Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan kaikille.

  Metsäpalot noilla rutikuivilla alueilla ovat tosiaan ongelma. Eihän siitä ole montaakaan vuotta, kun Teiden rinteellä paloi iso alue puustoa ja oliko viime, tai toissavuonna, La Gomeralla sama tilanne. Mikähän siinä on niin vaikea ymmärtää, ettei tulen kanssa kannata leikkiä.

  Komia oli RaneKn kauppahallivideo. Onhan Santa Cruzissakin kauppahalli, todella kivatunnelmainen sellainen, mutta kooltaan hiukan suppeampi. Tietääkö kukaan, koska tuo Santa Cruzin kauppahallina toimiva rakennus on rakennettu.

  Kauppahalleista puheenollen, Tampereella lienee suomen hienoin kauppahalli, ainakin tunnelmaltaan. Poikkesin siellä viime kesänä ja viihdyin loistavasti, hyvän tarjonnan, ja loistavan tunnelman takia. Kesätorilla poikkesin eilen Somerniemellä ja hyvän ilman vallitessa sekin on kiva paikka viettää aikaa ja tehdä löytöjä, kunhan osaa kiertää ammattimyyjät kaukaa. Ainakin, jos haluaa jotain edullisesti hankkia. Itsepalvelukirppiksethän on monet, ainakin pääkaupunkiseudulla, menneet pilalle uutta tavaraa veronkierron takia trokaavien ammattilaisten takia. Noitahan myös Somerniemellä paljon löytyy. Kannattaa silti poiketa, jos eteläisessä Suomessa pyöritte lomallanne. Tapahtumahan on kesäisin joka Lauantai 8-13.

  Ensi talvena voisi sitten ottaa maalikseen alkaa kierrellä noita tapahtumia myös Teneriffalla. Puerto Cruzin kirppishän on Lauantaisin ihan must ja Santa Cruzinkin vastaava kuulunee vastaisuudessa ohjelmaan. Onneksi tiedän, että Puerto Cruzista hyvää seuraa noille reissuille löytyy, vaikka vaimoni Sarah ei kirppiksistä niin innostukaan.

  Nyt aurinko tosiaan paistaa pilvettömältä taivaalta, joten taitaa olla avoautoilupäivä tiedossa. Palaillaan.
   
 3. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Matkoilla kauppahallit kiinnostavat vaikka ei niin ruokakasseja ole hotellilomilla tarvetta täyttääkään, muuten vaan on hyvin mielenkiintoista tutustua noihin ruokakeitaisiin.
  Barcelonan kauppahalli on kyllä upea, runsaus niin lounaisiin kuin ruokakassien täyttöön on mahtavaa. Väriloisto on uskomatonta.

  Las Palmasin kolmessa kauppahallissa kahdessa on tullut tehtyä ostoksia, vanhan kaupungin kauppahalli hurmasi kalatiskien erikoisilla kaloilla ja esille laitoilla, kahvilassa aamu curroilla oli kokemus, paksun kaakaon kera currojen muodon ollessa epämääräisiä, vasta valmistuneina. Tunnelma muutenkin oli pääosin paikallisten täyttämä kahvila. hyvin askeettinen mutta tunnelmaltaan aivan ihana.
  Sotiksen mainitsemassa kauppahallissa joka sijaitsi lähellä hotellia tuli käytyä useammin.

  Puerto de la Cruzin kauppahalli oli aikoinaan pettymys, kaikenlaista tavaranpaljoutta mutta vähemmän elintarvikkeita kuin yleensä kauppahalleissa on nähnyt.
  Tykkäämme käydä kauppahalleissa, missä sitten matkustammekin, oma viehätyksensä ja paikan arkea näkee juuri niissä kun perheen naiset käyvät ruokaostoksilla, miehet noissa kuppiloissa parantelevat maailmaa.
  Tuossa nyt muutamia esimerkkejä vuosien saatoissa kauppahalli "makusteluista"
  Markkinat taasen on muuttuneet aika tavalla, on jonkin verran paikallisuutta mutta niitä krääsän myyjiä aivan liikaa tai no sekin on makuasia.
  Ehkä turistia kiinnostaa muut asiat kuin elintarvikkeet noissa markkinatoreilla.
  Joissakin on kyllä paikallisten omia tuotteita viineistä alkaen myynnissä.

  Mukavia kokemuksia tuleviin reissuihin. Hyviä kesäpäiviä kaikille!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Noh! Ymmärrän toki, mitä tuossa tarkoitetaan, MUTTA, ne metsäpalot kuuluvat olennaisesti saarien luontoon! Ei ole sattumaa, että kanarianmänty ja esim. lohikäärmepuu ovat ”tulenkestäviä”. Sen sijaan Kanadasta tuotu, nopeampikasvuinen versio ei ole, eikä se kestä saarten myrskyjäkään. Saarten luonto on, mitä on juuri siksi, että toistuvat maastopalot kuuluvat kuvioon. Meillä palot sytyttää usein salama, Venäjällä taas…

  Kulo on luonnon menetelmä tehdä tuhkalannoitus ja taas kukkakedot viheriöi. Saari-ihmisillä tulee ilmeisimmin olla tiettyä kohtalonuskoa, jotta sitä syntiä ja katumusta on riemukasta harrastaa. Teiden osaltakin pelossaan tutisee enempi brittituristi, joka joutuu kohta tulivuorivyöhykkeelle sadettansa pakoon.

  Parempi etten sano noista kauppahalleista sen enempää kuin että Palmasin vanha halli ei kiristänyt pipoa.

  Nauttikaa Suomen kesästä -edes hetken. Tässä menee paras prätkäpäivä formuloiden tapittamisessa. Hmm...
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan Sotiksellekin. Ja toki muillekin.

  Onpas ollut hektinen viikko. Kun meinaa talvella vähän pidemmän aikaa Puerto Cruzissa viettää, on sitten näin kesäaikaan kerjättävä senkin edestä. Asiaan toki vaikuttaa ajankohtainen lomakausi, joka työpäiviä pidentää. Työn ikeen lisäksi olen kaadellut puita tontiltani varjostamasta ja muutenkin harrastanut omakotiasujan puhdetöitä. Kaiken tuon lisäksi olemme ehtineet kierrellä ympäri maakuntaa kissanristiäisissä vaimoni loman takia. Siksi on kirjoittelut jääneet vähemmälle. Tänään sitten vapaapäivä ja nyt ehtii muutaman sanasen raapustamaan tänne. Sitten taas liikekannalle kohti kaunista suomalaista maalaismaisemaa.

  Olen joskus ajanut tuon Sotiksen mainitseman Playa San Juan-kylän läpi, mutten tiennyt siellä "suomiruokaa" tarjolla olleen, tai edes suomiyhteisön olemassaoloa. Kerro Sotis ihmeessä tuosta lisää. Kivasti nousivat taas talven odottelun lomatunnelmat, kun katselimme juuri Facebookista kuvia Puerto Cruzista ja muutamista asukkaista, jotka siellä majailevat kokoaikaisesti. Paljon tuttuja naamoja tuli esiin ja vaikkei heitä sen enempää tunnekaan, kuin hyvänpäiväntuttu statuksella, niin kiva noiden kuvia oli katsella. Jossain vaiheessa nuokin tyypit ovat taas arkipäivän vastaantulijoita, joiden kanssa taas muutama sana vaihdetaan.

  Kaveriltani Reiskalta terveiset kaikille hänen tutuilleen. Hänhän on ollut Puertossa asuntoasioiden perässä nyt pari viikkoa ja ollaan soiteltu puolin ja toisin, jotta nähdään vielä kesän mittaan kotosuomessa. Reiska kun oli ostanut yhden rannekellon Santa Cruzin Sunnuntai-kirppikseltä ja lupasin siitä lasin hänelle kiillottaa ja luovuttaa yhden hänelle lupaamani kellon samalla näkemisellä. Kelloharrastus kun on siitä mukavaa, ettei se katso ikärajoja. Vauvasta vaariin niistä voi olla kiinnostunut, niin Suomessa, maailmalla ja lomakohteessakin, kuten Puerto Cruzissa. Kellomiehillä ja naisilla kun on aina jutunjuurta kelloista ja kokoelmistaan. Yhteisöllisyyttä siis parhaimmillaan, kuten monien kohdalla Puerto Cruzissakin suomalaisten kesken.

  Mukavat viikonloput kaikille.:)
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan kaikille.

  Kyllä nämä kesäaamut Suomen kauniin luonnon keskellä ovat vaan tunnelmaltaan jotain maagista. Ovat sitä toki Puerto Cruzissakin, niinkuin Mummeli asiaa aikaisemmin kuvaili hienoin sanankääntein, tunnelmoidessaan aamuisia matkojaan vielä hiljaisen Charcon, vanhankaupungin ja kalasataman liepeillä kulkiessaan. Tätä aamuista rauhan harmoniaa ei voita mikään. Kuinkahan aikaisin Mummeli siellä Puerton hiljaisissa aamumaisemissa kuljeskeli, kun se elämä vasta alkoi siellä pikkuhiljaa juoksentelemaan hänen sitä seuraillessaan. Täytyypä ensi talvena koittaa joku aamu auringonnousun aikoihin, kuinka seesteinen tunnelma noilla muuten niin kiireisillä alueilla oikeastaan on.

  Tämän aamun rauhaan. Hiljaista on, kissakin tuossa vieressä käänsi vain kylkeä, epäuskoinen ilme päällä, että meinaatko oikeasti kahvinkeittoon. Kissa levätköön, vaimo nukkuu yhä ja kahvi on jo kupissa, kun tässä hiljaisuudesta nautin. Tiedossa on taas kiireinen kesäpäivä kissanristiäisineen ympäri kauniin suomenniemen. Pian Mersun tähti suunnistaa minut navigaattorinsa opastamana kohti Somerniemen kesätoria etsimään aitoa suomalaista kesätunnelmaa ja tietysti kellolöytöjä bongailemaan. Sitten kun sielläkin elämä alkaa vilkastua, poimittuani aikaisena matona parhaat löydöt pois, ajan takaisin kotiin ja tiedossa on hiukan puunkaatoa. Vielä yksi puu pois ja taas voimme suunnistaa kohti uusia seikkailuja, nimittäin Turkuun TallShips-race laivoja katsomaan ja päänumerona ystävämme bändiä kuuntelemaan. Sitten valinta mihin suuntaan yöpymään, kotiin vaiko Raumalle anopin nurkkiin. Raumallahan voisi sitten kuljeksia aamulla pitkin VanhanRauman hiljaisia katuja ja kuvitella kulkevansa Puerto Cruzin vanhassa osassa Mummelin jalanjälkiä hiljaisuuden vallitessa.

  Mukavaa päivänjatkoa vaan kaikille.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan.

  Melko kyyninen näkemys Sotikselta varhaisaamujen elämänmenosta Puerto Cruzissa. En kiistä, etteikö asia noin olisi, mutta noinhan se on kaikissa kaupungeissa, kaikkialla maailmassa, että roskikset pitää tyhjentää, kadut siivota ja varhaiskulkijoiden kohtaamiset yökukkujien askelien kopinassa ovat eritahtisia. Mielestäni siinäkin on oma viehätyksensä, onhan kyseessä kaupunki. Istut aamuvarhaisella puistonpenkillä katselemassa sitä jokapäiväisen elämän kiertokulkua, tietäen, ettei itsellä ole kiire minnekään loman tai muuten vaan ansaitun vapaa-ajan takia. Toki täällä kotomaankin asuinpaikan rauhassa kaikki tuo koetaan, mutta linnunlaulussa ja pihapiirin muun pieneläinasukkien, kuten jänisten ja oravien touhuja seuraillessa.

  Meissä kuitenkin lienee Sotiksen famiglian kanssa kanssa se ero, että he ovat kokeneita Puerto Cruzin asukkeja ja me vasta turististatuksella viikkotasolla vierailevia matkailijoita. Juuri siksi suuntaammekin Puerto Cruziin ensi talvena ensimmäistä kertaa vähän pidemmäksi aikaa, jotta se elämänmeno arkistatuksella tulisi tutuksi. Voihan olla, että eläkekohde vaihtuu vielä, sitten kun sen aika on, sillä Madeiralla pitää ehdottomasti vierailla ja tutkailla sen paikan mahdollista kotoisuutta, eikä manner-Espanjakaan ole poissuljettu tulevaisuutta silmällä pitäen. Just nyt ajatuksissa Puerto Cruz on se kohde, mikä listan kärjessä on.

  Noista arkiaamujen kolisteluista muuten, varsinkin alakaupungin suunnalle sanoisin, että La Pazissa olisi rauhallisempaa. Toki roskikset tyhjennetään sielläkin ja kadut siivotaan, mutta harvemman yhteiskuntarakenteen takia kuitenkin melusaaste noissa toimissa on vähäisempi kuin alakaupungin ahtailla ja kapeilla kaduilla. Se on yksi syy, miksi La Pazissa olemme aina viihtyneet. Oma talo sieltä olisi kyllä melkoinen ....... ...... haave.

  Plataniaksessa viime kesänä viihdyimme myös me, mutta pieneksi kävi se paikka jo viikon oleskelun jälkeen. Ilman Vierailuja Hanian vanhassa kaupungissa, joka oli erittäin mielenkiintoinen käyntikohde, vähän La Lagunan vanhankaupungin tapaan, olisi pelkkä rantakohteen makoilu muodostunut tylsäksi. Jos nyt kysyttäisiin, että haluatko Plataniakseen lomalle uudestaan heti nyt seuraavana vuonna, valitsisin jonkun toisen kohteen, Kreetalta kenties juuri Hanian tai aina itseäni niin paljon kiinnostaneen Santorinin. Ainakin kuvissa se näyttää todella kauniilta paikalta.

  Samaa mieltä kuitenkin Sotiksen kanssa siitä, että joku raja Kanariansaarillakin turismille tulisi ajoissa asettaa, ettei käy niin kuin Barcelonassa ja Madridissa on käynyt. Puerto Cruzinkin viehätys piilee juuri siinä pikkukaupungin imagossa, vanhassa idyllissä ja ihmisten hyväntuulisuudessa. Niitä kun isoista kaupungeista harvoin tapaa.

  Tänään taas uusi suuntima kesäreissuille. Eilinen oli taas kiireinen savotta, kun aikaisin aamulla ensin suuntasin Somerniemen kesätorille, nyt kolmatta viikkoa peräjälkeen todeten, että alkuperäinen idea on mennyt ammattimyyjien ja trokarien takia pikku hiljaa pilalle. Samat myyjät, samoissa paikoissa myivät joko uusia tai muuten ylihintaisia tuotteita tuhansille kävijöille. Tilausta siis moiseen on, mutta toi ei ole meikäläisen juttu. Sitten Mersun tähti kohti Turkua ja sen satamaa, missä isot purjelaivat olivat nätisti sulassa sovussa parkissa molemmin puolin jokkee, ihmisiä vaan oli minun makuun ihan liikaa, ruuhkat melkoisia ja kaikki myytäväkin ylihintaista tuotantoa. Illan pelasti ystävämme soittokeikka sataman lavalla ja vaikka myöhään meni, olimme kotona vasta yhden jälkeen yöllä, niin se pelasti reissun. saas nähdä mihin päin nokka suuntaa tänään...;)

  Mukavaa Sunnuntaipäivää kaikille.

  Edit. Poistettu maavihre
   
  Last edited: 23.07.2017
 8. Bale Vierailija

  Eipä ole paratiisi ollut minullekaan Puertto enää aikoihin.Ja on tullu käytyä muuallakin.Syksyn tullessa vaan kummasti mieli palaa tuttuun kaupunkiin.Ei niin paljon ole halua ja kiinnostusta muihinkaan Kanarian saariin olen ne kyllä jo kolunnut.Kuulun minäkin ainoastaan talvipakolaisiin jolle kolme kuukautta on tasan tarpeeksi.Eipä tässä ole kuin 2kk kun pääsee lähtemään.Taidankin mennä yläkaupunkiin vaihteeksi.Tietääkö joku Minkä nimiset on ne kadut jossa yläkaupungin pari hyvää ruokakauppaa sijaitsevat.Se olis tärkeää et ruokakauppa olis lähellä vaikka kotiinkuljetus pelaakin hyvin supermarketeissa.En ole asunu kertaakaan ylhäällä enkä noita katuja osaa hahmottaa.
   
 9. teidetar Uusi jäsen

  liittynyt:
  04.06.2017
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei ole paratiisi Puertto ollut enää moneen vuoteen mutta syksyn lähestyessä kummasti mieleen tulee.Kertoisko joku sen saksalaisen supermerkadon kadun nimen tai siinä välittömässä läheisyydessä olevan kun minulla vähän vaikeuksia hahmottaa tuota asuinaluetta tuolla yläkaupungissa.
   
 10. santorini Vierailija

   
 11. santorini Vierailija

  santorini on kreikassa ei italiassa
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos "Santorinille" korjauksesta. Ajatuskatko aamutuimaan.

  Teidetar. Calle Garoe off Avda Marquez Villanduva del Prado. Aika vaikea hahmottaa tuon perusteella, mutta hotelli Masarusta länteenpäin olevan taksitolpan ja aukion vieressä on hyvä suuntima. Siinä aukiolla on myös kadun varressa pankkiautomaatti jalkakäytävällä.
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. En sillä kyynisyydellä tarkoittanut mitään negatiivista, vaan, niinkuin mainitsit, kylmän realismin ja kyynisyyden hiuksenhienoa yhtäläisyyttä. Eihän Puerto Cruz todellisuudessa mikään paratiisi ole, mutta ilmastollisesti, siis jopa tutkitusti maailman parhaita paikkoja elää. Jos paratiisirantoja hakee, niin melko ruuhkaton, toki kallis, Barbados sellaista tarjoaa. Sen hiekkarantoihin, rentoon elämänmenoon ja ystävällisiin ihmisiin ei vaan voi olla tykästymättä. Käykää, jos mahdollisuus joskus tulee. Puerto Cruz on kuitenkin meikäläiselle se paikka, siis ensimmäinen, jota voisin kuvitella eläkepäivien viettopaikaksi. Voihan olla, että parempikin vastaan tulee, ja ensi talven pidempi oleskelujakso näyttänee, miten Cruzissa viihdymme.

  Nyt kun kesällä ei juuri lomaa töistä ole, niin ensi talvea odotamme kuin kuuta nousevaa. Kivaha se on tässä Stadin Kauppatorillakin kaffella istua, mutta liian harvoina päivinä se kuitenkin on mahdollista. Siksi kaipuu tasaisempiin säävaihteluihin on kova.

  Taas on aika lähteä kerjuulle...
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Asiallinen postaus Sotis. Noita ongelmia tulee todennäköisesti eteen Kanariallakin, jos paikallisviranomaisen ahneus ja turismin kehittäminen jatkuvat vielä voimakkaasti alueella. Saas nähdä, miten meidän "vuokralla asujien" asuntotilanne kehittyy jatkossa, jos rajoitteita tulee. Vuokrarajoitukset kun eivät voi koskea vain noita ylikansallisia firmoja. Ongelma poistuisi, jos arabimaailma saataisiin rauhoitettua ja myös sinne uskaltaisi taas matkustaa. Jokainen terroriteko Egyptissä tai Israelissa kun ajaa lisää matkaajia kanarialle. Noi muut maat kuten Tunisia ja Algeria kun ovat olleet jo kauan poissa pelistä. Rauhaa maailmaan, jotta matkustaminen muuallekin on mahdollista.

  Noihin "eläkeläisten" kommentteihin en ota muuta kantaa, kuin ilmoittamalla heidän kirjoittavan silkkaa asenteellista roskaa. Jäljet johtanevat sylttytehtaalle, jossa pakonomainen angsti meikäläistä kohtaan on jo sairaalloisen häiriytynyttä, siis kirjoittajalleen. Muille lukijoille tiedoksi, että kaikki mitä nettiin kirjoitetaan ei ole totta. Fiksuimmat sen lienevät jo ymmärtäneet.

  Takaisin sorvin ääreen...
   
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Turismin ongelma ei mitenkään koske vain Kanariansaaria, vaan on yleismaailmallinen. Jos turismi on vallitseva elinkeino, tai vaan suhteellisestikin merkittävä, seuraukset ovat selvät. Googlettakaa ”turismin haitat”.

  Istuimme tulilla Ylläksellä, ennen juhannusta kahden varttuneemman emännän kanssa. Tulille tuli muutama isäntäkin, jolloin juttu meinasi keskittyä kameroihin, mutta onneksi joulun vietto tarjosi kiertotien. Silloin kumminkin ilmeni, että olemme joulut Teneriffalla, jolloin vanha emäntä kailotti: ”Se on suuri virhe ja kansallinen katastrofi”.
  Oli ilmeistä, että hän oli turismin ”ystävä” ja koki mokomat ulkomaat kilpailijana. En tohtinut ruveta kyselemään, että ”mites paikallinen suhtautuu turistiin näin sesongin ulkopuolella”.

  Jos matkailuun suhtautuu kovin puritaanisesti, ei paljon matkaile. Esim. Pekingissä ei heti ensimmäiseksi tule mieleen kaamea turismi, mutta Kiinan muurilla kyllä. Odotankin mielenkiinnolla, mitä tapahtuu, jos edes pieni osa kiinalaisinvaasiosta kohdistuu Lappiin.

  Teiden huipulle pääsee vaan ennakkoluvalla. En usko näkeväni sitä päivää, että turistien määrää Teneriffalla hallinnon taholta rajoitettaisiin. Markkinatalous kyllä voi viedä hinnat pilviin, jolloin...
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos "Puerton eläkeläisille" vastauksesta. Se lienee oiva esimerkki asenteellisuudesta mitä tarkoitin. Negatiivisuutta meikäläistä vastaan keksitään kuin tikusta asiaa tehden tahallisilla väärinymmärryksillä, jopa tahattomillakin, kenties, kunhan saa jotain negatiivista Antiguesta tai Eläkepapasta kirjoitettua. Enhän tuossa oikeasti noin väittänyt. Jokainen voi asian helposti todeta edellisestä viestistäni.

  Puerton eläkeläiset. Jos kerran olette Puerto Cruzista, oletetaan, että olette, niin minulla on teille kysymys, johon vain Cruzissa asuva tai siellä aikaansa viettänyt osaa vastata. Kysymys kuuluu:

  MISTÄPÄIN PUERTO CRUZIA PIKKU POHJOLASSA TYÖSKENTELEVÄ MOI OMISTAA ASUNNON.?o_O

  Ei tarvita katuosoitetta, vain alue, missä tuo asunto sijaitsee. Kysymyksessä voi olla myös kompa, ottakaa se huomioon. Puerto Cruzissa elelevän tai eläkepäiviään viettävän luulisi tuo tietävän, kuin tällainen viikkoturistikin on sen tietoonsa saanut ja jos ei tiedä, niin PPhen kysymään vaan, kaupunkihan on pieni. Miten on, todistakaa, että Puerto Cruzista tällaisen suomalaisten keskuudessa keskeisen henkilön tunnette. Miten on, onnistuuko ?;)

  Tämä on siis testi, onko "Puerton eläkeläiset" todella sitä, mitä väittävät. o_O
   
 17. 3kuukautta Vierailija

  En tunne kyseistä henkilöä, en halua tietää missä hän asuu, en ilmeisesti tunne Puertoa. Aina viisastuu ja uutta oppii myös itsestään.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis on tapansa mukaan jäljillä. Liikennettä, etenkin autoja on Teneriffan saarella ihan liikaa sen kantokykyyn nähden. Muiden saarten kohdalla olettaisin olevan samoin, ei tosin tietoa, tai kokemusta. Mutta asenteiden pitäisi olla se syy, miten autoilua saarella rajoitetaan, ei itse autoilun pakolla rajoittaminen. Titsaliikenne on saarella niin hyvä, että sen käyttämistä tulisi enemmän mainostaa ja kannustaa jo matkatoimistojenkin puolelta. Matkatoimistot kun tyrkyttävät jo matkaa ostaessa autoa vuokralle, mutta erinomaisesta bussiliikenteestä ei kerrota mitään. Titsalla kun pääsee kaikkialle mielenkiintoisiin kohteisiin Teneriffalla helposti ja Bono-kortin kanssa myös todella huokeasti. Tuosta tosin kun se matkatoimisto ei mitään saa, se ei silloin niitä kiinnosta. Asennekasvatusta myös siihen suuntaan.

  Nykyään auton vuokraus ei enää kiinnosta, kun monissa paikoissa on tullut jo useaan kertaan käytyä. Sensijaan La orotavaan, La Lagunaan ja Santa Cruziin matkustaa todella mielellään bussilla, kun ei tarvitse miettiä mihin sen vuokrakotteron jättää ja miettiä, josko melko hektisessä, mutta toki toimivassa Teneriffan liikenteessä tapahtuu jotain. Ensi talvena bussikierrokseen kuulunee myös vierailu Las Teresitas rannalla. Bussi kun tulee ja menee, turvallisesti ja nopeasti. Puerto Cruzissa sitten taksilla matkaten, kun se on niin halpaa. Kaupungin sisällä kun pääsee lähes mihin tahansa 5 Euron hintaan. Siis koko porukka taksilla kaupungin sisällä femmalla.(y)

  Tavallaan hyvä idea Sotis tuo "kokemuksen mukaan" autoilun rajoittaminen. Mutta kuka määrittää sen kokemuksen ja kokemattomuuden rajan. Mä epäilen, että kylmä käteinen, jolla oikeastaan koko matkailun ongelmia ohjaillaan. Valitettavasti.(n)
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622

  Kysymys oli suunnattu "Puerton eläkeläisille". Hehän asuvat kaupungissa. Eikä MOIta tarvitse tuntea, kaikki Pikku Pohjolan vakiasiakkaat tämän miellyttävän herrasmiehen todella ainakin tunnistavat. Kysymyksellä on siis vain tarkoitus selvittää, ovatko "Puerton eläkeläiset" edes koskaan kaupungissa käyneet. Muiden matkaajien ei asiaan tarvitse kantaa ottaa. Kysymys on siis suunnattu vain Puerto Cruzissa "asuville" "Puerton eläkeläisille" , joilla tarve allekirjoittanutta on nälviä, aiheetta tottakai. Mitään todenperäisyyttä heidän väitteissään ei ole. Nythän heidän on helppo todistaa olevansa sitä mitä väittävät, eläkeläisiä Puerto Cruzissa.

  Puerton eläkeläiset, pitääkö pokka.
   
 20. talvet puertossa Vierailija

  "Muiden matkaajien ei asiaan tarvitse kantaa ottaa"

  Kiellettyä?
   
 21. noh Vierailija

  Ymmärrätkö Antigue, että me kaikki emme käy Pikku Pohjolassa, emme myös katso tarpeelliseksi selvittää kenenkään henkilökohtaisia asioita näin julkisesti (kenties hänen tietämättäänn). Tuollaiset asiat ei kiinnosta, vaikka kysymys olisi mielestäsi keskeisestä henkilöstä.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Ei se mitään. Minulle Moi kertoi ihan vapaaehtoisesti ja ylpeyttä tuntien, asuinalueensa sijainnin. Ei siis osoitetta, vaan alue, kuten La Paz tai Muelle ja asiaanhan liittyi kompa, jolloin se asunto voi olla Santa Cruzissakin tai vaikkapa Guimarissa. Lisäksi on myös mahdollisuus, että hän asuukin vuokralla. Mutta asiaa ei saa selville kuin käymällä Puerto Cruzissa. "Puerton eläkeläisethän" jo paikalla ovat, joten saas nähdä....

  Odottelinkin selittelyjä ja niitä satanee vielä lisää. Josko jatkossa sitten keskityttäisiin vain asioihin, eikä kenekään mollaamiseen, niinkuin nyt 90% rekisteröimättömien viesteistä monasti on.
   
  Last edited: 25.07.2017
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kyllä tänne voi kirjoittaa kuka vaan, kunhan ei herjata ketään, kuten nyt 90% rekisteröimättömien viesteistä tekee. Sivun ylälaidasta löytyy ohjeet keskustelupalstalle kirjoittamiseen, kuten Eläkepappa jo aikaisemmin muistutti. Siitä hyvät neuvot haltuun ja näppikseltä asiaa. Tuolla saivartelulla ei saada mitään keskustelua aikaan. Siispä herjaaminen ja asiattomuudet pois, niin kaikilla on kivaa. Mahtaakohan onnistua. o_O
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Jotenkin mä arvasin, että näitä "satunnaisia moraalinvartijoita" ilmaantuu kuin sieniä sateella tänne palstalle. Herjaaminen ja syyttely jatkuu, ei tosin yllätä.

  Ja lue uudestaan niitä tekstejä. Saatat yllättyä kuka haukkuu ja ketä.

  Edit. Tämän jankkaamisen lopetan tähän. Viisaimmat ymmärtänevät mistä on kyse.
   
  Last edited: 26.07.2017
 25. PdlC Vierailija

  Todelliset Teneriffan ja PdlCruzin tuntijat hyvin tietävät että täällä liioitellaan omia polkuja, myös kirjoitetaan muunneltua totuutta. Jyvät akanoista eroittuvat vaikka akana olisi erittäin vakuuttava ja "asiallinen". Onneksi nauru ikää pidentää.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti