Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tekis mieli sanoa jotain tuosta valkoisesta nöyhtästä mitä taivaalta alas tulee. Ihan pian on taas kola kädessä ja loppupihalta pitää lumet pois luoda. Et samassa veneessä ollaan, vaikkakin naapuri oli traktorilla osan pihatiestä jo putsannut. Pitääpähän tuo kolaaminen sitten mielen virkeenä ja ajatuksen vaikkapa Puerto Cruzin maisemissa. Arvatkaa kuinka paljon mielummin olisin just nyt siellä, pilvisyydestä huolimatta.

  Minä otan tapani mukaan kantaa noihin vaaleihin. Reilut puolet äänestäneistä, niistä lukutaidottomista idiooteista äänesti väärin. Väärä mies valittiin, kun ei olisi pitänyt valita miestä lainkaan. Noin käy, kun äänestäjät ovat tyytymättömiä systeemiin. Sama kävi suomessakin kun Soinin joukot marssivat luomaan tähän maahan eripuraa ja katkeruutta. Soinista tosin kuoriutui valtiomies, mistä moni puskien vihainen mies tuskin on tyytyväinen. Mutta populismi voitti ja suuttumus, sekä palaute vaalilupausten rikkomisesta saattavat vielä tuossa maassa kostautua. Epäilen, ettei tuo tosiTVtähti istu valkoisessa talossa neljää vuotta. Saas nähdä.

  Joo. Kyllä se matkan maksaminen realisoi kummasti tiedon, että pian mennään, taino, tullaan taas paratiisin lämpöön ja tunnelmaan. Ihan uudella innolla sitä taas joka aamu duuniin menee, kun tietää lähtöpäivän lähestyvän.

  Kivat päivänjatkot teille sinne Puertoon.
   
 2. Reissupari Vierailija

  Hola täältä Puertosta!

  Eilen lensimme Roomasta italialaisten kanssa Teneriffan eteläiselle kentälle. Koneen tassujen tavoittaessa maanpinnan, iloiset italiaanot puhkesivat taputtamaan ja hurraamaan. Mekin siinä mukana, vaikka jäyhät suomalaiset sanovat moisen aplodeeraamisen olevan vanhanaikaista. Kyllähän tuo välittömyys ja iloinen asenne aina mukavalta tuntuu!

  Sitten kaikkine kapsäkkeinemme (padat, pannut ja puolukkahillot mukana) pakkauduimme Titsabussiin, joka meidät iltapimeällä nopeasti kyyditsi mökkitörkyinemme Puertoon. Kun kaupunki valoineen alkoi näkyä, tuli niin hyvä mieli. Sellainen tuttuuden tunne, että tänne on mukava tulla...

  Meillä oli tiedossa, että vuokraemäntä oli sillävälin teettänyt asunnossa joitakin parannuksia. Vähän jännitti, että minkähänlaisia. Noh, päästyämme sisälle kaikki oli vielä entistäkin kauniimpaa. Olkkarin seinät oli hän maalauttanut vaaleiksi, vaikka entinenkin väri oli ihan siisti. Lisäksi hän oli ostanut parvekkeelle aurinkopetien lisäksi nätin parvekekaluston. Kaikkea muutakin uutta kaunista oli tänne laitattanut; makkarin seinälle romanttisen "Love"-koristeen. Tyynyjä ja monenlaista uutta tekstiiliä.

  Ainut toiveemmehan oli vain mh:n paremmat lukuvalot, intohimoisia lukijoita kun olemme. Sekin toive oli toteutettu ja muitakin valaisimia samalla uudistettu ja lisätty. Ja kaikki niin hyvällä maulla ja värisilmällä, ihan kuin itse olisi päässyt valitsemaan.
  Viini- ja ja vesipullo odotti keittiön tiskillä. Väsyneinä, mutta onnellisina istahdimme sohvalle ihmettelemään ja ihastelemaan talvipesäämme.
  Olimme tulleet kotiin ja tunsimme itsemme todella tervetulleiksi. Sitten vaan suoraan nukkumaan ja melkein kellonympäri uni maittoikin. Jo viime talvena huomasin unenlaadun täällä paremmaksi ja oletan sen johtuvan tästä ilmastosta. Tästä on hyvä jatkaa tutussa ja rakkaassa paikassa!

  Päivän ykköspuheenaiheeseen: Sanoin aikoinaan nuorimmalle pojallemme, että samana päivänä ollaan perillä Puertossa, kun Trumpista tulee presidentti. Johon poika hämmästyneenä: "Mist sie äiti tiijät"? Mutta niin siinä sitten kävi, ei auta kuin katsastella, mitä tuleman pitää...eikä pelätä pahinta etukäteen.

  Leppoisaa talvehtimista ja lomailua täällä jo oleville ja tuleville!
  Ja tietysti kaikkea hyvää myös koti-Suomeen!:)(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Mukavaa luettavaa "reissupari". Koneessa taputtaminen tosiaan on niin "last season". Mitä ihmeen järkeä on taputtaa perille saapumisesta ihmisille, joille siitä maksetaan. Ei kukaan taputa bussissakaan tai spårassa. Ja nuo molemmat ovat todistetusti vaarallisempia kulkupelejä matkustajille, kuin lentokoneet. En siis taputa ja lähinnä hymyilyttää joidenkin tapukset. Mutta en tuomitse, ihmettelen vain.;)

  Mukava kuitenkin, että pääsitte perille, nauttikaa olostanne, ottakaa ajastanne kaikki irti. Puerto Cruzissaa kun tekeminen ja elämästä nauttiminen on helppoa. Varsinkin, jos asunto, jossa asustelee on mieluinen. Joku päivä itsekin vietän pidempiä aikoja Cruzissa nauttien elämästäni. Teen sitä toki nytkin, mutta olosuhteet lumikaaoksinen pääkaupunkiseutu vs valloitava Puerto de la Cruz kallistaa elämästä nauttimisen jälkimmäisen puolelle.

  Onko kukaan muuten seurannut YLE Teemalta "Milanon naisten paratiisi" italialaisarjaa, joko tosin loppuu huomenna. Areenasta löytynee vielä jonkin aikaa. Upean nostalgista pukeutumista, autoja ja yksinkertaista elämäntapaa aikalaisine pulmineen edustaa tuo TV-sarja. "Naisten vouhotusta" toki, mutta jotenkin niin nostalgista ja upean kaunista kerrontaa 1950-luvun elämästä. Tällainen vintagefani ainakin tykkää. Olisko mitään vihjeitä samanlaisiata espanjaan tai vaikka kanarialle sijoittuvista TV-tuotannoista.

  Kukahan muuten mahtaa olla tuo ikivanhoja ketjuja ylösnostava ja nykykirjoittajille siten irvivä puskistahuutelija. Tuleeko ketään katkeroitunutta vakikirrjoittajaa mieleen, jolla on muutamia aktiiveja kohtaan hiukan hampaankolossa...:LOL::LOL:
   
 4. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Heipsis! Millaista ilmaa/lämpötilaa siellä nyt on? Ensi viikolla siellä jo ollaan ja kyllähän " ilmatilanne" kiinnostaa:). Vaikkakin kaikenlaista säätä mahtunee kolmenkin kuukauden aikaan. No, ainakaan pakkanen ei yllätä, siis ehkä:D
   
 5. Reissupari Vierailija

  Iltaa täältä yläkaupungista!

  Tässä ensin Sotikselle vastailen hieman. Meillä on matkakuvakooste nimellä AetA:n reissukuvia. Sanoit joskus katselleesikin. Ollaan yli 10 vuotta oltu reissupari AetA. Moni meidät on tunnistanut useissa eri maissa ja tullut juttelemaan. Viime talvena kirjoittelin joskus iltaisin nimmarilla "isäntä.ja.emäntä". Tykkäsin kirjoittaa myös omalla espanjalaisella nimelläni "Juanita". En ole missään vaiheessa yrittänyt esittää mitään muuta. Ihmiset, jotka laittavat omat kuvakoosteensa nettiin, ovat aitoja matkailijoita. Miksi tuo ihmettely, että meikäläisen "tunnistaa"? Tietysti tunnistaa, niinhän se on tarkoituskin! Kerron asiat avoimesti. Ei ole mitään salamyhkäistä touhua meidän reissut. Muutenkin ollaan ihan tavallisia, vaatimattomia tallaajia, kuten suurin osa kanssaihmisistä.

  Eikä tuon parhaimman ruokapadan ja pannun roudaaminen mitään eksoottista ole. Se on erittäin arkista hommaa, sapuskan teko. Sellaista pataa, joka sopii sekä liedelle, että uuniin, en täältä viimekaudella löytänyt. Nyt päätin ottaa mukaan, että ruoanvalmistus olisi mahdollisimman helppoa. Kun täällä puolet vuodesta asustelee, on kotikokkaus meille tärkeä juttu. Käydään kyllä 1-2 krt/vko ulkona syömässä ystävien kanssa.
  Puolukkaa tuli otettua matkaan, koska sitä lähes 100 litraa kerättiin! Suurin osa tietysti annettiin läheisille. Oikein näppärästi kulki kaikki komppeet, kun autolla aina ovelta ovelle ajeltiin!
  Sitäpaitsi suurin osa tavaroistamme lahjoitetaan täkäläiselle Punaiselleristille. Niin ei muodostu sitä takaisinpäin kuskaamisen ongelmaa. Mutta se pata vaan on niin mainio astia, että siitä en luovu!

  Oli joskus aiemmin ihan kiva tarinoida täällä. Erityisesti jäi mieleen se teillä hoidossa ollut chihuahua ja monta muutakin mukavaa juttua! Sitten tuli jotain kärhämää...josta minulla ei ole tietoa.
  Ylpistelyyn tulin aikanaan ottaneeksi kantaa ehkä turhankin voimakkaasti. Tosi kun on, että jokainen on omanlaisensa. Olen aina halunnut asettua heikommassa asemassa olevan puolelle. Olemme olleet sellaisissa paikoissa, joissa ihmisten köyhyys ja hätä on ollut suuri (kuten nyt Syyriassa). Ei oikein jaksa mitään käämy- ja rotjakejuttuja. Toivon, että älykkäänä henkilönä ymmärrät.
  Myös eläinten kaltoinkohtelu on minulle kauhistus.

  Antiguelle: Kun viime keväänä lensimme täältä Barcelonaan espanjalaisten kanssa, hekin laskeutuessa taputtivat ja hurrasivat! En usko heidän olevan tyhmiä ja vanhanaikaisia, vaan iloisia ja vilkkaita etelän ihmisiä, joista on hauskaa päästä mieleiseen kohteeseen. Ei kai siinä ole mitään turvallisuuden kanssa tekemistä! Esimerkkejä tuosta iloisesta luonteesta tapoineen eri kansallisuuksien parissa, olisi vaikka kuinka paljon.
  Jos matkustaa vain pakettimatkojen lomalennoilla, ei pääse perehtymään noihin kulttuurillisiin eroihin.

  Sinua, Antigue haluan kiittää vuoden takaisista vinkeistä Puerton kirkon jouluohjelmaan. Kuten esim., että kauneimpiin joululauluihin pääkirkkoon pitää mennä ajoissa, jos mielii mahtua sisälle. Paikkoja lienee noin 800 ja osa jäi viimekerralla ulkopuolelle.

  Lopuksi: Sopuisuus kannattaa aina, siihen pyrkikäämme!(y)
  Terveisin, Juanita-emäntä La Pazista.
   
 6. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Lepo vaan Reissupari. Muistan Isännän&Emännän hyvin viime talven s24 keskusteluista. Olitte Eläkepapan lisäksi niitä harvoja asiallisia kirjoittajia sillä palstalla. En siis tarkoittanut vihjailuillani teitä, enkä usko Sotiksenkaan tarkoittaneen. Tuota Juanita nimimerkkiä vaan on käytetty useaan otteeseen täällä väärin, mm yhden pitkäaikaisen palsta-aktiivin toimesta hänen katkeruudessaan niin allekirjoittanutta kuin Sotavaentoakin kohtaan. Tuota tyyppiä, jonka useat palstalaiset tuntevat nimimerkiltä, tarkoitin ja uskon Sotiksenkin tarkoittavan.

  Lepo myös tuon taputtamisen kanssa. En tuomitse ketään, en nimittele ja minulle on täysin yhdentekevää, jos joku tekee niin. Toki olenhan teidän kokeneempien matkaajien rinnalla vain "valmismatkaaja", enkä siis tajua maailman menosta kaikkia hienouksia ja kulttuurien rikkauksia. Siinä kai se syy lienee. Taputtakoon silti ken tahtoo. Minä en, kun en siihen syytä näe.

  Puerto Cruzin joululauluillat ovat tosi suosittuja. Jos niihin aiotte osallistua, niin menkää vähintään tuntia ennen kirkkoon sisään, jos istumapaikan haluatte. Tuo 850 hengen kirkko nimittäin täyttyy suomalaisista ääriään myöten, eivätkä kaikki halukkaat mahdu sisään. Niin suosittuja ne ovat. Päivämäärää tuohon joululaulutapahtumaan en tiedä, kun en vielä Puefto Cruzissa ole. Joku paikallaolijahan voisi kiinnostuneille sen tännekin laittaa. Viikkoa-paria ennen Joulua se yleensä on. Toinen näkemisen arvoinen tapahtuma Cruzissa on ruotsalaisten Lucia-neito kulkue. Tuo hyväntuulinen tapahtuma kerää paljon väkeä seuraamaan sitä. Kannattaa tiirailla, jos paikalla olette.

  Mukavaa päivänjatkoa kaikille.
   
 7. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Juanita, Reissupari nimimerkkisi ja oliko muitakin, no kumminkin olin iloinen lukiessani viestejäsi niin hyväntahtoisuutta ja ymmärrystä moneen. Vaan sitten kuin myrskytuuli, viestit muuttuivat aika voimallisiksi. Olin hämmentynyt sama Juanita vaiko joku muu, epävarmuus, onko todellinen vaiko feikki Juanita. Usko meni, anteeksi, tunsin pettymystä hyväuskoisuuteeni. Olitko sinä vai joku toinen.

  Nyt taas kirjoituksesi antoi uskoa että olet olemassa se hyvä Juanita nyt reissuparina, sekaisinhan näissä nimimerkkin vaihdoissa menee.
  Rekitöityminen voisi olla hyväksi.

  Sinua lainaten:

  " Sopuisuus kannattaa aina, siihen pyrkikäämme!(y)"


  Teneriffen Ev.Lut Seurakunnat sivulta ajankohtaista tietoa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Hyvä kirjoitus Senorita. Samanlaisia ajatuksia täälläkin. Eri ihmisestä kuitenkin oli kysymys, kun palstatrollimme, jonka monet täällä tuntevat, Juanitana esiintyi. Reissupari, olette asiallisia kirjoittajia. Miksette rakisteröisi nimimerkkiänne. Tällöin sitä ei voisi käyttää muut ja olisitte turvassa väärinkäsityksiltä. Ilkeämielisiä hyväksikäyttäjiä kun aina löytyy. Te ette sitä ole, koska ymmärrätte sopuisuuden merkityksen.

  Kiitos Senoritalle seurakunnan tapahtumavinkeistä. Tuonne ilmestynee myös aikanaan tieto joululaulutapahtumasta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Reissupari Vierailija

  Kesäistä päivää Puertosta!

  Lämpöiset kiitokset Antiguelle ja Senoritalle mukavista kommenteistanne. Aina tullaan juttuun, kun vaan hyvää tahtoa riittää - ja mikä ettei!
  Kunhan tässä saadaan koti kondikseen, eli kaikki tavarat paikoilleen, jää ehkä aikaa kirjoitella kuulumisia täältä. Silloin voisi olla tuon rekisteröitymisen paikka. Mieluiten olisin Juanita pienen hauskan profiilikuvan kera!:)

  Eläkemuori hei! Täällä on lämmintä. Juuri tällä hetkellä vaihtelevaa pilvisyyttä, mutta tosiaan mukavaa tuo lämpö, joka tuntuu ihan kuumaltakin kun aurinko enimmäkseen paistelee.
  Eilen kun käveltiin alakaupunkiin asioille, oli ihana t-paitakeli. Pimeällä takaisin päin käppäillessä laitettiin repusta ohuet pusakat päällemme. Mutta niin siinä ylämäkeä kavutessamme piti ne nutut laittaa takaisin reppuun, kun rupesi hikeä pukkaamaan.
  Eli hyvää matkaa teille ja tervetuloa kesään!

  Sitten sellainen juttu vielä (en tiedä onko joku jo kirjoittanutkin), että se Shaktin Tiina saa jouluvauvan ja on tänään viimeistä päivää töissä. Poikettiin siinä juttelemassa ohikulkiessa. Hänellä oli kaikki superalennuksessa loppuunmyynnin vuoksi. Minäkin ostin yhden mieleisen vaatekappaleen, vaikka koitan parhaani mukaan hillitä tuota ostelua.
  Monelle saattaa olla harmi kun Tiina lopettaa.
  Meillä tuo isäntä laittaa kaikki vempaimet toimimaan, eikä minulle jää näissä hommissa kuin valmiseen pöytään istahtaminen. Kokkauspuuhissa sitten toisinpäin!

  Hyvää eloa ja oloa kaikille kaikkialla!(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 10. mummeli Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  1 266
  Saadut tykkäykset:
  294
  Terveisiä minultakin, kohta olo täällä lopuillaan, mutta vielä muutama päivä sentään jäljellä.
  Ilmankin suosineet, paljon on tullut liikuttua ja monenlaista koettua. Terveiset kaikille kotimaahan. Se on se paras kuitenkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Reissupari Vierailija

  Täyttä lepoa ja leppoisuutta täällä, ei voisi lokoisampaa olla ihmiselo!
  Meillä on parveke aurinkoon ja täytyy sanoa, että kuuma tässä tulee.

  Mies kävi tapansa mukaan sillä 5 euron parturipojalla ja oikein hyvä kesätukka siitä tuli!
  Meitä naisia ne kampaajat aina kynivät, ollaanpa missäpäin vaan!!!

  Huomenna sitten ekaa kertaa tällä kaudella Puerton seurakuntaan. On kivaa päästä tuttuja tapaamaan. Ja ensi viikolla pientä hommaakin tekemään...<3
   
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Upeaa, että Tiina saa jälkikasvua. Sääli tosin, jos hänen liikkeensä loppuu. Siellä kun oli mukava aina poiketa moikkaamassa ja juttelemassa mukavia ja vaimokin osteli silloin tällöin vaatteita Shaktista itselleen. Toivotaan, että hän äitiysloman jälkeeen jatkaa liikkenpitoa. Mukava ihminen kaikenkaikkiaan.

  Saatan kuvitella mielessäni, nyt kun mittari näyttää -10 astetta, maa on valkoisena, miten leppoisaa ja mukavaa teillä siellä Cruzissa oikeastaan on. Taas käy vähän kateeksi, mutta positiivksella tavalla elostanne ja olostanne siellä lämpimässä. Reilut 40 vuorokautta ja samassa veneessä ollaan.:p

  Sotis. Ovatko naisten kampaajat oikeasti noin kalliita. Vaikea uskoa. Oletteko käyneet yläkaupungilla, heti rappusten yläpäästä oikealla kulman takana toimivan brittineidon "Energien" käsiteltävänä. Myös Pikku Pohjolan vieressä Sheivessä, kuunlemma leikkuu ja kampaus on edullinen. Josko vaikka paikanvaihto auttaisi. Toisaalta vuosi on vierähtänyt viime käynnistämme, joten tilanne on saattanut muuttua. Miesten tukanleikkuuhan ei Cruzissa tosiaan maksa juuri mitään.
   
  Last edited: 11.11.2016
 13. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kiitos säätiedoista! Kivalta vaikuttaa tulevat ilmat:).
  Kampaajalla käynti ei ole omalta osaltanikaan ollut mitään todella edullista siellä. La Pazin alueella kävin viimeksi ja suurin piirtein saman maksoi kuin "oma" kampaajani Suomessa Jumbon HairStoressa edullisimmillaan. Mutta tulos oli ihan OK ja kyllä siinä häärikin neljä eri henkilöä: yksi pesi, toinen laittoi värin, ja kolmas leikkasi . Se neljäs kävi aika-ajoin kävi tarkistamassa miten homma etenee:LOL:. Kivaahan se oli.
  Ja erilaisilla, siis useilla, kielillä puhuttiin. Hauskaa!
  Espanjalainen miniäni kävi El Camposssa ( menikö oikein, se iso ostari siellä vähän kauempana) kampaajalla leikkauttamassa hiukset ja maksoi 20 €. Ei siis paha. Ettei vain olisi turistihinnoittelu tässäkin hommassa kyse??

  No, La Paz odottaa meitä ja me sinne pääsyä.
  Minusta ei kyllä tuo lumen kolaaminenkaan ole mitenkään kamalaa. Hyvää hyötyliikuntaa ja aikaahan eläkeläisellä on!!Kyllä kunnon talvikin on ihan kivaa!
  Puerto: Here we come!!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Eläkemuori. Al Campo tai La Willa, ei kai sen väliä. Kaikki Puerto Cruzin ystävät tietänevät, mitä tarkoitat. Olen myös siellä vastapäätä Al Campo myymälää, La Willan ostoskeskuksessa käyttänyt suutarin palvelua, mikä oli yllättävän kallista. Epäilen, että tyhmää turistia vedätettiin huolella, kun yhden kengän liimauksesta perittiin 15 €uroa, mikä on jo liikaa. En tohon summaan Sotiksen kampaamojuttujen tapaan kaadu, eikä sillä ole väliä. Ihmettelen vaan hinnoittelua. Uskon, etteivät paikalliset maksa tuollaisia summia palveluistaan. Eivät millään, niillä palkoilla, mistä olen paikallisita kuullut. Turismi toki paikallisia elättää, mutta epäilen, ettei sitä lypsävää lehmää kannattaisi lypsyn sijaan tappaa. Siitä kun seuraa hetken ilon ja riemun takia pitkäaikainen tuska ja haitta. Tämä pätee muuten myös alkavaan pikkujoulubuumiin, joten varsinkin nuoremmat lukijat pitäkää järki päässä siellä juhlahumussa.

  Säät kuulostavat tutuilta Puerton normisäiltä. Vaihtelevaa, mutta suomalaisittain lämmintä. Viime talvi oli poikkeus pitkine aurinkojaksoineen, joten siihen lienee turha odotuksineen tukea. Toki Joulun jälkeen alkaa kuukauden hellejakso, sellaisen olen tilannut paikalle. Saas nähdä miten käy.:LOL:

  Tänään paikallisella seuraintalolla kirppispäivä. Tuskin sieltä mitään mukaan tarttuu, vaikkei sitä toki tiedä, mutta paikalle mennään ja tunnelmasta nautitaan ainakin kahvin ja pullan verran. Sitten normit lauantaishoppailut ja takaisin kotiin saunan lämmitykseen. Näyttäisi olevan 5-astetta pakkasta, mutta kohtuu kirkasta, joten eiköhän sitä viihdytä. Ei tosin niin hyvin, kuin te siellä Puerto Cruzissa.

  Hauskaa päivää kaikille oleskelupaikasta huolimatta.:)
   
 15. Reissupari Vierailija

  Sotikselle kiitokset uusista ruokapaikkavinkeistä. Hyödyllistä tietoa monille! Huomenna mennään johonkin isänpäivälounaalle...
  Hauskaa, että teillä on taas joku pirtsakka "taskuraketti" siellä!

  Antigue, kylläpä oli "suolainen" suutari sinulla! Itsellä oli myös suutarille tarvetta toissapäivänä. Hyvän nahkareppuni hihna oli näet irtoamassa. Siinä Shaktin Tiinan lähellä on suutari (lukee ihan suomeksikin). Sinnepä siis. Korjasi hyvin ja maksoi vain 4e! Monia juttuja täältä voi saada myös hyvin edullisesti. Meille on aikojen saatossa kehittynyt erityinen vainu näitten huokeiden suhteen...

  Sää täällä taitaa olla aika tyypillistä Teneriffaa. Ei lainkaan valittamista, varsinkaan jos pidempään viipyy.

  Mutta mies kohta valittaa, jos en laita tätä kännykkää pois hyppysistä. Kotiaskareet kutsuvat...

  Mukavaa viikonvaihdetta kaikille!
   
 16. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Vaimo tuossa kertoili juuri, että Shaktin Tiina laittaa liikkeensä kiinni vain äitiyslomansa ajaksi. Tieto kuunlemma löytyy Shaktin Facebook-sivulta, jota vaimoni seuraa. Huojentava tieto siis monille nettiyhteyksiä suomeksi ostaville matkailijoille, sekä vaatteita metsästäville. Lisäksi Tiina on mukavaa juttuseuraa jo ihan ohikulkiessakin. Hieno juttu, että hän jatkaa.

  Kallis oli kengänkorjaus tosiaan oli La Willassa. Varsinkin kun samaiset nahkakengät olin edellisenä kesänä ostanut Rauman Mustanpitsin-yöstä ALEsta hintaan 20€uroa parilta. Nyt toista liimattiin sitten 15 €urolla, kun vain remmin kiinnitys piti korjata. Voi olla, että tyhmää vedätettiin, mutta vain sen kuuluisan ensimmäisen ja viimeisen kerran.

  Vai pilvistä tänään. Täällä suomesssa myös. Tosin pakkanen on laskenut lähelle nollaa jo, joten ensi viikon loskakelejä odotellaan. Sitä ongelmaa teillä siellä Cruzissa ei ole. Nyt illan lätkämatsin pariin...

  Sotis. Tutkailimme myös Facesta noita itsenäisyyspäivön menuita ja pakko sanoa, että Jorman menu vei Anun vastaavasta voiton, ainakin siis hintansa puolesta, mutta myös se houkutti enemmän. Noh, ei tartte käydä kokeilemassa, vahinko sinänsä...(n)
   
  Last edited: 12.11.2016
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis, joo. Sekoitin nuo, kun vaan sivukorvalla kuulin noista hinnoista vaimoltani hänen luettuaan niistä Facebookin ihmeellisestä maailmasta. Itse kun en faceen kuulu, niin vajavaista tietoa täällä jaan kuten yleensäkin.

  Vain yhden kerran olemme Joulun aikaan Puerto Cruzissa olleet ja silloinkin Riu Garoen notkuvien joulupatojen ääressä, joten sen enempää en noista pikkujoulu tai jouluaterioista en osaa sanoa. Pitkämatkalaisille lienevät kuitenkin mukavia arjen kohokohtia vähän juhlia muiden suomalaisten kanssa. Näin koen, kun minulla ei suomibaareista Cruzissa ole mitään pahaa sanottavaa ja niissä myös käyn ja viihdyn.

  Tuli sitten Suomi-Teneriffa kerholta syyskokouskutsu sähköpostiin. Se järjestetään Valle Luxissa 27.11 kello 13.00, jos jotakuta kerhon asiat kiinnostavat ja on jäsen tai haluaa sellaiseksi liittyä. Myös itsenäisyyspäivän alustava ohjelma on julkaistu, siis 6.12 kello 13.00 alkaa ohjelma Plaza Europalla ja kestänee noin tunnin ajan. Uskon kaikkien suomalaisten olevan tuohon tilaisuuteen tervetulleita. Kaikki siis mukaan itsenäisyyttä juhlimaan. Itseltä tosin jää molemmat tapahtumat väliin sattuneesta syystä, että pitää vielä kerjätä päivittäin duunipaikassa, jotta joskus pääsee eläkkeelle tai vapaaherraksi, ja muuttamaan ainakin talviksi kesäisempiin maisemiin. Ehkä sitten joskus. Arvannette kyllä minne.

  Tänään pakkanen on laskenut nollaan ja ilmeisesti plussan puolelle ollaan menossa. Tiedossa olisi tälle päivälle valokuvaamisen harjoittelua, kun yksi kaveri tarvitsisi harrastukselleen kalenterikuvia, ja pyysi minua niitä ottamaan. Tylsää tosin vaan on kuvata kilpa-autoa sisätiloissa, mutta täytyy yrittää kehitellä mielenkiintoisia aiheita ja kuvakulmia, jotta sponssikalenteri saataisiin tehtyä.

  Mukavaa päivää kaikille.
   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos Sotikselle selvityksestä tuon "Dia de constituion" kohdalla. Muistan kuulleeni puhuttavan tuosta, mutten osannut yhdistää. Itsenäisyyspäivän vietto on upea asia myös ulkomailla. Muistan aikanaan yhden kaverin muutettua Lontooseen, kuinka hän 6.12 huudatti ikkunat selällään kotistereoistaan Finlandiaa koko korttelin iloksi. Puerto Cruzissa ilmeisesti on järjestetty oikein itsenäisyyspäiväkulkue. Liittynee ilmeisesti tuohon yhteistyöjuttuun. Vahinko, ettemme koskaan ole olleet Cruzissa noin aikaisin Joulukuussa.

  Itse kuulun niihin, jotka pitävät "kissanristiäisistä". Asumme pääkaupunkiseudulla, mutta maalaisidyllissä, joten kiertelemme täällä kotomaassakin yhdessä vähän jokaisessa tapahtumassa, mitä löytyy. Näin myös matkoilla. Kaikki kiinnostaa museoista oopperaan ja avajaisista ilotulituksiin. Miksei siis myös meille niin rakkaassa Puerto Cruzissa, missä pahoista puheista ja tämän palstankin kireistä tunnelmista huolimatta olen tavannut vain mukavia suomalaisia kanssamatkaajia ikään katsomatta. Joten kyllä kelpaa tapahtumat lomallakin.

  Täällä kotomaassa kelit alkavat siirtymään suojan puolelle. Se tietää loskaa ja märkää. Saas nähdä onko illalla pilvisyydessä rakoja, kun tarjolla olisi "superkuuta" jolloin kuu on isoimmillaan 48 vuoteen. Joten tämä lienee, jos mahdollista, todennäköisesti viimeinen kerta tämän tapahtuman kohdalla mahdollisuus allekirjoittaneelle. Tai no, saas nähdä...:LOL:

  Ps. Taas yksi 10-vuotta vanha ketju nostettu...:confused:
   
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Rehellinen vastaus. Lipeäkala ei putoa millään. Kuuluu samaan sarjaan oliivien, etanoiden ja muiden äyriäisten kanssa. Mielummin näen nälkää kuin syön noita. Samaan sarjaan kuuluvat myös kesäkeitto ja kalakeitto, sekä muut maitoon valmistetut keitot. Noiden keittojen kohdalla kansakoulun ekojen luokkien pakkosyöttö, vaikka yökötti jo etukäteen sai aikaan "ei ikinä enää" menttaliteetin. Sen jälkeen kun itse kykenin päättämään en ole lusikallistakaan kumpaakaan keittoa syönyt. Kalakeitto tosin jossain muussa liemessä voisi jopa pudota. Toisaalta syönhän minä nykyään tomaatti-vuohenjuustokeittoakin, joten...

  Tänä vuonna taitavat jäädä jouluruoat todella vähiin, samoin kuin Joulun valmistelutkin. Toki tänne pimeälle maaseudulle on mukava vähän ylimääräistä valoa viritellä, mutta muuten lienee turhaa Joulua valmistella. Lähtömme Puerto Cruziin nimittäin on Joulupäivänä, ja liikkeelle lentokentän suuntaan suunnistetaan vähön 4n jälkeen aamulla. Enkä mä tosin muutenkaan ole jouluihminen. Perinteiset ruoat toki hyväksyn, kevyen koristelunkin valoineen, mutta kaupallisuudesta vahvasti olen eri mieltä. Perinteet siis ovat ok, kaupallisuus ei. Samoin itse Joulun sanoma ei oikein uppoa.

  Aika monasti kai nuo ilmat juuri Marraskuussa siellä Kanarialla niinkuin Karibiallakin huonoimmillaan ovat. Onneksi kuitenkin tsunamit ja pyörtemyrskyt loistavat Kanarialla poissaolollaan.

  Joo. Ei ole vaikea arvata, mistä suunnasta noita vanhojen ketjujen nostoja sikiää.

  Edit. Lisää vanhoja nostoja sylttytehtaan suunnasta.
   
  Last edited: 14.11.2016
 20. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Sotis,
  Meillä lipeäkala kuuluu joulun aikaan, kyllä siitä tykkäämme mutta jälkikasvu ei oikein koskaan ole innostunut siitä herkusta.
  Välttämättä ei joulupöydässä ole lipeäkalaa mutta kahdestaan syödään valkokastikkeen kera, nam. No. kuten tuhat kertaa sanottu, makuasioista ei voi kiistellä.
  Nyt on ollut juhlia niin täytekakkujuhlaa että.. nuorimmainen lapsenlapsi täytti vuosia ja sitten isäpäivää heti perään juhlittiin, Nyt ei makeat uppoa taas vähään aikaan.
  Niin ainakin tuli luvattua, no saattaa taas joutua pyörtämään lupauksen kun on tapaaminen naisporukan kanssa, kahvilassa tietty:rolleyes:.


  Mukavia päiviä sinne Puertoon! Viestejä on kivasti tullut ystäviltä, osa jo lähtee huomenna kotimatkalle, osa vasta on tullut viettämään muutaman viikon siellä.

  Kaikkea hyvää siellä oleville ja kotiin lähteville hyvää kotimatkaa, mukavia loman odotuksia kenellä on vielä reissu edessä!

  Terveisiä!

  Hassua kun tuollaisia vanhoja ketjuja joku viitsiikin..
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. Reissupari Vierailija

  Vastaan Sotikselle livekalasta. Tai no, Senorita sanoikin sen jo puolestani niin täydentävästi: Tykätään! Jouluksi oma äitikultani valmisti aina myös lipeäkalan juuri tuohon perinteiseen tapaan.
  Kunpa täältäkin saisi sitä pakasteena, niin laittaisin!
  Muuten kalatiskiä katsellessa näyttää aika erikoisilta ja värikkäiltäkin ne kalat. Tulee mieleen akvaario-otukset! En ole vielä uskaltanut tarttua kuin sardiineihin...

  Muuten, meillekin on tiedossa samanlainen pieni "turbomoottori", mutta toistaiseksi vain kyläreissulle oman isäntänsä Jokisen Sepon kanssa. Paljon olen jo vajaassa viikossa noita suloisuuksia täällä ehtinyt rapsuttelemaan. Ja joka kerta sanon, että tuon haluaisin, johon mies, että niinpä tietysti...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 22. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Juu, kyllä näyttää kauniilta Puertossa, niin komean näköinen on Teide sinitaivas taustalla, ei pilven hattaraakaan.

  Kalaruuista, tänään mies valmistaa lohikeittoa ja voin sanoa että siinä on kermaa, niin hyvää aina tuo keittonsa että ihan vie kielen mennessään:).

  Oliivit on herkkua. Aina on kaapissa purkki valmiina.

  Se on niin hauskaa katseltavaa kun niitä pikkukoiria Puertossa kulkevat "muina miehinä" kuin ihan yksikseen mutta aina on omistaja lähellä, Niin sopuisia koiria, tuntuu että täällä jos koirat noin kulkisivat olisi täysi rähinä päällä.
  Tuttuja koiria jo monetkin. Aika hauskaa katsella kun siinäkin Florida Plaza hotellin vieressä olevan kukkakaupan edessä on nätti mäyris tervehtimässä. Isäntä on varmaan muyös monelle tuttu Tejas Verdesissä asiakkaana. tai en tiedä onko asikas vai omistajiin kuuluva. No siellä ainakin usein istuskelee ja osallistuu laulamisiinkin.
  Mikäs niitten koiruliinien on siellä ollessa!
  Voi sitä ihanaa kaupunkitunnelmaa mitä paitsi ensimmäisen kerran vuosiin jäimme marraskuussa paitsi, huoh.

  Mielellään suunnittelen missä olisi mukava käydä mahdollisesti seuraavalla reissulla, ennenkin tätä olen miettinyt,
  Los Realejos – Mirador de la Corona liitovarjojen lähtöpaikkaa olen ajatellut että pitäisi käydä katsomassa. Hienot näköalat.
  Ei suinkaan että liitovarjoilemaan lähtisin, ei ikimaailmassa siihen minusta olisi.
  Aiemmin tuon paikan web kamera kuva oli selkeä ja sai näytöllä isoksikin nyt aika epäselvä.


  Oikein hyvää päivän jatkoa missä kukin nyt onkaan.

  Terveisiä!
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Tuo liitovarjojen lähtopaikka on tosiaan upeiden maisemien takana. Eksyttiin vaimoni kanssa kerran vuokra-autolla paikalle, kun ranskalaisharrastajat valmistautuivat liitoonlähtöön. Jäätiin siihen seurailemaan touhuja ja melkoisen vaivalloista ja tarkkaa puuhaa oli, ennenkuin kaverit ilmassa olivat. Varsinkin sen porukan ensikertalaisen kohdalla oltiin kyllä, toki aiheestakin hämmästyttävän tarkkoja, ennenkuin ilmojen tiet kutsuivat. Täytyy kyllä todeta, ettei meikäläistä kyllä siitä kohtaa olisi tehnyt mieli ilmoihin suunnistaa, vaikka melkoinen rämäpää olenkin. Aika jyrkkä oli rinne ja jos ilmaa varjon alle ei kerry, niin...

  Koirat on toki kivoja, mutta itse olen kissaihmisiä. Niiden kohdalla kiinnitän Cruzissa enemmän huomiotani. Toki Anun Loki oli tosi mainio otus seurailla. Paljonko on tuo koiruus kasvanut viime talvesta, meinaan vaan, että tuleeko siitä isokin koira. Onko kukaan kerennyt Lokia Pikku Pohjolassa bongata.

  Tänään sitten kalakeskustelun rohkaisemana leivinuunissa valmistettua nieriää, riisiä ja porkkanasalaattia. Jälkiruoaksi kahvia ja Viennetta jäätelokakkua. Mikäs tässä on HIFKn matsia telkkarista seuraillessa. Nyt toka erä, palataan...
   
 24. Helmat Vierailija

   
 25. Helmat Vierailija

  Maitopohjaisista keitoista muistan Peruanon mahtavan valkosipulikeiton. En tiedä onko vielä listoilla, koska kaksi viimeistä kertaa Puertossa olemme olleet elo-syyskuun aikoihin, ei oikein kuuma keitto ole tullut mieleen tuossa kuumuudessa:O
  En tiedä osaanko enää vistiä tänne, on sen verran aikaa viime kerrasta. Rekisteröitynyt olen, mutta tunnukset unholassa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti