se on kokemus, mikä näissäkin asioissa jyllää. On iso ero, onko alkanut käydä Cruzissa 1980- luvulla tai 2000-luvun alusta, niinkuin meikäläinen. ;)

  Täällä jännitellään edelleen, löytyykö asuntoa ensi talveksi vuokralle. Siitä riippuu, miten kauan saamme nauttia kauniin Puerto Cruzin maisemista.

  Nyt lentopalloa katselemaan.:)
   
 21. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  Voi kyllä kestää kiitellä sotis! Mukavahan näitä faktoja on lukea. Näin yövirkkuna katselen Eugenien yleisurheilua koiran (villakoira 3v.)kanssa. "Lapsethan" 33 ja 31v. ovat jo omillansa. Ja minäkin jo mummo kun tuo poika yllätti. Eipä mitään ihanampaa kuin olla mummo 11kk ikäiselle Lotalle.
  t. TITSA
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 762
  Saadut tykkäykset:
  206
  En ole konkari minäkään ensimmäinen Teneriffan matka tehtiin joskus 80 lopulla tarkkaa vuotta en muista mutta viikko oltiin hotelli Bambissa.
  Sukua on tuolla matkaillut aivan siitä asti kun seuramatkoja sinne alettiin järjestämään tämä Sirkka Tellervon matka lienee niitä ensimmäisiä millä Aurinkomatkat aloitti Teneriffalla.
  "Vuonna 1956 tehtiin ensimmäiset matkat Suomesta Kanariansaarille. Tuolloin matka Las Palmasiin kesti 4 päivää, josta lentoaikaa oli 30 tuntia"
  :- kertoo Ulkoasianministeriön tiedote.
  Olen joskus yrittänyt selvitellä milloin nuo Teneriffan "Lepomatkat" alkoivat mutta tarkkaa aikaa en ole löytänyt.
  Tässä Yle Elävä Arkisto dokumentissä eletään vuotta 1977.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Juu. Kiitos Sotis lohdutuksista. Täällä ollaan vähän kuin tulisilla hiilillä odottamassa, minkälaista asuntoa tarjolle tulee. Yksi on tullutkin, muttei sellainen, mikä kiinnostaisi. Jotenkin tämä odottelu vaan syö miestä. Mä kun haluaisin, että homma hoidetaan samointein ja just niinkuin sovitaan, ilman turhia odotteluja, sekä arpomista. Mutta ansaituilla lomillahan monet noista välittäjistä juuri nyt ovat ja useimmat ihan suomessa saakka. Siispä odotellaan...(n)

  Joo. Jotain tekis mieli sanoa tästä ilmaston lämpenemisestä...:mad:
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  662
  Saadut tykkäykset:
  181
  Antiguen ongelma liippasi meitäkin läheltä. Kaverini, joka majailee pääsääntöisesti emämaassa, osoittautui huvittavasti kaltaisekseni. Vaikka siellä on tarjontaa hillittömästi, hänenkin metodinsa oli tehdä sopimus jatkosta jo edellisen sesongin puitteissa.

  Itse pohdin ohi kiitävän hetken myös sitä, että olisin lennähtänyt low season aikana paikalle hoitelemaan hommaa face to face. Jokunen vuosi sitten meille selvitettiin juuri tuota, että välittäjät pitävät lomaa ja omistajat pitkittävät eri syin toimeksiantoja. Jos on osannut käyttäytyä, tutusta naamasta on hyötyä.

  Mantereelta lennellään kumminkin kesäisin Kanarian saarille. Vaikkapa Madridissa tai Almeriassa on kuumaa kesällä. On siis sisäiset lomamarkkinat. Sitä voisi olla hauskaa käydä havainnoimassa. Kohta olen katselemassa asian suomalaista muotoa. Lappilaiset ei ihan hirveästi kaipaa ”turistia” kesäkautena. Silloin lomaillaan ja osa henkilökunnasta on kortistossa. Joku ei pidä sitä ihan terveenä systeeminä. Olisikin mielenkiintoista nähdä samansukuisen asian teneriffalaiset ulottuvuudet. Siksikin low season olisi kiintoisaa nähdä, sen kämpän haun ohessa. Yhteiskuntarakenne on eri, mutta syy- ja seuraussuhteet eivät ole ollenkaan täysin poikkeavat. Kaikesta voi oppia. Espanjan taito on kumminkin se ratkaiseva etu...

  Lisätään loppuun: joka siis eläkepapalta puuttuu :unsure:
   
  Last edited: 31.05.2017
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 085
  Saadut tykkäykset:
  538
  Kiitos rohkaisevista sanoista Sotis ja Eläkepappa. Polte tosiaan on kova saada tieto asunnon löytymisestä just nyt ja heti, jotta voi sitten meskittyä muuhun, kuten työntekoon ja sitä kautta rahankeruuseen tuota Puerto-periodia varten. Kyllä mä uskon, että asia järjestyy, tarjottiinhan mulle tosiaan asuntoa jo, mutta yksiö La Pazissa, maan tasalla ja ikkunat pohjoiseen, ei oikein napannut. Varsinkin, kun olisi pitänyt vuokrata lähes koko kauden ajalle tämä asunto. Lisäsin toivelistaan uusia alueita, eikä alakaupunkikaan ole poissuljettu, kunhan ei Charcolle joudu. Tarjolla olisi myös Penthouse kalasatamasta, aika kallis tosin, mutta sijainti loistava ja tilaa riittävästi. Jos sen saa 3kk sopimuksella, sekin kelpaa. Mielummin toki edullisempi.

  Ihan hyvä idea Papalta, että lähtis käymään paikan päälle. Ei vaan oikein onnistu. Täytyy tehdä koko kesä duunia, että voi pidemmän aikaa sitten talvella lomailla. Eläkeikä kun on vielä valitettavan kaukana. Täytyy vaan malttaa mielensä.(n)

  Espanjan kielitaito täälläkin täysin utopiaa. Hävettää, oikeasti.:(
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti