Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Eikö asian pitänyt antaa jo olla. Eikö niiden, jotka asiaan, eivät mitenkään kuulu, pitänyt olla sekaantumatta. Annetaan siis olla asianomaisten pyynnöstä.

  Sotis. Kirjoitit aikaisemmin lehdestä, jossa juttua Kanariansaarten asuntoaisoista. Kiitos vinkistä. Taidanpa kipaista kiskalla ostamassa. Viitsikö laittaa tuon myös tuonne "asuntoasiat"-osioon. Siitä kun saattaa olla jatkossa monille ummikoille, kuten allekirjoittanut, paljonkin apua.
   
 2. Juanita Vierailija

  Kiitos nimim. "No niin"! Täyttä asiaa puhut. En tosiaankaan kuulu tänne, joten minkä ihmeen takia rekisteröityisin? Tuossa jo eräs ystävä Pazin Rosaledasta vinkkasi samaa.

  Viime talvena 5kk:n aikana saimme paljon ystäviä Puertosta. Muutaman pariskunnan kanssa käydään kylässä toistemme luona säännöllisesti. Lisäksi meillä on siellä sellainen "homma", että ollaan vierailtu hyvinkin monessa kodissa työn merkeissä.

  Näin se tosiaankin on, että tällaiset palstat ovat pelkkää ajanhukkaa. Enkä mitenkään edes haluaisi täällä päivystää. Paikan päällä voidaan taas kysyä mitä tarvitsee. Olemmehan melkein päivittän juttusilla siellä parinkymmenen talvehtijan kanssa.

  Vastauksestasi tuli hyvä mieli; valoisin mielin Puertoon mennään. Olivatpa ilkeilijät asiasta ihan mieltä tahansa.
  Käyn päivän hommia jatkamaan. Ehkäpä talvella tavataankin...

  Sivuhuomautuksena vielä, että ei nämä palstasaasteet täältä Suomen puolukkametsiin yllä.
  Onneksi!:)

  Oikein hyvää syksyn aloittelua sinulle ja parille muulle ystävällisesti vastanneelle henkilölle!
  t. Juanita
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Ajattelin juuri viestiäsi edeltävien kahden viestin sisältöä ja negatiivisuutta samalla tavalla. Joku tuntematon, keskusteluamme vihaava, tuntuu vastailevan itselleen. Mitään tekemistä tuolla tyypillä ei sen alkuperäisen Juanitan kanssa ole.

  Onhan se noinkin. Sitten kun noista nyt ikoniaalisten romantisoiduista näyistä ja kohteista tulee arkipäivää, ne unohtuvat. Täältä sataisesta suomesta käsin nyt vaan näyttävät niin ihastuttavilta. Totuus paikan päällä on juuri kuvailemasi kaltainen, ihan kuukaudenkin matkan aikana. Näköalatasanne on jo nähty monta kertaa, eikä näkymä unohdu ja kirkonkin ohi on tullut käveltyä kiinnittämättä siihen mitään huomiota. Mutta se kaipuu, olisipa jo tuolla.

  Matkailukauden lähestyessä tulee väistämättä mieleen myös erilaiset aktiviteetit Puerto Cruzissa. Tiedän, että Teneriffan Suomikerholla on tapahtumia, olenhan jäsen, kuten tikkakisaa, petankia, sekä tansseja. Myös biljardia olen nähnyt pelattavan ihan turnausmielessä. Olisiko muita vinkkejä ajanviettoon. Jotain kävelyretkiä, tutustumisia paikkoihin ryhmässä ynnmuuta sellaista. Miten on ?
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Kiitos vinkeistä Sotis. Suomikerhoon kuulun lähinnä kannatuksen vuoksi. Toistaiseksi ainoa asia, mitä kerholta hyödyksi olen käyttänyt on sen kirjasto. Sinänsä olisi mukava käyttää tuota enemmänkin, varsinkin tapahtumien muodossa, mutta vielä ns turististatuksen takia se on jäänyt vähemmälle. Nuo futisjutut sensijaan kiinnostavat. Viimeksi kun Futismatsissa halusimme käydä, olisiko ollut 2012, kun Barcelona oli paikallisen Teneriffan vieraana, olisimme halunneet nähdä Barcan tähdet. Liput kuitenkin oli myyty loppuun 8-minuutissa ja jouduimme katsomaan ottelun paikallisessa baarissa. Lopputulos 6-0 tai 8-0 Barcalle täydellisen näytöksen jälkeen latisti kyllä paikallisten tunnelmaa, eikä turistikaan Barcan hienoille maaleille paljoa viitsinyt tuulettaa. Kiva muisto kuitenkin.

  Noihin retkiporukoihin pitää tutustua paikan päällä paremmin. Varsinkin kävelyretket lähialueilla kiinnostavat kovasti. Lisäksi aikaisemmin mainitsemani Mascan laakson pohjalle talsiminen kiinnostaa kovasti. Onko kellään tietoa, suomalaisten yhteismatkoista tuonne. Eikös Eläkepappa ollut kova kävelijä Puertossa. Näin olen ymmärtänyt. Josko voisi lyöttäytyä seuraan jollekin patikalle. Tarjolla olisi kohtuu kovakuntoista seuraa, jos kiinnostaa.

  Kupletista samaa mieltä. Pariltakin eri taholta tulee ristiriitaisia viestejä palstan sekoittamiseksi. Syytä en tiedä, mutta läpinäkyvää se on.
   
  Last edited: 30.08.2016
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kaamee on todella kunto :) Joka päivä Puertossa lenkkeillään, mutta nykyisellään ihan omassa sarjassa, so. joskus Taoron portaat olisi ollut vitsi, vaan nykypolvilla riittävä haaste. Mascasta on jäänyt mieleen tarina innoissaan alassuuntaan menijöistä, joita ei tahdo millään saada ylös -siis ei edes lähtemään. Kun kuljetaan kohti sitä 70v, on Puerton mäet ja portaat loistavia -kunhan kenenkään ei tarvitse odotella :) :)
   
 6. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Onko kukaan vieraillut El Hierron saarella Puertosta käsin? Mitä kautta/miten (laiva/lentäen)/yövyittekö...jne? Kiinnostaisi ensi tammikuussa käydä kun Puertossa olemme.
  Onkohan tämä nyt oikea palsta ko asiaa kysellä??
  :D
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Hyvä ja mielenkiintoinen kysymys. Kyselin samaa Finnmatkojen oppaalta viime Helmikuussa ja hänen neuvonsa oli, että Teneriffan pohjoiselta lentokentältä pääsee paikalliskoneilla kohtuu edullisesti muille saarille vierailemaan. Tuolle pohjoisen kentällehän pääsee Titsalla numero 101 noin 25-minuutissa. Jos olette matkatoimiston matkalla, kannattaa kysellä oppaalta tai sitten kaupungillla olevista matkatoimistoista.
   
  Last edited: 30.08.2016
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463

  Okei. Parikymmentä vuotta nuorempana, joka päivä töissä 10000-15000 askelta kävelevänä, taidetaan kuitenkin kulkea eri tahteihin. Josko sitten joku kerta Pikku Pohjolan terassilta La Pazin suuntaan takaisin hotellille ja te kotiinpäin. Ois kyllä kaiken tän jälkeen mukava vihdoin tavata. Miltä kuulostaa.
   
 9. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ollaan Puertossa 3 kuukautta ja aikaa olisi piipahtaa muillakin saarilla pikaisesti. Ei siis matkatoimiston kautta. Viime talvena hieman asiaa pohdittiin ja jonkinlaista tietoa saatiin, että kansainvälisiä retkiä saatetaan Hierrolle järjestää jos saavat tarpeeksi porukkaa kasaa. Siis yksi matkakauppias meille näin. Omatoimimatkaa mietittiin tai sitten jos olisi opaskin, niin ainahan enemmän tietoa saaresta saisi. Mascan retki oli viime talvena just kansainvälinen ja oikein antoisa. Comeran saarella käytiin joku vuosi sitten Aurinkomatkojen retkellä. Oli hintansa väärti sekin.
  Mietin vain, että josko löytyisi Hierrolla käyneitä.
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Ok. Omakohtaista kokemusta El Hierrosta ei ole. Yksi hyvä keino on mennä suoraan pohjoisen kentälle ja vaan ostaa se lentolippu sinne. Tai toki varata etukäteen netistä, samoin kuin hotelli.

  Höpinät osiossa kun ollaan, niin tulipahan katsottua Youtubesta Saara Aallon X Factor esitys ja hienolta kuulosti. Mielestäni Saara on ollut maassamme pahasti aliarvostettu artisti ja ansaitsee mahdollisuuden menestyä. Mitä mieltä?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Teidän suhteen kyllä, mutta katotaan se paikka sitten lähempänä. En meinaa tehdä persoonaani tässä suhteessa kamalan "julkiseksi", joten La Paz kuppiloissa on vaihtoehtoja -ja ihan keskustassakin. Pikku Pohjolassa voidaan kyllä törmätä jatkossakin, mutta juuri se törmäys, jossa Antigue tapaa Eläkepapan, on syytä tehdä pienimuotoisesti. Jatkossa on sitten pärstäjulkisuus, ilman palstapersoonaa.
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Asia bueno. Vaikka yksityisviestillä sitten. Onhan tässä tuota aikaa vielä. Miksei sitä vois kaffet juhlan kunniaksi kiskaista. Saattahan se olla, että ollaan vahingossa jo törmättykin. Mä kun en oo mikään ujo poika, vaan törmään juttusille ihan kenen tahansa kanssa, joka samaan pöytään eksyy, joskus vähän viereisiinkin. Myös toki täällä Stadin liepeillä.

  Turhaa julkisuutta toki karttelen. Joskus aikanaan olisi ollut oiken lehtijuttua tarjolla Seura- lehteen, kun hotelli Kämpin kulmilla tuli kuulu julkkisparturi Björn Backström nykäisemään hihasta ja halusi jutella. Kuuntelin tätä tyyppiä aikani ja kyse oli ennen-jälkeen lehtijutussta, jossa tukka ois leikattu, naama kammattu ja mies puettu Galerie Esplanadin liikkeiden tuotteilla, jotka olisin saanut pitää. Hommasta olisi sitten siis tehty lehtijuttu, mutta kieltäydyin kohteliaasti, ilmoittaen, etten kaipaa julkisuutta.

  Mut joo. Liika julkisuus tällaisen palstakohtelun jälkeen ei kiinnosta. Vaikka sinänsä jotenkin olisikin mukava nähdä naamat tekstien takaa.


  Nyt öitä. Huomenna on duunipäivä.
   
 13. 13 000 viestiä Vierailija

  Onhan taivaan tosi,että näihin palstoihin vaan kyllästytään. Siksi kirjoittaminen jää. Omalla kohdalla olin kirjoittanut yhdelle autoharrastajapalstalle 13000 viestiä ja sitten tuli loppu, tai kiinnostus hiipui, kun tarpeeksi olin hakannut päätäni idiotismiä täynnä olevaan perussuomalaiseen metsään.

  Kuinkahan monta viestiä se tänne lykkää omalla ja muilla niceillään, vauhtia riittää. Eläkepappa, isäntä,emäntä, talviasukkaat, uudempia Juanita, nyt vielä ihan eläkemuorikin.
  Ettekö vieläkään huomaa mikä on kupletin juoni?
   
 14. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  El Hierro

  Kun Comeran keikka päiväseltään on kakkupala, se ei ole sitä Hierron kohdalla. Ensin pitää päästä Los Rodeosin kentälle, joka on siivu sinänsä. Lennossa yhteen suuntaan menee vajaa tunti. Lentotiheys on tuskin korkea. Siinä käy hyvin todennäköisesti niin, että on yövyttävä saarella. Se on ainoa järkevä suunnitelma, jotta jotain kerkeäisi nähdäkin. Tuota kun katselee, ei enää ihmettele, että Teneriffan oppaistakin ani harva on käynyt El Hierrolla. Se majoituskin olisi valmisteltava etukäteen. Hotellit on harvassa ja pieniä. On näköjään maailman pieninkin. 2011 olisi ollut tulinen tuttavuus. Ehkä kohta taas…

  Oletteko muuten huomanneet, ettei tänä vuonna edes välttämättä pääse ongelmitta Kanarialle? Hekla ja Katla kolkuttelee.
   
 15. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  821
  Saadut tykkäykset:
  309
  Tämäkin on aika jänskä juttu, moni voimakas kipulääke on juuri alla mainittua
  huumausaineeksi luokiteltavaa lääkettä. Ihan tuiki tavallista monellekin,
  selitä siinä sitten jos ei ole reseptiä mukana tai jopa apteekin myöntämää todistusta.
  Kaikista lääkkeitä kannattaa ottaa reseptit mukaan ehdottomasti.
  Onneksi noita voimakkaita kipulääkkeitä ei enää tarvitse mutta monellekko on tiedossa tuo sääntö?

  Vieläpä se että lääkkeet pitää olla alkuperäisissä pakkauksissa eikä laittaa omiin pikku nyssäköihin tilaa säästääkseen.
  Nuorenpana ei näitä ongelmia ole kun ei juurikaan tarvinnut mukaan kummempaa särkylääkettä kuin Asperiinia!

  Joskus lentsikassa naurettiin yhden toisen mummun kanssa kun lentolaukut otettiin esiin kun saavuttiin määränpäähän, näillä laukuilla voisi perustaa vaikka sivuapteekin!
  Aina vaan tarkemmaksi menee tullin toiminta ( hyvä niin) ja joskushan se voi kohdalle osua että pillerit tutkaillaan mitä mummut ja papat mukanaan kuljettaa.
  Samaten mitä määränpäästä ostaa ovatko ne sallittuja.

  Mitkä maat kuuluvat schengen sopimukseen.


  " huumausaineeksi luokiteltavaa lääkevalmistetta voit tuoda henkilökohtaiseen käyttöösi Schengen-valtiosta korkeintaan 30 vuorokauden käyttöä vastaavan määrän ja muusta valtiosta korkeintaan 14 vuorokauden käyttöä vastaavan määrän. Lääkkeen tarpeellisuus on osoitettava reseptillä sekä todistuksella, jonka apteekki myöntää Suomessa myyntiluvan saaneille lääkkeille."

  Lähde: Tulli
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Paljon on taas juttua tullut sitten viime käyntini. Kupletin juoni se taas tiivistyy. Kun napuripalstalta ei löydy enää mitään mihin tarttua, niin toisista ketjuista sitten. Kaikenlisäksi tietämättä asiata yhtään mitään.

  Lääkkeitä en onneksi tarvitse lainkaan, siis minkäänlaisia. Olen ollut hyvin onnekas myös tässä asiassa, kun minkäänlaista sairautta ei ole vielä siunaantunut. Joskus noita tulliaisioita ollaan toki mietitty, jos Puerto Cruzista joku lääke on ostettu. Samoin on noiden maustekauppojen maustepussien kanssa, että mitenköhän tullissa, jos joku avaisi laukun. Viheriä maustesekoitus 10 gramman pussissa, muutamia pusseja...

  Hyvä havainto Eläkepapalta noiden tulivuorten kohdalla. Saas nähdä, päästäänkö kukaan, ketkä tai milloin Teneriffalle, jos tuhkapilviä tulee. Täytyy toivoa, että on jos siellä, jos lennot siirtyvät, kun on matkavakuutus.

  Saara Allosta olen pitänyt ensi kuulemasta saakka. Oli käsittämätöntä huijausta Neloselta, ettei Saara VoFfää silloin ekalla kaudella voittanut. Varsinkin kun voittajan Mikko Sippolan nimi julkistettiin teksti TVllä jo tuntia ennen finaalilähetystä. Sen koommin en ko ohjelmaformaattia ole seurannut. Saara Aallon keikalla sensijaan olen ollut kerran ihan livenä, kun Helsingin Tall Ship Racessa hän loistavan keikan muutamalle sadalle ihmiselle veti. Ironista oli, että tunnin päästä paikalla oli tuhansia ihmisiä, kun esiintyjä oli Eternal Erection turhakebändi. Käsittämätöntä.

  Saaran video, jotan on muuten pian katsottu 1500000, Puolitoista miljoonaa! kertaa KAHDESSA vuorokaudessa. Josko nyt homma lähtisi lentoon. Toivon niin.

   
  Last edited: 31.08.2016
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Kun videoiden makuun päästiin, niin laitan toisen minut täysin ällikällä lyöneen koe-esiintymisen videon vielä tähän, jos sallitaan. Klassisen musiikin ystäviähän täältä löytyi. On siis vuosi 2013, Hollannin Talent ohjelma ja esiintymään tulee 9-vuotias Amira Willighagen, itsekseen youtubesta lauluja opetellut, ei koskaan yhtään laulutuntia ottanut pikkutyttö. Laitoin tuonne videoita osastoon yhden livetaltioinnin häneltä jos kiinnostaa. Nenäliinat esiin ja naurua tuomarien reaktioille:  Tämä ei kuulu palstan aiheeseen, mutta kun höpinöistä on kyse, otin vapauden postata tämän iloksenne. Ajatelkaa, että jonain päivänä Amira esiintyisi Plaza Europalla sinffoniaorkesterin kera ja pääsisitte kuulemaan tuon etuoikeutetun kyvyn osaamista.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Last edited: 31.08.2016
 19. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Ihan loistava opastus, joka ei saa jäädä huomiotta. Vaan näinä päivinä, jolloin jopa papan reseptit on vaan netissä, tuosta "ota reseptit mukaan" tulee ongelma.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tästä tulee hauskaa! No ny se haluu ne paperisina! Kuulettekste! Mä oon ihan tööt, jne. On siinä farmaseuteilla taas fossiilisektorilta ihmeteltävää :)
   
 21. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  821
  Saadut tykkäykset:
  309
  Niin se vaan on että tulli saattaa kysyä lääkkeisiin myös reseptit ja myöskin keskushermostoon vaikuttavat huh. mikä sana huumausaineeksi luokitellut lääkkeet. Matkustaessasi Schengen*-maihin, sinulla tulee olla Schengen-todistus, jos kuljetat mukanasi tiettyjä keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä, totta tosiaan onhan niitä monellakin käytössä esim. ihan kipulääkkeenä Tradolan Tramadol ym. ym. yleensä leikkausten jälkeen ja vaikeiden kipujen hoitoon.

  No, apteekissa kyllä osaavat neuvoa ja hankkivat nuo todistukset kuka niitä sitten tarvitsee, mutta kuten Sotis sanoi nuo sähköiset reseptit saa myös paperisina apteekista.

  Vähän vaan tuntuu hassulta jos jonkun yhden kipulääkepurkin takia noissa vahvoissa lääkkeissä pitää olla todistus, se myös on maksullinen. Nuo paperiset reseptit vielä apteekit tulostavat maksutta.
  Mutta noin sanotaan tullimääräyksissä, niitä noudattakaamme.

  Parempi on vaan kuljettaa mukana, ei auta vaikka kuinka pöljältä tuntuu lain kiemurat.

  No nuohan ovat kumminkin pieniä murheita.

  Terveyttä ja hyvinvointia kaikille!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Ilman muuta ja tottakai ja koulutettu farmaseutti kahlaa hetkessä koko papan lääkelistan ja tsekkaa siitä, mitä reseptejä tullille ehkä tarvitaan. Tarkoitin tuossa vaan, että kun nuoriso palvelee senioria, on niillä välillä hilpeitä palveluasenteita.
   
 23. farmacia Vierailija

  Ihan vaan tiedoksi, että jos on itsellä tulostin, reseptit voi myös "oma kanta"-sivuilta tulostaa. Ilman kenenkään asenteita :)
   
 24. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 021
  Saadut tykkäykset:
  463
  Hammaslääkäriin ei ole ollut tarvetta tutustua. Tosin, mähän olen vain "turisti".

  Yhdet lasit on tullut Puerto Cruzista ostettua Multiopticas optikolta, siitä Charcon parkkipaikan kohdalta Bel airin puolelt hotelli Park Plazaa vastapäätä. Lääkäri tutki silmäni. Paikalla se miespuolinen optikko puhuu hyvää englantia, jotta sain asioitua hänen kanssaan. Ongelmia kuitenkin ilmeni, kun lasien saapuessa toinen linssi olikin väärä. Hoitivat toki asiat kuntoon, mutta yhdellä silmällä mentiin melkein kolme viikkoa. Onneksi nuo ajat ovat kaukana takana, enkä enää koskaan tarvitse laseja ostaakseni. Kävin nimittäin Eiran sairaalassa "Linssileikkauksessa", jossa omien mykiöideni tilalle laitettiin linssit, jotka kestävät eliniän. Ei tule enää ongelmia unohtuneiden lasien suhteen. Mut joo, hyvä oli palvelu ja lasit halvempia kuin suomessa.
   
 25. 1325637 Vierailija

  Näin täältä karkotetaan kaikki asiaakin kirjoittavat lailliset kirjoittajat, epäilysten ja syytösten kera. Ei aina tarvitse toisessa nähdä vihollista ja vilpin tekijää. Useimmat olemme rehellisiä ihmisiä.
  Eläkepapalta pyydän anteeksi edellisessä viestissä sanomaani. Ymmärrän, että kukin meistä on se, mikä on, eikä muuksi muutu.
  Anteeksi.
  Osaltani tämä päättyi tähän.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti