Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Komealta näyttää RaneKn asunto, onnittelut. Miten muuten toimi varaukset, yhteydenpito ym asiat kämppää varatessa. Ja viitsisitkö kertoa kokemuksia tuosta vaihtoehdosta laajemminkin, kun perille pääset. Uskon monien olevan asiasta kiinnostunut.

  Sotis, tuo linkkaamani Airbnb asunto siis oli halvin mitä löysin. Sijaintiin nähden, jopa edullinen. Hotellihuoneestahan tuossa toki on kysymys, joten, eipä kai tuolla juuri uuneja, saati pyykinpesumahdollisuutta ole. Otin asian esiin, kun lukaisin Suomikerhon ilmoituksia, jossa asuntoja halutaan vuokrata, ja niitä kyselyitä oli paljon. Välittäjien kautta kun vaikkapa 3kk kesken lomakauden on hankala toive. Siksi tuo Airbnb saattaa olla vaihtoehtona hyväkin. Katselin myös kalliimpia asuntoja ja kuukausivuokralla alennukset Airbnbllä oli jopa 50% lyhyempiin jaksoihin verrattuna. Asunnonetsijöiden kannattaa tsekata siis myös tuo vaihtoehto.

  R:) on sitten saapunut Puerto Cruziin eilen. Viestittelimme, kun hän vielä laivassa kohti Santa Cruzia matkusti.

  Hyvät huomenet vaan kaikille.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Ymmärsin Antigue kyllä, muutamia hakuja itsekin tein ja noista jo aiemmin mainitsinkin. Valikoimaa riittää. Ihan varteenotettava vaihtoehto tuo asumismuoto olisi useamman viikon kestoisille lomille. Lyhyemmin menisin kyllä hotelliin ja valmismatkoja pidän muutenkin palaamassa olevana tuotteena, kunhan osaavat konseptoida tietyt asiat tähän päivään sopivammin. Suomikerhon asunnonhakurumba on vähän säälittävä juttu. Jokainen tajuaa sen kanavan "ahtauden", ei ne markkinat siitä miksimään muutu, vaikka hakija kuinka kehuisi koulutustaan ja terveitä elämäntapojaan.

  Joku on ehkä noteerannut Facebookissa käyvästä Puerton vesikeskustelusta, että Aguamansan kalanviljelylaitos olisi suljettu. Ja että niihin puhtoisina pidettyihin kalavesiin oli jo pidemmän aikaa erilaisista syistä ujutettu antibiootteja. Ollaan vuosikaudet syöty Puertossa kalaa runsain mitoin, myös Chilen kassilohta ja vielä tässä kohtuuterveinä elellään, nyt se skeidavesiaihe kalojen ympärillä näyttää kuitenkin taas nostavan päätään.

  Massamuutto Kanarian kohteisiin on tosiaan alkamassa, taitaa suurin ryntäys olla lokakuun ekalla viikolla. Suomalainen miniyhteiskunta asettuu pelipaikoilleen, kapakat jo toimivat, Bambakin avaa sunnuntaina. Ja eräänlainen "keskusvirasto", Suomikerho myös avaa ovensa, samoin seurakuntakoti. Ja suomalaiskampaamo, hieroja ja niin edelleen. Jorman baarin avaamisesta ei ole kuulunut vielä tarkkaa aikaa.

  Onko tuo nyt evoluutiota vai rotaatiota, päättäkää itse.
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Metodi viime kautenakin oli, että säästä raportoin ne luvut, jotka joka aamu luin mittareista. Vaikka joku taas närkästyy, totean asian merkittävyydessä kysymyksen olevan teknisen toteutuksen eroavuudesta ympäristöolosuhteiden lisäksi. Kirjoittelin norjalaispapan kommentista, että heti ”korjautin kämpän skandinaavisia standardeja vastaavaksi”. Paikallisilla on kulttuurinsa ja vastuskykynsä. Mitä kodinomaisemmin asutaan, sen enempi tulee ilmaan kosteutta myös pesutiloista ja ruuanlaitosta. On kämpissä liesituulettimia, varsin yleisestikin, mutta ne perustuvat aktiivihiileen, ovat kierrättäviä, eivätkä ulospuhaltavia. ”Ilmastointi” perustuu hormeihin, ei koneelliseen, eikä varsinkaan tuloilmaa saada huoneisiin koneellisesti. On siis hyvin merkittävää, mihin ilmansuuntaan kämppä on. On syytä saada välillä sitä aurinkoa. On hyvin eri asia, ollaanko siinä kämpässä kaksi viikkoa, vai kaksi kuukautta. Pidemmässä ajassa altistus kysyy vastuskykyä, tai sitten totunnaisempia fasiliteetteja. Siinä, missä canario asuu oireettomasti, alkaa eri bakteerikantaan tottunut syömään varsin pian niitä halpoja antibiootteja.
   
  Last edited: 26.09.2017
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Eläkepappa, ei tuossa nyt mitään isompaa viisautta tarvita tietääkseen, että yläkaupungissa on aina useamman asteen viileämpää kuin alempana ja kosteusaste korkeampi. Meillä on täysin luotettava mittari, asutaan puoli vuotta kerrallaan ja useampi talvi on opettanut Puerton tienoon ilmastosta melko paljon. Asuntoon myös paistaa aurinko sekä aamulla että iltapäivästä iltaan ja talvikuukausina otetaan jokainen säde kiitollisuudella vastaan. Ilmansuunnan merkityksen allekirjoitan mieluusti.

  Kyllä meillä suihkutellaan päivittäin, pyykkiä pestään viikottain, ruokaa laitetaan ja tiskataan useamman kerran viikossa. Silti ei saada kosteustasoa nousemaan mitenkään huippulukemiin. Sangen kodin omaisesti elellään; itse olen syönyt Puertossa viettäminäni talvina tasan yhden lääkekuurin, taisi oli joku paikallinen flunssapöpö. Calima kiusaa ajoittain, mutta pirunko pakko on pahimpaan hiekkapilveen sukeltaa? Pöpöjä jokainen torjuu tavoillaan, itse uskon käsihygieniaan, mutta kylläpä tuo aika "herrassa" taitaa loppupeleissä olla.
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Tarkoitus ei ollut mitenkään kyseenalaista Sotaventon mittauksia tai edesottamuksia. Se oli enempi yleisesti kaikille, kun joku mittaili niitä 80-prosentin lukujakin.

  Viime vuonna oli vekkulia kuunnella naapuria, joka asui samassa ympäristöolosuhteessa, perinteisessä kämpässä. Hän oli muutamana päivänä varsin tuskastunut ja vannoi 90+ kosteusprosentin nimiin.

  Apartementos tyyppisessä, kodinomaisemmassa asumisessa tulee vaan uusia haasteita verrattuna siihen hotelliasumiseen.
   
 7. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Finnairilta tuli vallan miellyttävä asiakasmeili - lento on muutaman viikon kuluttua. Tuollaista ei edellisen Finnair-kokemuksen yhteydessä ollut ja kyllä erilainen "kustomointi" fiksusti toteutettuna aina lämmittää mieltä. Ennalta varattavat ateriat oli vielä muistutuksena oikein kuvien kanssa, 12 € lämpimästä ateriasta tilkkeineen ei ole paha, edullisempaakin tuo on kuin halvimmat paikkavaraukset (!). Ihan sama, nämä tilauslennot ovat joka tapauksessa oma juttunsa; yleensä on paljon lapsiperheitä; taitaa syyslomatkin vielä jossain päin Suomea rullata.

  Ainiin, luin Hesarin netistä tiistaina hyvän yhteenvedon omatoimisten matkavarausten tekemisistä. Pointtina oli erilaiset hakukoneet ja niiden kanssa operointi. Kannattaa lukaista, kiinnostuneet löytävät jutun kyllä. Lennot kehotetaan varaamaan hyvissä ajoin; hotellivarauksissa viisainta jutun mukaan olisi hakea koneilta vaihtoehtoja, mutta olla itse suoraan yhteydessä hotelleihin, jolloin mm. lisäselvitykset ja -toiveet, mahdolliset muutokset ym. on helpompi saada eteenpäin.. Luottokortin käytöstä oli aika outo näkemys, että kortin vinguttaja maksaisi korkeamman hinnan. Turvallisempaa se kuitenkin aina on... Pitäisi tehdä useita hakuja ymmärtäen kuitenkin, että tilanteet "kelluvat" kaiken aikaa. Omakohtaisin kokemuksin, hinta voi elää jopa saman istunnon aikana ja olla "matkustaja kakkoselta" eri kuin ensimmäiseltä.

  Puerto de la Cruzissa Jorman baari, Cuatro Vientos on ilmoittanut avaavansa 7.10. iltapäivällä.

  Vierailijoiden viestejäkin näkyy taas virkistämässä Kanariakeskustelua. Kaikin puolin ok, kunhan toimitaan ilman kolttosia. Ei tuo Annan toimituksen pehmokeino "nurkkaan pistämisestä" näyttänyt toimivan. Erityisen hämmästynyt olen siitä, että lehtitalo sallii sitaattioikeuden sataprosenttisen polkemisen edelleen.
   
 8. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sain Anna.fi:n toimitukselta tiedusteluuni "vastaa lainaten" -toiminnon kehittämisestä palautekommentin, että asia on edelleen työlistalla. Sitä se on ollut jo pitkähkön ajan, joten vaikuttaisi ikävä kyllä melko matalalle prioriteetille asetetulta ongelmalta. Kenen tahansa tekstin tahallinen vääristely omien tarkoitusperien ajamiseksi on tekijänoikeusrikkomus ja pidän varsin outona sitä, että mediatalossa suorastaan ojennetaan välineet käteen.

  Jos editoin omaa tekstiäni, siitä jää julkinen "lokimerkintä". Mutta jos joku lainaa omaa tekstiäni, se rekisteröityneenä kirjottajana kyllä näkyy minulla mainintana "sejase siteerasi sinua...". Mutta sitä ei kerrota, että "sejase" poisti alkuperäisen tekstini kokonaan ja kirjoitti Annan tarjoamalla työkalulla täydellisen sitaattiväärennöksen. Tästä purnaan.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis on oikeassa. Otavamedian tulisi tehdä jotain noiden väärinkäytöksen ehkäisemiseksi. Ihmeellistä, ettei asiaan kiinnitetä tuon kummempaa huomiota.

  Katalonian kohtalonpäivät akjavat olla käsillä, kun ensi Sunnuntaina järjestetään kansanäänestys Katalonian irroittamiseksi Espanjasta. Saas nähdä miten käy. Espanja.com sivustolta bongasin tuollaisen uutisen:

  http://espanja.com/fi/uutiset/4774-itsenaistyvassa-kataloniassa-kiehuu?ci=101

  Elämme mielenkiintoisia aikoja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Katalonia on semmoinen Espanjan kolkka, että se herättää hämmennystä pienessä kulkijassa. Turistina se näyttäytyy ihan ”normaalina”, mutta jos on tilaisuus olla kummajaisena katalaanien keskellä, on skandinaavi hämmästyksestä ymmyrkäisenä. Demokratia on kumma juttu. Jos sen nimiin vannoo, edessä on hienot ajat -niin Kataloniassa kuin Kurdistanissakin. Krimilläkin äänestys oli ohi hetkessä. Ymmärrän entistä paremmin filosofien diktatuuria. Mikä on kansallisvaltio ja onko niiden aika ohi, vai edessä?

  Globalisoitumisen myötä talouden lait eivät enää tunne rajoja, eikä ahneus, ympäristökysymykset ovat rajattomia, lainsäädäntö on kasvavassa määrin ylikansallista ja on juristien oikeus huomioida kansainvälisesti sen tieteen kikat, jotta päätökset noudattavat tilattua tarkoitusta. Niin se on Suomessakin. Kun metsätalous tai vaikkapa Vapo haluaa olla noudattamatta ympäristölainsäädäntöä, jutut kikkaillaan vuosikymmeniä kestäväksi. Niinpä Suomestakin haetaan oikeutta EU-tasolta. Yksilötasolta ”rikollisvaltiomme” on pelannut peliä vaikka tuontiautojen verotuksen suhteen, jne. Ympäristörikostasolla yksittäinen kansalainen saa hakea oikeutta suhteellisesti ikuisuuteen. Elämä on lyhyt.

  Jos saatte ne espanjalaiset, jotka ovat riittävän vanhoja puhumaan Francon ajoista, kertomaan niistä tapahtumista, saatte perspektiiviä historian painolastista. Franco liittyy myös yllättävän läheisesti Kanarian saariin. Tiedätkö miten? Mikä muuten on sinun selityksesi, miksi Kanarian saarille on myönnetty autonomia?


  Otavamedia on lainauskuprun korjaamisessa melkoisen tehtävän edessä. Verkossa pyörivä palvelusovellus ei liene aikanaan tarkoitettu kovinkaan ikuiseksi. Rakenteeltaan, ylläpitoteknisesti, se lienee melkoinen himmeli. Kuprun korjaus voi siten kestää tästä ikuisuuteen, mutta jos rakentelija on vielä elossa, voi syntyä nopeastikin. Helpompaa olisi toteuttaa kokonaan uusi pohja. Silloin hukkuisi historia.

  edit: korjattu tautologiaa
   
  Last edited: 29.09.2017
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
 12. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Voit vapaasti penkoa viestejäni vaikka miten pitkältä ajalta, mutta vakuutan, että yhtäkään "famiglia" -sanaa et niistä löydä. En toisaalta ole myöskään korjannut Antiguen kirjoituksia, kun asia ei tuon kummallisempi ole ollut. Toisinaan olen puhunut Sotisten familiasta (esp.), mutta en todellakaan käyttänyt tuota italiankielistä versiota. Kyllä se on vakiintunut puhtaasti Antiguen käyttöön.
   
  Lasted edited by : 30.09.2017
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Vielä nimimerkille "iltaapa iltaa". Voit tehdä "empiiristä tutkimustyötä" myös tuon tykkäämisaiheen ympärillä. Ja perehtyä siihen kulttuuriin vähän syvällisemmin. Tuohan tulee pitkälti Facebookin kautta, missä tykkäämisellä on vähän toisentyyppinen merkitys, kuin miksi se täällä on mielletty.

  Aivan vilpittömästi voin sanoa, että reagoin "tykkäämällä" vain erityisen hyviltä tuntuviin kirjoituksiin. Niitä on toisinaan myös vierailijoiden lähettämissä viesteissä, viimeksi taisin tägätä nimimerkin "aito" hyvää kirjoitusta toisessa ketjussa.

  Kyllä tuo hallitsija-asetelma on täysin tarua, näitä palstoja hallinnoi Otavamedian Anna.fi:n toimitus, ei yksikään meistä kirjoittajista. Jokaisella on täysi vapaus ottaa itselleen tilaa palstalla, rakentaa oma palstapersoonansa rekattuna tai ilman.

  Se, minkälaisia ratkaisuja Otavamedia eilisen jälkeen kenties tekee, on täysin heidän käsissään.
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Parempaa huomenta vaan kaikille.

  Laskin huvikseni Perjantai-illan satoa rekisteröimättömien kirjoittajien kirjoituksista ja noin 50stä postauksesta 47 oli ala-arvoisia, herjaavia, uhkailevia, valhetta sisältäviä, agitoivia, sekä muita palstan sääntöjä vastaan rikkovia viestejä, sisältäen myös täyttä tuubaa, mikä ei palstalle kuulu. Niissä kolmessa oli edes jonkinlainen pointti, nimittäin käyttämäni FAMIGLIA sana kuvaamaan perhettä. Sanoisin, että lillukanvarsiin on taas tartuttu pelkkä agitointi mielessä. Oli sana Espanjan kieltä tai ei, niin se ei loukkaa ketään, ei ole palstan sääntöjä vastaan ja kertoo selkeästi, mistä on kyse. Tiedoksi, että FAMIGLIA sanaa aion käyttää tarkoitukseensa jatkossakin, sillä mielestäni tuo ylimääräinen G antaa ihan eri potkua ko sanan kirjoitusasuun, kuin familiassa on. Joten koittakaa elää tämän mieltymykseni kera. Mitään väärää siinä ei ole ja asia tuleen kuitenkin ymmärretyksi. Josko vaikka lukisitte koko tekstejä, kommentoisitte niihin menemättä henkilökohtaisuuksiin, ilman edellisen kaltaista mielenvikaista älämölöä. Vai onko se aikaan saatu älämölö sittenkin perimmäinen tarkoitus, jotta voitte pahaa oloanne palstalle purkaa. Epäilen, ettei mistään muusta ole kyse.

  Ylläpito on se, mikä palstaa hallitsee, ei Antigue, ei Eläkepappa, ei Sotavento, nimet aakkosjärjestyksessä, huomatkaa se. Jos juttumme ei kiinnosta, niin kirjoittakaa parempia. Sana on vapaa, kunhan se jotenkin liittyy Kanariansaariin, matkailuun tai matkanne suunnitteluun ja mahtuu Otavamedian määrittelemiin raameihin palstan säännöissä. Ei se sen kummempaa ole. Mutta mahtaako tuon turhan raakkumisen, haukkumisen, valehtelun ja uhkailun lisäksi oikeasti löytyä kykyä kirjoittaa jotain asiallista palstan agendaan liittyvää debattia. Epäilen ja jopa jännityksellä jään odottamaan, minkälaista sisältöä saatte aikaan. Siis matkailuun liittyvien asiallisten kirjoitusten kohdalla.


  Ne, jotka uhoavat, ettei mulla ole kivaa lomallani Puerto Cruzissa, niin tulkaa ihmeessä esittelemään itsenne. Nauretaan koko jutulle sitten paikan päällä. En muuten usko pätkääkään noiden "ei ole Puertossa kivaa" kirjoittajien edes koskaan siellä käyneen. Muutamasta katkeroituneesta ja mielenvikaisesta häiriköstä on kyse, kuten eilisen illan postaukset kaaottisuudessaan osoittavat. Mielenkiinnolla odotan, mikä mahtaa olla ylläpidon ratkaisu tuon saastan lukemisen jälkeen.

  Palataan asiaan.
   
 15. Ala-arvoista Vierailija

  Mielenkiintoista että Antiguella on oikeus haukkua palstan kirjoittajia mielenvikaisiksi häiriköiksi, mutta jos joku ei hänen haukkumisia siedä, ylläpito poistaa viestin.
  Onko ylläpidon linja siis sellainen, että Antigue saa herjata muita kirjoittajia mielenvikaisiksi häiriköiksi ja meidän asiakirjoittajien pitää vain hyväksyä että meitä haukutaan?
   
 16. Kyllässtynyt Vierailija

  Toivottavasti mode lukitsee tämän pokka pitää ketjun kuten teki alkuperäisen höpinöitä??? kohdalla. Ketjun hyvä idea on vesittynyt. Halukkaat aloittakoot uuden keskustelukerhon jos pokka pitää ja me muut saariin eikä henkilöihin tai henkilökohtaisuuksiin keskittyvän. Vaikka näin. Tämä on vain ehdotus.
   
 17. Kyllästyneenä ehdotus on mielestäni paras vaihtoehto.
   
 18. Kyllästyneenä ehdotus on mielestäni paras vaihtoehto.
   
 19. AnnanÄäneni Vierailija

  Lukkoon, ja uusi alku uudelta rakentavammalta pohjalta!
   
 20. Lisa Dingle Vierailija

  Eiköhän ole aika luopua tästä keskusteluketjusta kun sen nimikin on muutettu vähemmän mairittelevaksi. Ei näihin nettijuttuihin pidä rakastua.
   
 21. vuosia vuosia Vierailija

  Peukut tälle!
  Olisikohan blogien aika joillekin.
   
 22. Miten liittyy? Vierailija

  Millä tavalla herjauksesi liittyvät palstan aiheeseen, eli Kanariansaariin?
  Meillä kaikilla on ja olisi parempi keskustelupalsta, mutta vain jos sinä pystyisit pysymään erossa henkilökohtaisuuksista, siis keskittyen vain palstan aiheeseen.
   
 23. sarana-aika Vierailija

  Tämä ketju on All_Marinon aloittama. Muistan hyvin siitäkin taaksepäin näitä asioita. Olen lukenut, en koskaan rekisteröitynyt. En rekisteröidy.
  On loru: Vanha viisas pöllö, asui tammipuussa. Mitä enemmän hän näki, sitä vähemmän hän puhui, mitä vähemmän hän puhui, sitä enemmän hän kuuli!
  Muistiin on kertynyt, jos jotakin.
  Älkää hyvät ihmiset pitäkö tätä koko elämänänne. Pitää olla muuta, oikeata elämää. Ei pidä pitää kaikkia munia samassa korissa. Kuka tarvitsee näitä höpinöitä, muut paitsi itse kirjoittajat. Se ei ole paha kysymys,vaikka kysyisi itseltään.
  Mielenkiinnolla jään odottamaan jatkoa.
   
 24. Varkaki Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.12.2014
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  24
  Hyvää lauantai-iltapäivää kaikille. Nyt on toteutumassa joulun vietto Puertossa. Ja tosi mukavaa seurata Sotiksen ja muiden paikalla paljon matkailleiden juttuja. Unohdetaan turhuuksien turinat ja jatketaan mukavia jutusteluja. Ja A, hyvä että Elmeri sai hoitopaikan. Sotikselle hyvää reissua, oletettavasti lähtö aika lähellä. Itse nautin nyt matkan odotuksesta. Ja mummelille paljon terveisiä, valitettavasti ei olla samaan aikaan meidän lempipaikassamme. Palaillaan taas kun kaikki rauhoittuu.
  Terv. Varkaki
   
  • Tykkään Tykkään x 2

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti