Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Sotis! Feliz Navidad y próspero Ano Nuevo! I miss Your writings SO much :)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kyllä vaan. Sotiksen asiantuntevia ja ajankohtaisia kommentteja Puerto Cruzin ja elämään ylleensäkin liittyen halunnevat kaikki täällä lukea. Siitä lienevät palstalla kaikki samaa mieltä.
   
  Last edited: 06.12.2017
 3. titsa50 Uusi jäsen

  liittynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  24
  En ikinä olisi uskonut, että sinä Sotis luovutat. Kivoja juttuja olet kirjoittanut oikeasta elämästä siellä Puerto de la Cruzista. Tsemppiä:)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  On ollut kiireinen viikonloppu ja tämäkin ilta yhtä juoksemista ympäriinsä. Asioiden hoitoa, ystävien tapaamista, synttärijuhlia ja jouluun liittyvien juttujen delegoimista. Juuri tulimme jouluostoksilta, kun pakolliset ystävien ja sukulaisten lahjat tuli hankittua ja lisäksi paikkakunnan vähävaraisten Joulupuu-keräykseen hankimme 0-2 vuotiaille tytölle lahjan/lahjoja. Olipas vaikea löytää täysin tuntemattomalle vauvaikäiselle sopivaa joululahjaa, kun mitään ehdotuksia ei poimimamme lapun saatteena ollut. Hieno perinne kuitenkin tällainen, että voi auttaa Joulun hengessä niitä, joilla on vähemmän. Kaikki tämä joulupöhinä jo nyt vain sen takia, että loppuviikosta istumme pakaaseinemme jo Norweigianin siivillä kohti Reina Sofiaa ja sieltä bussilla Puerto de la Cruzia.

  Vielä pitää hoitaa hiukan täydennystä ruokakaappeihimme, iso tukkupakkaus kissanruokaa Elmerille ja pihaa varten hiekoitushiekkaa, sekä muuta tarviketta, jotta talo/kissavahtimme täällä kotonamme pärjää lomamme ajan.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille.
   
  Last edited: 06.12.2017
 5. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  En kummemmin ala todistelemaan tykästymistäni AI hotellin tai no tämän Sunlight Bahia Principe AI palveluista.
  Tuota en ole kuullut keneltäkään että sieltä ko. hotellista olisi kotiin tuomisinaan tuonut suolisto myrkytyksen ja vieläpä joitakin!
  Vuosia olemme ko. hotellissa majoittuneet ja käyttäneet AI palveluita ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä ruuan laatuun kuin maittavuuteen.
  Aamiainen on noutopöydästä, kokki on valmistamassa halutun laisen munakkaan ja muitakin aamiaiseen kuuluvia annoksia asiakkaan toivomuksen mukaan.
  Raikkaita salaatteja, leikkeleitä, hyviä leivonnaisia kuka mistäkin tykkää, aamiainen siis on itsepalvelua, aamiaiseen kuuluu myös cava tarjoilu, jos haluaa juhlistaa aamiaisella lomapäivän alkua. Pöydät on siistejä, astiat kerätään huomaamattomasti ,ja kaadetaan teetä tai kahvia lisää. Monenmoisia herkkuja löytyy ja niitä en nyt ala luettelemaan.
  Lounas ja illallinen on itsepalveluravintolassa jossa on juomien tarjoilu pöytään.
  On erilaisia teemaruokailuja joten sama valikoima ei toistu päivästä päivään.
  Kaksi kertaa viikossa on AI hintaan mahdollisuus käydä AlaCarte ravintolassa jossa on laadukkaita annoksia, hienostunut tunnelma. Hillittyä musiikkia esim. Italialaisravintolassa ko. maan musiikki ja Välimeren ravintolassa omanlaistaan musiikkia. AI palveluun kuuluu myös juomat. Saa tietysti tilata haluamiaan viinejä esim. AlaCarte ravintolassa. Yleensä kyllä hintaan kuuluvat viinit on laadukkaita.
  Hyvää palvelua, suosittelen näitäkin ravintoloita kokeilemaan.

  Ravintoloissa illallisilla on hovi ohjaamassa pöytään, ei ole minkäänlaista ryntäilyä.
  Yleensä asiakkaat ovat hyväkäytöksisiä.

  Sen verran vuosien varrella olemme Puertossa käyneet että muutkin hotellit, pikku ravintolat on tuttuja ei kovin pahaa sanottavaa ole mistään, tietysti jos oikein hakemalla hakee, vikoja kaikista paikoista löytyy , myös niistä pikku ravintoloista, vaan onko siihen tarvetta ollut, ei ole.

  Kaikille hyvää terveyttä ja kauniita kevätpäiviä!
   
 6. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Ihmisen muisti on lyhyt, ja luulenpa että kun tästä pandemiasta jotenkin selvitään niin aika pian kaikki palaa taas normaaliin. Itse en ole koskaan pitänyt buffet ruokailuista juuri sen takia, että kaikki ihmiset kahmivat ja "sotkevat" samoja ruokia. Onhan se kustannustehoksta ruoan tarjoilua suurille ihmismäärille. Jos vaikka aamupala tulisi aina pöytiintarjoiltuna, niin kyllä hotelliyöpymisen hinta nousisi, että tuskin tapahtuu ainakaan "tavallisissa" hotelleissa. Ehkä jossain 5* hotellissa voisi onnistua. Ja onnistuu tietysti kun tilaa aamiaisen huoneeseen. Minua ei haittaa ihmisten AI käyttö, kukin valitkoon oman mieltymyksen mukaisen palvelun. Kerran ole sitä kokeillut, mutta ei kiitos. Kerran myös puolihoidossa ja sekin oli liikaa. No, eihän sitä tosiaan tarvitse käyttää, vaikka hintaan kuuluukin. Jos jotain oppia tästä koronasta jäisi ihmisille mielleen, niin jäisi edes tuo käsi- ja yskimishygienia. Niillä voitaisiin ehkäistä monia turhia tartuntoja. Pilaantuneiden elintarikkeiden aiheuttamat ruokamyrykytykset ovat sitten asia erikseen, ja siihen vaikuttaa ennen kaikkea henkilökunnan käytös ruoan käsittelyssä. Siihenpä ei tavallinen turisti voi paljon vaikuttaa.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tästähän syntyi keskustelua, hyvä niin. Oma kirjoitukseni aiheesta liittyi lähinnä huoleen pienten toimijoiden selviämisestä tämän typerän epidemian jälkeen. Tarkoitus ei ollut syyllistää ketään tai aiheuttaa omantunnon tuskia. Molemmissa mainitsemassani hotelleissa Riu Garoe ja Bahia Príncipe san Felipe tarjoavat molempia vaihtoehtoja, niin All Inclusiven, kuin puolihoidonkin, ja noista jälkimmäistä olen käyttänyt molemmissa. Molemmat hotellit tarjoavat loistavan kattauksen, Riu mielestäni tasokkaammin, mikä lienee makuasia tottakai, mutta molempia voi suositella kaikille. Tarjoilut molemmissa on riittävät, erittäin monipuoliset ja Bahiassa jopa skumppaa joka aamu, jos se maistuu. RIUssa sitä saa vain Sunnuntaisin. Näin siis sen tiedon perusteella, kun siellä viimeksi kävin. Jos mahdollista, siis nyt lähtisin Puerto Cruziin, valitsisin vain aamiaisen hotelliin. Se on melkein must, jos hotellissa viettää aikaansa. Muut ateriat sitten ulkona ravintoloissa. Pakko toki myöntää, että ruoka hotellien buffetissa on paljon parempaa, kuin useimmissa ravintoloissa. Poikkeuksiakin toki on, niistähän olen useinkin kirjoittanut, kuten Esim Bodega Julian ja uusi suosikkimme Oliva La Pazissa.

  Hygieniajutuista täsmälleen samaa mieltä Talvikon kanssa. Toivotaan, että nämä tavat jäävät elämään, jopa arkirutiineihin saakka. Jotain hyväähän Espanjassa ja siis myös Puerto Cruzissa jo kaupoissa käytössä on, kun kertakäyttöhansikkaita on jo pidemmän aikaa ollut tarjolla asiakkaille käytettäväksi. Sen tavan soisi jäävän kotosuomeenkin vakinaiseksi.

  Pakko kuitenkin myöntää, että helppo oli toissa talvena Bahian noutopöydässä aterioita, hienoissa puitteissa, siistissä ja hyvän palvelun ravintolassa. Ei sellaista voi mitenkään unohtaa, kun on sen kokenut. Tulen tätä palvelua vielä käyttämään, ihan vaan herkullisten tarjoilujen takia, mutta, jos ensi talvena Puerto Cruziin päädymme, niin aamiaisella mennään.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Lyhyt lomani on niin tylsä ja samoja asioita toistava, että ei siinä ole paljon kerrottavaa. Kukin lomailkoon tyylillään. Eri elämänvaiheissa on erilaisia tarpeita/haluja loman suhteen. Kun lapsi oli pieni mentiin hänen ehdoillaan, kahdestaan miehen kanssa on taas eri tapa lomailla, yksinään lomaillessa kääntyy valinta tuttuun Puertoon, helppoa, tuttua ja turvallista. Minulle riittää kaupungilla kävely, shoppailu, syöminen, juominen, vähän aurinkoa(jos paistaa), elävää musiikkia(ei tanssia eikä karaokea). Joskus joku retki vähän kauemmas, mutta ei sekään ole pakollista. Muut saavat tehdä mitä heitä huvitaa ja mikä heidät irtaannuttaa arjesta parhaiten, ei paljon kiinnosta eikä hetkauta minua. On kuitenkin kiva lukea muiden kokemuksia eri ravintoloista sekä erilaisista bussi- tai patikkaretkistä. Mitään kovin erikoista ei ole vielä näinä vuosina sattunut kohdalle, viime talvena tosin hieman jännitin kotiinpääsyä hiekkamyrskyn takia, mutta kaikki meni hyvin ja kotiin päästiin aikataulussa. Hyvin ja leppoisasti on lomat menneet ja iloisin mielin olen sitten taas arkeen ja töihin palannut.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sori vaan All_Marino kaikista ”tyhjistä” kuvistani noilta reissuiltani. Olet tuon kirjoittanut minulle aikaisemminkin, muistaakseni, että ne ovat usein kuin ”empty canvas” ja olenkin pyrkinyt joissain tapauksissa kuvaamaan myös ihmisiä. Siinä on vaan se ongelma, että periaatteessa kuvattavalta pitäisi kysyä lupa kuvan julkaisuun. Ei toki ihan random katukuvasta, mutta tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Hauskaahan se olisi enemmänkin ihmisiäkin kuviin lisätä, mutta varovainen vaan pitää olla.

  Itse kuvaan enemmänkin oman näkemykseni mukaisia kuvia, ihan fiilispohjalta, jotain mikä näyttää juuri sillä hetkellä kauniilta. Aika paljon tuli otettua kuvaa vaelluksitamme Pn kanssa, ja niissä maisemissa ei ruuhkaa monestikaan ihmisistä ole. Tunnelmat ja fiilikset sensijaan, ainakin vaeltajan sekä kuviennottajan mielestä ovat kuvattavan arvoisia. Ei kai niitä muuten tulisikaan otettua. Toivottavasti noista viime reissun kuvista oli iloa edes jollekulle, ja uskonkin niin, kun aika monta kiitosta ja tykkäystä niihin tuli.

  Sen verran haluan nyt haastaa arvon All_Marinoa, että eikö se kuitenkin ole ihan jokaikisen oma asia mistä kirjoittaa, mihin tyyliin ja minkälaisia kuvia palstalle postailee. Me kaikki ollaan kuitenkin erilaisia, useimmat toisillemme tuntemattomia ja erilaisista taustoista tulleita ihmisiä, joita yhdistää kiintymys Puerto de La Cruz nimiseen kauniiseen kaupunkiin. Tuomme siksi lomamme satoa esiin omannäköisin kuvin ja tunnelmin. Kirjoittaen vaikka kävelystä Charcon puistossa, auringonpaisteessa, hiljaisena aamuna, miettien elämän syntyjä syviä, antaen sen luoda mielikuvaa omasta fiiliksestä, sekä tunnelmasta lomansa aikana. Toki me kaikki olemme San Telmomme ja Plaza del Charcomme kulkeneet moneen kertaan, jopa sadoin kerroin ja tiedämme melko tarkkaan miltä siellä näyttää ja millaiset tunnelmat ne paikat tarjoavat. Omat kuvani ja typerät jorinan kirjoitan vain siksi, että josko se kävely aurinkoisella San Telmolla kliseineen vaikkapa tarjoaisi Suomen kaamoksessa edes lyhyen mielikuvan tuosta paikasta, vieden lukijan hetkeksi arjen harmaudesta tuleviin lomatunnelmiin. Siksi näitä jorinoitani postailen. Toivottavasti niistä on edes jollekulle iloa.

  Kommeluksista on toki kiva lukea, ne ovat jopa viihdyttäviä, siinä olet oikeassa. Ongelma vaan on, ettei liian henkilökohtaisia kannata täällä kirjoitella. Ei niistä tällä palstalla ole haittaa, mutta S24 kaatopaikalla niitä sitten riepotellaan älykääpiöiden toimesta anonyyminä liiankin kanssa. Siksi tältä näppikseltä tarjolla on vain yleistä löpinää, tyhjää canvasta ja mielikuvia sisältävää tekstiä. Pahoittelut siitä. Mut joo, tarinaa sais olla enemmänkin, ja lupaan ottaa haasteen vastaan, kunhan meitä kirjoittajia olisi hiukan enemmän.

  Terveyttä ystävät.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  Kiva on ollut lukea juttuja ja katsoa "tyhjiä" kuviasi Antigue(y), saa laittaa lisää:). Tässähän on se mahdollisuus, että jättää jutut lukematta jos ei kiinnosta.:LOL:
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Oho. Itkupotkuraivari. Nyt on pokassa pitelemistä. Saas nähdä pitääkö pokka. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  Kuvani ovat sellaisia, kun haluan ottaa ja julkaista. Saa arvostella jos tykkää, omalla linjalla mennään silti. Aika moni niistä on kuitenkin tykännyt. Kaikkia ei voi miellyttää, ja se onkin koko jutun ydin. Kuten kirjoitin, olemme erilaisia, erilaisista taustoista ja ajattelemme eri tavalla. Meitä yhdistää vain mieltymys Puerto de La Cruz nimiseen kaupunkiin, halusimme sitä tai emme. Kirjoituksista sen verran, että ei täällä ole kenenkään lokeroita. Tämä on julkinen keskustelualusta, mihin kuka tahansa, toki rekisteröitynyt saa kirjoittaa, kunhan pysyy aiheessa, liittyen Kanariansaarten lomailuun tai siihen liittyviin ajatuksiiin sekä kysymyksiin. Ei siis kenenkään lokero, niinkuin tuossa edellä All_Marino sanailee. Ei siis ole omia lokeroita, on vain keskustelupalsta, jossa on tarkoitus keskustella. Tervetuloa mukaan palstalle keskustelemaan, julkaisemaan hyviä omannäköisiä kuviasi ja kertomaan kokemuksiasi matkoiltasi.

  S24 on ollut pitkään kaatopaikka, valitettavasti moderoinnin puutteessa. En ole koskaan väittänyt, ettei siellä olisi asiallisiakin kirjoittajia, ennenkaikkea ihmisiä, mutta muutaman trollin asiattomuudet ovat sen palstan kattopaikkastatukseen alentaneet. Toki viime aikoina sielläkin on tapahtunut kehitystä ja oikeaa keskustelua on ollut tarjolla, mitä pidän hyvänä asiana. Toivokaamme, että sen palstan tila paranee, ja keskustelu on jatkossa vireää.

  Sitä vaan ihmettelen, että miksi moinen asenne.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Kiitos, Antiguelle todella mukavista kuvista ja kirjoituksista!

  Kyllä näillä matkustusvuosilla on paljon tullut liikuttua Teneriffalla muuallakin kuin Puertossa, joskin se jonain vuosina on ollut enemmän oleskelua itse Puertossa, omasta tai puolison terveydentilasta riippuen.
  Tapaamme talviasukkaina olevia ystäviämme ja kyllä vaan myös on myös iloa tuo paikallinen ystävämme, tapaamme joka reissulla ja pidämme yhteyttä muutenkin.
  Paljon myös tuttujamme, osa majoittuu Hotelli San Felippeen ja ovat myös vannoutuneita AI asiakkaita.

  Pääasia että jokainen viettää lomansa siten joka itselle on mieleistä.

  Voikaa hyvin!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Eipä pitänyt All_Marinolla pokka. Ensin avautumista sarkasmin kera, ja sitten pakeneminen takavasemmalle poistaen viestinsä mennessään. Miksi näin. Yhden sisältö jäi toki luettavaksi, tuon edellisen viestin lainauksesi takia, joten itsekukin voi lukemalla sen asiallisuutta pohtia tahoillaan. Yhden asian All_Marino sai kuitenkin aikaan, nimittäin S24 kaatopaikalla trolli(t) aloittivat taas spekuloinnin tästä palstasta ja sen kommervenkeistä. En kommentoi sen enempää, kuin, että täällä ei ole lokeroita, ei johtajia, ei kenenkään omaa palstaa, vaan yleinen keskustelupalsta, johon ihan jokaikinen voi palstan sääntöjen ja aiheen puitteissa kirjoittaa. Sitä ei täällä tuomita mitenkään, vaan otetaan ilolla vastaan. Jos kirjoittajia olisi enemmän, olisi myös keskustelua. Nyt joudumme kourallisen kirjoittajan voimin pitämään palstaa elossa. Facebook lienee vienyt kirjoittajat tämän kaltaisilta alustoilta, mikä on mielestäni vahinko. Mutta näillä mennään ainakin siihen saakka, kunnes joukkoon liittyy muitakin kirjoittajia. Muuten viimeinen sammuttaa valot. Sitäkö oikeasti halutaan.

  All_Marinolta odotin enemmän, ja tällä kertaa petyin.
   
 14. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Antigue , olet oikeassa, niinhän tuossa kävi.
  Arvata saattoi että poistaa kirjoituksensa.

  Ihanaa kuitenkin että monet ovat tyytyväisiä olleet lomailuihin Puertossa, erilaisia majoituksia, erilaisia ruokapaikkoja, monenlaisia kokemuksia joita on mukavaa lukea ja olla "hengessä" mukana.

  Näillä sitten joskus jatketaan kunhan tuo kiusana oleva tauti on selätetty, toivottavasti uusia kokemuksia saamme kokea missä sitten reissaammekin tulevaisuudessa.

  Nyt muistoissa ja on ihanaa kun on muisteltavaa , mietin minkälainen oli ensi vierailu Puerto de la Cruzissa, uskomaton, niin upea tunne valtasi mielen, tänne on päästävä pian uudelleen!
  La Orotovaan oli ensimmäinen retki ja mikä upea hetki kun katsoi alas Puertoon!
  Vieläkin tuo sama tunne valtaa mielen ja muistoissa ensimmäinen kerta kun katsoi sitä kaunista maisemaa.
  Monen monta kohdetta viikon aikana kummasti ehti päällisin puolin tutustumaan.
  Siihen aikaan oli MiniMaria oppaana retkillä ja valmisretkillä olikin mukavaa käydä kun ajon akana sai aina kattavan opastuksen ja kun tuo Mini Maria ei todellakaan säästellyt huumoria!
  Varmasti teistäkin moni aikoinaan hänen opastamillaan retkillä ehti käymään?

  Maaliskuussa tuo reissu oli ja sitten seuraava loma olikin jo lokakuussa.
  Noin ne alkoivat Puerton matkat, olimme aivan "myydyt" sinne aina vaan uudelleen.
  Titsa busseilla kulkeminen tuli tavaksi, eri kaupungeissa käytiin ja ihasteltiin saaren kauneutta.
  Matkakuume oli suunnatonta, moni piti meitä omituisina kuinka samaan paikkaan aina vaan, se vain vei mennessään.

  Nyt elellään karanteenia, muistellaan vanhoja tehtyjä matkoja tuolle ihanalle Teneriffan saarelle.
  Ihmeellisesti nämäkin karanteenipäivät menevät,
  Kaikkea hyvää teille ja terveyttä!

  Terveisin,
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. talvikko1 Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  53
  No, minä en ymmärrä All-Marinon tarkoitusta? Miksi kirjoitaa jotain ja sitten poistaa? Jos ei kestä omia kirjoituksia, niin olisi kait parasta olla julkaisematta niitä alunperinkään. No, sellaista se karanteenielämä teettää:(, jotain hupia hän toivottavasti sai tästä. Enkä kyllä meinannut jatkaa tätä jorinaa enää itsekään, mutta tein sen kuitenki:LOL:. Mukavia matkamuisteloita kaikille ja hauskaa eritysvappua!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  En ole enää siinä iässä että olisin kukista ja mehiläisista kiinnostunut mutta vastaan että
  Mehiläishoito on sallittua kansallispuistossa 23. huhtikuuta - 14. lokakuuta.
  Ei ole jokamiesoikeus vaan luvanvaraista toimintaa, linkki.

  Pistän loppuun tavoistani poiketen noita hymiöitä :):LOL::D:rolleyes::ROFLMAO::giggle::cool::eek::poop:

  Yritin kirjoittaa tänään 30.4 uutta viestiä sain seuraavan viestin:-   • This message is awaiting moderator approval, and is invisible to normal visitors.
  Pitävät minua ei normaalina, poistin viestin ja poistun itsekin.

  Uusi samaisen viestin postausyritys 1.5. klo. 7.32
  Kokonaan uusi vastausviesti lähetetty 1.5. klo 17.40 odottaa moden hyväksyntää, tuo uusinviesti on tässä.
  Postasin nuo molemmat viestit muokkaamalla vanhaa.

  Odottaa hyväksyntää
  [​IMG]
  Tässä kuvassa on vaatimaton majapaikka, takka siellä on ja ilmeisesti sängyt isommallekin porukalle, olisi mainio paikka tähtitaivaan kuvaajalle. Muistan saaneeni tuon majapaikan varausohjeet mutta en muista minne ne tallensin, ilmoitan jos satun ne löytämään.Facebookin kautta voi yrittää etsiä, muistan sen kautta paikan myös löytäneeni.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Odottaa hyväksyntää
  [​IMG]
  La Cochinera Guachinche.
  Osa teistä varmaan tietääkin että meikäläinen teki maaliskuussa viikon mittaisen matkan Teneriffalle. Vanhenin tuolla matkalla niinpaljon että valtiovalta siirsi minut samantien riskiryhmään. No ikähän on vain numeroita mutta kyllä tässä kohta ollaan aika lähellä lopullista kiitotien päätä.

  Auton sain kuitenkin vielä ilman mitään ongelmia vuokralle kolmeksi päiväksi, ajeltiin taas ympäri ämpäri katsellen kaikki tutut paikat, muutama uusikin kohde valikoitui ohjelmistoon kuten tuo kuvan Guachinche (sisustuksensa perusteella).

  Tuli vaan tässä korona karanteenissa mieleeni kun kartasta katselin että missä sitä on oikein oltu että tuon Guachinchelle vievän Camino Valle Granden varrella on mukava pikku hotelli Casa Dos Barrancos.

  Se saattaisi mukava majapaikka sellaiselle joka etsii rauhallista majoitusta kaukana karnevaalihumusta sun muusta kaupunki metelistä.

  Luulisin että tähtitaivaskin näkyy pilvettömällä säällä kun ei ole valosaastetta.  Hauskaa Vappua nyt ilman hymiöitä.

  Odottavan aika oli liian pitkä siksi tälläinen menettely.
   
  Last edited: 01.05.2020
  • Hauska Hauska x 2
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aquila. Tuo teksti tulee joskus näkyville, jos postaus sisältää linkin/linkkejä. Mulle kävi talvella samoin. Ei siihen mitään dramatiikkaa liity, haluavat ylläpidossa vaan tarkistaa linkkien sisällön. Jatka ihmeessä fiksujen kommenttisi postaamisia.

  All_Marinolle kiitos kommentista, kenelle se ikinä nyt oli tarkoitettu. Rakentava kritiikki on joskus paikallaan. Vinkiksi kuitenkin sen verran , että kaikkia ei voi kirjoituksillaan miellyttää, eikä ole tarkoituskaan. Omat matkajutut on omia kokemuksia ja niistä kirjoitetaan omaan tyyliin, itsekukin, virheineen kaikkineen.

  Tuosta El Teiden hotellista olisi hauska lukea lisää.

  [​IMG]

  Kuva haettu netistä. Tuon näyn tahtoisin kyllä nähdä joskus, joten siksi kiinnostaisi kuulla enemmänkin tuosta hotellista ja kokemuksestasi. Uskon sen tarinan kiinnostavan muitakin. Josko vaikka kuvien kera. Kiitos jo etukäteen.

  Hauskaa Vapun päivää kaikille.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos noista kuvista ja tarinoista All_Marinolle. Mahdatko sinä tai Aguila tietää, löytyykö vielä lähempää El Teideä tuollaista majapaikkaa, siis sellaista, mikä olisi pilvien yläpuolella ja tähtitaivas näkyisi koko ajan. Tässä kohtahaan pilvet ovat tylsä lisä maisemien ihailuun. Retkiähän lähes Teiden korkeudelle nykyään tehdään monenkin matkatoimiston toimesta, mutta meitä kiinnostaisi enemmän majoittuminen noissa maisemissa. Ei olisi lomallaan kiire minnekään ja saisi reissultaan enemmän irti.
   
 19. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Vastaus
  Vastasin muokkaamalla vanhaa viestiäni.
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos noista tiedoista sekä Aguilalle, että All_Marinolle. Oma vaellusinnostus alkoi viime reissullani kun löysin samantasoisen kulkijan Pn Teneriffan-Suomikerhon retkeltä. Kuten noista jorinoistani huomasitte muutama reissu tuli tehtyä ja harmittaa ihan vietävästi kun suunniteltu Anagan vaellus jäi tekemättä tämän typerän Coronan takia. Onneksi uusi talvi tulee ja noihinkin maisemiin pääsen vielä tutustumaan. Jos luoja suo, niin Teneriffan saarta on tarkoitus tutkia muiltakin osin, mielummin tieverkoston ulkopuolelta, luonnon helmassa ja omia polkuja kulkien.

  Sovittiin Pn kanssa kuitenkin, että koitetaan kesällä tehdä vähän reissua yhdessä myös täällä Suomenmaalla kun P asuu Stadissa ja meidän on helppo kohdata. Ollaankin jo soiteltu kuulumisia ja tilanteen vähän rauhoituttua koitetaan keksiä jotain hauskaa reittiä luonnossa kuljettavaksi.

  Jos majoittuminen tuolla Teiden korkeuksilla on noin hankalaa, siis tilojen puutteessa ja tätä kautta myön hinnoissa, taidan vain vuokrata auton ja ajaa sinne ylös tutkimaan tuota tähtitaivasta Sarahin kanssa kahdestaan. Jotenkin nuo ryhmissä tehtävät, aikataulutetut matkat kun ei oikein innosta.

  Tsemppiä kaikille.
   
 21. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Onkohan yöpyminen sallittu vuokra-autossa esim. luonnonpuiston parkissa.
  Tuossa videossa kaveri telttailee ja tekee tuletkin puistoalueella vaikka sekin on kiellettyä.​
   
 22. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Hieman patikoinnista
  Itse innostuin patikoinnista kun näin hotellin uima-altaalla yhden kaverin lukevan Korpelan patikointikirjaa. Kysyin häneltä että saanko vähän katsoa tuota opusta, ja niin siinä kävi että innostuin, tilasin kirjan itselleni ja on niitä sen jälkeen tullut pari muutakin nimenomaan Teneriffan patikointia käsittelevää kirjaa tullut hommattua.
  Alkuun kävelin tukeutuen pelkästään tuon kirjan ohjeisiin, totesin sen kuitenkin hankalaksi lukea ja kävellä samanaikaisesti joten hankin GPS laitteen jonka avulla pysyy paremmin kartalla.
  Mikon järjestämät retket olen kaikki kulkenut, suosittelen niitä kaikille ja etenkin aloittelijoille, ne hyvin toteutettu Mikko noutaa sovitusta paikasta ja retken jälkeen tuon samaan paikkaan takaisin, jää se ramppaaminen titsojen kanssa pois.
  Olen kulkenut myös erinäisissä kaveriporukoissa mm. tuon ukon kanssa jolta altaalla kirjaa lainasin.Ehkä noin puolet retkistäni olen patikoinut yksikseni ja sitä ovat monet vähän kauhistelleet ja pitäneet ei niin turvallisena jos jotakin sattuu, ovat ilmeisesti oikeassa älkää tehkö niin.
  Kokeellinen postaus vanhoja muistellen.
  [​IMG]
  Tänään (14.12. 2015) oli vuorossa patikkaretki ja kiipeäminen Guajaralle Degollada de Ucancan kautta.
  Olen käynyt aiemmin Mikon kanssa tuolla ylhäällä matkalla Paisaje Lunariin silloin kavuttiin loivempaa nousureittiä tuonne huipulle.
  [​IMG]
  Olin liikeella varhain, ajoitin matkani siten että pääsen patikkapolun alkuun heti auringon noustua, kuvassa auringon noususta on kulunut n.1/2 tuntia.
  [​IMG]
  Näkymää nousu-uralta tässä vaiheessa kuljetaan vielä selvällä polulla.
  [​IMG]
  Tuonne ylös vasemman kautta se reitti kulkee.
  [​IMG]
  Vihreät maalukset kivissä toimivat polun merkkinä.
  [​IMG]
  Näkymä suoraan alas,näkyy paluureitin polku ja vaaleanpunainen Pietras Amarillas kiipeilykallio.
  [​IMG]
  Nyt ollaan jo huipulla 2718 m. Nousua takana n.650 metriä.​
  Puerton tuttavani Pirjo lupasi pitää omat tasavuosi synttärinsä täällä,varasin tuon pöydän hänen käyttöönsä.
  [​IMG]
  Näkymä alas Parador hotelli näkyy hyvin pienenä ja taustalla siintävät La Gomera ja La Palma.
  Säätila tuolla merenpäällä ei ollut paras mahdollinen Gran Canaria näkyi myös mutta huonosti. Paluumatkan laskeutumisen tein tuolta Guajaran vastakkaiselta puolelta.

  [​IMG]
  Käväisin myös Sanatoriosa ottamassa parit kuvat ja syömässä loput retkievääni ennen paluuta Parador hotellille josta vaellukseni aloitin. GPS Reitti
  Tuo Guajaran patikka oli ehkä paras yksin kulkemani.

   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos äijät hyvistä vinkeistä ja kuvista tulevien patikoitteni suunnitteluun. Kärpänen tuohon patikointiin, siis muuallakin kuin Puerto Cruzin ympäristössä syntyi, kun löytyi Pn kaltaista samantasoista ja mielistä seuraa lähteä vähän kauemmaksikin kulkemaan. Yhden kerran olin aikaisemmin käynyt kaverini In kanssa tuolla La Calderan metsässä, ja toki viime talvena siis myös Pn kera pariinkin kertaan. Sieltä löytyi testiksi aika hyviä reittejä kokeilla miten jalka nousee ja mihin mielenkiinto riittää. Vaellusharrastus tulee jatkumaan ainakin siihen saakka kun jalka vielä nousee ja hommaan jotenkin kykenee. Yksin kulkeminen ei oikein innosta, ehkä Puerto Cruzin ympäristössä, niissä tutuissa maisemissa, mutta kauempana, metsissä ja vuorten seinämillä, niin taitaa olla parempi jättää väliin.

  Tsemppiä kaikille.
   
 24. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Mummeli toivoi Pokka pitää viestiketjulle jatkoa, vastaan nyt tässä että yksin en viitsi itselleni kirjoitella, eli se jatko riippuu teistä arvoisat lukijat.
  Ja ennen kaikkea se riippuu tuosta kasvottomasta moderaattorista joka panttaa viestien julkaisua sekä poistelee niitä syytä ilmoittamatta.
  Tuon Sanatorion olemassa olon varmasti moni tietää mutta kuinka moni teistä on käynyt luona sen

  Huom. Linkki upotettu tekstiin Teiden kylpylä ja huomioväritetty punaisella.
  • This message is awaiting moderator approval, and is invisible to normal visitors.
  [​IMG]
  Sukitettu puu
  [​IMG]
  Kuvaa klikaten pitäisi avautua Google Maps näkymä josta selviää sijainti.
  Kuvassa vasemmalla on "liukusäädin" josta näkee historia näkymät.
  Yksi toive minulla olisi moderaattorille kun teidän toimestanne poistetaan kuva tai koko viesti niin kyllä siitä tulisi olla viestin paikalla maininta.
   
  Last edited: 06.05.2020
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 211
  Saadut tykkäykset:
  628
  Aguila. Mukana ollaan. Toivon mukaan tulisi muitakin kirjoittajia, jotta saisimme aikaan kunnon keskustelua. Mutta niinkuin kirjoitit, se on itse lukijoista kiinni, syntyykö tästä eläväinen palsta. Lukijoita on, sen näkee viestien lukukerroista, mutta kirjoittajia kourallinen.

  Kerto ihmeessä lisää tuosta kuvasi kohteesta. Missä sijaitsee, pääseekö Titsalla, vai pitääkö mennä autolla ja millaisia vaellusreittejä, siis muitakin, kuin edellinen Teiden suuntaan suuntaava sieltä mahdollisesti lähtisi. Kiinnostaisi nimittäin sellainen reitti/reitit toki jostain muualtakin, mihin pääsisi Titsalla ja reitin loppupäästä sitten Titsalla takaisin Santa Cruzin kautta, tai suoraan Puertoon. Teillä All_Marinon kanssa kun aiheesta on kokemusta, mitä mielellään otettaisiin vastaan.

  Nyt pihalle istuttamaan omenapuita...
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti