Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  182
  Joo Antigue, ahterille minunkin pitää itseäni jatkuvasti potkia espanjan opiskelun osalta. En ole kuitenkaan tänne tullut yrittäjäksi tai tunkenut itseäni sellaisiin rooleihin, joissa espanjan perusteellisempi hallinta olisi välttämätöntä. Yritän silti omalla tahdillani pikkuhiljaa edetä ilman mitään paineita.

  Sattuipa erikoinen juttu eilen, kun Mr.Sotis odotti tiettyä kuljetusta, millä yksi pakaasi lähtee Suomeen. Mukana oli myös roskapussi, tarkoituksin toimittaa se läheiseen basuraan. Mutta niin se vaan katosi. Ei ollut kenenkään tiellä, ei häiritsevä tms. Kukaan ei muutaman askeleen päässä olevalta Mr:lta tarkistanut, onko tämä mahd. teidän. Tämä sattui siis "kotiveräjällä" Puertossa.

  Ollaan nyt ostettu kotiin muutama pullo tosi hyvää valkoviiniä, merkiltään Bach. (seco). Hinta-/laatusuhde on kovasti kohdallaan, Hiperdinossa normaalihinta about 3,60.

  Tänään oli "tupatarkastus", ts. kauden lopun tsekkaus välittäjän kanssa. Noillahan on vuokrasuhteen luoteesta riippuen vähän erilainen merkitys ja joskus olen lukenut ongelmista takuuvuokran palautuksessa. Me kun jatketaan vuokrasopimusta taas kesän jälkeen, takuuvuokraa ei tietenkään liikutella edestakaisin. Eikä aiempien yhden kauden asuntojen kanssa itsellä ole noissa ollut ongelmia. Tietysti meidän ja täkäläisten välitysmarkkinoiden tarpeet vastaavat hyvin toisiaan. Me ollaan haluttu puolen vuoden asunto, ja niitä mieluiten tarjotaan.

  Jatkan pakkaamista - seuraavat tarinat sitten kotimaasta alkuviikosta.

  Mukavaa viikonloppua!
   
 2. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  44
  Niin se vaan aika kuluu, vaikka kuinka yrittäisi jarrutella. Ja kiitos valkoviini-vihjeestä. Hyvää omaan makuun sopivaa valkoviiniä on mielestäni paljon vaikeampi löytää kuin punaviiniä. Ja kun sellaisen löytää, seuraavalla kerralla saattaakin olla jo menossa toinen vuosikerta, ja maku on muuttunut.

  Hyvää kotimatkaa Sotiksille. Täällä odottaa toistaiseksi viileät kelit, kuten tietysti tiedätkin. Monet kevätpuuhat jäävät nyt viime tippaan, ja todennäköisesti tulee tehtyä hutiloiden ajan vähyyden vuoksi. Tämä palstakin näkyy hiljenevän...

  Tästä huolimatta: hyvää viikonloppua!
   
  sotavento tykkää tästä.
 3. Kanarian matkailu vähenee kesäkuukausina. Viestit foorumilla vähenevät. Palstapoliisi valvoo ja hallinnoi foorumia myös kesällä. Ainoastaan Kanariansaaria käsittelevät viestit on sallittu. Omat viestinsä on poikkeus säännössä. Kuka tämän pilkunviilaajan on toimeensa asettanut?
   
 4. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 201
  Saadut tykkäykset:
  183
  Hyvää kotimatkaa Sotikselle ja kumppanille. Täällä odottaa kevät kohta kauneimmillaan teitä. Kunnes syksyn tuuli taas teidät takaisin sinne lennättää.
  Hyvää kesää!
   
  sotavento tykkää tästä.
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tervetuloa van takaisin suomeen Sotiksen famiglia. Niin ne puolet vuodet kuluvat. ;)

  Katselin tuossa muutama päivä sitten aikani kuluksi taas asuntoja Puerto Cruzista. Aika hyvin näyttäisi olevan tarjontaa vuokra-asunnoista siinä 500-700 hintaluokassa kahdelle. Mutta miten mahtaa olla kosteusvaurioasioiden kanssa alakaupungin vanhahkoissa asunnoissa, esim Bel Airissa. Todennäköisesti vuokrattaessa kuitenkin haluaisin asuntoa La Pazista, mutta kyllä tuo alakaupunkikin käy, kunhan asunnot olisivat vain kunnossa. Toisaalta esim Bel Airissa oli kaksikin asuntoa myytävänä ja varsinkin kerhon kaksio vaikutti kivalta huikeilla näköaloillaan 22 kerroksessa. Toinenkin pienempi, hyvinkin kohtuuhintainen asunto samasta talosta löytyi. Minua kun edelleen kiinnostaisi enemmän ostaminen, jotta voin asunnon toistaiseksi vuokrata, jonkun toisen sen minulle maksaessa. Bel Airissahan on monia hyviä puolia, kuten jatkuva vartiointi, sekä keskeinen sijainti. Mutta miten mahtaa olla talon kunnon laita. Osaisiko kukaan auttaa tässä asiassa.

  Mukavaa Perjantaipäivää vaan kaikille.:)
   
 6. nueva Vierailija

  Mitenkähän Kanarialla toimii tuo asunnon vuokralleantaminen?
  Ainakin manner-Espanjassa pitää olla rekisteröitynyt vuokranantaja eli käytännössä yhden asunnon omistajan käyttää agenttia, joka vetää välistä 10 - 15 %. Tämä sen vuoksi, että jokainen vuokra varmasti saadaan verolle.
  Espanjassa verottaja on yllättävän tehokas ja kaivaa joka mahdollisen verotettavan euron esille. Se yllättää monet maahanmuuttajat. Niin yrittäjät kuin vuokraisännät.
  Myös kiinteistö- ja roskaveron maksamista vahditaan hyvinkin tarkasti.
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Nueva. Hyvä ja mielenkiintoinen kysymys sinulla. Itseasiassa en tiedä ja hyviä neuvoja kuunnellaan. Senverran olen asiasta keskustellut Optiman asunnonvälittäjän kanssa, että hänen mielestään on itsestäänselvää, että vuokrata voi. Verotuksestakin keskusteltiin ja hän antoi hyviä neuvoja, miten niiden maksamista voi välttää. Esim kodinkoneet, ja kalusteet voi vaihtaa vuosittan, ja koko summan vähentää verotuksessa. Kulujahan nuokin ovat, mutta vanhat voi aina myydä. Tästä keskustelusta on kuitenkin jo pari vuotta, joten säännöt ovat voineet muuttua. Käsittääkseni kuitenkaan manner-Espanjan yksityisten vuokrakielto ei ainakaan vielä päde Kanariansaarilla. Korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä.

  Nuo Puerto Cruzin asunnothan eivät vielä ylikalliita ole, joten voihan sen ostaa vaan omaankin käyttöön ja vuokrata vain kavereille. Varsinkin tapaukseesa, että ostaa kämpän Bel Airista, missä siis jatkuva vartiointi, voi sitä toki pitää tyhjilläänkin ja vierailla itse talvisin. Mulla kun on helposti mahdollisuus pitää duunista 2-3 kuukautta talvisin lomaa. Edellyttäen tietysti, etten lomaile kesäisin.

  Hyviä neuvoja kuunnellaan...;)
   
 8. nueva Vierailija

  Kiinteistöverosta ja roskaverosta et pääse hyvillä neuvoillakaan eroon. Ne tulevat kiinteistön omistamisesta. Gestoria (asioimisto) kertoo sinulle, paljonko eroa on residentin ja ei-residentin maksuissa Kanarialla. Kaikki verot ja maksut ovat autonomiakohtaisia.

  Huomaa, että Espanjassa kerrostalohuoneistokin on kiinteistö. Suomessahan se lasketaan irtaimistoksi. Sen huomaa myös kotivakuutuksessa, joka on aika hintava yleiseen hintatasoon nähden.

  Veronkiertokeinot asunnon vuokralleantamisessa on tietysti viihdyttävä illanistujaisten keskustelunaihe. Mutta pitkän päälle kannattaa veronsa maksaa Espanjassa säntilleen.
  Jos itse olet ei-residentti (asut maassa alle 183 päivää) mutta asunnosta tulee kuukausittain sähkö- ja vesilasku ympäri vuoden etkä ole tehnyt saamastasi vuokrasta veroilmoitusta, ennemmin tai myöhemmin olet kusessa.
  Laskujasi tarkkaillaan ainakin jos asut mantereella. Enkä usko saarien systeemin paljon poikkeavan yleisestä.
   
  Antigue ja sotavento tykkäävät tästä.
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Nuevalle erityiskiitos edellisestä tyhjentävästä vastauksesta. Juuri tuollaista asiantuntemusta tällaisilla palstoilla tarvitaan.(y)

  Asunnon vuokraaminen siis lienee toistaiseksi poissuljettu meikäläisen kohdalta. Toki 50000-70000 asunnon voisin ostaa ihan vaan kasvamaan korkoa ja viettäisin siellä sitten itse haaveilemani/realistiset 2-3 kuukautta, riippuen Sarahin työvuoroista tai työpaikasta. Toisaalta kun järjellä ajattelee, ei tuo ole kannattava valinta, vaan vuokraamalla tai hotellissa asumalla taitaa päästä vähimmällä. Sitten lähempänä eläkepäiviä asiantila voi muuttua. Mutta mistä saan vaikkapa vain 2kuukaudeksi asunnon Puerto Cruzista. Niitä kyselin jo tänä talvena ja ilmoitus oli, että 20 ihmistä on jonossa ja 3kk minimivuokra-aika. Halvempihan tuo olisi 3kk vuokrallakin kuin hotellimajoitus, mutta vielä toisataiseksi asian suhteen on liian monta muuttujaa. Kiitos kuitenkin maan pinnalle pudottamisesta Sotis ja Nueva. Toistaiseksi mennään siis niinkuin ennenkin, hotellimajoituksella.

  Sotiksen Famiglialle tervetuliaiskuvana kotosuomeen vähän tunnelmapalaa ilmasta. Kuva 22.4 noin kello 13.00 Uudeltamaalta.
  [​IMG]


  Sarah ilmoitti autoassa kuvaa ottaessaan, että mä lähden nyt Puertoon...:LOL:


  Edit kirjvihr
   
  Last edited: 22.04.2017
 10. Tiedox Vierailija

  Oman asunnon vuokraaminen ei ole kovinkaan yksinkertaista Kanarialla. Asuinalueet jaetaan joko 'residential' tai 'touristic' alueiksi ja sen mukaisesti on toimittava. Jos tekee väärin voi saada kymmenien tuhansien eurojen sakot. Toisaalta monet ottavat riskin ja kieltävät tai vähättelevät nykyisten lakien sisältöä ja vuokraavat asuntoaan lomailijoille 'residential' alueilla. Myös väärää tietoa levitetään joko hyvässä uskossa tai vilpillisesti.

  Kannattaa luea Janet Anscomben Teneriffa sivuja. Vuokraamisesta mm. alasivulla:

  https://www.janetanscombe.com/letting-a-propery-in-tenerife

  Laittomasta vuokraamisesta:

  www.janetanscombe.com/qa-on-illegal-letting
   
  Antigue tykkää tästä.
 11. rane k Jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  6
  Todella ammatti ihmisen kirjoitus, tallennan tämän itselleni.
   
  Antigue tykkää tästä.
 12. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  182
  Siinä se melkein päivälleen puoli vuotta tosiaan hurahti. Kokonaisuutena oli oikein mukava kausi, kohtuullisen hyvät kelit, tai mistä nyt kukakin tykkää. Kaikkea riitti, hellettä, aurinkoa, tuulta, calimaakin, siitepölyjä, katupölyä... Etenkin nyt loppusuoralla ilma kaupunkialueella oli melko tunkkainen.

  Kotimatka sujui kaikilta osin hyvin hieman yli lennon puolivälin. Sitten yhden Puertosta tutun herran kunto romahti ja kone teki eri vaiheiden jälkeen välilaskun Kööpenhaminaan. Potilas jäi sinne hoitoon ja me muut jatkoimme reilun tunnin jälkeen matkaa. Norwegianille aivan täydet pisteet asian hoitamisesta - ja muutenkin. Erittäin miellyttävä lento, henkilöstö, kaikki kohdallaan. Tietysti tultiin Hesaan reilusti myöhässä, kentän taksijono oli ennen näkemättömän pitkä. Ja todella, räntää sateli. Onpas kuitenkin lystiä olla taas kotona.

  Mukavaa viikon alkua!
   
  lapinmaddu, Annehanne, mummeli ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Sotikselle sydämelliset tervetulot kotisuomeen. Toivottavasti tuo "Puertosta tuttu" henkilö on ok tätä kirjoitettaessa. Norweigianilla kerran lentäneenä on helppo yhtyä noihin kommentteihisi. Kaikki toimi silloinkin kuin junan vessa, eikä valittamista löytynyt. Vai taksilla kotiin, vahinko, ettei tullut puheeksi, olisimme Sarahin kanssa toki mielellämme teidät kotiin heittäneet. Asutaanhan kohtuullisen matkan päässä toisistamme ja lentokentästä molemmat. Eikä ollut Sunnuntaina, jos siis silloin kotiin saavuitte ollut illalla sen kummempaa tekemistä. Eikä kyllä Maanantainakaan. Olisihan siinä ollut se hyvä puoli, että oltais pikaisesti nähty ja muutama sana saatu vaihdettua. Mutta ehkä sitten ensi kerralla.

  Tiedox. Just niinkuin RaneK kirjoitti. Poikkeuksellisen ammattimainen ja asiallinen kirjoitus. Jos sinulla ei ole mitään sitä vastaan, kopioisin sen mielelläni tuonne "Puerto de la Cruzin asuntoasiat" osioon, jotta se halukkaille kanssamatkailijoille olisi helpommin löydettävissä jatkossa. Tai, luonnollisesti, jos viitsisit sen itse sinne laittaa, uskoisin monen olevan kiitollinen. Lähteen toki mainitsen. Täällä "höpinöissä" kun se muun sekailaisen tarinoinnin sekaan helposti hukkuu. Miten on.:)

  Ps. Samoin ilmeisesti kannattaa tehdä myös "Nuevan" kommentille.

  Nyt autotalliin grilliä putsaamaan, jotta vuoden ekat broilerinkoivet ala Sarah saadaan kaasulla tulille.;)
   
 14. Tiedox Vierailija

  Antigue. Kiva, että tuo teksti koettiin hyödylliseksi. Sen voi vapaasti kopioida minne huvittaa. En itse ole niin hyvä palstojen tuntija, että osaisin laittaan sopiviin paikkoihin. Tämä nimimerkki ei ole varattu, enkä ajatellut sitä varatakaan, jotain vain piti keksiä.
   
  Antigue tykkää tästä.
 15. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  182
  Puerton asuntomarkkinoista pari sanaa ihan tavis-vuokralaisen näkökulmasta. Se uusi asuntovuokralaki, joka astui voimaan reilu pari vuotta sitten aiheutti ensin kovasti hämmennystä. Olin kyllä informoitu noista nimimerkin "Tiedox" viestin sisältämistä määrityksistä, mutta voin vakuuttaa, että eivätpä nuo näytä tahtia mitenkään muuttaneen. Las Palmasissa tilanne on käsittääkseni jotakuinkin saman tyyppinen. Se on tietysti totta, että päättyneellä kaudella asunnoista oli pulaa. Ylittikö kysyntä tarjonnan vai oliko tarjonta aiempaa suppeampi. Ja sekin on totta, että muualla Euroopassa Airbnb ja vastaavat viritykset ovat olleet vastatuulessa jokseenkin samoista syistä, jotka ovat Espanjan asuntolain taustalla. Baleaareilla, Mallorcan saarella pääkaupunki Palma on kieltänyt sakon uhalla asuntojen vuokraamisen yksityisille, mutta rajoitus koskee vain tulevaa kesää.

  Etelä-Suomessa sataa lunta, tuulee ja on muutenkin mukavaa.
   
  Antigue tykkää tästä.
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Asiaa, keskustelua, kiitos siitä.

  Onhan allekirjoittanutta varoiteltu oman asunnon oston suhteen, ja omissa harhakuvitelmissani, uponneena Optiman kiinteistövälittäjän juttuihin, elelin mietteissä, että sen asunnon voisi vuokrata ja maksattaa jollakulla toisella ennen eläkeikää. Eipä taida onnistua. Noin voi käydä, kun kiinteistönvälittäjä, jolla "itsellään" on useita asuntoja omistuksessaan ja vuokraa niitä kuunlemma "saksalaisille mummoilla", jotka hänen omaisuuttaan kartuttavat, antaa asunnon myydäkseen tietoja "sokealle" ja "liian innokkaalle" ostajalle. Liian ruusuinen kuva siis reaalielämästä Espanjassa, meikäläisellä siis. Josko suuntaisi katseensa sijoitusasunnon suhteen kotomaahan päin, jos siis sellaisen hankkiminen tulee kyseeseen. Kiinnostusta on kovin ja niitä paljon katselen. Uskallusta sitten vähän vähemmän, kun "järki" sanoo ei. Miksei se sanonut ei myös Puerto Cruzin asunnonostoaikeissa.o_O

  Tällaista. Nyt kaamea kuume päällä varata jo seuraavaa matkaa Cruziin. On vain liian paljon muuttujia, ettei vielä voi. Oma suunnitelma on, etten pidä kesällä lainkaan lomaa ja vietän sitten 2-3 kuukautta Puerto Cruzissa talvella putkeen. Ongelmaksi muodostuu suunnitelman liittäminen Sarahin valmistumiseen koulusta ja työpaikan löytämiseen. Paljon on siis vielä mietittävää asian suhteen.(n)

  Mukavaa iltaa kaikille.:)
   
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  99
  Hauska seurata keskustelujanne ja riemukasta, ettei palsta vielä kuollut sesongin hiipuessa. Toissavuonna oltiin kovasti residential-alueella joksi ainakin minä Tajinasten luen. Sama espanjalainen täti omisti kolme viereistä kämppää sijoitusasuntoina ja vuokrasi niitä sujuvasti Airbnb:n kautta. Vielä toistaiseksi näkyy menevän sujuvasti edelleen niin, eikä näy emämaassa asuvaa omistajaa pykälät haittaavan.

  Sitten on nämä muut ”sisäisesti” hoidetut vuokrajärjestelyt, joissa esim. ryssät on hakoja. Jos vuokrasuhde hoidetaan korvauksena kädestä käteen, eikä kukaan pysty osoittamaan rahaa siirtyneen, on kovin vaikea kenenkään päästä bisnekseen puuttumaan. Tarvitaan siis omistaja ja riittävän monta etukäteen vuokran vakuusmaksun maksajaa, niin kyllä se homma pyörii sijoitusteknisestikin. Totunnaisempaa toki on, että ketju asujista koostuu suvusta, mutta miksi ei kaveripiiristä, jne.

  Uskon siis kovin vahvasti Sotiksen linjaukseen, ettei ”ole havaittavissa suurta muutosta”. Se potentiaalinen vuokralainen on vaan avainasemassa jos ja kun joku viranomainen sattuu kyselemään, jotta maksatko tästä asumisestasi jotain.

  Ainahan toi maksaminen kuvitteellisesti voisi kääntyä toisinkin päin, kun esim. romanialaisliigat kasvaa. Turva asunnonvaltaajia vastaan ei ole ilmaista.
   
  Antigue ja sotavento tykkäävät tästä.
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Eläkepappa. Good go see you back.(y)

  Olen katsellut noita asunnon vuokrausvaihtoehtoja netistä ja monenmoista asunnon ja talon tarjoajaa on netti pullollaan asuntojen vuokrausta harrastamassa. Tässä kohtaa tietysti tulee mieleen, mahtaako tuo Espanjan mantereen säännöstö koskea myös Kanariansaaria, tai kuinka paljon sitä siellä valvotaan. Turisti kun tuo saarille rahaa, oli se hotellissa tai jonkun vuokra-asunnossa majailemassa. Kävimme muuten matkailumessuilla Stadissa, Skattan Vanhassa satamassa ja sielläkin oli tyrkyllä useampiakin vuokra-asuntojen tarjoajia, siis yrityksiä, jotka yksityisten asuntoja Espanjassa ja Kanarialla välittivät. Olisin nimittäin voinut varata samointein kämpän pienasunnosta villaan, jos matkan ajankohta olisi ollut tiedossa. Ehkä säännöstö espanjalaisten kohdalla on enemmän sormien läpi katseltavissa, kuin Nie-statuksella olevalla ulkomaalaisella. Mene ja tiedä.

  Tuosta rahat kädestä käteen menttaliteetista on kyllä Puertossa paljonkin kokemuksia. Toteamuksessasi on kyllä vissi perä. Jos homma toimii ihan ilman verottajaa kauppojen liiketasolla, niin miksei, myös asunnoissa. Noiden asuntoasioiden suhteen hyviä neuvoja voinee kysellä Teneriffan Suomi-kerholta. Varsinkin, jos sattuu olemaan jäsen. Todennäköisesti vastassa vuokratessa kun on melkoinen sekamelska erilaisia käytäntöjä.

  Nyt Snookeria katselemaan.;)

  Ps. Se on meistä itsestä kiinni, jatkuuko tarinointi kesänkin ajan. Ajatuksia, muisteloita ja omia tekemisiä kun voinee, ilkeistä kommenteista huolimatta palstalle kirjoitella. Kysehän on kanariransaarilla viihtyvien ihmisten jutustelusta.
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Tänään sain miellyttävän puhelun aamulla, kun Puerto de la Cruzissa Tammikuussa tapaamani Reiska soitti, että hän saapui juuri autoineen Finnlinesilla Suomeen. Oli mukava huomata, että kaveri, jonka kanssa pari viikkoa Puerton kauniissa maisemissa kuljeskelin, muisti minut ja soitti heti maahan saavuttuaan, niinkuin puhe aikaisemmin oli. Siitä sopimuksesta kun on jo reilut kolme kuukautta aikaa. Juteltuamme puhelimessa Reiska suuntasi uuden autonsa kanssa Stadin keskustaan ja poikkesimme Kaisaniemessä kaffella vaihdellen kuulumisia kuluneelta ajalta ja suunnitelmista kesän suhteen. mukava oli Reiska taas tavata ja sovimme, että kesän mittaan törmäämme jossain, vaikka hän kaukana asuukin. Keksitään jotain, missä voidaan tavata oli suunnitelman nimi. Uskon sen toteutumiseen, kun tämäkin tapaaminen onnistui, vaikkakin kohtuu pikaisesti duunikiireideni takia. Mukava tapaaminen kaikenkaikkiaan.

  Reiskan oli aika jatkaa matkaansa kuulumisten jälkeen ja minun palata "sorvin" ääreen dinaareja tienaamaan. Annoin Reiskalle vielä vähän ajo-ohjeita, hänen suunnatessaan Stadin keskustasta poispäin visiteeraamaan yhden Puerto Cruzissa yhdessä tapaamamme pariskunnan luokse, kun tuliaisia heille oli kerran matkassa. Siinä muuten toinen pariskunta, jotka pitää tulevan kesän aikana tavata. Näin voi käydä, kun olet posittiivinen, sekä avoin. Sattumalta tapaamasi ihmiset saattavat olla niin mukavaa seuraa, että uudestaan on tavattava toisenkinlaisissa maisemissa, kuin upeassa Puerto Cruzissa.:)

  Terveiset tutuille.;)
   
 20. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  182
  Vielä asuntoasioista tavisnäkökulmasta. Välittäjillä on nettijulkaisuissaan erilaisia listauksia vapaina ja/tai vapautumassa olevista asunnoista. Yllättäin voit löytää saman luukun kahdenkin välittäjän sortimentista. Tai mitäs yllättävää tuossa nyt on. Niin se vaan menee. Lisäksi listoja päivitetään laiskahkosti, eli kun noita seuraatte, pitäkää niitä enintään suuntaa-antavina.

  Puertosta rinnakkaiskuljetuksena toimitettu kassi tosiaan saapui keskiviikkona perille odotettua aiemmin. Oli siinä poliiseilla ihmettelemistä, kun upouusi espanjan rekistereissä oleva auto oli pysäköity väärälle puolelle katua. Eivät ne siihen tosin puuttuneet, vaan jatkoivat matkaa; ihan normaalilla partiokierroksella olivat.

  Puerton Suomiravintoloista ei vappuna taida olla auki yksikään, paitsi Polarista en tiedä, kun eivät ole aikoihin mitään itsestään ilmoitelleet. PP aukeaa lyhyen lomasen jälkeen ensi viikolla, muut syksyllä. Herreria luetaan joskus Suomiravintoloihin, ne jäävät kesävapaalle äitienpäivän aikoihin. Saapa nyt kaikenkaikkiaan nähdä mikä tuon paletin asetelma on syksyllä. Ihan normaalia evoluutiota kaikkinaiset muutokset kuitenkin ovat.

  Feliz fiesta del Trabajo!
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Joo. Saas nähdä onko yksi suomibaari vähemmän ensi kaudella Puerto Cruzissa. Tällaisia huhuja Sarahin tuliaisina matkassa kuulin, kuten yhden toisenkin suomalaisyrittäjän lopettamisen tälle kaudelle. Sanoisinpa, että toivotaan, etteivät nuo suunnitelmat toteudu, ainakaan siis näin asiakkaan näkökulmasta. Yrittäjää toki ymmärrän, sillä jos on hiljaista, niin päätöksiä pitää tehdä. Eipä tästä sen enempää, kuin, että odotellaan...(n)

  Kiva, että Reiska löysi perille. Hän kun oli Stadin liikennekaaoksessa ja punavihreän kuplan liikennesuunnittelun tuloksessa hiukan hukassa hienoine, uusine autoineen. Mukava kaveri kuitenkin ja odotan innolla seuraavaa tapaamista. Itseasiassa hän ilmoitti kulkevansa ympäriinsä ja kutsuin hänet meille saunomaan jossain kohtaa kesää. Toivottavasti toteutuu.

  Lisätään vielä Sotiksen asuntotarinointiin, että luvattoman huonoja ovat asuntoilmoitusten kuvat, ainakin minun mielestäni. Ostoaikeet on nyt toistaiseksi haudattu, jos ei mitään älyttömän houkuttelevaa tarjolle tule. Vuokraaminen kiinnostaisi, mutta mahtaako onnistua vaikkapa vain kahdeksi kuukaudeksi, parhaassa tapauksessa kolmeksi. Meillä kun noita muuttujia Sarahin opiskelun takia vielä riittää ja hänen lomailumahdollisuuksistaan tämä on kiinni. Itse voisin lyödä vaikka samointein 3kk jakson lukkoon. Meneehän tuo pari kuukautta hotellissakin, mutta tylsäksi käynee. Noin pitkää aikaa kun ei Riu Garoen tasoisissa 1000 € viikko maksavissa sentään varaa ole viettää. Kuukausi-Kuusi viikkoa ehkä, mutta sen yli on jo järjetöntä. Mahdollista toki, mutta järjetöntä.

  Tänään Sarah lähtee muuten katsomaan "tomppelien temppeliin" Hjartwall-areenalle Andrea Bocelliä. Se ei oikein innosta. Taitaa mennä Snookerin seuraamiseksi tämäkin ilta.;)
   
  sotavento tykkää tästä.
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Kelle muulle tulee mieleen, että juuri nyt, vapun aatonaattona olisi lumisateisen suomen sijaan mielummin Puerto de la Cruzissa. On tää "ilmastonmuutos" älytön juttu. 35 vuotta meitä on rahastettu lupaamalla palmuja ja kaktuksia suomeen kaiken maailman uhkakuvien kera ja nyt, siis 29.4 ikkunasta ulos katsoessa maa on täysvalkoinen, lunta tuprutellessa taivaan täydeltä, siis eteläsuomessa, kivenheitos päässä Stadista.

  Jotenkin nyt kulkisi, kanariansaarten auringonlaskun aikaan, mielummin San Telmoa pitkin kohti vanhaa kaupunkia, poiketen Charcon puiston kautta, kenties istuskellen vähän aikaa puistonpenkillä katsellen lasten temmellystä ja paikallisten asukkaiden seurustelua omaan värikkääseen tapaansa. Sitten suunta kohti notkuvia herkkupöytiä, jollekin Calle el Lomon viihtyisälle terassilla syömään hyvässä seurassa jutellen ja viihtyen. Kuka muu kaipaa just nyt samaa....;)

  Vähän viihdettä Espanjan maasta tähän perään. Cristina Ramos oopperan ihmeellisessä maailmassa Talent ohjelmassa:  Mukavaa illanjatkoa.:LOL:

  Edit. Kirjvihr
   
  Last edited: 29.04.2017
 23. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 201
  Saadut tykkäykset:
  183
  Tässä istun ulos katsellen, en kaipaa minnekkään, tätä on hyvä seurata mitä tästä vielä tuleekaan
  Vielä eilen kukki krookukset niin kauniisti auringon paistaessa. Nyt ovat piilossa niin paksun lumen alla ettei edes kukkien huippuja näy niinkuin edellisen sateen jäljiltä.
  [​IMG]
  Tänä aamuna
  [​IMG]
  Eilen illalla

  Kuitenkin, Kaikille ILOISTA VAPPUA!
   
  sotavento ja Antigue tykkäävät tästä.
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  2 858
  Saadut tykkäykset:
  182
  Antigue, heti kun pystyt sen 2-3 kk:n jakson määrittelemään, ilmoittaudu jollekin Puerton välittäjistä. Me tietysti liputetaan Katja Hämäläistä, joka on hoitanut asuntoasioitamme Puertossa alusta alkaen. Katjalla ei ole omia sivuja, mutta häneen saa yhteyden joko sähköpostilla katja.tenerife@gmail.com tai Facebookin kautta. Tietysti voi jättää asuntokyselyitä myös FB:n "Tenerifen Puerto de la Cruzin suomalaiset" -ryhmään.

  Hupsis mitä kelejä saarilla. lauantaina pysähdytti tietty videokuva Costa Teguisesta, Lanzarotelta. Siinä tornado oli nousemassa ja myöhemmin raportoitiin massiivisista tulvista. Myös osassa Las Palmasia on ollut hirmutulvat. Että onpa sää koetellut tuollakin.

  Antiguen kysymykseen, kyllä siellä Puertossa ehtii taas tallata ihan kyllästymiseen saakka, en jaksa nyt sinne hirveästi haikailla. Nautin vaan ihan täysillä kotona olosta, kotikaupungista ja kaikesta siitä mitä ilman olen ollut puoli vuotta. Lumisade ja tämä vappukeli nyt on otettava lähinnä vitsinä; ehkä seuraava "ensilumi" saadaan juhannukseksi. Kyllä sekin momentum tässä seuraavien kuukausien aikana vielä tulee, että rupean fiilistelemään paluuta talvikauteen. Mutta sen aika ei ole nyt, kun kaikki kotimaisen kesän ihanuudet odottavat. Olipa mainio musiikkiesitys...

  Toivotinkin jo kerran vaput, mutta menkööt tässä uudelleen.... Lunta hipsuttaa hiljalleen, jotenkin jouluinen tunnelma. Taidanpa lähteä puuron keittoon, ehtii mukavasti ennen "rauhan" julistusta.
   
  Antigue tykkää tästä.
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 097
  Saadut tykkäykset:
  227
  Kiitos Sotikselle vinkistä. Täytyypä laittaa talteen jonnekin pääkopan syövereihin tuo Katja Hämäläisen sähköposti. Tai no, todennäköisesti Sotis saa jossain vaiheessa yksityisviestin, jossa sitä uudelleen kyselen. Varausoperaatiot laittaisin samoin tein hakuun, jos vaan Sarahin kuviot ensi talvelle olisivat selvillä. Yksin en halua tuota koko aikaa Cruzissa viettää.

  Katseltiin tuossa muuten telkkarista aamukahvin ja teen lomassa Inhimillinen tekijä nimistä ohjelmaa, missä oli juttua punkkien levittämistä taudeista täällä pohjoisessa. Taas yksi hyvä syy lisää muuttaa Puerto Cruziin pysyvästi. Siellä ongelmaa ei ilmeisesti ole. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. (y) Onhan taivaan tosi, että suomen kesä on kaunis, ja täällä on mukava aikaa viettää kesäisin. Mennyt kylmä viikko ja eilinen vaan sai taas kaipuun aikaan niissä lämpimämmissä maisemissa kuljeskelemiseen. Onhan suomen kesä kaunis, siitä ei poikkeavaa sanaa.

  Vapun juhlintaa vietetään meidänkin retkueessa, kun yhden kaverin kutsusta lähdemme Vantaalle aikaamme viettämään. Perinteisiin vappurientoihin yleisötapahtumineen ja marsseineen en aio ottaa osaa, puhumattakaan tuosta säälittävästä massasta, joka valkolakkeineen velloo ympäriinsä itseään nolaten. Tosin, juhlikoon kukin tavallaan. Meillä mennään tyylikkään hillitysti ilman alkoholia.(y)
   
  sotavento tykkää tästä.

Suuri kesähoroskooppi 2017: Rakkaus, työ ja terveys

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti