Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Linux on hyvä, turvallinen ja ILMAINEN, toisin kuin haavoittuva ja kaatuileva wintoosa. Suosittelen ihan jokaikistä kokeilemaan Linux Ubuntua tai Mintiä. imuroitte jommankumman vaan koneelle polttaen levylle tai siirtäen tikulle ja avaatte sen valitsemanne Linux jakelun sieltä tikulta, jotta voitte asentamatta sitä kokeilla. Siis ihan ilmaiseksi. Useimmat, kenelle Linux Ubuntun olen asentanut heidän viruksia, tukkoisuutta ja toimintahäiriöitä täynnä oleviin wintoosa koneisiin, eivät enää koskaann ole wintoosaa itselleen enää hankkineet. Vanhin heistä muuten on 77-vuotias herrasmies, entinen pitkän linjan kanarianmatkaaja. Linux on hyvä, antaen tietokoneelle lisävuosia, kun ei tarvita raskaita virustorjuntoja, eikä palomuureja. Linuxmaailmassa kun ei ole viruksia. VPNnää ei vissiin edes Linuxiin saa, joten se lienee väärä tieto. Mutta se tietokoneista.

  Noi TV lähetykset Puerto Cruzisa sitten. Koko homma taitaa kaatua ihan pelkästään kanariansaarten keskiaikaisiin (1990-luvun) nopeuksisiin nettiyhteyksiin. Tämä näkemys ihan hotellipohjalta toistaiseksi. En tiedä miten kiinteät yhteydet toimivat. Hankin VPNnän tohon tablettiin, jotta viime talvena olisin voinut lähetyksiä katsella, mutta ei Pez Azulin netissä. Mullahan tosin on Elisa viihde, jossa Katsomo, Ruutu ja Areenapalvelut sisäänrakennettuina. Elisahan mainostaa, että Viihde toimii kaikkialla. Saas nähdä toimiiko tuolla. Voi olla, että pitää hankkia joku kiinteä yhteys, jos ei kämpässä nettiä ole. Mutta siihen on puoli vuotta aikaa vielä.

  Aikaa ja vaihtoehtoja siis on. Ja jos Emmerdalet jää näkemättä, niin se pitää vaan kestää. Tosin kun sarjaa on seurannut 1990-luvun alkupuolelta, niin vois sanoa olevansa siihen koukussa. Kuukauden matkojen jälkeen vielä pystyi Katsomosta noi katsomaan mutta nyt pidempi matka estää sen. Onpas muuten ollut Emmerdalessa kiusoitteleva ja mielenkiintoinen viikko. Yhtä ketjukolaria on näytetty monen ihmisen silmin jo päiväkausia, samoin arkun maahanlaskiaisia, mutta vieläkään ei ole kerrottu, kuka sankareista poistuu. Saas nähdä tapahtuuko tänään.

  Nyt paikalliselle kellosepälle noutamaan huollettuja kelloja käyttöön.:)
   
 2. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Olenkohan jo ihan laho päästäni, kun en sitten tippaakaan ole koskaan kaivannut tv.tä Puertossa ollessani. Noin lyhyellä aikaa kuin nykyään siellä olen, en edes ehtisi katsella sitä Mutta en silloinkaan kun useamman viikon olimme, kaivannut sitä koskaan Kyllä minäkin kotioloissa Emmerdalea seuraan, mutta ero ei tee yhtään pahaa ja nopeasti siihen kiinni pääsee kun kotiin tulee.
  Tärkeät urheilutulokset kyllä kännykästa seuraan. En juuri muita uutisia siitäkään katso.

  En tiedä, olisiko sitten asia toinen jos siellä koko talven asustaisi, joko sitten tv kaipuu iskisi. Kokematta jää.
   
 3. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  Siellä kun pitempään kerrallaan asuu niin on kiva että asunnossa on kunnon TV eikä niitä pieniä vanhanaikaisia vastaanottimia.Itse tykkään katsella buenos dias kanarias aamuohjelmaa.Päivä lähtee hyvin käyntiin ja saa paljon ajankohtaisia uutisia kaikilta saarilta.Suomen tv; n ohjelmat on sitten eri asia mutta kyllä niitäkin joskus siellä kaipailee.
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ei kuulemma kaadu. Niin väittää siellä asuvat. Saarten rautaa on operaattorin puolella rakennettu lujaa vauhtia, mutta softaihmisistä on pula.
  Hotellit herää päivittämään tekniikkaansa vasta, kun se on kilpailutekijä. Siellä ongelma on se hotellin verkko. Toistaiseksi suora katselu tökkii, kun lähetys vaikuttaa pysähtelevän puskuroinnin tullessa täyteen. Suomalaiset katselee siksi eri systeemeistä jälkikäteen.
  Striimattuna väittää sikäläiset katselevansa espanjankielisiä ohjelmia ongelmitta netissä. Pullonkaula on siis jossain muualla.
  Siitä Elisa viihteestä. Saat multa halvalla sen rautaa, joskin nehän vissiin myi sulle sen peruspaketin. Mun tiedot on kaksi vuotta vanhoja ja sillä tuotteella on synkkä menneisyys, toivottavasti valoisa tulevaisuus. Löytyy siihen myös langaton siirto, joten jos haluat vaikka saunalla... toisen modeemin kautta :)

  Sorry Sotis! Tosta "Linuxia kehuvat yleensä ovat juuri F-Securen VPN-tsydeemin aktiiveja" vedin sitten väärän johtopäätöksen. Ajattelin, että lausunto on annettu asiantuntijana.

  VPN on pitkälti tulossa win10-järjestelmään integroituna vakiona, joten...

  Lisäänpä vielä:
  Tuo: "Pitänee vääntää rautalangasta. Tv-kaista ja sen seuraaja/seuraajat on tuomittu tekijänoikeusrikkomuksista valtakuntamme oikeusprosesseissa. Se on faktaa" on varmaankin sitä.

  Sen sijaan, jos siirtää vpn-yhteyden kautta saman oikeuden, jonka on Suomessa lunastanut käyttöönsä, katseltavaksi milloin missäkin, niin se on kovin eri asia, kuin että perustaa verkkosovelluksen, maksamatta käyttöoikeusmaksuja, josta myy edelleen katseluoikeuksia, vai mitä? Nettikatselun lisääntyessä käyttöoikeuslisenssit muuttunevat. Nuoriso ei paljon telkkaria tartte, Suomessakaan.
   
  Last edited: 09.06.2017
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Pappa. Toi langaton siirto kuulostaa houkuttelevalta. Palataan siihen asiaan vaikkapa yksityisesti. Meillähän on TVitä kahdesa kerroksessa. Sotis on noiden TV-kaistojen ym juttujen suhteen oikeassa. Laittomiahan ne olivat. Tuomiot vissiin julkistettiin ihan äskettäin. Samoin on paljon kiistelty tuon VPNnän käytöstä ulkomailla, jos sitä käytetään TVn katseluun. Olen huvikseni kokeillut katsoa BBCn ja ITVn ohjelmia VPNnää käyttäen ja voisin sitä Emmerdalen brittiversiota katsella vaikka päivittäin suorina lähetyksinä halutessani. Tosin, kuinka laillista se on, on toinen juttu. se kuitenkin toimii, enkä kehota ketään laittomuuksiin. Kunhan totean asian.

  Linux. Sotis, kokeile ihmeessä Linuxin Ubuntua. Imuroit vaan Ubuntun uusimman version tuolta: http://www.ubuntu-fi.org/ ja joko poltat sen levylle tai siirrät tikulle. Tikulle siirrettäessä joudut toki BIOSsissa käydä tekemässä muutoksen käynnistykseen, joten levylle polttaminen on suositeltavampaa. Toki saat minulta levyn lainaksi, jos haluat. Se Ubuntu toimii ihan samalla tavalla kuin wintoosakin, mutta ilman wintoosan maailmalaajuisia uhkia ja ongelmia. Vertailkaa tuolta: http://www.ubuntu-fi.org/esittely/vertailutaulukko/ Ubuntun voi halutessaan asentaa vähän vanhempaankin koneeseen, sillä keveimmät Ubuntuversiot toimivat jopa 1990-luvun alkupuolen koneissa ja läppäreissä. Varsinkin mainitsemasi mukaanotettava läppäri saisi tuolla ihan uuden elämän. Koneesi aukeaa Ubuntulla noin 15 sekunnissa. Ei tietoturvaongelmia, ei rasittavia virustorjuntoja, sisäänrakennettu palomuuri, eikä myöskään pakkomyyntiä seuraavien kehitysversioiden suuntaan. Vain vakata toimivuutta. Kaikki laitteesi tomivat myös Linux ympäristössä. Myös TVtä voi sillä katsella kaikkien kanavien kohdalla. Kokeile edes, et pety. Hinta 0 Euroa ja kotimainen.(y)

  Mummeli. Ei se TV nyt niin tärkeä oikeasti ole. Emmerdalea olisi toki mukava seurata tuon pidemmän ajanjakson aikana, mutta pystyn kyllä elämään ilmankin. Enpä viime talvena 4 viikon lomallani paljon TVtä kaipaillut. Nyt matkan pituus on kolminkertainen, joten mene ja tiedä.o_O

  Teidetar. Meillä Puerto Cruzin tulevassa asunnossa kunnollinen "flat" TV. Tosin aika pieni, muttei sellainen hotellien sillipurkin kokoinen.

  Tällaista...:)
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Jatkan vielä LINUX'in hehkuttamista sen verran, että kun win10 tappoi noita ATI-ohjaimella varustettuja läppäreitäni käyttökelvottomiksi, asentelin niihin UBUNTUn ja officen korvaavan paketin (nyt LIBRE=ilmainen) sähköpostit ja muuta peruskamat ja kaikki toimii loistavasti.
  Eli jos teillä ei ole muuta syytä, niin kun se wintoosa-päivitys tuhoaa teiltä seuraavan laitteen, kokeilkaa!
  Saattaa se herättää vieroitusoireita aluksi. Tutut asiat löytyy eri paikoista, mutta toimintavarmuus on ihan eri planeetalta ja toimii vanhoissa laitteissa, joissa windows ei enää jaksa vääntää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Täytyy kyllä lähes ihaillen todeta, että eläkepappa on veetyylin mestariteos. Ei mulla muuta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Laitetaas taas näin aamutuimaan kuvia keventämään tietokneiden aiheuttaman tuskan tunnelmaa. Wintoosalla on ihmisiin sellainen vaikutus. Vielä yksi vinkki. Sen Ubuntun voi asentaa samalle koneelle wintoosan rinnalle, eli konetta avatessasi voit valita, kumpaa käyttöjärjestelmää haluat käyttää. Jos asennat Ubuntun, veikkaan, ettet useinkaan enää wintoosaa käytä. Asentaessa Ubuntu tuo tiedostosi Ubuntun puolelle käyttöön, eikä sitä siis tarvitse itse tehdä. Toki Ubuntu KYSYY sinulta toimenpiteeseen luvan, toisin kuin wintoosa, joka päättää itse mitä haluaa tehdä.

  Las Americasin satamaa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Onhan saaren eteläpuolellakin kaunista ja aurinkoista, mutta se vehreys, se puuttuu.
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Just noin se toimii. Hakkasin päätä seinään kanssa Freedomella, mutta kun sitten kaivoin sen läppärin, jossa oli isompi F-securen sovellus, se kertoi jo jotain verkkoonliittymistavasta. Tablettikin alkoi toimia, kun otin Freedomen pois, eli tavallaan samalla tavalla sotkua selviteltiin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Ei se heitto ollut suunnattu niiden wintoosien käyttäjille, vaan sen wintoosan käyttäytymiselle. Halusit tai et, wintoosa päättää, mikä on koneellesi parasta. Piikki ei mitenkään ollut suunnattu siis käyttäjille.

  Pez Azulissa toimi muuten netti hyvin Freedomen kera. Ei mitään ongelmia.
   
 11. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Siihen se yllätyksellisyys liittyykin. Pääsääntöisesti homma toimii, mutta sitten on näitä poikkeuksia. Toi on mulle tuttu juttu ympäri Eurooppaa, kun liikuttiin muinoin prätkillä ympäriinsä. Voittopuolisesti toimi, mutta... Opin siinä, miten ratkaista pulma.
  Casablancan tapa toteuttaa hotspot ei ole se turvallisin ja yhteensopivin, mutta uskon sen olevan hyvin nopeasti ohi. Toteutusperiaate on sama, johon törmää jopa joillakin lentokentillä, eli muutettavaa on isosti.
  Viimeksi meillä oli käytössä sitten loppuajan hyvin nopea yhteys. Kiinnostavaa oli, että siinäkin striimattu data osin satunnaisesti pätki. Huikea veikkaukseni syyksi on operaattorin palvelinkapasiteetti, mutta kyseessä on veikkaus -ei tieto.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Nyt kun nämä nettiasiat ovat taas täällä kartalla, niin, Shaktin Tiina tuli mieleen. Tietääkö kukaan, onko hän palannut jo äitiyslomaltaan tai koska palaa. Häneltäjän saa sitten ostettua niitä nettiyhteyksiä ihan suomen kielellä, jos tarvis. Täytyy toivoa, että tuo valovoimaisen ja palvelualttiin suomalaisneidon liike on auki taas ensi talvena viimeistään.

  Osaisiko joku kertoa noista Shaktin tarjoamista nettiyhteyksistä mitään?
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Siis lopettiko kokonaan, vai vaan kesän ajaksi?(n)
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Se on iso vahinko se. Hänen kaupassaan oli aina kiva vierailla, Sarahin ostaessa aina jotain kivaa ja minä vaan seurustelemassa. Mukava ja sydämellinen ihminen Tiina on. Kaikkea hyvää hänelle jatkoon. Kenties tavataan vielä Cruzin kaduilla.:)

  Ystävämme Hel*i saapuu Norjasta Suomeen vierailulle piakkoin. Hän laittoi juuri asiasta WhatsUp viestiä. Mikäs sen mukavampaa kuin tavata iloisia, positiivisia Puerto Cruzin vakikävijöitä näin kotimaan kamarallakin.:)
   
 15. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tästä syystä minulla ei ole enää ainuttakaan Windows-konetta. Kaikki pyörivät Linuxilla. Vian tullessa windowsiin ainoa keino on nostaa peukalot ylös ja toivoa parasta. Linuxin saa aina korjattua - yleensä heti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622

  Onnittelut loistavasta valinnasta. Olen monille wintoosa ongelmiin neuvonut yksinkertaisen vinkin. Delete Windows kun kone kysyy Are you sure, paina YES.

  Meillä kolme konetta kotona, iänaikainen läppäri, miniPC ja sitten I5 prossulla oleva pöytäkonen Win7lla. Vaimoni Sarah oli aluksi vastaan tuota Ubuntua, mutta kun sen tuohon ennen Win10 tökkivään miniPChen laitoin, ei hän sen koommin ole wintoosaa enää aukaissut. Kun viiden minuutin avautumisen sijaan Ubuntu aukeaa alle puolen minuutin, on hänen valintansa ollut poikkeuksetta se. Sarah tekee kaikki koulutyönsä Libreofficella ja nykyään ihmettelee, miksi noita wintoosia edes koneisiin laitetaan. Pakkomyynti ja markkinointi sanon minä, ei minkään muun takia. Myös läppärissä, mitä käytän TVn vieressä HIFKn lätkämatsien takia on Ubuntu. Eipä kai toi enää muulla pyörisikään.
   
 17. köyhä Jäsen

  liittynyt:
  09.06.2017
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  13
  Viimeinen Windows-kone muutti Ubuntuun, kun MS olisi halunnut minun ostavan uuden W10 -lisenssin emolevyn vaihdon jälkeen. Helpompi vaihtaa käyttis. Kaikki läppärit on olleet Linuxilla jo vuosia.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Wintoosan osalta saamme esimerkkinä lukea tänään:

  Toukokuun WannaCry-epidemia saattoi olla vasta alkusoittoa isommille ongelmille, kirjoittaa Tivi. Microsoft julkisti tiistaina yllättäen uusia päivityksiä useille alustoille, myös Windows XP:lle ja Server 2003:lle. (lainauksen loppu). Uhkan pitää olla iso.

  Otin asian esiin, koska verkon parantuessa Kanarian saarilla, kasvaa riskit samassa suhteessa.

  Ketjun avaaminen näille asioille on ihan hyvä idea, mutta sen voi tehdä se, joka sillä hetkellä on niiden paikallisten operaattorien verkoissa. Tälläkin hetkellä siellä siis on joku, mutta esim. valokaapelin päästä, oman reitittimen kautta operoiva, ei edustane keskivertokäyttäjää. Seuraavan sesongin alkuun on aikaa ja kvartaali on merkittävä aika, kun nykytahtia pyritään kivikaudesta nykyaikaan.

  Luultavammin joudun itse seuraavalla jaksolla operoimaan hyvinkin haasteellisen yhteyden kanssa. Harkitsen omalta kohdaltani sitten, onko minulla tuolloin sen kaltaista tietoa, että minun kannattaisi se ketju perustaa, kuten oli viimeksi Casablancan kanssa, mutta silloin ollaan lähempänä vuoden vaihdetta -eli moni on tilaisuudessa ennen.

  Tässä välillä on erityisen kiinnostavaa, nämä kapuloihin myydyt EU-käyttöoikeudet. Esim. Elisan väitetään myyvän tietoliikennemäärälle rajoittamatonta liittymää kiinteään hintaan. Normaalisti niihin kaikkiin on kuulunut Kanarian saarilla joku tietoliikennemäärä, joten elämme kiintoisia aikoja.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  TIetokoneista vielä senverran, että lukekaan nuo Ubuntun ohjeet ajatuksella:

  http://www.ubuntu-fi.org/esittely/vertailutaulukko/

  Kaikki maailmanlaajuiset turvallisuusuhat ja ongelmat keskittyvät nimenomaan windowsiin. Asentamalla Ubuntun, voitte käydä rauhassa pankissa, hoitaa asianne turvallisesti, eikä sähköpostien ym haittaojelmien leviäminen tietokoneellenne enää ole uhka. Ne haittaohjelmat on aina windows koneille. linux(Ubuntu) maailmassa ei ole viruksia, eikä haittaohjelmia. Ubuntuun on muuten tarjolla 60000 ilmaisohjelmaa tarjolla, se tulee aina olemaan ilmainen, turvallinen ja luotettava. Voitteko sanoa samaa wntoosasta. Mut joo, näille kuuluisi olla omat osiot, joten päätän tähän, jos lisäkysymyksiä ei esiinny.

  Sotis on taas tapansa mukaan jäljillä. Elämästä muuallakin saarella olisi mukava lukea, kuin vain Puerto Cruzista. Nyt kun keskuuteemme on rantautunut Riverson niminen Teneriffalla jatkuvasti asuva henkilö, olisin ja uskon muidenkin olevan kiinnostunut, miten arki toimii, minkälaisia vaikeuksia tai onnistumisia koetaan päivittäin. Miten mahdollisesti on kotiuduttu, miten naapurusto on ottanut vastaan ja miten on viihdytty. Siis tuolla turistialueiden ulkopuolella. Nämä siis kiinnostavat, kun mahdollisesti vaimoni Sarahin kanssa olemmme hiukan suunnitelleet jopa kokoaikaista muuttoa saarelle. Nyt suunnitelma on tuttu ja turvallinen Puerto Cruz on toki ykkösvaihtoehto, mutta eihän sen tarvitse sitä välttämättä ollla. Avoimin mielin siis kuuntelen/monet muutkin kuuntelevat kokemuksista saarella asumisesta.

  Suomi-Teneriffa seuraan kannattaa liittyä, varsinkin, jos siis Puerto Cruzissa aikaansa viettää. Kerho tarjoaa aktiviteettejä, neuvontaa ja kohtuullisen kokoisen kirjaston, mistä kirjoija voi ilokseen lainailla.

  Kauppaan, nyt pitää mennä....
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  Täytyy todeta että ei nappaa meikäläiselle Kanarian herkut kesäaikaan koti Suomessa.On meinaan meillä täällä puhdas lähiruokakulttuuri käytössä.Kotiovelle saapuu just pyydetty kala ja vapaan kanan munat ym.Minä en pidä Espanjan Gastronomiaa mitenkään huippuna.
  Täytyy sanoa että ei nappaa espanjalainen ruokakulttuuri näin Suomen suven aikaan.Kotiovelle saapuu tuore kala, vapaan kanan munat ym.puhdas lähiruoka.Kyllä on joku ruokalaji josta pidän todella esim.coneho con salsa picantte sekä pari muuta.Tuota conehoa olen valmistanut ja tuli oikein maittavaa.Mutta ylipäätään en pidä espanjalaista gastronomiaa mailman maiden ruokakulttuuriin huippuun kuuluvana.Makuasioista ei kannata kiistellä eikös ne näin sano.Mut auringon paiste josta nyt nautitaan luonnon rauhassa on yhtä ja samaa kuin Espajassakin.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  En ollut ehkä riittävän selkeäsanainen. Aikanaan, pari vuotta sitten, verkot Puerto de la Cruz’ssa oli kivikautisia. Jo viime vuoden vaihteessa oli havaittavissa rohkaisevaa kehitystä.

  Nyt odotamme sitä, että kehitys jatkuu ja kun verkonrakennus on kulkenut rauta edellä, aletaan saada softan kautta aina vaan enemmän irti. Tilannetta voi ymmärrettävästi havainnoida silloin vain paikan päältä.

  Hyppäykset verkon suorituskyvyssä voivat olla merkittäviä jopa 3kk:n välein.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Hyvää huomenta vaan kaikille.

  Älä Sotis välitä noista saivartelijoista. Jos joku ei kykene ymmärtämään sitä tosiasiaa, että musiikkia tehdään tietylle kohdeyleisölle, heidän ajankohtaiseen elämäntilanteeseensa suunnaten, ollaan lähtokohtaisesti jo melko pihalla elämässä. Laulaahan 70-vuotiaat Rollaritkin vielä teinilemmenlurituksia keikoillaan, vaikka aika kaukana niistä ajoista jo ovat. Pitää siis osata erottaa laulujen esittäjät heidän kohdeyleisöstään.

  Tässä hiukan keventävää musiikkia Videon kera maailman kaikkien aikojen parhallta bändiltä BEATLESILTA:

   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Muchos gracias Doña Sotis por tus saludos ;) Taitaapi olla niin että "poikaset" eivät ehkä lennähdä tänä kesänä peräpohjolaan. Wanhempi on lomalla Malediiveillä ja nuorempi kohta Kreetalla. Eipä silti tuntuu ettei tänne kesää tänä vuonna tule lainkaan :( Kylmää ja sateista on ollut. Korvasieniäkään ei vielä ole löytynyt kuin pariin tortillaan. Perro tosin tykkää viileestä. Lämmintä kesää Teille :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juhannusaatonaamua vaan kaikille.

  Tänä juhannuksena ei kummempia suunnitelmia, vaan perinteisin menoin mennään. Pian suunta kohti paikallista toria, missä perinteinen juhannustoritapahtuma ja markkinat. Sitten pikku kyläilykierros kaverien luona, jonka jälkeen sauna lämpiämään ja iltasella naapurikunnan kauniin järven rantaan kokkoa katselemaan ja viihtymään.

  Sitten kysymys liittyen La Orotavan Corpus Cristiin.

  [​IMG]
  Onko tuo juhla, jota keskikesällä Orotavassa vietetään, vai johonkin toiseen vuodenaikaan. Tuli vaan mieleen, kun Instagramiin on alkanut kuvia tuosta tapahtumasta putkahdella eilisestä lähtien. Osaisiko joku kertoa tuosta tapahtumasta enemmän.

  Mukavaa juhannusta kaikille.:)
   
 25. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  http://www.parasloma.com/perinteiset.htm :

  La Orotava
  Octava del Corpus Christi
  Vietetään kesäkuussa kahdeksan päivää Corpus Christin jälkeen

  Juhla on ainutlaatuinen maailmassa. Uskonnollisten juhlallisuuksien lisäksi kylän kadut, joita pitkin juhlakulkue myöhemmin etenee, koristellaan kukista ja hiekasta tehdyillä matoilla. Kaikista näyttävin matto on Kaupungintalon aukiolla (Plaza del Ayuntamiento). Sen tekemiseen käytetään erisävyisiä tuliperäisiä hiekkoja Teideltä, ja siinä kuvataan kolmea eri raamatun kohtausta. Aukion kokonaispinta-ala on 950 neliömetriä, joista matto vie 912 neliömetriä.

  Oikein Hyvää Juhannusta !
   
  Last edited: 23.06.2017
  • Tykkään Tykkään x 2

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti