Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Vielä muutama yö ja sitten matkaan viideksi viikoksi. Reina Sofialta on ehkä 60 km majapaikkaan, mutta kun ollaan lähes yöllä perillä, niin otamme taksin. Majoittaja lähetti yllätyksenä kattavan oppaan kaikista lähikylän ja seuraavankin palveluista, mukaan lukien saaren eteläosa, Santa Cruz ja myös Puerto de la Cruz.

  Ravintola vinkki Puertoon; Casa Pache lähellä Tejas Verdesiä (löytyy netistä)
  Sauna; Santa Ursulassa on hieno La Quinta Park, siellä on hyvä sauna, mutta vain asiakkaille
  Kuntoilua; kävelkää katsomaan tai pelaamaan Suomi-kerhon rantalentistä lähelle Punta Bravaa kolme kertaa viikossa, saa osallistua
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Tykkään Tykkään x 4
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Noista saunoista vielä. PPssä viime viikolla yksi herrasmies mainitsi Puerto Cruzista jonkun saunan, missä ovat käyneet, mutta en muista, missä se sijaitsi. Palmeras Playa se ei ollut. Sen saunan minäkin olisin tiennyt. Myös Riu Garoen saunat ovat vain hotellin asiakkaille tarjolla. Kyllä sitä vaan aika ajoin saunaan kaipaa siellä etelässäkin. Siksi näitä kyselen. Kuulin PPssä jopa juttua suomalaismiehestä, joka oli omaan kämppäänsä saunan rakentanut.

  Myös rantalentiksestä ja muista kerhon aktiviteeteistä tuli viime viikon aikana paljon keskusteltua. Voisihan sitä pidemmän oleskelun ajaksi jotain liikunnallista tekemistä keksiä. Rantalentis ei liene huono vaihtoehto. Petanki porukkaankin toivotettiin tervetulleeksi. Sitähän olen jonkin verran firman erilaisissa kissanristiäisissä kokeillutkin. Itseasiassa viimeisten firman kisojen voittona sain kahdet omat kuulat kotiin vietäväksi. Niitä vaan tuskin kannattaa Puerto Cruziin saakka lähteä kuljettelemaan.

  Kävely ja kevyt juokseminen lienevät meikäläisen ensi talven liikuntamuodoista ne suosituimmat. Meinasin nimittäin kokeilla vähän juoksemista ihan tositarkoituksella. Minulle laadittiin jopa ihan aloittajan/seniorin harjoitusohjelmakin. Pitäisi vaan päästä alkuun...o_O
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu, sade on hyväksi Teneriffallakin. Ei se vehreys sattumaa Orotavan laaksossa ole. Mutta sadetta se vaatii, jotta vehreys säilyy. Myös maanviljelijät suorastaan toivonevat sadetta, vaikka turistille sellainen tylsää olisikin. En koskaan ole Puerto Cruzissa todella kovassa sateessa ole paikalla ollut. Varsinkin joku myrsky, vaikka pelottavalta kuulostaakin ja pahimmissa kuvissa siltä on näyttänyt, olisi hauska joskus kokea. Siis kunnon ukkonen, rutkasti kaatosadetta ja sopivasti tuulta tehostamaan tunnelmaa. Tihkusateitakin olen joutunut vain harvakseltaan noiden 3-4 viikon lomieni aikana kokemaan. Siksi pikkutilkka draamaa luonnon taholta kiinnostaisi kokea. En toki ymmärrä miksi. 2014 Barbadoksella oli 6.7 Richterin maanjäristys 150 kilometrin päässä merellä, huonekalut kuitenkin olivat paikallisten mukaan tärisseet ja me Sarahin kera nukuimme heräämättä koko mielenkiintoisen kokemuksen ohi.

  Sitäpaitsi satakoon nyt, ennekuin saavumme Puerto Cruziin lomailemaan. Yhden käden sormissa alkaa aamukammassa olemaan viikot ennen saapumistamme paikalle. Päivä päivältä siis lomamme vääjäämättä lähestyy.
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Vähiin käy, ennenku loppuu, nämä Suomi-viikot. Pukkaa kohta kiirettä; lelut lepoon.

  Olen kuullut kertomuksia Puertossa koetuista myrskyistä -siis ihan down-town-puitteissa. On kuulemma vaikuttavaa, toisista pelottavaa. Me koettiin muutama minimyrsky, viime kerralla, siellä yläkaupungissa. Oli sen verran aukeat näkymät, että meinasin kävellä pation lasioven läpi, kun juoksin unipäissäni pihalla lentelevää tavaraa pelastamaan. Ilmiön toistuessa jonkun viikon jälkeen osasin olla jo enempi ”cool” ja katsella luonnonvoimia. Yhtään kuvaa myrskystä en kumminkaan tajunnut ottaa. Minimyrsky ei kummallakaan kerralla kestänyt kauaa.

  Sateen puute Teneriffalla voi olla paljon isompi juttu, kuin ajattelematon voi olettaa. Maanviljely on supistunut laajuudeltaan ja merkitykseltään valitettavasti, mutta turismi edellyttää vesivaroja. Vettä tuodaan vuorilta niitä putkistoja myöden, mutta vesivarojen laajuus on minulle epämääräinen käsite. Vaikka infraan nyt selvästi on alettu panostaa, taitaa siltä osin rakennus- ja korjausvelka olla korkealla. Siksi sateet ovat tärkeitä ja ilmeisen toivottuja. Ei ne pohjavesivarat muuten lisäänny, tai edes pysy ennallaan. Iloitkaamme saarelaisten puolesta ja muistakaamme pisaroiden arvo, jos hetkeksi oleskelujaksollamme kastumme.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Pikku salamointia olisi kiva päästä Puerto Cruziin todistamaan. Ei mitään karmeata myrskyä, mistä joskus lehdissä kuvia oli, kun auton siirtyvät vesimassojen mukana ja vuorilta tuli barrancoja pitkiä kasapäin mutaa ja jopa kaikenlaista ryönää, mitä luontoon oli hylätty. Lisäksi sateen tärkeyttä ei toki koskaan voi korostaa liikaa.

  Viikot siis alkavat olla lähtöön vähissä täälläkin. Asioita on alettu pikkuhiljaa järjestellä sille tolalle, että taloomme muuttaa nuorehko pariskunta asumaan ja kissaamme Elmeriä hoitamaan. Aika monenmoista asiaa täytyy muistaa kyllä hoitaa, kun pidemmän ajanjakson kotoa poissa viettää. Onneksi taloomme muuttava nuoripari poimii postit laatikosta, ja tarkkailee kaikkea tarvittavaa jos jotain yllätyksiä ilmaantuu.

  Sotis. Vai autuutta. Sitä on siis tiedossa jo muutaman viikon päästä. Tässähän pääseen pian jo siirtymään viikkokammasta päiväkampaan lähtölaskentaa odotellessa. Edelleenkin minua kuitenkin arveluttaa, että miten saamme pitkähkön ajan Puerto Cruzissa kulutettua. Kuukausi on aikaisempina vuosina mennyt kyllä hyvin viihtyen, mutta miten tällä kertaa, kun niitä lisäviikkoja on aikasempiin runsaasti enemmän. Jotenkin tämä vaan mietityttää...
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Teneriffalla oleskelun pituus lienee erilaisille ihmisille kovin erilaista. Yksi keskeinen näkökulma on, ettei se pidempi jakso ole mikään loma. Sen kämpän tulee olla koti ja se jakso tulee olla osa arkea, pala vuotta, aika elettyä elämää.

  Ihmisen elämänvaihe on yksi ulottuvuus. Kun hyppää oravanpyörästä hetkeksi, tahtoo mitata aikaa, koska sorvi soi taas ja paljonko käynnistyshetkeen on aikaa. Eläkeläinen, joka pohtii ”mikähän päivä tänään on”, siirtää ihmettelykokoonpanonsa uuteen oleskelupaikkaan luultavasti ongelmattomammin. Sitä on aikaa katsella, kun lapset siinä Charcolla leikkii ja kauhistella, osuuko keinuva maanpinnalla juoksevaan.

  Jos lelut Suomessa on koko ajan mielessä ja huoli vaikkapa kämpän olosuhteista, alkaa äkkiä mittaamaan päiviä. Malttamaton ei viihdy.

  Jotkut luo to-do-listansa Puertossakin. Pitää ehtiä lentopalloon, kielikurssille, visakilpailuun, jne. Aikataulun aihe muuttuu, mutta kiire pysyy. Siinä ei ole mitään väärää, jos se kiirehtijälle passaa.

  Jos istut Suomessa voittopuolisesti kapakassa kaikki päivät, sen jatkaminen Kanarialla ei ole ongelma.

  En osaa sanoa, mikä on se jakson pituus, jolloin jakso Puertossa ei ole enää loma, vaan aika elettyä elämää. Se on itse kullekin yksilöllinen, se määrä, mutta jos parikin kuukautta alkaa pitämään lomatohotusta yllä, niin kyllä se työstä käy ja tylsiäkin hetkiä tulee, kun ei ole kalenteri täynnä. Mitähän mun piti...
   
  • Tykkään Tykkään x 5
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Noin se nykyään menee Veinjo. Nettiä räpläillään päivittäin, kun siihen on totuttu. Netti lomallakin kun nykyään on yksi osa päivittäistäsrutiinia. Kuka selailee Facebookia, kuka Instagrammia ja joku muu uutisia tai päivittelee muuten vaan tekemisiään toisten iloksi ja joidenkin tuskaksi vaikkapa tälle palstalle luettavaksi. Toinen asia nettiyhteyksien mukaan ottoon vaikkapa kotimaasta on kylkiäisenä saatavat ilmaiset puhelut, sekä tekstarit, jotta omaisiin voi yhteyttä edullisemmin pitää. Ei aikaisemmin tullut soiteltua kuin poikkeustapauksissa, mutta nyt on mahdollisuus jaaritella tuttujen, sekä omaisten kanssa, jos siltä sattuu tuntumaan. En mä lähtisi nettiä pitämään oravanpyöränä, vaan vapautena valita, miten aikaansa viettää. Viime lomallanikin tuli montakin kertaa eteen tilanne, jossa piti Santa Cruzista tai La Orotavasta löytää joku paikka tai firma, hankkiakseen tiettyjä tavaroita tai tutkiakseen aukioloaikoja, että kannattaako paikkaa yleensä etsiä. Tietystä myös karttapalvelujen mahdollisuudet kiinnostavat, toki myös ravintoloiden arvostelut ja hinnoittelut. Myös ruokapaikkojen menuita on kiva vähän etukäteen tutkailla, ennekuin suinpäin suunnistaa kaupungille hortoilemaan. Ei se siis ole mielestäni oravanpyörä, vaan mahdollisuus, jota käytetään, kukin toki parhaaksi katsomallaan tavalla. Nythän tuo käyttö on edullisempaa kuin koskaan. Mikä on luonnollisesti hyvä asia.
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Ilman niitä sateita calima olisi silloin ollut ilmeisimmin paha. Tuulet ovat jo kääntyneet siten, ettei Saharasta tuule suoraan, mutta oli aika, jossa tuuli suoraa lähteiltä ja se tomu pysyy ilmassa pitkään. Kysymys altistumisesta Puertossa riippuu siis tuulen suunnasta ja sateettomuudesta. Seismisesti ei ole ollut mitään raportoitavaa. On suorastaan tylsää.

  Viikkoturistin analyysi netin tarpeesta ei mitenkään huomioi sitä, että arkiasiat pitää hoitaa; ne laskutkin, jne. Voittopuolisesti kannattaa funtsia vähän laaja-alaisemmin, eikä pelkästään avaimenreikäperspektiivistä.
  Netti on tietolähde ja kansankorkeakoulu. Osa meistä lukee lehtensä ja käy kurssinsa sitä kautta, seuraa harrastuksiaan, osallistuu kansalaistoimintaan etc.

  Mitä se ilman suhteellisenkosteudenmittari nyt siellä PdlC:n kämpässä näyttää?
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Sitä viimevuotista keskustelua ei varmaan kannata avata uudestaan, mutta ilmankosteus on kiehtova mittaussuure. Johtuen ammatistani ja harrastuksen vuoksi käydyistä klassisen filosofian opinnoista, noudatan opettajieni opetusta: ”Jos se on mahdollista, mittaa se!”

  Niinpä olen kovin innokas mittareiden seuraaja -jopa siinä määrin, että se joskus häiritsee läheisiäni, asumisessa kun pitää reagoida niihin mittaustuloksiin.

  Turisti on kokemuksellisesti aina uuden edessä, kun matkustelee. Sitä altistuu, jo ihan lentokoneessa, monenmoiselle bakteeri- ja viruskannalle. Sama jatkuu Titsassa; kaikkialla, jossa ihmisiä on samassa tilassa. Sitten on vaan sen kovin poikkeava ympäristö, johon kehomme ei ole tottunut. Toiset on alttiimpia, toiset ei.

  Suhteellinen ilmankosteus, joka PdlC:ssa pyörii 70% tietämissä, on kovin looginen, koska se noudattaa ulkoilman suhteellista ilmakosteutta. Se on normaalia sikäläiselle kämpälle. Eritoten se on normaalia siellä pitkään asuville ja etenkin kokoaikaisille, puhumattakaan syntyperäisistä.

  Kuukausi on jakso, jolloin toiset on jo kerenneet sairastua, toiset vaan porskuttaa. Yleensä kysymys on erilaisista hengitystieoireista. Yksi aiheuttaja on homeitiöt.

  Terveysalan ammattilaiset on kompetentteja kertomaan kausaalisista syy-yhteyksistä. Itse voi vaan kaikkea spekuloiden, maallikkopohjalta, seurata.

  Jos ei ole välineitä, joilla vaikuttaa kämpän ilmankosteuteen, joutuu vaan ottamaan realiteetit vastaan. Viime vuonna oli lämpöpumppuja ja poistoimureita -ei siis niitä pelkkiä filtterin läpi kierrättäviä liesituulettimia, jolloin homma pysyi hallussa. Seuraava jakso ollaan traditionaalisemmissa olosuhteissa. Sitä on kiintoisaa seurata, tippuuko nokka, iskeekö köhä ja pukkaako yöllä hikeä. Ihan painovoimaisetkin hormit voi toki toimia moitteettomasti. Se riippuu mm. talon korkeudesta, jne. Jututin jokunen viikko sitten Kesänkijärvellä vanhaa isäntää kalansaaliista. Tyypilliseen lappilaiseen tapaan hän totesi, ettei ole saatu kuin kokemuksia. Niitä sitä ”kalastellaan” matkaillessakin. Saalis ei välttämättä ole se oleellisin -siihen kokemukseen verrattuna.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kypsää pohdintaa taas Eläkepapalta. Ilmanlaatuongelmat Puerto Cruzissakin ovat asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kosteaa on, ihan eri tavalla kuin kotosuomessa ja kun lämmitystä ja ilmastointia ei monestakaan paikasta löydy, niistä muodostuu mahdollisia ongelmia. Aikanaan Riu Garoessa oli huonekohtainen ilmastointi ja ilmanlaatu sen mukainen. Saman "tason" Valle Marissa sensijaan oli selkeitä kosteusongelmia homeisine mattoineen ja sen mukaisine hajuineen. Pes Azulissa ei myöskään kunnon ilmanvaihtoa löydy, joten tunkkaisen kosteaa oli, nukkuminen oli vaikeaa ja aamulla herätessä nokka oli tukossa. Kirjoittelinkin noista kosteus ja "homeongelmista" tuolloin tuonne "omaan" ketjuuni. Sieltä voitte enemmän kokemuksia asian suhteen lueskella, jos ette vielä ole lukeneet. Mielenkiinnolla odotan omaa tulevaa kämppäämme, jonne jo siis muutaman viikon päästä kotiudumme. Epäilen jonkinlaisia kosteusongelmia ilmenevän, kun maan tasalla, ensimmäisessä kerroksessa tulemme asustelemaan, vaikkakin tuleva pihamme avautuu etelän suuntaan, joten auringonpaiste pitänee ainakin lämmöt kohtuu korkealla. Raporttia ilmaantuu aikanaan tuon asumuksen elinoloista tällekin palstalle.

  Nettiasioihin tuli taas muutos. Olemme ilmeisen hyviä asiakkaita Elisalle, kun eivät halua meistä päästää millään irti. Kävinhän Telialta hakemassa paketin puhelimeeni, jossa puhelut/tekstarit kuuluvat paketin hintaan, kuten myös 10 GB reissudataa, sekä rajaton 4G kotimaassa, hintaan 22.90. Tänään soi puhelin, Elisalta päivää, haluaisimme pitää teidät asiakkaanamme ja sain tarjouksen, mistä ei todellakaan voinut kieltäytyä. Elisalla siis mennään jatkossakin. Nyt kuitenkin saan soittaa ja tekstata ilmaiseksi ja reissudatakin 10GB kuuluu pakettiin. Halvalla, häpeällisen halvalla. On edes vaikea uskoa tuota hintaa. YVllä kerron lisää, jos kiinnostaa.

  Edit kirj vihr
   
  Last edited: 13.11.2017
 11. Rantaelämää Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ihan samoissa puuhissa parvekkeella kuin Sotaventokin, mennään pian alas syömään ja kaiketi sitten kumijalalla keskustaan. Lämpöä on riittänyt riesaksi asti, ilmastointi on takkuillut, onneksi saivat tänään kuntoon. Maisemasta ei sovi valittaa, Teiden huippu näkyy vielä Valomeren yläpuolella ja alhaalla kaunis puutarha uima-altaineen. Tämä uusi puhelin kirjoittelee ihan omiaan välillä, älkää ihmetelkö jos ei sanat oikein sovi sisältöön. Täytyy säätää tätä, kun ehdin tutustua kaikkiin miljoonaan toimistoon..
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Puhelimiin molemmille on vain nuo Elisan superhalvat liittymät. Matkan ajaksi sitten tablettiin Telian vastaava. Syystä että, Elisalta ei sopivaa löytynyt. Mutta tablettinetti siis vain matkamme ajaksi. Säästin niin paljon noissa puhelinliittymissä, että erotuksella sain tuon Telian liittymän katettua.

  Hyvä vinkki tuo asuntoasia. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos mahdollisuus pidempään oleilemiseen Puerto Cruzissa on. Meille tämän talvinen useamman viikon lomailu on työssäkävijöinä vain yhden vuoden mahdollisuus. Ensi talvena sitten palaamme hotellilinjalle, ja korkeintaan kuukauden oleskelu on mahdollista sitten muutaman vuoden. Palataan pidempiin jaksoihin, kunhan eleäkeikä kolkuttaa tai sitten lottovoiton osuessa kohdalle. Muussa tapauksessa työelämä kutsuu vielä joitain vuosia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Rantaelämää Uusi jäsen

  liittynyt:
  06.01.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  8
  Tabletti ja yhteys toimii taas.
  Aamulla kahdeksalta parvekkeella 18,7 astetta, tuntui kyllä vilpoiselta, kuumuuden jälkeen.

  Äsken kuului jyrinää vuorilta, jos nuo tummat pilvet vyöryvät alas, niin saadaan sadetta tännekin, ukkosta ei nyt pahemmin kaivata.

  Keskustassa kyllä huomaa, että hotellit ovat melkein täynnä, turisteja riittää kaikille kujille ja kuppiloille, ei ole aikaisemmilla matkoilla, karnevaali-aikaa lukuunottamatta ollut tälläistä vilskettä.

  Pitää käydä tutustumassa rientoihin, josko sattuisi jollekin lomapätkälle joku "pakollinen" meno,
  ei olla vielä kuin lepäilty ja nautittu hyvästä ruuasta.

  Rentouttavaa viikonloppua niin tänne kuin Suomeenkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Hienoa, että "Rantaelämää" on viihtynyt Puertossa. Turismin lisääntyminen on toki helppo arvata ja syynkin olen jo moneen kertaan kirjoittanut. Kanariansaaret on turvallinen ja helppo paikka matkustaa ja siksi suosio taattu.

  Yksi asia mua jää vaivaamaan kun lomalle pidemmäksi aikaa Puerto Cruziin lähdemme, nimittäin, miten pääsen äänestämään presidentinvaaleissa. Ennakkoäänestyshän alkaa 17.1 ja varsinainen vaalipäivä on 28.1, jolloin olemme Kanarian auringon alla. Mitenköhän mahtaa olla, löytyykä Puertosta tai Santa Cruzista paikkaa, missä äänestämässä voisimme käydä. Kansallisvelvollisuushan pitää täyttää, vaikka vaalien lopputulos lieneekin jo etukäteen selvä. Olisiko siis vaikkapa Suomi-kerholla mahdollisuus äänestää, vai onko Las Palmasissa oleva konsulaatti ainoa paikka. Osaisiko Sotis monivuotisena talvimatkaajana kertoa asiasta lisää.
   
 15. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  http://tulospalvelu.vaalit.fi/TPV-2018_1/fi/uap_724.html

  Puerto de la Cruz, Teneriffa
  Apart-hotelli Apartamentos Valle Luz Teneriffa
  Avda Melchor Luz, no 1, 38400 Puerto de la Cruz, Teneriffa
  Puh. +34 928 224 358

  Avoinna: Klo:

  17.01. - 19.01.2018 10:00 - 16:00

  Toinen vaali

  31.01. - 02.02.2018 10:00 - 16:00


  Hyvin löytyi netistä tämä tieto.

  Jo tässä vaiheessa toivotan onnistunutta ja mukavaa lomailua ihanassa puertossa A:lle ja vaimolleen...
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Kiitos vaan tiedosta Annehanne ja Sotis. Sauli Niinistöstä tulee Presidentti todennäköisesti tosiaan jo ekalla kierroksella, mutta niinkuin viime vaaleissakin, häntä pitää myös äänestää. Onhan tuo kokemus sinänsä päästä ihan "ulkomailla" Presidenttiä äänestämään. Liiallisesta väenpaljoudesta en enää tykkää minäkään. Niitä vältellään jos mahdollista.
   
 17. rane k Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  205
  Saadut tykkäykset:
  26
  Täällä itärannikolla Santa Cruzin lähellä on jo toista viikkoa oltu loistavasti varustellussa asunnossa. Pieni mutta nätti kylä melkoisine jyrkkyyksineen. Portaita meren rantaan lyhyellä matkalla lähes 300. Kunto nousee. Lämpöä 24 - 26 päivisin. Sadetta kaipaavat myös kylän asukkaat. Puertossa käytiin viime perjantaina titsalla, ruuhka palatessa La Lagunan kohdalla oli hirmuinen. Santa Cruzissa on käyty jo usein, tranviakin tuttu aiemmilta käynneiltä. Matka jatkuu...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Hauskaa lomanjatkoa vaan RaneKlle ja kiva, että olet olet viihtynyt. Olet ilmeisesti AirBnB asumuksessa. Kertoisitko miten homma kohdaltasi toimi. Vastasiko asunto kuvausta ja menivätkö raha-asiat ja muutkin asiat juuri niinkuin oli sovittu. Tuo vaihtoehto asumuksen suhteen kiinnostaa minua jatkossa, kun vain 3-4 viikon jaksoissa lomailla pystyn. Kerro ihmeessä lisää.

  Vai kerhon vaalit. Olisipa kiva päästä paikalle. Väliin jää vielä nämä kinkerit, mutta tänään meillä on paikallisen urheilukerhon vuosikokous. Sinne ehtii...vaikka kävellen.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu, tottakai tiesin kerhon yleiskokouksesta. Sainhan sieltä sähköpostia, jäsen kun olen. Ehkä heittoni oli epäselvä asian suhteen. Ei ehditä vielä Sunnuntain kokoukseen, mutta vähiin alkavat päivät käydä jo täällä kotosuomessa, ennen matkaamme. Pian, jo kovin pian kuljemme taas Puerto Cruzin katuja valoisassa auringonpaisteessa. Tuskin maltan odottaa. Missä kohtaa Maaliskuuta se kevätkokous onkaan?

  Black Friday buumi iski tänään meihinkin. Tarkoitus oli hankkia uusi puhelin, Samsung S8 tai Omena8, mutta juuri nuo haluamani mallit eivät tietenkään halvennuksessa olleet, kuinkas muuten. Mainosmiesten kikkailua koko tapahtuma ja suuren ku*etuuden maku jäi koko mainostetusta päivästä. Koskaan ei halvalla saa juuri sitä, mitä etsin. Tosin uuden Samsungin tabletin kävin mukaani poimimassa. Edellinen Lenovo kun alkoi jo rasittamaan hitaudellaan. Josko ottaisi tämän tabletin mukaan reissulle. Lenovo lähtee kirpparille.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Sotis. Ilmeisesti lennätte kotiin sitten Norskilla. Meillä nimittäin myös molempiin suuntiin tuo 2+2 laukkua mahdollisuus tarjolla. Kenttäkuljetukset edes takas ostimme netistä etukäteen, jolloin hintaa yhteensä tuli 82 Euroa. Meille Black Friday taas oli silkka pettymys, niinkuin kirjoitin eilen. Mitään tarvittavaa ei sellaisella alennuksella tarjolla ollut, että sen takia olisin tarttunut. Tämän tabletin, millä tätä kirjoitan olisin ostanut joka tapauksessa. Hyvä kuitenkin, jos saitte paluulennot sopivasti.

  Hammassärky on yksi niistä asioista, joka ihmisen on vaikea kestää. Joskus nuorempana olen sen kokenut, enkä kaipaa sitä kyllä lainkaan. Siksi koitan käydä lekurilla säännöllisesti. Isot sympatiat sinne ja pikaiset paranemiset. Nyt HIFKn matsi jatkuu... palataan.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Onko nuo yöt todella niin lämpimiä siellä paikan päällä, kuin El Tiempo antaa ymmärtää?
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  No niin. Puskistahuutelijat ovat saavuttaneet haluamansa. Yksi palstan pitkäaikaisista vakiokirjoittajista on päättänyt rajoittaa kirjoittamistaan ja poistelee nyt vanhoja viestejään palstalta kiihtyvällä tahdilla. Nähtäväksi jää, mikä on kanariakeskustelun tulevaisuus täällä Annan kanariaosiossa. Hiljaista on. Kuinkahan pitkään, onkin sitten muista kanaria-asioista kiinnostuneista kiinni. Jos jutustelu ei täällä jatku, jää ainoaksi vaihtoehdoksi keskustelulle s24sen kaatopaikka, jossa järjellistä keskustelua tuskin koskaan saamme aikaan. Sitä tuskin kukaan tosissaan haluaa. Se on ystävät teistä kiinni, miten palstan tulevaisuuden käy.

  Parempaa huomista kaikille.
   
  Last edited: 06.12.2017
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  S24 palstahäiriköllä on taas juhlat meneillään. Syytökset luonnollisesti heitellään tämän palstan suuntaan, kuinka kolme aikaisempaa vakikirjoittajaa muka tuhosivat palstan. Sanoisin, että peiliin eivät eräät osaa katsella. Aina kun heille ylläpito kirjoitusmahdollisuuden antaa, alkaa sellainen herjaamisen kulttuuri, ilman minkäänlaista sisällöntuotantoa, etten ihmettele yhtään ylläpidon ratkaisua sulkea palsta rekisteröityneille. Antaa katkerien, kateellisten ja kyynisten jatkaa puskistahuuteluaan omalla palstallaan. Ihmeen paljon tämän palstan asiat kuitenkin kiinnostavat, kun niitä pitää ihan yötä myöten siellä ruotia. Täällä pokka pitää otsakkeen myötä kyllä, joten jatketaan me harvat ja valitut omalla asiallisella tiellämme ja annetaan heidän jatkaa omaa agendaansa palstallaan. Toki uusia fiksuja kirjoittavia palstalle yhä mukaan mahtuu ja mielellään otetaan mukaan.

  Pian pääsemme meitin Famiglian kera matkaan Puerto de la Cruziin ja ainakin jonkinlaista matkakertomusta olisi taas monien iloksi ja eräiden kiusaksi tarkoitus palstalle kirjoitella. Havaintoni postaukseni mukaan ne kiinnostavat monia, kun jokaisen kirjoitukseni jälkeen noin 100-150 lukukertaa niille kertyy. Pokka siis pitää jatkossakin, älkää olko huolissanne.
   
  Last edited: 06.12.2017
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Löysin tuollaisen asiaa sisältävän kuvan ja se sopinee tämänpäiväkseen, edelliseen postaukseeni, opiksi ja ojennukseksi kaikille teille puskistahuutelijoille ja muita kirjoittajia aiheettomasti syyttäville.

  [​IMG]

  Fiksuimmat ymmärtänevät mitä tarkoitan. S24sella voi käydä asialle nauramassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti