Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Hienoa! Niin ne laulaa, Eputkin: Tosi on, olen kuullut, vakuutusyhtiönkin korvaavan vahingon…

  Normaali asetelma on, vakuutusta otettaessa, ettei jatkossa tapahdu mitään, joka johtaisi korvauksiin. Tämä on ollut ehdoton pääsääntö omissa vakuutuksissani, mutta juuri kuitenkin kuittasin perhepiirin pyöräilyvahingosta jonkun kympin :) Tarkoitus on tallettaa rahat siihen yhtiöön ja antaa niiden pitää ne.

  Erehdyin aikanaan ryhtymään yhden asian vakuutusasiaryhmän vetäjäksi. Siinä putosi silmistä suomut. Ensinnäkin, voittopuolisesti nuoriso ei ymmärtänyt vakuutuksen ottajien yhteisvastuullisuutta. Oli kovin ikävää selitellä, että teidänkin edesottamukset maksaa muut -etenkin kaverinne. Sitten oli näitten vakuutuspoolien sisällä selvittely. Yksi kunnon urho, joka oli kerennyt lisääntymään, maksoi miljoonia ja miljoonia… sitä ei, ne kaveritkaan...

  Kun olin lopulta tarpeeksi kyyninen, annoin kakaroille neuvon: Menette yhteen yhtiöön hakemaan tarjousta, pyydätte sen tulostettuna. Menette sitten seuraavaan yhtiöön ja annatte saamanne, kirjallisen tarjouksen, sille virkailijalle, jonka jälkeen menette…

  Vain ne, joilla on kokemuksia vakuutuksista, voi jakaa ne. Positiiviset on parhaita, tilastototuudet, no…

  Kun teille tehdään vakuutustarjous, yrittäkää tehdä muutakin, kuin hyväksyä se. Esim. vakuutusyhtiö, joka suostuu KIRJALLISESTI vastaamaan tarkentaviin kysymyksiinne on luotettava. Se, joka sanoo, että ”hyväksy ehdot, tai älä”, jätä. Hauskinta on pyytää tarkennusta tai vahvistusta sille, että ”tämä meidän kattaa, mutta kilpailijan ei”. Härskimmät lähettää vastauksen kilpailijan kommentoitavaksi, jne.

  Lisätäänpä!
  Se, mitä yritin kakaroille opettaa oli, ettei vakuutusyhtiö ikinä maksa mitään. Vakuutuksenottajat maksaa kaiken, lisättynä vakuutusyhtiöitten haluamalla katteella ja veroilla. On käsittämätön ihme, ettei ihmiset käsitä sitä. "Muut" maksaa aina kaiken.

  Lisäys2: Ennen kuin joku katsoo minun syyllistävän vakuutuskorvauksien saajia, korostan, ettei kysymys ole siitä. Sitä en tarkoita. Tarkoitan, että on syytä tietää, mistä maksaa, saako maksulleen tarvittaessa katetta ja että on syytä tiedostaa aina, kuka se on, joka maksaa.
   
  Last edited: 15.09.2017
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Hei, Perjantai-ilta ja keskustelua. Kiitos ylläpidolle tämän mahdollistamisesta.

  Pappa on tapansa mukaan jäljillä. Pääsääntöisesti vakuutusyhtiöt ovat olemassa vain vedättääkseen tyhmiä ihmisiä. Toin tämän lauseen esiin yhden pääkaupunkiseudulla toimivan yhtiön pääkonttorissa ollessani siellä hommissa. Virkailijaneitonen, siis siellä toimistohuoneessa ilmoitti osuvasti, että juuri näin, sillä sen kuulemma näkee hänen mukaansa joka kuukausi palkkakuitissa.

  Mut joo. Omalle kohdalle vakuutukset on toimineet hyvin. Sen yhden kerran, kun Kanarialla on TODELLA vakuutusta tarvittu, nimittän Las Americasissa, kun saimme molemmat vatsaflunssat ja sairaalaan tiputukseen jouduimme kolmeksi päiväksi, niin ensin meille hiukan irvisteltiin minkäänlaisen hoidon kohdalla, mutta kun AIG-Finlandin vakuutuskortin esiin laitoin, levisi "punainen matto" kun meille ojattiin oma huone ja palvelu pelasi. Lisäksi Suomesta meille soitti kaksi Lääkäriä kysellen vointiamme ja majdollista kykyämme päästä paluulennolle. Esimerkillistä toimintaa. Koskaan emme ole laskua nähneet, saati siitä mitään kuulleet. Kerran jälkeenpäinkin Puerto Cruzissa meille lääkärikäynti ja lääkkeet pikkuhaaverin jälkeen korvattiin. Tosin silloin jouduimme itse ensin maksamaan nuo. Nämä siis matkailuvakuutuksista.

  Kotivakuutuksesta saimme salamavahingon aiheuttamien vahinkojen korvaukset LTltä ihan niin kuin vaan haimme. Kyllä nuo vakuutusyhtiöt myös siis korvaavat jotain.

  Hugo kissa poistui juuri ovesta ulos omistajiensa noudettua sen pois. Senverran oli Hugo-poika stressaaantunut tilanteesta, että se majaili piilossa sohvan alla, eikä millään halunnut tulla pois sieltä. Oikea ratkaisu siis molempien kissojen kannalta. Nyt on Elmerikin paljon rennompi.
   
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Mukava kuulla, että Elmeri rauhoittuu. Saattaa silti etsiä ”vihollista”.

  Prrkle! Ei voi asettaa sanojaan siten, ettei joku ymmärtäisi väärin. Vielä kerran! En tarkoittanut, että kukaan olisi tehnyt mitään väärin saadessaan vakuutuskorvauksia. Yritin, ihan oikeasti, välittää vain sen totuuden, että muut(kin) vakuutuksenottajat maksaa koko lystin. Antiguen ja Sotaventon tapauksessa kaikki toimi, kuten pitikin. Sitä varten mekin se vakuutus otetaan.

  Vaan:
  Olin aika voipunut aikanaan, kun yritin opettaa, ettei yhteiskunta esimerkiksi subventoi mitenkään liikennevakuutuksen piiristä saatua korvausta, päin vastoin, silloin saatu korvaus terveydenhoitoyksikölle oli maksimaalinen. Koko ketju keräsi ”saaliin”, kun ne, jotka kuuluivat maksajien marginaaliryhmään, maksoivat. Ne maksoivat myös sosiaalipuolen maksut, kuten eläkemaksut, lasten elatustuen jne, jne. Eli maksut jatkui, ensin esim. 18v ja sitten elinkautisesti… ja kaikki ilman MITÄÄN subventiota. Ottakaa selvää, jos ette usko.
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Hyvää huomenta.

  Nyt hyvin nukutun ja hiljaisen yön jälkeen on pakko todeta, että kissojen erottaminen oli oikea ratkaisu. Ongelman se kuitenkin muodosti, sillä nyt pitäisi löytää Elmerille uusi hoitopaikka talven lomamme ajaksi. Saas nähdä miten onnistuu. Aikaisempi vakihoitajamme ottaisi Elmerin mielellään, mutta on Jouluksi lähdössä reissuun. Hän olisi paras vaihtoehto niistä, joiden luo tuo Elmeri voisi viedä. Onneksi tämä neitonen lupasi koittaa löytää jonkun hoitajan tuon reissunsa ajaksi. Sukulaiset ei käy, kun ovat kaikki kissalle allergisia ja kaveripiirikin sen verran menevää sorttia, että kiinnostus voi olla vähäistä. Johonkin Elmeri pitää hyvään hoitoon saada, se on kuitenkin ilmiselvää.

  Jahas. Ensimmäinen tämän kauden Puerto Cruzin matkaaja ilmoitti aikatauluistaan WhatsUpissa minulle ja lupasi tulla poikkeamaan, ennen autonsa ajamista Travemundeen lähtevään laivaan. Hänhän ajaa Euroopan läpi ja menee laivakyydissä perille, ensin Las Palmasiin ja sieltä Santa Cruzin kautta Puerto Cruziin. Jo näin etukäteen turvallista matkaa hänelle. Tästä se kausi todenteolla sitten alkaa.
   
 5. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Hei, minä ottaisin mielelläni Elmerin hoitoon. Meidän Oskari muutti vuosi sitten yläkerran isännälle hiirijahtiin, joten täällä kaivataan kissaa. Omaa ei enää oteta, kun se luopuminen on niin tuskallista.
  Taitaa kuitenkin tämä hoitopaikan etäisyys (yli 700 km) olla este ja voi ehkä olla muitakin syitä.
  Maaliskuussa kuitenki ollaan Puertossa ja käyn asiasta tehden PP:ssä, jos vaikka näkisin näitä palstalaisia livenä.

  Moi
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Veinjo. 700km on tosiaan este. Muuten hyvä ehdotus. Toki mieluiten joku, kenet tunnemme. Kiitos tarjouksesta. Naapurustoa yritämme toki ensin kissan hoitoon, ettei tatvitsisi Elmeriä autossa kuljettaa. Elmeri kun ei siitä tykkää. Kavereita sitten houkutellaan meille asumaan, että hän voisi talvehtia kotonaan.

  Maaliskuussa olemme vielä Puerto Cruzissa, joten PPssä tapaaminen sopii kyllä. Palataan asiaan.
   
 7. annamanna Vierailija

  Onkohan näistä lakoista tullut uutta tietoa?
   
 8. annamanna Vierailija

  Odotellaan sitten vaan tietoa. Lähtöpäiväni ei osu lakkopäivälle mutta takaisintulo osuus. En tiedä mitä matkatoimisto sitten tekee, lähdetäänkö kotiin aikaisemmin ja myöhemmin.
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu Mielenkiinnolla, pelonsekaisin tuntein tuota lakkoa odotellaan. Meillä lento nimenomaan lakkopäivänä. Perillehän toki päästään suoralla lennolla, mutta matkalaukut voivat sitten tulla hiukan myöhässä, jos niitä ei ajoissa koneesta ulos saada. Saas nähdä.

  Uusia uutisia liittyen Katalonian itsenäisyys pyrkimyksiin. Espanja on määrännyt poliisin estämään Katalonian itsenäisyysäänestyksen. https://yle.fi/uutiset/3-9832051


  Lisäksi Espanja on esittänyt Katalonialle uhkavaatimuksen.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/4...uovu-itsenaistymisesta-aanestamisesta-6676831

  Saas nähdä minkälainen konflikti tuolla saadaan aikaan. Lisäksi miten lumipalloefekti vaikuttaa Kanariansaariin.
   
 10. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Jos Antiguella tai muillakin on vaikeuksia päästä etelän kentältä Puertoon niin kannattaa lukea Riitta matkustaa blogia. 19.7 hän kertoo kivasta lentokenttähotellista joka on myös halpa. Muutenkin hyviä vinkkejä ja mukavaa tarinointia. Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille.
  Varkaki.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos Varkaki vinkistä. Meille tosin tulee R:) hakemaan meidät lentokentältä tuolloin, joten Puerto Cruziin päästään ihan varmasti. Noudetaan matkatavarat sitten Vaikka myöhemmin. Itsekään en usko koko lakon toteutuvan kesken parhaan matkailusesongin. Eniten minua juuri nyt huolestuttaa tuon Elmerin tuleva hoitopaikka. Toistaiseksi yksi "eihän se teidän matka tuosta saa jäädä kiinni" lupaus on saatu, ja juuri siltä henkilöltä, joka on Elmeriä aikaisemminkin hoitanut. Yllättävän paljon "kissa-allergikkoja" lähipiiriin on kuiteinkin pesiytynyt. Muuten asiat alkavat olla reilassa, joten tulevaa talvea voi hyvillä mielin odottaa.
   
 12. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Niinpä Antigue, tuo kissanhoito on varmaan kinkkinen juttu. Meillä oli aikanaan rakas koira, mutta onneksi ihan naapurissa oli ihana eläkeläispariskunta ja he hoitivat meidän karvanaamaa mielellään. Nykyään olemmekin ne, joille tarjotaan heti koiraa hoitoon. Seuraava tulee taas lokakuussa. Mutta kissa viihtyy vaan kotonaan, näin olen ymmärtänyt.
  Toivottavasti asia järjestyy.
  Varkaki
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Aivan samoja kokemuksia ajoilta jolloin vielä oli oma koira; nykyään me toimitaan "koirakummeina" kesäaikana Suomessa parille ihanalle otukselle. Puertossakin on jeesattu tuttuja koiranhoidollisissa haasteissa tarvittaessa.

  Kissoja oli aikanaan tietyissä Kanarian kohteissa ihan tolkuttomasti, nykyään näkee harvemmin. Jossain vaiheessa noita jahdattiin ainakin Tenerifen eteläosassa vähän samaan tapaan, kuin siellä majailleita villikoiralaumojakin. Toisinaan Ten Belissä oli aamulenkillä pakko vaihtaa reittiä, kun se "koirajengi" oli asettautunut tiettyihin paikkoihin sikäläisten merivesialtaiden lähistöllä. En tiedä, mihin ne aina päiväajaksi siirtyivät, vain aamuisin niitä näki. Aika isokokoisiakin koiria niissä laumoissa oli, ehkä jopa podencoja, metsästyskoiria, joiden huonosta kohtelusta on viime aikoina ollut paljon tarinaa julkisuudessa.

  Kannustan kyllä ketä tahansa lomailijaa, yksin tai seurassa tulevaa, hakemaan kontakteja myös suomalaisten ulkopuolelta. Totta kai on kiva rupatella myös äidinkielellä, omalla espanjallani ei esim. hirveän laajamittaista debattia kykene harrastamaan. Ja törmäähän suomalaisiin pitkin kaupunkia, ei ne kaikki istu Suomikuppiloissa. Ensimmäisenä talvenani huomasin pari kertaa, että en ole puhunut suomea useisiin päiviin lainkaan. Missäpä sitä olisin tarvinnut, naapurit olivat englantilaisia ja canarioita, enkä juurikaan Suomiravintoloissa silloin käynyt. Sitä riippuvuutta ei itselleen oikeasti kannata hankkia, että annos kotimaata pitää saada joka päivä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Huomenta vaan kaikille.

  Kissahoidossa ei eteenpäin ole päästy. Moni tuon Elmerin toki hoitoon ottaisi, mutte heillä kaikilla on kissoja kotona ja meitin katti viihtyy parhaiten kukkulan kunkkuna yksin. Onneksi se yksi tuttu vaihtoehto on kuitenkin olemassa.

  Kaverini R:) poikkesi Maanantaina meitin töllillä, ennenkuin Vuosaaren satamasta Finnlinesilla Travemundeen laivalla suunnisti. Ei mene montaa päivää enää, kun hän Puerto Cruzin tutuilla kulmilla tallustelee. Noh, joitain viikkoja vielä ja siellä sitten tavataan.

  Tottakai myös muunmaalaisiin kannattaa tutustua, mutta helpointa matka ja juttuseuraa taitavat kotoiset matkailijamme olla. Suomibaareissa on kiva käydä, mutta toki myös muuhun kaupungin elämään ja tarjontaan kannattaa tutustua. Suomikerhoon kannattaa liittyä jo pelkän kirjaston takia, jos Puerto Cruzissa vähänkin pidemmän ajan viettää. Eikä kannata unohtaa seurakunnan kahviota, missä edullisia eväitä tarjolla on. Se kun sijaitsee samassa korttelissa kuin Pikku Pohjola Calle Iriartella. Käykää ihmeessä tutustumassa.
   
 15. annamanna Vierailija

  Minulla se kokemus Kanarialta että ei niihin paikallisiin niin helposti pääse tutustumaan. No, Las Palmasissa minulla oli paikallisia kavereita, heistäkin jotkut oli maahanmuuttajia. Heidän kanssa vietin aikaa ja suomalaiset jäi vähemmällä. Kokemus siitäkin että lähti suomi-piireissä jutut ja juorut liikkeelle kun en heille raportoinut elämääni. Vielä Suomeen tultuanikin juorut tulivat perästä päin tänne. Siksi en kauhean innostunut ole Suomi-piireissä lomiani viettämään, saatikka jos on pidemmän aikaa paikan päällä. Pienet on piirit siellä ainakin Las Palmasissa. Toki oli minullakin muutama luottoystävä ihan suomalaisissa mutta kaikenlaista suomikerhoilua yritin välttää.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 16. VeinJo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  18
  Olen Sotavento hieman eri mieltä tuosta ruokailusta lentokoneessa. Vaikka meidän kone lähtee aamulla seitsemältä ja ruoka tulee siinä 10 - 11 aikoihin, niin on se tyhjää parempi. Ainakin minulla laskisi verensokerit tuon lentomatkan ja siirtymän hotelliin yht. n. 8 tunnin aikana niin alhaalle, ettei mua kattelis kukaan. Hyppisin suurin piirtein seinille. Eli oman ja muiden viihtyisyyden vuoksi tilaan aterian aina koneessa lennettiin sitten aikaisin aamulla tai myöhään illalla.
  Mukavaa reissun odotusta kaikesta huolimatta.
  Moi!
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu. Kyllä ruoka koneessa maistuu meillekin. Matka-aika on pitkä loppujen lopuksi, kun paria tuntia ennen lentoa pitää olla kentällä, niin perillä Puerto Cruzissa olemme vasta noin 12-13 tunnin päästä kotoa lähdettyä. Silloin ihan pikkupurtava ei enää riitä. Varsinkin kun tällä kertaa saavumme Reina Sofialle vasta 22.40, joten kunnolla syöminen sen jälkeen alkaa olla jo vaikeaa.

  Kyllä suomalaisia tuttavia ja kavereita on hyvä tosiaan olla myös lomakohteessa. Aina tulee jotain kysyttävää ja kokeneemmilta voi sitten kysellä. Eikä kotoinen seurakaan pienissä annoksissa ole pahitteeksi. Hyvänä lisänä Suomi-kerho auttaa sitten monissa kiemuroissa, jos sellaisia vastaan tulee. En itsekään juuri hengaile kerhon tapahtumissa, vaan kirjasto lienee pääasiallinen syy, miksi jäseneksi liityin. Toinen syy on tietysti kannatuksen vuoksi.

  Nyt hammaslääkäriin...o_O
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Okei. Kiitos Sotis tiedosta. En tiennyt Norskin lentojen ruoattomuudesta. Täytyypä tutkia asiaa ja keksiä jotain syötävää matkan ajaksi. Tosin lähdetään vasta päivälennolla, eli voimme syödä jo ennen matkaa tukevast, jotta koneessa voi herkutella vaikka tapaksilla. Sitäpaitsi Norskilta tuli aikataulumuutos, joten saavumme Reina Sofialle jo 21.50. Täytyy siis muistaa tiedottaa asiasta R:)lle.

  Nyt HIFKn matsin pariin.
   
 19. Ante46 Jäsen

  liittynyt:
  29.12.2013
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  12
  Sotavento mainitsi jossain tekstissään mahdollisista tuoreen kalan käyttöongelmista Puertossa. Mitä tämä tarkoitti ?
  Olen parina kevättalvena laittanut aina joskus tuoreesta kalasta ( lubina, dorada, merluza ) ruokaa enkä ole havainnut mitään laatuongelmia. Silloin käytin yleensä "mäkimercadon" kalatiskiä. Nyt on taas hyvä keittiö tiedossa kevättalveksi tammikuun alusta huhtikuun lopulle.
  Kerrotko tarkemmin tuosta mahdollisesta ongelmasta.

  Antique, kai sinulla on valokuvat tulevan asuntosi keittiöstä? Uuni voi tarkoittaa myös pöydällä olevaa pientä sähköuunia. Siinäkin kyllä laatikkoruokia saa tehtyä, mutta totuttelua se ensin vaatii.

  Kun on jo kyllästynyt pettymään ravintoloiden aterioiden laatuun, mieluummin tekee hyvistä aineista hyvää ruokaa itse, varsinkin kalaruokia.

  Linja-autoasemako on myös jonkinlaisessa suunnitteluvaiheessa ?, jo on aikakin !
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Ante46. En ole Sotis, mutta luulen hänen tarkoittaneen paikallisen kalan välttelyllä tosiasiaa, että kaikki pa*ka saarelta pumpataan suoraan mereen, ilman puhdistamista. Meillä oli täällä aikaisemmin juttua aiheesta, josta on myös uutisoitu mediassa.

  Keittiöstä en kuvia enempää osaa sanoa. Jonkinlainen hella/uuni siellä näytti olevan. Mielenkiinnolla odotan, minkälainen se on. Isompi se kuitenkin on, kuin "pöytämalli".

  Sain muuten WhatsApp-viestinä tarkempaa tietoa tuosta Norwegianin ateriatilanteesta. Sen mukaan kaikilla Teneriffan lennoilla tarjotaan lämmintä ruokaa. Ensi viikolla tilanteeseen saanemme lisätietoa, kun viestin lähettäjä itse taas Norskilla Teneriffalle lentää. Kiitos korjauksesta.
   
  Last edited: 21.09.2017
 21. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vielä Ante46, kyselit linja-autoaseman hankkeen etenemisestä. Ainakaan minulla ei ole asiasta tarkempaa tietoa, mutta Puertossa on kuitenkin oletettu (mm. Mikko/Teneriffan retket), että aiempi suunnitelma uudesta linja-autoasaemasta olisi etenemässä. Tuossa suunnitelmassa laiturit sijoittuisivat samalle paikalle, mistä kesällä purettiin monille tuttu "peltibaari". Mikko kirjoitti aiheesta lyhyesti sivuillaan elokuun päiväkirjassa. Löytyy osoitteesta www.retket.info
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Omassa lentolipussamme lukee, että ateriat ovat varattavissa. Sarah käy huomenna asian matkatoimistolta tarkistamassa.

  Facessa "Puerto Cruzin-suomalaiset" osiossa oli juttua hanaveden juomisen kannattamattomuudesta saarella. Sitä ei kuulemma suositelle juotavaksi edes keitettynä. Vältelkää siis hanaveden juomista lomillanne. Itse kannamme pullovettä juomiseen ja ruoanlaittoon, sekä jopa hampaanpesuun kaupasta. Onhan tämäkin asia kaikille varmasti tuttu, mutta pikku muistutus lienee pakallaan.Kunka moni muuten on Puerto Cruzissa hanavettä juomiseen tai ruoanlaittoon käyttänyt.

  Asunnon vuokraaminen Puerto Cruzista on kyllä netistä hankalaa. Ilmoitusten kuvat ovat sanalla sanoen ala-arvoisia. Onneksi meillä suomalainen välittäjä, jolla hyvä maine asuntoasioissa Puerto Cruzissa, joten uskon hänen sanaansa ja kuviinsa kohtuullisen keittiön olemassaolosta. Matka muuten lähenee kovaa vauhtia. Kissa-asiatkin on saatu järjestykseen, kun Elmerin vanha tuttu ottaa hänet hoitoonsa, jälleen kerran, ties kuinka monetta kertaa.

  Näköjään Suomen kesä on siirtynyt kokonaan Kanariansaarille. Olisiko ennusmerkki siitä, että sinne jonain päivänä eläkeläisen tie vie pidemmäksikin aikaa. Näillä "kesäkeleillä" houkuttaa kyllä tämän maan pölyt taakseen jättää.

  Edit. Katselin tuossa huvikseni Airbnbn asuntotarjonta Puerto Cruziin ja aika kivasti tuntuu olevan tarjontaa vaikkapa noin 3 kuukauden ajaksi talvella.

  https://www.airbnb.fi/rooms/20746483?location=Puerto de la Cruz, Espanja&adults=1&children=0&infants=0&guests=2&check_in=2017-11-10&check_out=2018-01-13&s=Z7IfbzYi

  Siinä kohtuuhintainen asunto, hyvällä paikalla. Onko kellään kokemuksia tuosta Airbnbsta, eli kuinka luotettava vaihtoehto se asunnon vuokraukseen on. Näyttävät antavan alennusta, jos pidemmän aikaa vierailet. Onko kellään kokemuksia ja jos on, niin jakakaa ne.
   
  Last edited: 24.09.2017
 23. Riverson Uusi jäsen

  liittynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  19
  Puerto de la Cruzin säätiedot

  https://weather.com/fi-FI/weather/today/l/SPXX0158:1:SP
  http://www.holiday-weather.com/puerto_de_la_cruz/averages/

  Yleensä ilmankosteus on jossain 80 % paikkeilla. Ainakin tälläkin puolella saarta. Siellä voipi olla vähän enemmänkin kuin täällä koska siellä nyt sentään satelee välillä.

  Tällä puolella saarta rantakaistalla on sadetta viimeksi nähty ennen pääsiäistä, taisi olla maalis-huhtikuun vaihteessa. Seuraavan kerran tullee joskus marraskuussa. 5 kilometriä tai vähän enemmän sisämaahan niin siellä sataa kyllä. Güimarin laakson rinteille ja perukkaan tulee sadetta ihan säännöllisesti ympäri vuoden. Olenkin tässä miettinyt että joku päivä kun laaksossa on oikein pilvistä ja näyttäisi satelevan hyppään bussiin ja menen sinne sadetta pitelemään ettei pääse unohtumaan miltä se tuntuu :)

  Norwegianin lennoilla (ainakin lennoilla Oslosta tänne) on tänä kesänä ollut ostettavana lämpinänä ruokana kanaa Tikka Masala. Tai kreikkalaista salaattia. Kylmänä. Hinta kait jotain 8-10 €.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tässä on Norwegian tarjoilut lennoilla joiden pituus on yli tunti 20 minuuttia eli kansainvälisillä lennoilla.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 25. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti