Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Hottie Vierailija

  Kiinakauppa on aivan ehdoton niin kuin Sotis mainitsi.
  Ostan sieltä sitä sun tätä, esim keittiövälineitä ja jätän sitten sinne.Kerran ostin 8 euron lenkkarit, kun en viitsinyt omia kalliita pilata aallonmurtajalla, joka on nykyisin melkoisen muhkurainen.
  Ennen kannoin kaikki shampoot, pesuaineet ym mukaan, nykyisin ostan merkadonnasta ja jätän loput sinne.
  Minulla huonomuistisella on kyllä muistilista siitä mitä pitää ottaa mukaan.Yleensä teen vielä niin että kun olen paikalla Puertossa,kirjoitan ylös, että mitä vaatetta tuli käytettyä, ettei tule liikaa mukaan. Noh, sittenkin tulee..heh.
  Finnairilla saa ottaa matkatavaroita 23 kg+8 kg ainakin vielä toistaiseksi, mahtuuhan tuohon kilomäärään aika paljon.
  Lähdössä taas marraskuun lopussa kuukaudeksi, minä puolestani alan pakkailemaan jo noin viikkoa ennen.Miten ihmeessä joku voi vasta edellisenä iltana?
  Sotikselle hyvää mstkaa!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 2. Täällä Vierailija

  "Kiinankauppa" c/ Nieves Ravelo, "mäkimercadonan" ex tiloissa.
  Katu on helppo löytää. Charcon pohjoislaidalta, Benettonin kohdalta ylöspäin.
   
 3. Tuulensuojaan Vierailija

  Kysymys Antiguelle, koskien toiseen ketjuun kirjoittamaasi rokotus"asiaa":
  " lisäsin vielä malariapiikin siihen. Olipahan melkoinen coktail silloin. Kävin lekurissa Postitalossa sen ottamassa iltapäivällä,"
  Missä postitalosssa sait lekurilta sen malariapiikin? Kerro toki meille, rokotukset ovat tärkeitä!
  Koska itse korostat asialinjaa myös höpinäpuolella, miksi itse olet se omituisin höpöttäjä?
  Sotiskin voisi kommentoida näitä rokotusasioita.
  Meille otettiin vain jäykkäkouristuksen tehosteet. Onneksi Kanarialle ei mitää piikkisulkeisia tarvita!

  Nimimerkeillä "vieraileva", "Ohhoh" ja "Ope huomauttaa", on hyviä kommentteja. Open matkapäiväkirjaa (paljon asiaa ja seuraajia), luemme aina ja kohta he ovatkin jo Puertossa.
  Oikein hyvä "kansankynttilä" hän on. Meidänkin nuorisolla opettajana toiminut, tykkäsivät kovasti.
  Todellakin, jos kirjoittaa enemmän ja henkilökohtaisempaa, on juuri tuo oma blogi siihen mitä sopivin!

  Antiguen ei kannata irvistellä opelle. Tosinkin antipatioita opettajia kohtaan muodostuu, kun oma koulunkäynti ei suju.
  Muistutan vielä, että olemme kaikki tasa-arvoisia kirjoittajia palstalla. Ei tätä kukaan saa omia omaksi päiväkirjakseen.

  Puerton kaupungissa piakkoin nähdään kuka mitäkin puhuu "face to face"!
  Oikein antoisia Kanarianmatkoja kaikille!:):)
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Jopas nyt. Hepatiittirokote tuli aikanaan otettua. Sain käsityksen, että siinä on myös malariaan liittyen jotain. Aikaa sen ottamisesta on kohta kahdeksan vuotta. Oli siinä malariaan liittyvää tai ei, niin postitalossa sellainen annettiin. Tai no, kaksin kappalein. Kaikki mahdollinen, mikä vanhaksi rokotteissa oli mennyt kuitenkin päivitettiin. Voihan olla, että malariarokotteesta oli puhetta ja sain sen käsityksen, että sellainen oli sotkussa mukana. Jos ei ollut, olin väärässä. Rokotteet kannattaa kuitenkin pitää ajan tasalla. Siitä ei liene saivartelulle sijaa.

  Muuta kysyttävää:LOL:
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  "Hottielta" hyvä kysymys. Pakkaan tosiaan vasta edellisenä iltana, yleensä just ennen nukkumaanmenoa ja aamullahan pitää jo ennen viittä lähteä kenttää kohti. Ei tuollaiseen kuukauden matkaan kovin paljoa tarvitse miettiä, mitä mukaansa ottaa. Vaatteita, kenkiä, lukemista, sähköhammasharja, puhelimet ja tabletit, kenties kamera. Joskus unohtuu jotain, kuten viime talvena tuo profiilikuvassani oleva Puerto Cruzista ostettu Tenerife "ökyhattu" ja nuo "luxus" aurinkolasit. Ne kun eivät olleet heti käsillä vaan tallissa avoautossa pressun alla kesän ajojen jälkeen. Pikkujuttuja nuo unohdukset ovat. Kaikkeahan voi sitten Puertosta ostaa, pesuaineet ym hygienia tuotteet ostamme aina paikan päältä.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628

  Kiva että naurattaa. En ole rokotteiden asiantuntija. Pitkin hampain noita piikkejä käyn harvakseltaan hakemassa. Ihan samalla tavalla muuten itse naureskelen kansakuntamme tilaa, siis jopa täällä kanariapalstalla, jossa maailman parhaan koulutussysteemin läpikäyneet ihmiset "todella" loistavat älyllään. Kaikki tämä polemiikki kanarianmatkailun takia. Huh huh:LOL:
   
 7. china Vierailija

  Mikä kujan nimi?
   
 8. think that Vierailija

  No pitäähän polemiikkia kanarianmatkailun takia ollakin, tämähän on nimenomaan Kanariansaarten keskustelupalsta! Naamattomat "vakkarit" ne enempi ovat "älyhoiymmärryksellään" loistaneet, jos palstaa vähänkin silmäilee. Pientä viistoiluakin on ilmennyt, koska kyseessä on henkilön kaikille avoin päiväkirja. Se vaan kannattaa kestää, ken leikkiin ryhtyy, eiks niin? Eihän siinä sen kummempaa. Itse kirjoitan mieluummin blogia, jossa on kunkin päivän tapahtumat kuvineen.

  Mutta noista rokotuksista vielä. Malariapillereitä tuskin kukaan Kanarialla popsii. Tai jos niin tekee, on se hätävarjelun liioittelua. Sikstoisekseen niihin voi liittyä hyvinkin ikäviä sivuvaikutuksia. Eli aika vahvasta lääkkeestä on kyse. Olemme joutuneet niitä monissakin maissa (Aasia, Afrikka) käyttämään ja on tuntunut kurjalta syödä sellaisia myrkkyjä.

  Pienoinen denguekuumeen riski on teoriassa mahdollinen Kanariallakin, mutta siihenkään ei roktetta ole. Joitakin vuosia sitten Madeiralla oli tuota tautia ja muutama suomalainenkin sairastui.
  Tuntui se vähän inhottavalta, kun lentoemo spraypullolla sumutti koko koneen. Me matkustajat koitimme suojata kasvojamme minkä siinä hötäkässä ehdimme.

  Kaikenkaikkiaan Kanariansaaret lienee yksi turvallisimmista kohteista. Se onkin ehkä tärkein syy miksi ikäihmisetkin sinne mielellään matkustavat.
  Mukavia reissunalusfiiliksiä vaan kaikille!(y)
   
 9. Tuulensuojaan Vierailija

  Puertossa on ainakin 10 kiinalaista kauppaa. Tarkoitatko niitä pienempiä, joita on ympäri kaupunkia? Vai suurempaa, joka on siinä Lidlin lähellä? Siitä saa kaikkea käyttötavaraa edullisesti. Tai suurinta, joka on La Villa ostoskeskuksen pihassa? Viimemainitussa eniten vaatteita ja joulunaikaan tietysti ihan käsittämätön määrä joulutavaraa. Varmasti paikan päällä osaavat neuvoa!
   
 10. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Dr Pisaca.
   
 11. china Vierailija

  Kiitos, gracias

  Kaikki kiinalaiskaupat kiinnostavat.
   
 12. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kalasataman webbi kamera on nyt suunnattu San Telmolle, mukavaa on enemmän nähtävää ja sitten kun jouluvalot syttyvät näkymät iltaisin ovat varmasti ihania. Mukavaa matkaa Sotis ja jään taas odottelemaan päivityksiäsi. Sää täällä peräkylässä on harmaa ja pimeä, lumi ei vielä ole tullut valaisemaan alkavaa kaamosta. Perro nauttii kylmenevistä päivistä ja virtaa riittää :)
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. kurpitsalyhty Vierailija

  Vietetäänkö kanariansaarilla halloweenia? Milloin ja miten?
   
 14. kelpaa Vierailija

  Kelpaa kyllä katsella. Harmi, että näkyväisyys etäämmälle pilvistä johtuen tällä kertaa hiukan huono.
   
 15. kurpitsalyhty Vierailija

  Pyhäinpäivä on Espanjassa 1.11? Täällä kotimaassahan se on 5.11.
  Halloweeninä ei ilmeisesti ole mitään aikuisten partyjä kuten täällä Suomessa? Kummitusvermeet voi siis jättää kotiin?

  San Andres juhla kiinnostaa myös. Olen lukenut, että lapset metelöivät kaduilla, ja aikuisille on tarjolla kastanjoita ja uuden sadon viiniä. Mitä tapahtumia esimerkiksi Puerto de la Cruzissa on? Missä?

  Onko loka-marraskuussa muita paikallisia tapahtumia ja juhlia? Omakohtainen kiinnostus lähinnä Teneriffa ja Gran Canaria.
   
 16. Paavo ja Tuula Jäsen

  liittynyt:
  09.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  27
  Tämä ei liity Kanariansaariin mutta matkailuun ja ruokailuun kylläkin. Vierailin Teksasissa Dallasin lähellä ja kävimme ruokailemassa kreikkalaisessa ravintolassa. Ainakin siinä ravintolassa sieltä sai juomaksi vain vettä/jääteetä/limsaa. Mutta hämmästyin kovasti, kun sinne vietiin omat juomat. Viiniä, olutta tai mitä kukin halusi. Lasit olivat kylläkin talon puolesta. Ei onnistuisi täällä koto Suomessa.
   
 17. Leena Espoosta Vierailija

  Tuohan on ihan yleinen käytäntö monessa maassa. Olen asunut Australiassa ja siellä useat pienet ruokaravintolat ovat näitä byo (bring your own) - paikkoja. Ravintolaan tuodaan oma viinipullo, jonka tarjoilija avaa ja laskussa on mukana muutaman taalan korkkausmaksu. Ja maksu on pullokohtainen.
   
 18. Tyhmä kysymys Vierailija

  Niinmistä sen San Telmon webbikameran näkee?
   
 19. osolemio Vierailija

  Noche Blanco. Mikä se on ja mitä silloin tapahtuu?
  Puertossa ja lähikylissä on usein ja paljon paikallisia tapahtumia. Erilaisia juhlia, perinteitä, kirppareita ja myyjäisiä, kaikenlaisia tapahtumia joista tavallinen turisti ei mitään tiedä.
  Te vakinaiset asukkaat ja talviasukkaat, kertokaa meille pienistäkin tapahtumista joita Puertossa ja sen lähikylissä tulee olemaan. Matkanjärjestäjät eivät sitä tee.
  Te olette sisällä myös paikallisten arjessa ja juhlassa, me turistit emme. Kiitollisena tietoa otamme vastaan.
   
 20. rakkauttavain Jäsen

  liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  18
  San Telmon nettikamera on "kuolleen kamerakuvan" alapuolella olevissa valikoissa.
   
 21. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Kiitos Go852. Hienoa, että Benetton on ennallaan, siitä tien toiselta puolelta nimittäin lakkautettiin kaupungin upein, useita merkkejä, myös esim. nahkatuotteita myynyt puoti; tämä kuitenkin jo edellisen talven aikana. Benettonia ennen siinä kulmassahan oli Lacosten myymälä...

  Noche Blancosta löytyy lukuisia nettitarinoita, googleen "noche blanco Puerto de la Cruz 2016" ja sitten vaan kääntämään. Itse en ole tuohon tapahtumaan oasllistunut, yleensä ollaan vielä Suomessa noihin aikoihin. Kuten nytkin. Ja tuota tiedon puutettahan itsekin torstain viestissäni tuskailin.

  Ja "vastausvaihtoehto" on aivan naurettavan simppeli tunnistaa noista pakkomielteisistä teeseistään, kuten "keskustakatujen tallaaminen" ja "bloggaaminen". Ei aihetta enempään.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Huomenta kaikille.

  Muistelin myös, että Lacoste, oli se, mikä myymälä lopetettiin ja Benettonia tuli tilalle, minkä Go852 ansiokkaasti edellä totesikin. Kumpikaan kauppa tosin ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini, ei Puerto Cruzissa, ei myöskään Suomessa. Kummallisen näköisiä rättejä kun minun makuuni noissa molemmissa myydään. Paljon mielenkiintoisempi myymälä löytyy jatkamalla Benettonin kohdalta mäkeä ylös seuraavaan kadunkulmaan, mistä vasemmalle seuraavaan risteykseen, Calle de Iriartelta, "rappusten" alapuolelta löytyy kauppa, missä vaatetus on enemmän minun makuuni. Sieltä kun löytyy perinteisempiä vaatteita niin naisille kuin miehillekin. Lisäksi hintataso tuossa liikkeessä on maltillisempi noihin "brändiliikkeisiin" verraten. Samalla kadulla löytyy sitten useampikin mielenkiintoinen vaateliike, varsinkin naisten makuun. Senverran monasti on vaimon kanssa noita tullut kierrettyä.

  Matka lähestyy. Kaksi kuukautta vielä ja taas tutkitaan noita Puerto Cruzin katuja, kadunkulmia ja tunnelmia intoa puhkuen ja uutta etsien. Tämän talven teemassa on kuitenkin enemmän vanhojen, jopa uusienkin rannekellojen etsintää ja keräilyä. Saas nähdä paljonko ajastani kuluu eri kelloliikkeiden, antiikkilikkeiden ja kirpputorien kulmilla. Kirppareista olenkin jo kysellyt ja ilmeisesti Cruzissa on vain tuo yksi Lauantaitapahtuma siellä länsipuolen kauppakeskusksessa ja sen pihalla. Vihjeitä kaivataan edelleen, jos jollekin tulee joku muu tuollaista tavaraa myyvä liike. Ne Herreriaa vastapäätä olevat antiikkiliikkeethän toki jo tiedän. Löytyisikö lisävihjeitä kellonmetsästykseen.(n)

  Ps. Minullakin on epäilyni typeryyksiä puskista huutelevasta katkerasta pellestä.
   
  Last edited: 21.10.2016
 23. 3Kk Vierailija


  Saman olen todennut. Puerton ns expertit ovat tasoa kvg. Tyhjät kattilat kolisevat.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 24. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  En minäkään mikään merkkifriikki ole, mutta Lacostelta joskus jotain kyllä löytyikin. Tiedän Antigue, mitä liikettä tarkoitat, eikös olekin siinä San Juan -kadun kulman tuntumassa. Ja tosiaan sekä Iriarte että San Juan ovat tosi mukavia ostoskatuja. La Pazin ostosvalikoimaan on myös tutustuttu, mutta eipä se päätä huimaa. Santa Cruziin on helppo mennä ja siellä ajoittain käydäänkin. Samoin Orotavassa ja Lagunassa. Suosikkini on Orotava, jossa edelleen on jotain kovin aitoa Tenerifen meininkiä.

  Lacosteen liittyy kuitenkin hauska anekdootti. Olin aikanaan äitini kanssa Lanzarotella ja poikettiin samaisilla Tequisen markkinoilla, missä Niko sähläsi maanantain jaksossa. Löysin puolisolle "Lacosten" paidan, joka osoittautui yllättävän laadukkaaksi ja josta oli iloa vuosikausiksi. Jos Lanzarotella liikutte, käykää ihmeessä noilla sunnuntaimarkkinoilla.

  Taidetaan Go52 nyt puhua kahdesta eri kulmasta. Minä tarkoitan sitä Calle Blancon puoleista kulmaa, mistä seuraava piste ylöspäin on useasti mainitsemani ravintola La Marea. Tarkistan asian ensi viikolla, kunhan tästä perille päästään.

  Sekä blogeissa että erilaisissa kirjoituksissa käytetään hyvinkin paljon erilaisia viitteitä, jopa toimitusteksteissä nykyään. Lehdet ja sähköinen media lainaavat toisiaan päivittäin, google on arvokas tietovarasto, mutta vaatii asennetta sekä käyttäjänä että lukijana.
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Just sitä liikettä siinä kulmassa tarkoitin. Putiikki on vähän niinkuin kahdessa kerroksessa mäen takia, naistenvaatteet yläkerrassa ja miesten alhaalla. 100 metrin säteellä tuosta on vielä kolme muutakin vaateliikettä ka kulman takana vielä useita lisää.

  Lacoste ei oikein ole koskaan imagonsa takia istunut mulle. 1980-luvun lopullahan se oli Filan ohella kaikkien juppien ihailema ja palvoma tuote, jota itse käytin silloisessa käyttöautossani öljyrättinä. Kunnon autoharrastaja kun moista rättiä ei muuhun suostunut käyttämään. Ilman tuota imagon luomaa painolastia, todennäköisesti sellaista voisin nykyään käyttää. Ilmeisen laadukkaita kun lienevät. Joskus tuli piipahdettua siinä Lacosten Puerto Cruzin myymälässä, joka tosiaan taisi olla siinä toisessa kulmassa, niinkuin go852 epäili, missä nyt on jäätelöbaari. Benettonhan on siinä parkkipaikan puoleisessa Charcon kulmassa.

  Nyt saunaan.:cool:

  Edit. Kirj vihr
   
  Last edited: 21.10.2016

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti