Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Noihin ajatuksiin on helppo yhtyä. Sitaattioikeuden väärikäyttö, kirjoittajien tekstien asiattomiksi muutosten takia, on listalla kyllä päällimmäinen asia. En ole noita omista teksteistäni tehtyjä lainauksia edes lukenut, vaan katsonut yleensä ekaa virkettä ja olettanut tietäväni, mihin vastataan. Nythän eilisten paljastusten jälkeen siellä saattaa olla mitä tahansa törkyä. Jos muistatte joitain sellaisia teksteistäni muokattuja asiattomuuksia, niin kertokaa mulle vaikka YVllä, jotta voin Annan modelle niiden poistoa pyytää.

  Pitäis kai itsekin liittyä Faceen, jotta noita Puerto Cruzin uutisia kuulisi laajemminkin. Kyllä Sarah mainitsi jotain suomalaisesta kampaajasta, joka Puerto Cruziin on tulossa, mutta se meni miehille tyypillisesti suhinana korvien välistä jonnekin. Olisihan siinä Facessa Kanaria-asioiden lisäksi hyvää myös kellosivustot ja kirppisryhmät, mistä lisää kelloja voisi hankkia.


  Teidettarelle vielä selventävä vastaus kysymykseensä El Topen sijainnista. Hotellihan sijaitsee Casablancan vieressä yläkaupungin alareunoilla, eli erinomaisella paikalla rappusten puolvälissä. Liikenteellisesti sen ohi kulkee vain yksi katu, jossa yläkaupungilta ajetaan takaisin alaspäin jyrkkää mäkeä, eli rauhallista on, kun se tiekään ei kulje ihan ikkunan alta. Muutaman sadan metrin päässä alamäkeen on siis Pyramides, entinen Martianez, ostoskeskus, jossa hyvä ruokakauppa, vaateliikkeitä, kosmetiikkaa, elektroniikkaa, kelloja, sekä jopa sikarikauppa, jos sellaisten harrastaminen kuuluu elämään. El Topelta ihan muutaman rappusen päässä alaspäin on loistava Tapasravintola El Camino, jossa viihdytte varmasti. Loistavaa "Mamman reseptillä" tehtyjä tapaslautasia, joista todella riittää syötävää. Muutama rappunen alaspäin löytyy leipäkauppa, josta tuoreita leivonnaisia voi ostaa mukaan tai nauttia virvokkeiden kera paikan päällä. Tuosta ei sitten kaupungin palveluihin ole montaakaan sataa metriä ja olet jo "Generalissiman", Calle La Hoyan ja muiden keskeisten ostoskatujen varrella. El Tope on siis hyvällä paikalla ala ja yläkaupungin puolvälissä. Montaa sataa metriä kun ei tarvitse mäkeäkään nousta, kun löytyy myös pikkukauppoja moneen makuun. Ja yksi ateriasuosituspaikkahan on Casablancan buffet, jota on paljon kehuttu. Casablancahan on El Topen naapurissa, joten matka on marginaalinen. Oikein hauskaa matkaa teille sinne El Topeen.

  Loistavaa illanjatkoa kaikille. Pian Bondia seuraamaan ja todennäköisesti tavan mukaan ekalla mainoskatkolla nukkumatti kutsuu.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan.

  Saasta näkyy taas palstalta poistuneen. Juuri tuon Sotiksen mainitseman esimerkin, missä koko teksti oli muokattu tiettyyn suuntaan, kaltaisten muokkausten mahdollisuus tulisi estää. Sisällöntuottajalla on vastuunsa, joten toivotaan, että Otavamedia kantaa vastuunsa. Lisäksi sisältöön liittyvissä asioissa, varsinkin rekisteröimättömien kohdalla tiettyä valvontaa tulisi tehostaa. Esim. Taloussanomissa keskustelupalstalla ylläpito esilukee rekkaamattomien tekstit ja julkaisee ne, jos kelpoisuus sääntöjen mukaan täyttyy. Olisiko tässä ANNAn modelle vinkkiä.

  Sotis. Toki tieto kulkee ystävien ja tuttujen kautta palstojen ulkopuokellakin, mutta kysellessäni niistä täällä, tai ottaessani asioita esiin haluan nimenomaan keskustelua, ja lukijoillekin mahdollisuuden saada tietoa vaikkapa Puerto Cruzin asioista. Tätä palstaa voi lukea täysin kokematonkin Puerton matkaaja, jolle lisäporkkanaa matkaa varten me toivottavasti jorinoillamme annamme.

  Nyt suunta takaisin kahvilta Stadin sateiseen ulkoilmaan...(n)
   
 3. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Kylläpä on mennyt Annan Kanariafoorumin keskustelut ikäviksi. Puhutaan rikosilmoituksista, tunnusmerkistöistä vastuista ym. Sekä huudetaan joka välissä modea apuun.

  Itse olen aikoinaan työaikanani joutunut noiden tunnusmerkistöjen ja rikosilmoitusten kanssa painimaan ihan riittävästi,etten mielelläni enää niitä halua ajatella ja niistä lukea vapaalla ollessani. Joten jos nämä jutut ei pikkuhiljaa suuntaudu takaisin Kanarian asioihin, meikäläinen heittää hyvästit tälle foorumille.

  Toivotaan parasta ja nähdään keväällä Puertossa.
   
 4. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Osuit, Veinjo ihan naulan kantaan. Kanariakeskustelua kaikki toivovat; ei ole kenellekään mieluista joutua näiden somen nurjan puolen asioiden kanssa tekemisiin. Paljon mukavampaa olisi lukea ja vaihtaa kokemuksia saarista, hehkutella odotusta ja muistella menneitä matkoja.

  Jaha, että keväällä olet Veinjo tulossa Puertoon. Kivaa aikaa, paitsi joskus huhtikuussa on ollut vähän jo turhan lämmin päiväaikaan. Ja valoisaa riittää todella myöhään. Puerto alkaa hieman hiljentyä jo maaliskuussa, kun kiireisimmät talvi-ihmiset palailevat kotimaihinsa ja turistien määrä vähenee. Jokaisella on Puertosta ja Kanarian kohteista oma suosikkikuukautensa, minulle se jostain syystä on joulukuu, Vaikka jouluihminen en ole vähääkään, rakastan niitä samettisen tummia iltoja syksyn ja talven taitekohdassa. Satumaisen kauniisti koristeltu kaupunki on kuin piparkakkukylä valoineen ja tuoksuineen, on usein vielä melko lämmintäkin. Mietitään joulun viettoa, mieleen tulee kotoisetkin joulut ja yleensä mekin ollaan joku "suomimukaeltu" aattoateria keskenämme kyhätty.

  Kun nyt Veinjo omaan taustaasi viittasit, ymmärrän täysin. Minulla on lehtitalon menneisyys, vaikken toimittaja ole ollutkaan, mutta kasvanut kuitenkin journalismin tuoksuisessa kulttuurissa ja oppinut kunnioittamaan tiettyjä periaatteita. Niihin ei kuulu varastaa toisen tekstiä ja muokata siitä itselleni mieluista lyömäaseeksi jotakuta toista vastaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Meillä on muodostunut tuo marraskuu matka-ajankohdaksi vaikka joskus välillä käytiin myös marrasmatkan lisäksi maaliskuussakin.
  Puolensa kullakin ajalla. Marraskuussa täällä alkaa olla niin synkeää ja katkaisee mukavasti tuon synkkyyden.
  Maaliskuussa joskus alkuun ensin on ollut viileää mutta päivät kumminkin mukavan lämpöisiä.
  Nyt on aikaa taas päässyt vierähtämään viime reissusta ja kovasti kyllä toivon että matka toteutuu tälle vuodelle.
  Elämässä on näitä hankalimpia jaksoja, kaiketi jokaisellakin joskus.
  Jouluaika on ollut joskus haaveena päästä sinne.
  Kiva kumminkin kun saa lukea ja kuvia katsella Puerton jouluajasta.

  Asiakeskustelua on ollut mielenkiintoista lukea, kiitos ! Nuo harmittavat vääristelyt ja suoraan sanoen riidanhakuiset kirjoitukset kyllä ihmetyttää. Vierasta kyllä ajatuksena että noin riidanhakuista porrukkaa lomailisi Puertossa, mutta ehkäpä joku saa nautinnon tietynlaisesta kiusaamisesta.

  Mukavaa elokuuta nyt aurinko paistaa, aamulla oli sadetta,

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Beenseen Vierailija

  Puertossa riidellään ja juoruillaan yhtä paljon kuin muissakin pienissä suomalais yhteisöissä kuten esim Costa del Solissa. Puerto ei ole poikkeus, se ei ole suomalaisten lintukoto. Totuus on tarua ihmeellisempää ;)
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Meitin perheessä ollaan suosittu Tammikuuta Puerto Cruzin matkoihin. Vuosi on ollut aina kiva aloittaa auringossa, hyvällä fiiliksellä, kivojen ihmisten ympärillä. Kerran olemme joulunaikaan paikalla olleet, kerran uutenavuotena ja yhden kerran karnevaalien. Ensi talvena toteutuvat nuo kaikki, kun vähän pidemmän aikaa Puerto Cruzissa vietämme. Siinä sitä on yhdelle lomalle sulattelemista, kun lähes kaikki tärkeät juhlat saa Puerto Cruzin auringossa viettää. Harmittaa vaan tuon 100v Itsenäisyyspäivän juhlan missaaminen. Onko Sotiksella tai jollain muulla tietoa, minkälaista ohjelmaa Tenefiffan Suomikerho juhlan kunniaksi järjestää. Tuo Itsenäisyyspäivä taitaa olla ainoa juhla, mitä emme saarella ole päässeet kokemaan. Ja se vähän harmittaa.

  Riitelyähän ei halua kukaan, ja silti ihmiset riitelevät, muodostavat kuppikuntia ja juoruilevat kaikkialla, myös Puerto Cruzissa. Miksi, on mulle täysin tuntematon käsite. En ymmärrä syytä moiseen. Pyrin olemaan mukava kaikille, positiivinenkin ja moni on tämän huomannut. Liekö se syy, ettei kaikkina näinä Puerto Cruzissa vietettyinä lominamme riitelyyn ole törmätty, vaan vain mukaviin lomalaisiin, sekä pidempään paikalla asusteleviin. Ei riitely kuitenkaan ole sellaisella tasolla Cruzissakaan, että siitä tarvitsisi numeroa tehdä. Jos ei viihdy jonkun seurassa, niin hakeutukoon itsekukin muuhun seuraan. Kertaakaan ei ole tuossa kaupungissa tullut vastaan tilannetta, jossa joku olisi ilmoittanut, ettet ole seuraan tervetullut. Kenties meikäläisen rumaan naamaan vaan ei olla vielä kyllästytty, voihan siitäkin olla kyse. Ihan vaan yhdellä kysymyksellä, "sopisiko seuraan" viime talvena ihastuttavan Sotiksenkin famiglioineen tapasin. Sen jälkeen nähtiin sillä lomallani vielä monta kertaa ja vaimoni Sarahkin tuosta seurasta tahollaan pääsi nauttimaan. Metsä vastaa, niinkuin sinne huudetaan, vanha kansanviisaus taitaa päteä tähänkin.

  Ps. Sotis, ensi talvena viemme teidät Bodega Julianiin syömään. Käypikö;)
   
  Last edited: 02.08.2017
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu kissanristiäiset on ok, mutta liika väenpaljous kansanjuhlien muodossa ahdistaa meikäläistäkin. Jotenkin tuo 100-vuotiskekkerit, varsinkin ulkoimailla suht pienessä ryhmässä vaan kuulostaa vaan juhlavan houkuttelevalta. Esim toissa viikonloppuisen TallShips racen kaltaiset massatapahtumat sensijaan ovat väkimäärältään jo ahdistavia. Samoin on Puerto Cruzissa, esim karnevaalien aikaan sardiinin hautajaisissa. Väenpaljous kalasatamassa on jo siinä rajalla. Täytyy seurailla kerhon ilmoittelua asian tiimoilta. Olen siis kiinnostunut, vaikken paikalle pääsekään.

  Tuo Don Camilo on vielä kokematta. Asiakasmäärästä päätellen se on hyvä ravintola. Muutama kerta siinä vastapäätä olevassa El Patiossa on tullut mietittyä, pitäiskö poiketa. Onko kyseessä ihan pizzeria, miltä se näyttää ja nimeltä kuulostaa, vai hiukan monipuolisempi ravintola. Nyt olisi arvon Sotis mahdollisuus kehua meidätkin sinne syömään. Miltä kuulostaa...;)

  Edit. Eikö juuri Don Camilossa ole se älyttömän hieno pizzauuni. Näin muistelisin nähneeni.

  Edit2 korjattu nimi.
   
  Last edited: 03.08.2017
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Rauhallista tunnelmaa kuvattuna ihanassa Puerto de la Cruzissa.


  Terveisin
   
  Last edited: 28.11.2018
  • Tykkään Tykkään x 4
 10. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oi tuhannet kiitokseni Senorita1 ihanasta linkistä! Niin ikävä on tuota seesteistä tunnelmaa...ehkäpä vielä joskus sinne pääsen.. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Todella kiva video, Senorita1. Kiitos siitä.

  Sotis, täytyypä sovittaa Don Camilon keikka jollekin illalle, kun Puertossa kohdataan. Pasta käy oikein hyvin. Vuoroin vieraissa teemalla sitten mennään Bodega Julianiin toisella kertaa.

  Edit. Katselinkin sitten tuon Senorita1n lähettämän videon uudestaan ihan telkkarista ja nyt innostuin katselemaan muitakin noita Puerto de la Cruz Youtube-vidoita samasta lähteestä. Mikäs tässä on soffalla istuskellessa ja tonnikala-munasalaattia syödessä.

  [​IMG]

  Jälkiruoaksi sitten Lidlin valikoimasta espanjalaisia juustoja, salamia ja suolakeksejä tapaksien muodossa. Kanaria-iltaa siis parhaimmillaan.
   
  Last edited: 04.08.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  lapinmaddu, kyllä sekin aika varmasti koittaa että siellä Puerton katuja talsitaan.
  Voi ihanuutta Antiguen salaatti kuva, herkullisen näköistä ja varmasti makuistakin. Minä olen salaattien ystävä, milloin mitäkin ja aamiaisella on aina oltava salaattia.
  Puertossakin tulee syötyä paljon salaattia, aamiaisella varsinkin, ihanaa rapeata salaattia lisukkeineen, oi ja mikä ihanuus kun aloittaa päivän katsellen meren kuohuja, omat rutiininsa päivän alkuun. Niin ja churro joskus silloin tällöin on otettava lautaselle, ei joka päivä, vaikka houkuttaakin kovasti, katselen joskus miten Espanjalaiset täyttävät aamiaisella yhden lautasen Churroilla ja paksua kaakaota kupillinen, nam, ajattelen, mutta rajansa on pidettävä herkuttelullakin;)
  Nykyään olemme majoittuneet hotellissa, ruuan valmistus ja hankinnat on nyt jääneet mutta aikoinaan mm. Masarussa majoittuessamme tuli ruokakauppojen antimet tutuiksi, oli todella kiva ohjelma sekin kun käytiin ruokaostoksilla joskaan mitään ihmeempää ei tullut valmistettua kun sekin on loma ohjelmaa käydä ruokailemassa "ulkona".

  Oi miten ihania muistoja onkaan matkoista.
  Kiva fiilistellä kuten Sotis sanoi, makumuistoilla.
  Taas tässä yksi päivä tuli mieleen mitenkä ne parhaat valkosipulikatkaravut Gambas al ajillo valmistetaankaan, Herreriassa ne ovat tavattoman hyviä, sellaisia kun osaisikin valmistaa.

  Tänään sataa ja paistaa vuorotellen.

  Terveisin,
   
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Mukavia muistoja tosiaan toi mieleen tuo Senorira1sen video. Ihan kuin itse olisi noita tuttuja katuja kulkenut. Arvatkaa nousiko taas matkakuume Puerto Cruzin suuntaan tuota ja muitakin aiheesta kertovia videoita katsellessa. Tämän päiväistä kotomaamme sataa/paistaa/sataa/on pilvistä ja nyt taas paistaa rupeaman jälkeen kuljeskelu aurinkoisessa Puertossa houkuttelisi kyllä.

  Ekaa kertaa siis matkustamme Puerto Cruziin ihan vuokra-asuntoon, joten ruoanlaitto taitaa tulla tutuksi tuolla pidemmällä rupeamalla. Se kokemus, mitä noita Cruzin ruokakauppoja olen kierrellyt, on näyttänyt herkullisen houkuttelevia liha ja kalatiskejä, erinomaisen tuoreita leivonnaistuotteita ja loistavan valikoiman hedelmiä ja vihanneksia. Varsinkin jälkimmäiset La Hoyalla Puerton vanhan kirkon läheisyydessä olevassa myymälässä ovat halpoja ja houkuttelevia. Meillähän kasviksia syödään lähes joka aterialla. Usein on tuon myymälän ohi kulkiessa katseltu herkkuja ja ihmetelty niiden edullisia hintoja. Martianisezista sitten lihat, kanat tai kalat, varsinkin kalat uskalluksen mukaan. Meillähän on nyt vuokratussa asunnossamme kunnon keittiö, joten Sarahin herkkuruokia on mahdollista syödä. Toki ulkonasyöminenkin kuuluu agendaan, muttei joka päivä, niin kuin hotellimajoituksessa. Toisaalta esim Pez Azulin ja Casablancan buffetit olisivat kyllä houkuttelevat hinnoiltaan, vaikkakin kotitekoinen saattaa tulla edullisemmaksi. Nyt kun pidemmän aikaa paikalla olemme, joutuu kuitenkin vähän Euroja laskemaan, jotta ne riittävät koko reissun ajan, senkin jälkeen kun pakolliset laskut on maksettu. Tulee opettavainen ja jännä reissu.:)

  Nyt saunaan.:cool:
   
 14. Lapaz Vierailija

  Kanarialaiset eivät ole sama kuin espanjalaiset.
  Espanjaan valtiollisesti kuulutaan.
  Maantieteellisesti Afrikkaan.
  Espanjassa kanarialaisia kutsutaan afrikkalaisiksi.
  Somos canarios no espanoles.
  Kieli, canario, on samantapaista kuin Väli-Amerikassa, ei castillanoa. Sama koskee esim. musiikkia.
  Viikon jos toisenkin lomailijat, koko talven saarilla viettävät, eli me turistit
  muistakaa ja muistakaamme tämä. Olemme vierailulla, lyhyemmällä tai pidemmällä, vieraina kanarialaisten saarilla. Kunnioittakaamme historiaa, tapoja ja tapahtumia. Esimerkiksi karnevaalit ovat tärkeä osa kanarialaista kulttuuria, joten nauttikaamme yähdessäolosta ja hauskanpidosta aitoon kanarialaiseen tyyliin. Jos kuljet nokka pystyssä, saattaa lokki nokkaansi kakkia. Nähty ja kuultu.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Just noinhan se on, kin "LaPaz" sanoo. Me olemme saarilla vieraita ja vieraat kunnioittakoon paikallisia tapoja. Näin uskon myös tapahtuvan. Karnevaalit ovat tärkeä juhla paikallisille asukkaille, eli canarioille. Siksi ainakin itse seurailen noita tapahtumia yleensä hiukan syrjemmältä ja annan paikallisten touhuta heille tärkeitä juttuja omissa juhlissaan keskeisimmillä paikoilla. En usko täällä olevan ketään, joka tuota asiaa kyseenalaistaisi.
   
 16. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  867
  Saadut tykkäykset:
  355
  Lomillaan on huomannut että manner Espanjalaisia lomailee Kanarian saarilla.
  Aika vauhdikkaita vanhuksiakin lomailee joukolla, olen kuullut että saavat tukea noihin virkistyslomiin, tietyissä hotelleissa on aika paljon sattunut samaan aikaan heitä. Mukavia iloisia eläkeläisiä ei siinä mitään.
  Nuorisoa pääsiäisen aikaan manner Espanjasta kun tulee niin siinä on kyllä ääntä, Joskus samassa hotellissa missä noita koululaisia oli isolla joukolla ja kyllä siinä oli meteliä kun yöllä tulivat diskoista.

  Tottahan toki me turistit olemme vieraita ja kunnioitamme paikallisia tapoja lomailemme missä tahansa vieraassa maassa.
  Jonkun verran Manner Espanjassa käyneenä on erilaisia tapoja kuin saarilla.
  Mallorca on myös erilainen kuin Kanariansaaret, "kieli" samanlaista kuin Barcelonan seutuvilla jossa puhutaan Katalaania, murre saattaa poiketa Mallorcalla.

  Tuossa aiemmin kerroin miten Espanjalaiset kokoavat lautasen täyteen Churoja (Xrurroja):)
  Erilaisia myös pöytätavat kuin kanarialaisilla, voi olla että olen väärässä.

  Maassa maan tavalla jne...

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Noin yleisesti voisi sanoa, että kunnioittamalla toisia ihmisiä ja heidän tapojaan pärjää ihan kaikkialla jo hyvin. Karnevaalien kohdalla se on helppoa, jopa ihailtavaa, miten paikalliset osaavat juhlia ryhmänä, meluisasti toki, mutta rauhallisesti. Toissa vuonna mentiin sardiinin hautajaisissa mukaan kulkueeseen, jossa soitto soi, riemu oli aika ajoin ylimmillään ja sitten nyyhkiminen tavan mukaan muutti kaiken. Tätä jatkui illan mittaan tuntien ajan, sama omaperäinen kuvio, missä me kaksi turistia marssimme aikamme mukana, toki asianmukaisesti pukeutuneina mustiin ja vaimoni jopa suruhunnnullinen hattu päässä. Eikä yksikään paikallinen meitä kieroon katsonut, vaan hyvin mahtui mukaan ja tunsi olonsa tervetulleiksi. Mutta kun kulkue eteni Bel Airin edestä tunnissa muutaman sata metriä, kyllästyimme ja suuktasimme kalasatamalle sitä odottelemaan.

  Toinen esimerkki on miesten "korkkarijuoksu". Kaikilla on kivaa, varsinkin osanottajilla, tiedän myös suomalaisjoukkueiden osallistuneen, eikä ketään katsota kieroon vaan vilpoton ilo otetaan vastaan sellaisenaan. Itse vähän pidempänä päästin aina paikalliset lyhyemmät ihmiset eteeni katselemaan, sillä heille kyseessä on paljon iloisempi tapahtuma, kuin meille turisteille. Toki, varsinkin saksalaisturistit ryntäilivät kameroineen pikkulastenkin eteen seisoskelemaan, joista muutamalle asiasta tuli huomautettua. Kyseessä on paikallisten juhla, johon meillä vierailla on etuoikeus osallistua, eikä mikään, kuka sai parhaan kuvan someen kilpailu, miltä se sakasalaisturistien kohdalla näyttää. Nämä kuitenkin vain ääritapauksia, eikä toki pidä yleistää.

  Onhan Kanariansaarilla outoja tapoja, kuten Joulun vietto. Siellä kun lahjat jaetaan vasta Loppiaisena. Hiukan ihmetytti viime talvena La Willassa kahvitellessa, kun pitkät jonot lahjanpakkaustiskien edessä matelivat. Mutta noin sitä Joulua on siellä vietetty joten asia olkoon niin, ja vieras ihnetelköön hiljaa kunnioittavasti tapahtuvaa. Pukeutuminen on yksi, niinkuin Sotis mainitsi. Valitettavasti kaikki turistit eivät tätä ymmärtä. Siis niin paikallisten, kuin meidän muidenkin harmiksi. Maassa maan tavalla on hyvä ehdotus, mihin on helppo yhtyä. Vieraitahan me vain olemme saarilla, joten käytöstavat sen mukaan.

  Sotis? Juu, ei jaksa joka päivä ravintolaruokaa syödä. Kuukaudenkin lomilla noihin ravintolamössöihin kyllästyy. Puerto Cruzista saa hyvää ruokaa, mutta ei niin hyvää kuin kotona. Kotiruokahan on juuri meille suunniteltua, omien makujen mukaan ja ravintoloissa laadusta huolimatta massoille. On mielenkiinhoista nähdä miten paikallisista aineksista saa yhtä maukasta kuin kotoisista. Tämä huoli siis ennenkaikkea vihannesten kohdalta. Vihannsesten maustahan täällä on keskusteltu aikaisemminkin ja liputan edelleen kotimaisten puolesta. Saa olla eri mieltä.

  Tulipas taas vuodatus. Mä en oo vielä herännyt, sori...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sanoisin kaikella ystävyydellä "äydille" ja "rikkaruoholle", että jos ei ole mitään sanottavaa, niin kannattaisi pitää mölyt mahassaan. Älykkyyttä purkauksenne eivät osoita. Mitään annettavaa noilla eväillä ei palstalle ole. Sotavento on yksi palstan asiallisimmista kirjoittajista, keskustelee asioista, eikä saivartele turhia, kuten nuo kaksi "nimimerkkiä" puskista huudellen tekevät.

  Itse palstan "noviisina" olen saanut paljonkin hyviä neuvoja nimenomaan Sotavennon kaltaisilta asiakirjoittajilta niin tällä palstalla, kuin ihan livenäkin Puerto de la Cruzissa. Sitäpaitsi Sotis kirjoitti pelkkää asiaa meidän todellisten kanarianmatkaajien paikallisten tapojen, sekä ihmisten kunnioituksesta. Hyvät tavat kun ovat kaikkialla huomataan, ja niitä arvostetaan, niin Kanariansaarilla, kuin tällä Annan Kanaria-palstallakin. Ottaisitte oppia.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Talvehtija Vierailija

  Sotis on tunnettu hahmo palstalla ja Puertossa. Ihana ja mukava ihminen. Kenelläkään ei pahaa sanaa hänestä ole. Asiantuntija ja kiva seuraihminen. Todellinen Kanarian tietopankki. Hienostunut käytökseltään. Kateelliset suut suppuun.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu, tottakai ymmärrän kyseessä olevan Katolisen perinteen joulun vieton suhteen. Mulle asia viime talvena vaan oli uusi kokemus, kun Loppiaisena lahjojen paketointia La Willassa katselin. Katolisissa maissa lienee monia muitakin juhlia, joista olen pihalla kuin lumiukko, miten niitä juhlitaan ja miksi. Mutta oppia ikä kaikki ja kenties jonain kauniina päivänä minäkin ymmärrän noita paikallisten uskonnollisia juhlia ja tapoja. Vaikken niitä vielä täysin ymmäräkään, niin silti kunnioitan heidän perinteitään. Sellainen kun vieraana kuuluu hyviin tapoihin.

  Tottakai uskon myös paikallisiin kanarialaisiin vihanneksiin. Niitä tullaan ostelemaan mahdollisuuksien mukaan pieniltä yksittäisiltä toimijoilta ja Sarah ilmoitti, että Santa Cruzin kauppahallista on pakko hakea osa syötävistä. Puertossahan on myös kauppahalli, tosin ei hajuakaan missä se on. Lieneekö sama paikka, missä lauantaikirppistä pidetään, vai missä. Joku kirjoitti, että se on ollut pettymys, mutta siihen pitää silti tutustua. Neuvoja tosin kaivataan, että missähän moinen sijaitsee, jos se ei tuo kirpparipaikka ole.

  Padat putoavat kyllä. Tänään uunissa valmistui broilerinkoipia, bataatin, porkkanan ja sipulin muodossa padassa valmistettuna hitaasti hauduttaen.

  Nyt yleisurheilua seuraamaan...
   
 21. ajatuksia Vierailija

  On hienoa osoittaa kunnioitusta, ihmisystävällisyytä ja arvostusta vieraita kansoja ja kulttuureita kohtaaan sekä pitää heidän tapojaan arvosssa, kuten täällä on keskusteltu ja tunnutaan tehtävän. Viittaa Kanariansaariin ja niiden asukkaisiin.

  Pysähtyisimmekö ja ajattelisimmeko hetken. Jokainen ihminen lähellämmekin tarvitsee kunnioituksen ja on kuuntelemisen arvoinen, vaikka ei jakaisikaan mielipiteitämme. Kaikilla täällä on nimimerkki, on hän rekkautunut tai ei. Täällähän keskustellaan nimimerkeillä. Sen nimimerkin takana on aina ihminen. Aina.
  Keskustelu on mielestäni sitä, että voi esittää erilaisia mielipiteitä. En kerro mitä keskustelu ei mielestäni ole.

  Voisimmeko pitää myös täällä kotonakin muita arvossa ja osoittaa ihmisystävällisyyttä. Se ei ole vain kaukainen asia.
  Elämä on tässä ja nyt, eikä vain huomenna.

  En pahastu, jos poistatatte tämän. En ole mikään ketään neuvomaan. Jokaisella on potentiaalia miettiä itse.
  Kiitos saamastani ajasta.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  "Ajatuksia", miksi tuollainen viisaita sanoja sisältävä viesti haluttaisiin poistaa. Jos jokainen tänne kirjoittava ymmärtäisi mitä kirjoitat, olisi palstalla kaikilla, niin lukijoilla, kuin kirjoittajilla kivempaa, puhumattakaan ylläpidosta, jota nuo asiattomuudet työllistävät. Mahtavat satunnaiset lukijat olla ihmeissään lukiessaan palstaa, kun poistettujen asiattomien viestien jälkeen monessa viestissä on viittaus johonkin, muttei enää palstalla tietoa mihin. Summa summarum. Kunnioittakaa kaikkia ihmisiä syntyperään, sukupuoleen ja erilaisiin ajatuksiin katsomatta. Sillälailla pärjää elämässä.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Lukaisin juuri IltaSanomista, kuinka vasemmistonuorten radikaaliryhmät ovat alkaneet terrorisoida Barcelonassa, San Sebastianissa Baskimaalla, sekä Palma de Mallorcalla turismia vastaan. Juurihan aiheesta keskustelimme, joten saas nähdä, koska sama on edessä Kanarialla. Mahtavatkohan nämä punikkinuoret sosialismin kaipuussaan ymmärtää, mitä siitä oikeasti seuraa, jos turismi loppuu. No joo, heidän toiveensa tasaisesta kurjuudesta kaikille nyt ainakin. Toivokaamme tilanteen rauhoittuvan.

  [​IMG]
   
  Last edited: 07.08.2017
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Minä mietin, sinä mietit, hän miettii, me mietimme, te mietitte, he miettivät, mutta mitä tapahtuu, jos ei kukaan sitä tee? Luetaanko vain mietintöjä?

  Poliittisissa utopioissa ajattelijat katoavat marginaaliin ja lukijoista harvat ymmärtävät, mutta sen ne ymmärtävät, onko varaa asua ja syödä. Vatsa tai vilu ”ajattelee puolestasi. Niinpä oletan, että ”vasemmistolaisuus” tuossa tarkoittaa anarkismia. Toimittaja on laiska tai sivistymätön. Kolikolla on kääntöpuolensa. Se, mikä on hyvä valtaosalle ja ennen kaikkea valtaa pitäville, ei ole sitä vähemmistölle. Espanjan nuorisotyöttömyys on lukevien tiedossa. Lähes lukutaidottomien joukossa pässikin johtaa laumaa. Jos jää ulkopuolelle, pohjasakaksi, helpottaa, jos muutkin voivat joskus pahoin. Anarkismi ei rakenna mitään. Sen tarkoitus on tuhota rakenteet -etenkin valtio. Markkinataloudessa hinnat nousevat, kun menee hyvin. Ne, joilla on vähän, eivät saa entistäkään vähää. Kysykää Pärnun mummuilta.

  Jännitteessä on kyse potentiaalista. Ehkä hyvä vertaus on salama. Kun eristelujuus lopulta pettää, purkaus on raju. Mitä paratiisinomaisemmaksi Teneriffa muuttuu, sitä todennäköisemmäksi tulee, että salama iskee, kun potentiaali kasvaa. Onko se sitten esim. Boko Haram, vai vaan rikollisjärjestöt, sen aika näyttää. Moniko teistä matkustaa nyt Egyptiin? Mullistuksensa on missäkin.

  Salaman iskiessä purkauskanavaan jää tyhjiö. Sen täyttyessä kuulemme jyrinän.

  Missään nimessä ei ole hyvä, että turismista tulee niin dominoiva elinkeino, että sen ehdot sanelevat kaikki käytännöt. Kyseessä on filosofian totuudet. Siksi ne toimivat, oli paikka sitten Äkäslompolo tai Puerto de la Cruz. Me nautimme nyt ”hetkestä”, mutta englannin aateliset miettii, mihin katosi palveluskunta. Onneksi on Filippiinit, mutta miksi siellä on Isis?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 25. Canarcanar Vierailija

  Tarkoitatteko Santa Cruzissa sitä melko lähellä linja-autoasemaa olevaa toria? Ainakaan minusta se ei niin ihmeellinen ole, muutamia vihannes- ja leivonnaisputiikeja, tarkoitan, että ainakaan sen takia ei pto Cruzista sinne kannata lähteä. Vai onko siellä muitakin vihannestoreja?Onhan se iso kaupunki.
  Muuten, muistan jo n. 25 v sitten kuulleeni eräältä mallorcalaiselta tyypiltä, että kuinka hän inhoaa turisteja. Ilmeisesti ilmiö on sitten lisääntynyt noista ajoista.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti