Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Olihan mukava ilta taas, loskakelistä huolimatta, kun vietimme anoppini 60-vuotisia, hänen poiketessaan käymään. Paikkana paikallinen kiinalainen ravintola ja ruoka kiinalaiseen ruokakulttuuriin sopivasti hyvää. Varsinainen 60-vuotisjuhla on sitten sunnuntaina. Lienee yllätys monille, mutta mielestäni on mukava nähdä anoppia. Yritin häntä jopa houkutella Puerto Cruziin talvella, mutta saas nähdä. Olisihan hänestä sitten illallisseuraa, kun vaimoni lähtee kotiin.

  Reilu kuukausi vielä ja Cruzi kutsuu meikäläistäkin. Kyllä sitä alkaa jo tähän pimeyteen kaipaamaankin auringonpaistetta ja rentoa lomallaoloa. Nyt on kesästä saakka taas kerjätty päivittäin ja alkaa jo riittää, joten loma tulee tarpeeseen.

  Sotis. Mukava todiaan nähdä miten Loki on muuttunut. Mukava myös nähdä monia muitakin tuttuja ihmisiä ja paikkoja. Tuntuu ihan kuin palaisi kotiin tuttujen luokse kotoisiin maisemiin ja tunnelmiin.

  Nyt hyvät yöt.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Sotis. Oliko kyseessä ajatuskatko vai testi, tajutaanko me tuo "Annan kello kesäajassa." Kaikkihan me toki tiedämme, että Kanariansaaret ovat eri aikavyöhykkeellä, kuin Suomi, mistä johtuu tuo +2 tunnin aikaero. Eiks niin.:p

  Hyvää huomenta vaan kaikille.
   
 3. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Totta kai 2 tunnin aikaero tiedetään. Mutta se tunnin lisä tulee siitä, että kello tosiaan on kesäajassa. Ts. nyt aikaero on 3 tuntia. Kyllä minä täällä ihan kartalla olen...

  Siitäpä tulikin mieleeni, että mitä tarkoitat "kerjäämisellä", kun työssä käyntiä ilmeisesti kuitenkin tarkoitat?
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Okei. Kiitos tiedosta. Tuota kolmen tunnin aikaeroa en tiennyt. Täällä kotomaassa se kello nimittäin näyttää, että ilmoittamasi "puolenyön aikaan", näkyy 2.26 ja edit 2.39 kirjautuneen. Ihan siis linjassa tässä päässä ollaan. Mistähän johtuu, että siellä näkyy toisin. Outoa.

  Se "kerjääminen" tarkoittaa pakolla työssäkäymistä. Jos varaa olisi, tekisin jotain ihan muuta kuin joka aamu raahautuisin töihin. Toki pitää olla tyytyväinen, että hyvä, sanoisin jopa loistava työpaikka on löytynyt, tai no on jo 26,5 vuotta sitten löydetty. Viihdyn hyvin töissäni ja uskon sen näkyvän myös asiakkaille, eli lähinnä vitsistä kerjäämisen kohdalla on kyse.

  Koskas arvon Sotis käy Bodega Julianin tsekkaamassa. Mummelihan kävi jo, eikä makumaailmasta yhtä varma kuin meikäläinen ollut. Nyt suorastaan alkaa nimittäin tuomiosi paikan suhteem jännittämään.:unsure:
   
 5. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Sotis. Käytiin tuolla La Papayassa viime talvena yhden kerran. Söin puolikkaan kanan ranskalaisilla, eikä sitä nyt gourmeena voinut pitää. Huono valinta kenties. Vaimoni kehui saamaansa pasta-annosta kyllä vuolaasti. Istuskeltiin siinä terassilla, kun suomalaispariskunta käveli ohi ja alkoi ihmetellä ruokalistaa, jolloin totesimme, että ihan hyvää tämä on. Tuo pariskunta sitten istahti samaan pöytään ja juttelimme syömisen lomassa niitä näitä pitkälle iltaan. Noin helppoa on Puerto Cruzissa törmätä mukaviin ihmisiin ja ihan extemporee jäädä viettämään iltaa. La Papaya oli yksi niistä baareista, mihin suunniteltiin mentävän uudestaan, mutta se sitten jäi väliin. Jorman baarissa käydään ilman muuta, todennäköisesti useampaan kertaan. Vanha tuttu kun Jorma on.

  Okei. Ymmärsin Mummelin kirjoituksesta, että tyhjiä liikehuoneistoja on edelleen paljon. Ymmärsin varmaan väärin. Josko sielläkin olisi menossa jonkinlainen sukupolvenvaihdos noiden liikkeiden omistusten kanssa. Mene ja tiedä.
   
 6. javi Vierailija

  Kuka mitäkin huomaa. Mielestäni myydään ja vuokrataan kylttejä on kaupungissa varsin paljon, mutta liikummehan myös turistikeskustan ulkopuolella.
  La Ranilla alueella on paljon hyviä ravintoloita. Makuasioita. Mielenkiintoista, sillä Tropical ja La Papaya ovat omassa rankingissa huonoimmalla sijalla mitä tulee palveluun ja ruuan tasoon. Makuasioita joka tapauksessa.
   
 7. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  360
  Niin taas on joulun juhlaan valmistautumista, La Orotavan kaupungintalon edustalle jo rakennelmia kyhätään.

  Kaunis kaupunki La Orotava, se vaan vetää puoleensa vuosi toisensa jälkeen.


  Onko teillä jotain mieliravintolaa La Orotovassa?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Makuasioista tosiaan vain on kyse. Samaa mieltä tuosta annokseni laadusta. Se oli nopea, sokea ja hätiköity valinta, ilman yhtään ajatusta ja lopputulos, niinkuin sanoit, ABC huoltoasematasoa. Käytiin muuten myös tuolla Padrinossa kerran. Paikka oli ääriään myöten täynnä, ruokaakin sai, mutta vain sen yhden ja ainoan kerran. Ei onnitunut se pihvi-illallinen millään muotoa. Myös vaimoni ilmoitti, ettei tuonne tarvitse toiste poiketa. Teki oikeasti mieli antaa samantein palautetta, mutten viitsinyt, varsinkin kun vaimoni totesi, että anna olla.

  Sotis tsekatkaa toki myös El Patio, jos ette siellä vielä ole poikenneet. Mun mielestä ehdottomasti Puerto Cruzin toiseksi paras ravintola, joka häviää vain hiukkasen Bodega Julianille, ja nimenomaan hinnoittelunsa puolesta. Loistava palvelu ja hyvä ruoka kuitenkin saavat hyvälle mielelle.

  Nyt alkaa olla sauna lämmin. Mukavat illanjatkot kaikille.
   
 9. On aikoihin eletty Vierailija

  Antigue, puolikas kanaa ranskalaisilla on jo lähtökohtaisesti niin kaukana gourmeesta, että sopii lähinnä johonkin halpaan lounasbaariin. Minusta lähes brutaaleinta, mitä ihmiselle voidaan syöttää.

  Kana on hyvää ja terveellistä.
   
 10. currykana Vierailija

  Väenpaljous kertoo hyvästä ruuasta ja palvelusta. Meteli johtuu väenpaljoudesta, varsinkin jos asiakkaissa on myös kohtuullisen äänekkäitä canarioita, sekä muita eteläisten maiden edustajia. Tyhjä tila ja hiljaisuus kertoo oman karun tarinansa. Suosituimmat, siis myös parhaat paikat ovat äänekkäitä, täynnä ihmisiä tungokseen asti, ja niin on hyvä. Puertossakin ne kanarialaisten suosimat paikat ovat aina täynnä, turistipaikat huomattavasti hiljaisempia. Oma valinta mihin menee.
   
 11. näin on Vierailija


  osuit asian ytimeen, ja el padrinossa (niinkuin muullakin) voi aina pyytää annoksen kahdella lautasella jos ei jaksa syödä yksin koko annosta :)
   
 12. John Nietos Vierailija

  Padrino on miellyttävä ja hyväntasoinen ravintola, tiloiltaan kivan erilainen. Hintatasoltaan ei todellakaan kaupungin halvimmasta päästä. Jos arvon vakkari olisi siellä joskus käynyt, tietäisi hän, että siellä käy myös aidot puertolaiset, varsinkin viikonloppuisin. Oman elämänsä ruokakriitikot saattavat kaivata gourmettia ja eksoottisia kokemuksia hinnasta viis, mutta me, kaupungissa asuvat ja pitempään asustelevat, sekä suuri osa lomailijoista, me annamme arvon myös edullisille, mutta hyvää perusruokaa tarjoaville ravintoloille. Edullisuus ei ole sama kuin huono laatu, tungos ei tarkoita samaa kuin mistään tietämättömien turistien mättöpaikka. Ruoka on makuasia, kuten myös ravintolan viehättävyys ja hyvyys. Antakaamme kaikkien kukkien kukkia.
   
 13. miksi taas Vierailija

  niin, miksi taas tämän sotilasventon pitää olla taas äänessä kun joku haluaa tuoda omia kommenttejaan esim. nyt tähän el padrino ruokailuun, osaako hän olla koskaan puuttumatta jos asia ei häntä miellytä???????????????
   
 14. exxpertti Vierailija


  :ROFLMAO:
   
 15. löyhähtää Vierailija

  Jos vilkaisette S24 palstan tilaa, hiffaatte, miksi se löyhkä löyhähtää tännekin. Jatka vaan, Sotavento, just niinkuin olet tehnyt. S24 trollilla on ongelmaa kysyä ja vastata vaan itselleen. Se on yksinäistä. Siksi näitä härkkimisiä...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. wrf?? Vierailija

  Palsta vakkarien kanssa oleminen on siis trollausta?
  Missä mielipiteen vapaus?
   
 17. korjaus Vierailija

   
 18. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Jaha. Perjantai-illan humalahakuiset riitely-yritykset ovat palanneet. Huonolla menestyksellä toki, niinkuin aikaisemminkin. Sylttytehtaallehan jäljet johtanevat. Kummallista, että jos palstalla arvostettu ja asemansa anasinnut ansioitunut kitjoittaja Sotavento kertoo mielipiteensä Puerto Cruzin ravintoloista, korostetaan kyseessä olevan makuasian, mutta silti syytellään ja nimitellään tätä kirjoittajaa. Kuulostaako kenellekään palstan aktiivikirjoittajalle tutulta. Makuasioitahan nuo tietysti ovatkin ja jakavat mielipiteet. Jokaisella on omansa ja sen saa kertoa, mutta nimittelemättä niiden esittelijää, tyyliin "sotatilavento". Tuollaisten kirjoittajat ovat mielestäni säälittäviä luusereita, joilla ei ole kykyä keskustella asioista. Heidän ainoa tarkoituksensa on edelleen vai luoda eripuraa ja nimitellä aktiivikirjoittajia palstalla sekä muoka näistä mielipiteitä.. Jos olen mielestänne väärässä, niin lakatkaa nimittelemästä ja kirjoittakaa vain mielipiteenne itse asiasta.

  Puertossa on paljon ravintoloita. Useimmat turisteille suunnattuja, hintoineen ja ruokalistoineen. Senverran olen perillä paikallisen väestön palkkakehityksestä, että epäilen heidän kykyään kovasti taloudellisessa mielessä syödä vaikkapa Charcon ympäristön ravintoloissa. Se mikä meille suomalaisille on "edullista" tai "sopivan hintaista", on sitä tuskin monille paikallisille työntekijöille, saati työttömille. Itse kuulun suomessakin ns hyvätuloisiin ja silti kierrän Charcon ympäristön baareja kaukaa, vilkaistuani ruokalistoja ja niissä olevia hintoja. Kyse ei ole siitä, ettei olisi varaa, vaan siitä etten näe noissa hinnoitteluissa mitään järkeä. Ruokaa kun se vain on, eikä siitä kannata maksaa liikaa. Toisinsanoen hinta-laatusuhde ei ainakaan allekirjoittaneelle kohtaa.

  Omat suosikkiravintolat olen tänne kirjoittanut jo monta kertaa. Bodega Julian, El Patio ja Herreria on kärkikolmikko omalle kohdalle. Pidän myös Valle Marin vieressä olevan Compostellanan pizzoista ja San Telmon näköalatasanteen alla olevan Pomodoron pasta-annoksista, jos senkaltaista ruokaa haluaa. Tuossa kärkiviisikko, mistä minä valitsisin toki unohtamatta Bistro Pikku Pohjolaa ja todennäköisesti myös tulevana talvena Jorman uutta Quatro Vientos ravintolaa. Siinä teille mielipidettä. Saa olla erimieltä, mutta asiallisesti kiitos.:LOL:

  Sotis. Tuota uutta suomibaaria en ole noteerannut, kun siitä ei kokemuksia ole. Palataan asiaan, kun siitä jotain irti saan. Tarkoititko, että se tulee entisen "Avenida de Generalissiman" varrelle, kuin toisesta, omasta mielestä viihtyisämmästä puolesta kaupunkia puhuit. Ja mihinkähän kohtaa ? Luulen myös, että suomibaareja alkaa olla Puertossa jo liikaa. Saa tosiaan nähdä riittävätkö asiakkaat. Polemiikkiä kun baarinpitäjien suusta kuulin jo viime talvena "varpailleastumisien" muodossa.

  Hyvää huomenta vaan kaikille tasapuolisesti.:p

  Edit. Kihrvihr
   
  Last edited: 19.11.2016
 19. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  Vähän sitä sun tätä
  Tiesittekö että Teneriffalla on aivan oma lammasrotunsa joka on lähes täysin villaton.Tämän lampaan lihaa on tietääkseni tarjolla vain Guachinche El Cordero nimisessä ravintolassa SAN MIGUEL DE ABONA:ssa.
  Sitten on tämä villiintynyt lammas Mufloni jonka lihat jäävät ilmeisesti metsästäjien omaan käyttöön.
  Näitä kahta erikoisuutta olisi mukava päästä maistelemaan ja vertailemaan poikkeaako maku siitä tavanomaisesta lampaasta,olisko "tuontikamaa" en tiedä, ei kuitenkaan mitään herkkuani.
  Teneriffalaisen mustan sian lihaa olen maistanut ja voin suositella kaikille se on parasta sikaa ikinä.
  Padrinon ovelta olen kääntynyt useammin takaisin kuin siellä ruokaillut,mielestäni ahtaanlainen "putki" jossa ainakin aiemmin myös tupakoitiin ja lemmieläimet pyöri jaloissa.Ruoka oli muistaakseni hyvää.
  Tämä Tropical on minun suosikkiravintolani jonne mennään vain ruokailemaan ei mitään iltaa istumaan,konstailematon ja nopea palvelu, edullinen ja erittäin hyvä ruoka.
  Kakkosena tulee sitten La Papaya vähän hinnakkaampi mutta tasokas, ravintolan takaosassa on kiva patio jossa on vain taivaskattona,kohta on sukupolven vaihdos ilmeisesti tulosssa saas nähdä miten kauan papat jaksaa passata.
  Kolmantenena tulee sitten Meson Los Gemelos jonne aina jossain vaiheessa iltaa jonetetaan sisälle, ja joskus harvoin jollekin osoitetaan kohteliaasti tietä ulos.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Intohimoisena tupakoitsijana rakastan Puertoa jossa voi ulkona ruokaillessa hyvän aterian jälkeen sytyttää savukkeen tai sikarin ja tarjoilija jopa tarjoaa tulta! Näin tapahtuu Magassa jossa ruokailemme melkein joka päivä, ihastuttava "pikkumiäs" halaa mennen tullen ja toivottaa sydämellisesti tervetulleiksi meidät. Monissa ravintoloissa vieläkin on sallittua tupakointi myös sisällä sateen sattuessa tai kun kysyy puedo fumar saa vastaukseksi Si intonaatiolla tottakai :) Kun stadin ravintoloissa tuli aikoinaan tupakointikielto säästyi meiltä sievoinen summa rahaa, koska sen koommin emme ole talvisin/kylmällä ilmalla niissä käyneet. Viemme mieluummin rahamme Puertoon missä edelleenkin voi tupakoida leppeässä ilmastossa ;)
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Jaha. Paljon taas asuaa tarjolla. Aloitan siitä, että vaimoni löysi facesta juuri perustetun ryhmän nimeltä "Tietopaketti Kanariansaarista". Kannattaa käydä tsekkaamassa ja kirjoittamassakin, jos faceen kuuluu.

  Sotis. Lienet oikeassa. Puerto Cruzin kokoiseen kylään alkaa olla likaa suomibaareja. Joltain se on aina pois, kun uutta tulee. Tosin turistin näkökulmasta kilpailu on hyvästä, jos se vaikuttaa hintoihin. Yrittäjien ristiriitoihin se saattaa vaikuttaa. Jo viimee talvena toisten varpaille astumisista nimittäin puhuttiin kylillä.

  Aguila. Kiitos vinkistä tuon "mustan sianlihan" kohdalta. Mistähän tuota mainittua lihaa voi käydä maistamassa. Los Gemealos oli pettymys viime talvena. Kesnties pitää antaa sille uusi mahdollisuus. Moni kun on sitä kehunut, tälläkin palstalla.

  Tupakoinnista ruokaravintolassa olen hiukan erimielinen. En toki tuomitse, mutten myöskään tahtoisi naapuripöydässä tupakoitavan, jos ruokailememassa olen. Jos mahdollista, valitsen ulkonakin aina pöydän mahdollisimmen kaukaa tupakoitsijoista. Ainahan se ei ole mahdollista, enkä toki asiasta meteliä baarissa nosta, mutta ruokailtuani, nostan kytkimen asentoon, ettei toiste tarvitse samassa paikassa käydä. Sori vaan.

  Nyt HIFKn matsin pariin. Palataan.(y)
   
 22. hyvää ruokaa Vierailija

  Ne kuuluisat markinavoimat hoitelee kysynnän ja tarjonnan lain. Itse kukin ravintoloitsijoista huolehtii omista asioistaan ja pärjäämisestään. Meikäläinen ei pysty ainakaan sanomaan, mikä on liikaa ja mikä liian vähän ravintoloiden määrissä. Makuja ja tarpeita on niin monenlaisia. 90-kiloinen raavas, liikkuva mies voi arvottaa erilaista ruokaa kuin 40-kiloinen heiveröinen nainen.
  Mielestäni paljon vaikuttaa se, mihin olemme tottuneet ja mitä arvostamme.
  Metsästäjä-kalastaja-marjastaja-puutarhaviljelijä- perhe arvostaa todennäköisesti muuta, kuin hän joka ei käsiään keittiöhommissa pilaa.
  Annetaan siis arvo jokaiselle. Uusia makua saa ja voi maistella ja asettaa ne mielessään omaan kategoriaansa. Mitään ehdotonta TOP-listaa ei mielestäni ole. Eikä tosissaan kannata näistä kättä vääntää.
   
 23. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
 24. lapinmaddu Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.09.2014
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jälleen kerran tuli todistettua (Antique) miksi emme ikinä käy suomalaisten suosimissa paikoissa "hyi tupakan savua ulkoilmassa, mennään pois" vaan paikallisissa joissa paikallisetkin tupakoivat ;) Magan Paella Valenciana para dos on siis niin ihana :) Myös kana mangokastikkeessa on aivan mahtava :) Aiajai kaipuu on kova, wanhempi poikani vaimonsa kanssa lentelee juuri pois Costa Adejesta, hieno lämmin loma oli heilläkin kuulema, vaikka Mauritius on kuulema paras paikka, hihii :)
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 223
  Saadut tykkäykset:
  635
  Onhan se "Maddu" noinkin. Toihan on sinänsä oikeastaan ihannejärjestely. Röögaavat omissa ravintoloissaan ja ei savulliset omissaan. Suorastaan win-win tilanne molemmille. Onhan suorastaan upeaa, että jotkut tietoisesti ajattelevat muita ja valitsevat ravintolan, missä tupakoiminen ei yhtään asiakkaista häiritse.

  Onhan myos tosiaan aurinkoisempiakin paikkoja kuin Puerto de la Cruz. Mekin olemme monissa sellaisissa vierailleet, kuten Barbadoksella kuukauden ajan. Sielläkin ensin aurinkoisuus, pitkät vaaleat hiekkarannat ja maaiman ystävällisimmät ihmiset valloittivat mielen, kunnes olotilaan tottui ja alkoi kaivata kotiin Puerto de la Cruziin. Ei se Barbados, saati aikaisemmat Thaimaanmatkat tarjonneet samaa elämystä kuin Puerto Cruz, jossa kotoisempi tunnelma ja parempi viihtyvyys valloittavat. Mauritiuksella toki käymme vielä joskus ja vaimo ilmoitti että samoin käy myös Malediivien kanssa. Noh, meillä vaimo saa, mitä vaimo haluaa, joten se tapahtunee vielä.:p

  Joo Sotis. Kai se Gemealos pitää vielä koeajaa uudestaan.

  Aguila. Kuvasi ei taas näy ainakaan tällä tabletilla. Osaatko vielä kertoa, mistä tuota "tummaa" sianlihaa saa syötäväkseen tilattua.

  Prkl. HIFK hävisi taas.....:mad:
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti