Hae Anna.fi-sivustolta

Pokka pitää

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä All_Marino, 18.12.2012.

 1. Aguila Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  227
  [QUOTE="Antigue,

  Aguila. Kuvasi ei taas näy ainakaan tällä tabletilla. Osaatko vielä kertoa, mistä tuota "tummaa" sianlihaa saa syötäväkseen tilattua.

  Avaa se linkki näkymättömän kuvan alta.
   
 2. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Löytyi. Kiitos vihjeestä. Ravintola on siis Santa Ursulassa.(y)
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Ollaan jonkinverran samanlaisia tuossakin asiassa, mitä kirjoitit tuosta ravintoissa odottamisesta. Mulle yksi eniten ravintolakäymisissä tökkivä seikka on nimenomaan tuo "ravintolaetiketti", jossa kärjistetysti istutaan "innokkaina asennossa" odottaen, että tarjoilija viitsii vaivautua paikalle. Sitten luetaan ruokalistoja "edelleen innokkaina asennossa" tarjoilijan vilkuillessa sivulta tai odottaessa vieressä. Tilauksen teon jälkeen odotetaan istuskellen " paljon väsyneempänä asennossa", jotta ruoka saapuu. Kun se sitten saapuu ihmetellään, mikä kesti, tai en mä tätä tilannut ja pahimmillaan odotetaan uutta annosta saman aikaa, kun muu pöytäseurue on jo syönyt. Syönnin jälkeen sitten tarjoilijan kyselyt, että tuleeko jälkiruokaa, ja jos et ota, hymy muuttuu tarjoilijalla pettymyksen maireaan ivaan ja pyytäessäsi samalla laskua, joudut sitä odottelemaan ikuisuuden. Tarina on toki kärjistetty ja siinä on yhditelty ravintolakokemuksia matkan varrelta, mutta "etikettivastaisuus" lienee tullut selväksi. Tämän takia valitsen usein suomibaarin, jossa tuo turha "jäykkyys" loistaa poissaolollaan. Käyn paljon ravintoloissa syömässä, lomillani joka päivä ja kotimaassakin melko usein. Siksi noi "ravintolaetiketit" jotenkin lähinnä ärsyttävästi naurattavat.

  Noista itikoista. Kanarialla ne eivät meitä ole koskaan vaivanneet. Barbadoksella sensijaan oli älytön määrä moskiittoja huoneessa, jotka yllätys, yllätys purivat vain naispuolisia matkaajia. Itse sain olla yöni täysin rauhassa moskiitonpuremilta, mutta vaimoani ne söivät useaan otteeseen. Valitimme asiasta hotellin respaan ja huone myrkytettiin, eikö sen koommin moskiittoja esiintynyt sisätiloissa. Lisäksi saimme vihjeen, että perinteimen "baby oil" olisi tehokas apu ehkäisemään noita puremia. Kannattaisiko kokeilla. Jos ne siis moskiittoja ovat. Moskiitto kun on täysin äänetön ja pienikokoisena melko näkymätön otus olemukseltaan. Mene ja tiedä.

  Nyt Mersun tähti kohti Raumaa ja anopin 60-vuotisjuhlia. Mukavaa päivää kaikille.
   
 4. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Lintukirput aiheuttavat punaisia, kutiavia, rivissä olevia paukamia. Pulujahan siellä riittää. Ei vaarallista, mutta harmillisen kutiavaa. Kaikille ei kirput mitään aiheuta eikä ne jää sänkyyn vaanimaan. Joku henkilö vain sattuu olemaan alttiimpi niiden nipistyksille. Todellakin saattaa olla Sotaventon paukamat muidenkin öttiäisten aiheuttamia. Itselleni lintukirput ovat muutamana vuonna aiheuttaneet kyseistä harmia kun on lintujen ruokintapaikkoja alkukesästä putsaillut talven jäljiltä. Ja vaikka samaa hommaa isännän kanssa tehty ja vierekkäin nukuttu niin hänellä ei ole mitään puremia ollut.
   
 5. Reissupari Vierailija

  Sunnuntaipäivää Pazista!

  Kiireitä on pidellyt ja menoa on ollut jos jonkinlaista. Tänään huilitaan, ollaan vaan ja nautitaan elostamme. Tavattoman makeat on yöuntekin täällä, melatoniinille ei ole ollut tarvetta!
  Meillä kun on parvekkeen ovi illalla auki, niin välillä sieltä tulee muutamia ihan iniseviä itikoita.
  Kuten omalla rantamökillä Suomessa... Annoin kokeeksi pistää, jotta selviäisi levittävätkö dengueta, tms. Tuli vaan pari tavallista pientä paukamaa, jotka seuraavana päivänä olivat jo hävinneet. Eivät nuo mitään tauteja levitä. Tietysti lintukirputkin ovat mahdollisia, mutta tämä lajike oli kai tavallinen hyttynen.

  Täysin samaa mieltä Sotiksen kanssa noista ruokahommeleista. Edullista on, puolta halvemmat ostokset tosiaan kuin kotimaassa! Ja kaikki mitä nyt mercadosta ostellaan. Vetokärry täynnä tavaraa ja molemmilla vielä isot repullisetkin ostoksia, eikä paljon maksa!

  Ulkona ollaan syöty neljästi nyt 11 pv:n aikana. Kerran Edenissä, jossa erinomainen hinta-laatusuhde, n.12 euroa.
  Sinne oikaistiin tuosta rotkon yli menevää siltaa pitkin Perla-hotellin läpi tuttuja tapaamaan. Toka kerta pizzalla, johon otettiin lisäksi iso kulhollinen salaattia. Oli ihan jees. Kolmas kerta kiinalaisessa, oliko Mai Lin, tai sinnepäin? Aika hyvä, edullinen. Paikka siisti, kiva palvelu.
  Noh, eilisiltana sitten kotimatkalla päätettiin poiketa Pez Azulin buffetantia (9 eur) katsomaan. Ruokaa en koskaan halua moittia, mutta... Oli se kehnoin kokemus tähänastisista, sisältäen kaikki ulkona syömiset. Lehmänliha oli niin sitkeää, että meistä kumpikaan ei saanut sahattua siitä veitsellä palaakaan. Toinen ruokavaihtoehto oli upporasvassa paistettua kalaa.

  Näitä hotellien buffetteja vähän tutkaillaan senkin takia, koska meille on tulossa hotelliin majoittuvia vieraita Suomesta. Käydään muutenkin kurkkaamassa sisäpuolelle, että osataan kertoa miltä mikäkin majoitusliike vaikuttaa.

  Moni tuntuu kaipaavan Valle Luzin buffettia, 6,50 e, jossa kävi paljon myös paikallisia ruokailijoita. Mekin viimekaudella muutaman kerran ja hintalaatu hyvinkin kohdallaan.

  Ja nytpä tästä nauttimaan kotoisat sapuskat, jotka ovat ne maukkaimmat ja edullisimmat!
   
 6. herranpieksut Vierailija

  Miten laukkunne kuukauden matkalle painoivat vain 12 ja 18 kiloa kun kenkiä oli noin kauhian paljon? Vai oliko 2 matkalaukullista pelkkiä naisten kenkiä?
  Kerro meille myös minkä ikäsenä tänään 60v täyttänyt anoppis sai tyttärensä? Nuo tutut kun näki keski-ikäsen öbaut 50v. vaimosi P-pohjolassa ja äitykkä 60! Tullaan sitten joukolla rouvaasi kahtomaan ja ihmettelemään. Näkymisiin!
   
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Herranpieksut. Kiitos mielenkiinnostasi meikäläistä kohtaan. Palstalla ei kuitenkaan keskustella minusta, vaan maitkailusta ja siihen liittyvistä asioista.

  Kenkiä mahtuu mukaan, kun kesävaatteet eivät paljoa paina.

  Vaimoni iästä olet täysin metsässä.

  Vai oli Pez Azulin buffetti pettymys. Hyvä tietää. Eipähän tartte itse kokeilla. Ei tosin edes ollut tarkoituskaan hotellilla syödä. Mullehan sinänsä putoaa ruoka kuin ruoka, poislukien maitoon tehdyt keitokset, sekä äyriäiset ym iljetykset. Vakipaikoissa syödään vaimon kanssa melko varmasti yhdessä, mutta sitten yksin onkin toinen juttu. Saas nähdä mihin tiet vievät.

  Nyt alkaa tulla väsy. Reilu 400 kilsaa autossa päivän sikana kyllä väsyttää. Palaillaan...:LOL:
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Minäkään en kuulu facebookiin, ihan vaan siitä syystä, ettei kiinnosta. Ne, joilla on jotain väliä ovat puhelun tai automatkan päässä. Toki tuolta löytynee myös tietoa, hyödyllistäkin, mutta hoitakoon vaimo niiden esiinkaivamisen. Enkä vastusta sosiaalista mediaa mitenkään, onhan minulla Instagram-tili, johon silloin tällöin kuvia laittelen. Instassa on se hyvä puoli, ettei tarvitse lukea idioottien juttuja, joita faceen näköjään tulee, vaikkei kiinnostaisikaan. Varmaankin ihan kiinnostava palvelu tuo facebook kissavideoiden jakeluun ja osittaiseen tiedonnälkään lienee. Siinä ne hyödyt taisivat sitten ollakin...:LOL:

  Joo. Satais nyt vaan. Siis sataisi ennenkuin paikalle saavumme. Vettä alueella tosiaan tarvitaan, sen saatan jo tälläkin kokemuksella sanoa.

  Nyt alkaa "Kotiin takaisin". Palaillaan...:)
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Okei. Kiitos Sotis kommenteista. Face on varmaan ihan hyödyllinen jos sattuu kiinnostammaan. Oman näkemyksen facesta perustan vaimoni provosoitumisiin, kun hän joutuu sieltä idioottimaisuuksia lukemaan. Hyödyt lienevät suuremmat, kuin haitat, muttei vaan kiinnosta.

  Vai sellaista. Trollihan kannattaa ruokkia. Olisit mielummin kirjoittanut jotain nasevaa kommentiksi, koska siihen pystyisit. Kai sentään ymmärsit jutun asiayhteyden ja värityskiran käytön satiirisessa jutussani. Niinkuin toisaalle kirjoitin, sisälsi juttuni prologin, epilogin ja asiaa kanariasta.

  Nyt takaisin kerjäämään. Palataan.:LOL:
   
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Joo. Niin särähti. Uskotko tosiaan, että muodostan maailmankuvani pelkästään vaimoni mielipiteiden mukaan. Koomista. Mut antaa olla. Tämä keskustelu tuskin johtaa mihinkään. Usko tai älä, omissakin mielipiteissä riittää. Aika moni jäänee toiseksi, väittäisin. Faceen tosin liityn vasta kun sattuu kiinnostamaan. Nyt ei kiinnosta. Sori, asia vaan yksinkertaisesti on niin. Siihen päätökseen ei kukaan voi vaikuttaa, kukaan.:LOL:

  Vai on toivottu sade alkanut. Satais nyt sitten kunnolla, jotta vuodenvaihteessa jaksaa paistaa. Saatan kuvitella kuinka tarpeeseen tuo sade tulee. Tylsää vaan niiden viikkomatkalaisten kohdalla, jotka juuri tälle viikolle lomansa on valinnut. Kokemukseni mukaan, siis tuttujen Marraskuun aikana käymien viikkojen, tässä kuussa sataa melko usein, joten yllätyksestä tuskin on kyse. Viimeksi joskus kun joulukuussa, itseasiassa silloin 9-päivä Puerto Cruziin saavuimme oli eka päivä pilvinen ja törmäsimme tuttuihimme, jotka olivat kolmen viikon aikana nähneet yhden aurinkoisen päivän. Sekin on matkustaessa Kanarialle mahdollista.
   
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Joo. Mä kirjoitan kun siltä tuntuu ja se ärsyttää monia, niinkuin varmaan on huomattu. Lisäksi kirjoitan niinkuin ajattelen, en miellyttääkseni ketään. Sekin ärsyttää monia, mikä aiheuttaa vihamielisiä kirjoituksia minua kohtaan. Musta saa kirjoitella mitä haluaa, mä pärjään kyllä ja kykenen antamaan takaisin, mutta se häiritsee palstaa ja sen luettavuutta, mikä häiritsee minua. Kirjoitan siis jatkossakin just niinkuin haluan. Toki pyrin liittämään tarinaan jotenkin myös kanariansaaret ja siellä kokemani ja näkemäni jutut ja ottaa kantaa muiden asiaan liittyviin kirjoituksiin. Noin se tulee menemään, piditte siitä tai ette.:LOL:

  Sade tosiaan on hyvä juttu. Mikä sen mukavampaa on kuin saapua Joulun aikaan kauniiseen ja runsaan rönsyilevästi kukkivaan Puerto Cruziin vaikkapa bongailemaan luonnossa kasvavia valtavia joulutähtiä. Niitä kun suomessa näkee vain kukkapurkeissa pikkuriikkisinä versioina. Sekin on taas yksi hyvä syy lisää poiketa Cruzissa.(y)
   
 12. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  358
  Joulua emme ole milloinkaan viettäneet Puerto de la Cruzissa.
  Miten ruokailumahdollisuudet ravintoloissa, varaukset varmaan pitää suorittaa ajoissa joulun pyhille? Muistaisin joskus niin lukeneeni.
  Jos meillä joskus olisi mahdollisuus joulun viettoon siellä, niin siitä ei olisi huolta kun todennäköisesti valitsisimme saman hotellin kuin aiemminkin, siellä kun on ruokailut, sitä tosin en tiedä onko ala carte varattavissa. No, se ei ole tämän vuoden "murheita" joulu kun vietetään koti maisemissa.

  Joulutähdet ovat komeita niin luonnossa villinä kuin puistoissa istutettuina, ne pienetkin. Kyllä ne täällä kotonakin hyvän mielen ja jouluisen tunnelman antaa joulukukka asetelmissa.

  Vielä ei joulua funtsita, koitetaan saada tämä pimeä aika taas jotenkin menemään, nurmet viheriö kuin kesäaikaan:).

  Monet ystävät taas kotiutuneet lomareissuiltaan Puertosta ja kiva on kuulla matkakuulumisia. Huonoja palautteita on tullut joiltakin, hotellia remontoitiin ilman mitään matkanjärjestäjän ennakkoilmoitusta.
  Pahaa mieltä se sai aikaan ja tuskin ne tietyt pienet hyvitykset sitä korvasivat että pitää asua "työmaalla"
  Tuosta asiasta, jos hotellissa on remppaa, pitäisi kyllä asiakkaille ilmoittaa, onko valmis tulemaan hotelliin, mutta ei kai se ole tapana.

  Hotelleista muutenkin, pettymyksiä voi tulla pelkästään sillä mihin kerrokseen majoitetaan.
  Itsellä on kokemusta juuripa Antiguen varaamasta Pez Azulista, saimme huoneen maan tason alapuolelta, vaikka olimme maksaneet Teide näkymästä, ei näkynyt kuin jalkakäytävän tasolla kulkevien jalkoja!
  Matkatoimiston tytöt sanoivat että ei esitteessä ollut luvattu Teide näkymiä vaan Teiden puoleinen osa.
  Just joo, onneksi hotellin johto oli niin hyvä että sai järjestettyä seuraavana päivänä poislähtevien huoneista yhden meille ja todella hyvän huoneen, hienosti remontoidun huoneen.
  Loppujen lopuksi saamamme uusi huone oli paras kai koko hotellissa, siitä sai olla tyytyväinen.
  Muutenhan Pez Azul on aika vaatimaton mutta ihan ok paikalla ja nukkumapaikkana hyvä, henkilökunta oli ystävällistä.
  Meillä on ystäviä jotka viettävät siellä lomat vuosi toisensa jälkeen.
  Sanovat kuin mökille menisivät, tuttu ja heille sopiva valinta.
  Terveisin!
   
 13. Reissupari Vierailija

  Sadepäivän iltaa La Pazista!

  Oikeastaan ihanaa tuo sade paitsi luonnolle, myös meille asukkaille. Tänään saikin hyvän syyn tehdä kotitöitä. Kokata, siivota, pyykätä. Säiden ollessa "liian hyvät", niistä helposti luistelee. Kaunis sää kutsuu ulos kulkemaan. Ja onhan tuo meitä kutsunutkin...

  Kerronpa vähän eilisestä. Aamulla Taoron mäelle, jossa meillä oli maanantainen pohdiskelu naisten kesken kahvikupposten äärellä. Ei voisi päivää ihanammin alkaa kuin tuossa kauniissa puistossa, hyvässä ja henkevässä seurassa. Ystävät kutsuivat mukaan jo viime kaudella ja kaikkiaan siellä on menossa jo yhdeksäs vuosi. Tänä syksynä perustettiin miehillekin oma, vastaavanlainen piiri samaan paikkaan.
  Meillä on myös yksi vuoden loppuun kestävä projekti johon ollaan lupauduttu. Sen jälkeen jää vähän enenmmän vapaa-aikaa. Sitten vuokrataan auto ja kierrellään saarta!

  Kun kaksi viikkoa sitten saavuimme tänne, oli vastaanotto kirkolla ja srk-kodilla sydämellisen lämmin. Voi sitä halausten määrää! Monet olivat käyneet jo asuntomme ympärillä ihmettelemässä, miksi ikkunaluukut on vielä kiinni. He muistivat ihan oikein, että meidän täällä asuminen alkaisi 1.11., mutta eiväthän he tienneet, että olimmekin Roomassa!

  Eilen siis Risco Bellosta seurakuntaan. Sieltä iltapäivällä Pazin kotona käymään. Täältä sitten ihanan sään vallitessa patikoimme La Villan alueelle. Miehellä oli asiana nuo nettiyhteydet ja minulla, kukkahöperöllä puutarhalle pääsy. Molemmat samalla, joskin laajalla alueella. Matkan varrella saimme ihastella toinen toistaan kauniimpia kukkia luonnossa ja pihoilla. Nyt täällä on vielä reilun kuukauden verran kukkaloistoa, kunnes se jää vähäksi aikaa talvilevolle. Joitakin kukkia sentään on vielä tammi- ja helmikuussakin.

  Vodafonelta Villassa sitten nettiä ensin kysyttiin, mutta heillä ei ollut sitä rajatonta, joten otettiin Airfibreltä. Puhelimia pidämme kolme, joista yksi näitä paikallispuheluita varten. Plus yksi näppärä tietsikka.
  Ja se puutarha siellä kaukana rautakaupan takana on sinälläänkin todellinen nähtävyys! Nyt ostin vain maljaköynnöksen parvekkeelle ja rehevän raunioisen olohuoneeseen. Isommat kukkaostokset jätin vielä harkintaan. Tarkoittaa niitä kukkalaatikoita parvekkeen kaiteeseen.

  Sittenpä siihen isoon Al Campon ruokakauppaan. On se turhan valtava kauppa meidän makuun. Jos jotain joltain suunnalta unohtuu, pitää kävellä puoli kilsaa sitä hakemaan. Meidän tapauksessa ruokaöljyä. Pitkät olivatkin öljypullojen rivistöt siellä. Koitin katseellani löytää ihanaista avocadoöljyä, mutta turhaan. Siinä sitten käännyin paikallisten rouvien puoleen josko he osaisivat auttaa. Kyllä he olivatkin niin mukavia ja auttavaisia puhuen vilkkaasti minulle espanjaa ja esitellen mielestään parhaita öljyjä. Ne kuitenkin olivat kaikki oliiviöljyjä. Ostin yhden ja kiittelin naisia.

  Oli jo iltamyöhä ja väsyttikin, mutta huomasimme upean jouluvalaistuksen laitetun kauppakeskukseen, niin sisä- kuin ulkopuolellekin. Niin komeaa se oli, että tuumattiin, ettei turhaan tänne tultu. Onneksi on kuitenkin hyvät ja pienemmät ruokakaupat lähellä.

  Vähän on harmittanut - mutta vain vähän, ettei illalla ole enää jaksanut kirjaa lukea.
  Ehkä tuonnempana sitten...

  Hyvää yötä ja pirteää uutta huomista kaikille!
   
 14. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Yhden Joulun olen Puerto Cruzissa viettänyt. Silloin olimme, Riu Gsroe hotellissa, missä jo muutenkin runsaan ruokatarjonnan päälle tarjottiin ihan perinteistä kinkkua ja varsinkin jälkiruokatarjonta oli normaalia runsaampaa. Lisäksi ateriaan kuului skumppaa "talon puolesta". Tosin niin kuuluu tuossa hotellissa myös sunnuntaiaamuisin. Illalla sitten menimme silloiseen suosikkibaariimme Cafe O'Neilsiin "Avenidalle", missä baarin omistaja Mickael oli tehnyt hienot joulukoristelut iloksemme. Vahinko vaan, että sinä jouluaattona oli aivan älytön myrsky illansuussa, joten koristelut lentelivät, vettä vihmoi, eikä vaatteitakaan ollut oikein tarpeeksi päälle. Harmi sinänsä, kun päivä oli ollut painostavan kuuma, San Telmon "turistimittarin" näyttäessä +32 lukemia iltapäivällä.

  Joulukoristeluahan Puerto Cruzissa on paljonkin samoin joulutunnelmaa, vaikka noilla leveysasteilla luulisi asian olevan toisin. Fiilishän on jotenkin outo, kun jouluaattona aurinko paistaa, puut ovat palmuja ja silti bongailet parvekkeilta roikkuvia joulupukkeja, erilaisia koristeluja löytyy sieltä täältä valoineen ja hotellien aulassa saatat bongata pienen seimen jeesuslapsineen. Kyllä siellä Puerto Cruzissa joulutunnelmaan pääsee.

  Al Camposta samanlaisia kokemuksia. Kauppahan on valtava. Väestömäärään suhteutettuna oikeastaan ihmettelen sen suuruutta, kun kaupungissa kuitenkin Mercadonaa ja Hiperdinoa löytyy useitakin. Pariin otteeseen tuli viime talvena La Villaan käveltyä ja sitten Al Camposta jotain pikku haukattavaa etsiskeltyä. Kyllä sai käytäviä kuljeskella, että tarvittava löytyi. Vieläkö Al Campossa muuten on se käytäntö, että sisään mennessä aikaisempia ostoksia sinetöidään muovipussiin ?

  Kotomaan joulunodotuksesta senverran, että parasta siknä on, ettei sitä tarvitse juuri valmistella. Kun lähtö Cruziin on heti joulupäivän aamuna aikaisin, ei juuri kinkkuja ja muita perinneruokia kannata valmistella. Täytynee yritää tarjota itseään jonnekin vieraisiin jouluaterialle. Tai sitten hankimme kilon kinkkurullan ja valmislaatikot rosolleineen valmiina eineksinä kaupasta, jotta tähteet voi poistaa kompostiin ennen seuraavaa aamua. Mulla muuten on hankittuna joulukalenterikin, M&Ms tietenkin. Tänä vuonna se tosin enemmänkin on matkakalenteri tai aamukampa. Eipähän muuten tarvitse joulukuustakaan hankkia.

  Sotis. Facesta vielä. Tietopaketti Kanariansaarista palstalla, löytyy kuunlemma hyvää tietoa Espanjasta, NIE-kortista, sairasvakuutuksista, perinnöistä, jotka jaetaan espanjan lain mukaan, ynnämuuta mukavaa. Teille nuo lienevät tuttuja ja arkipäivää, mutta kiinnostanevat monia palstan lukijoita. Kannattaa tutustua. Nyt ei trollimme pääse sanomaan, etten KOSKAAN kirjoita mitään järkevää. Facesta siis lienee jotain hyötyäkin...;)

  Nyt kauppaan, jotta ehtii takaisin katsomaan "Kotiin takaisin"-sarjaa.:LOL:
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis. Kyselin tuosta facesivusta vaimoltani, ja hän ilmoitti, että se Hämeenlinnalainen työtön perheenäiti kokoaa tätä tietopakettia muiden antamien vihjeiden perusteella. Jos sieltä löytyy virheitä, ne korjattaneen, epäilisin. Hän tekee palstaa siksi, että hänellä sattuu siihen olemaan aikaa. Ihan jokaikinen tietäjä voi siis laittaa sinne omat linkkinsä ja vinkkinsä jos haluaa. Eriasia tosin on mihin kannattaa uskoa, ainakaan sokeasti.;)
   
 16. tietopakettia Vierailija

  Voi hellanlettas! Kyselin tuosta vaimoltani! Tulipa taas takuuvarmaa asiatietoa.
   
 17. Reissupari Vierailija

  Hei naiset ja miksei miehetkin...

  ...joita jouluiset ruoka-asiat ja nämä arkisetkin kiinnostavat. Senorita ja Sotis niitä tuossa tuumivat.
  Me oltiin viime joulu (4vkoa) Edenissä puolihoidolla. Ruokapöydät siellä on muutenkin mahtavat, mutta joulupöytä oli kaikessa runsaudessaan jotain ihan uskomatonta! Inc. shamppanjat, viinit ja kaikki ruokajuomat mitä kukakin halusi. H. 50 eur. Meillä se kuului jo ph-hintaan. En ole varma olisimmeko maksaneet satasta yhdestä ruokailusta muuten. Tunnelma oli siellä kylläkin ihanan juhlava pukeutumista myöten. Minäkin sonnustauduin parhaimpiini sinä iltana, tuntui hyvältä. Muuten hienostelu ei kuulu tyyliini, sillä lenkkarit jalassa ja reput selässä ollaan totuttu viilettämään.

  Nyt tässä vauhdissa ei olla ehditty paljoa safkajuttuihin panostamaan. Helpomman kautta menty toistaiseksi. Kunnon aamiaisiin on koitettu satsata, että saa energiaa päivää varten. Usein iltamyöhällä ollaan otettu vain viljaisaa leipää, juustoa ja purkkikalaa. Juustoista suosikiksi on noussut savustettu vuohenjuusto. Kuppikeitotkin on ihan hyviä leivän ja leikkeleiden kanssa.

  Jouluksi olemmekin ajatelleet mieluummin ostaa satasella jääkaapin täyteen ruokaa, kuin käydä raflassa. Sotis ja moni täällä asuva tietääkin, kuinka paljon kaikkea tuolla summalla saa! Sitten vaan nautitaan täydellisestä rauhasta kahdestaan. Pari joululiinaa, kynttilää ja kaunis pieni valosarja sekä joulukukka, siinä se on meidän helppo juhla. Suomen jouluradiota kuunnellaan ja telkusta katsotaan joulurauhan julistus Suomen Turusta.
  Tervehdykset lähetetään sähköisinä, ja läheisimpien kanssa soitellaan näköpuheluita.
  Joulurauhasta aloin unelmoida joskus aikoinaan kaiken kiireen ja tavaranpaljouden keskellä.
  Se olikin suurperheessä työtä ja hulinaa ja itse rättiväsynyt. Mutta kaikella on aikansa...

  Kun tuolla ympäri kaupunkia pyöritään, niin käydään tsekkaamassa se Noelia Playakin. Eli maistelemassa buffetti jonain iltana. Taisi olla siellä lina-autoaseman lähellä.
  Ensi vuoden puolelle menee, ennenkuin sukulaisia ja naapureita Suomesta saapuu. Olisi tietysti näppärintä, jos voisivat majoittua tähän Pazin alueelle. Katsellaan ja tutkaillaan hotelleja. Sen, minkä ottaisi itselleen, voi suositella myös muille.

  J.K. Nyt on meillä tietoliikenne viimeisen päälle toimiva ja hyvä. Tallennettiin jo kotona suosikki tv-ohjelmia, joita nyt täällä voidaan katsoa. Tosin ollaan huonoja telkkarin katsojia, hyvä kirja vie aina voiton!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. eläkemuori Uusi jäsen

  liittynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  11
  Monta Joulua on täällä Puertossa vietetty ja hyvin on sujunut sekä kivaa on ollut! Jokainen varmasti voi viettää sitä Joulua ihan omalla tavallaan ja halujensa mukaan. Meille ei oikein uppoa hotelleiden yhteiset jouluillalliset (silloin kun vielä hotellimatkoja tehtiin) vaan ihan omassa porukassa vietetään miltä milloinkin tuntuu ja mikä on kulloinenkin kokoonpano. Viime ja tänäkin vuonna saapuu lapsenlapsia vanhempineen kyläilemään ja yhdessä sitten päätetään kuinka aattoa ja varsinaista Joulupäivää juhlistamme. Tänä vuonna siihen mukaan tulee hieman enemmänkin porukkaa Jouluaaton viettoon eli siihen aikaan täällä vierailevia ystäviämme. Lapsille tietenkin joitain lahjoja annetaan, mutta muuten unohdetaan lanttu- ja muut laatikot jotka Suomen Jouluun kuuluvat:). Varsinaista juhlaahan paikalliset vasta Loppiaisena viettävät ja kaikkea muutakin espanjalaista perinnettä olen oppinut espanjalaiselta miniältäni. Mutta jokainen omien mielihalujensa mukaan jouluisessakin asiassa.
  Toivottavasti ilmat suosivat jouluvieraiden aikana eikä mitään järistyksiä ilmene:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Reissupari Vierailija

  Eläkemuori, mukavalta kuulostaa teidän Joulunne!:)

  Meidän iso katraamme on hajaantunut maailmalle, kaukaisin Australiaan asti. Siihen on jo tottunut ja kesäpaikalla sitten ollaan kaikki yhdessä koolla Suomen suvessa!

  Unohdin mainita, että srk:n tilaisuuksissa käydään. Kauneimmat joululaulut ja joulukirkko ovat ne tärkeimmät. Joulun alla oli ainakin viime vuonna hyvä kuorojen konsertti pääkirkossa, jossa eri maiden kuorot esittivät omat ohjelmistonsa. Oli sykähdyttävää, kun tuli Suomen vuoro ja Sibeliuksen joululaulu: "En etsi valtaa loistoa", Tuija Tiitta-Ylipään esittämänä. Toivottavasti saamme myös kanttoripariskunnan tyttären, Maria Ylipään tänne laulamaan.

  Adventti alkaa, hyvää Joulun odotusta!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Samaa mieltä Sotiksen kanssa, taas kerran. Yksi palstan päätrolleista voisi esiintyä omalla nimimerkillään. Hänen "tietopakettia" koomailulleen vastaan, että meillä keskustellaan vaimon kanssa. Se lienee perusedellytys parisuhteelle. Hankkisit sellaisen, niin ymmärtäisit. Keskustelu ja kysyminen siis helpottavat elämää.

  Eka adventti siis lähestyy. Joulun odotus alkaa ja erilaiset kiireet alkavat pakkaamaan päälle. Nyt juostaan pää märkänä, jotta voidaan rauhoittua pariksi päiväksi Joulun viettoon. Yritetään kuitenkin muistaa, ennemmin sen rauhoittumisen merkityksen kuin itsensä tuon "rauhan" takia loppuun ajamiseen ja taloudelliseen ahdinkoon ajamiseen. Näin tuskin käy tämän palstan aikuisten aktiivien kohdalla, mutta monen lukijan kohdalle sekin lankeaa.

  Puerto Cruzin joulusta olen muutaman sanan jo kirjoittanut ja näkisin Joulun olevan ainakin siellä talvehtiville leppoisaa aikaa, kuten myös lomalaisille. Itsekin suunnistamme juuri Jouluksi Puerto Cruziin, mikä antaa mahdollisuuden jättää turhat jouluhötkyilyt kotomaassa vähiin. Ja hyvä niin, sillä joulunajanhan pitäisi olla rauhoittumisen aikaa, josta koitamme ottaa kaiken irti pimenevissä suomen illoissa.

  Tuossa Pyramidesiltä, silloin Martianez otettu kuva ennen joulua:

  [​IMG]

  Mukavaa iltaa kaikille.
   
 21. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Sotis ja Senorita1. Ei ihan huono idea tuo sähköpostin lähettäminen Pez Azuliin ja huoneen toivominen jostain tietystä ilmansuunnasta. Nythän minä haluan sen barrancon puolelta, eli läntiseltä sivulta hotellia. Toivotaan, että ymmärtävät englantia, kun tuo espanjan kielen taitoni on vielä alkutekijöissään.

  Vähän Jouluista aihetta kuvan merkeissä:

  [​IMG]

  Huomennahan on ensimmäinen adventti.:)
   
 22. Merinäköala Vierailija

  Nimimerkki Sotavento ihmetteli, miksi ihmiset haluavat itse petaamaan ja roskia viemään, kun hotelli hoitaa tuon kaiken. Me taas ajattelemme niin, että on ihana olla rauhassa omissa oloissaan, laittaa ruokaa, vähän siivota ja pyykätä yms. Ärsyttävintä hotelleissa on aikaiset kolistelut, ainainen respan läpi kulkeminen ja pienet tilat. Siksi vuokraamme aina parin makuuhuoneen huoneiston vähänkin pidemmille matkoille. Las Palmasissa on hyviä huoneistoja saatavana kahdeksi, kolmeksi viikoksikin, samoin ainakin Lanzarotella ja Aurinkorannikolla.
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Kiitos Sotis. Uskoin toki sen onnistuvan englanniksikin. Harmi sinänsä, että englannin kielellä tuolla Kanarialla, varsinkin turistialueilla tulee niin helposti toimeen. Sellainen kun aiheuttaa laiskuutta opiskella espanjaa. Mikä on suuri vahinko.

  Ensimmäisen adventin kunniaksi joulukoristelua Puerto Cruzista:

  [​IMG]
   
  Last edited: 27.11.2016
 24. Reissupari Vierailija

  La Pazin suunnalta.

  Menoa ja tekemistä riittää! Ollaan pysytty terveinä, vaikka ympärillä on ollut toinen toistaan yskäisempiä, nuhaisempia ja äänensä menettäneitä ihmisiä. Mahatautiakin kuuluu olevan liikkeellä. Kai sitä tulee immuuniksi, kun tarpeeksi saa siedätyshoitoa. Vaikka eihän sitä vielä tiedä, talvikausi on vasta edessäpäin täällä...

  Ruokapaikoista hieman. Meille iskee välillä intialaisen safkan mieliteko. Aasian reissuilla juuri intialaiset mausteet tuntuivat makunystyröihin sopivilta. Suosikki on "tikkamasala". Siispä adventtikirkon jälkeen Indian Expressiin syömään. Toinen otti kana- ja toinen lammasmasalan. Tietysti siihen riisiä ja hyvät leivät. Paikka siisti ja tarjoilijapojat kohteliaita. Liha oli mureaa ja sopivan tulisesti maustettua (medium). Vaikea sanoa kumpi masala oli maukkaampaa. Ehkä lisäannos riisiä olisi ollut paikallaan, sillä lihaa ja kastiketta oli reilusti.
  Masut kyllä tuli täyteen! Hinta kahdelle 25 e.

  Bodega Julian pitää käydä vielä testaamassa. Meidän suosikki lammasruoista on Lemin särä, jota kerran kesässä käydään syömässä. Eikä uskota lampaan siitä paremmaksi tulevan!

  Tänään, kaiken kiireen keskellä käytiin nauttimassa Noelia Playan lounasbuffetti. Tyytyväisiä oltiin ja pidettiin hinta-laatua hyvänä, 10.50 e per nenä. On kiva kun voi valita mitä ottaa. Salaatit tärkeitä! Lisäksi oli kalojen ja lihojen paistaja paikalla. Jälkiruuaksi jäätelöä, hedelmiä, jugurttia.
  Tuntuu helpommalta mennä suoraan syömään seisovasta pöydästä, kuin istua pönöttää ruokaa odottamassa kadunvarrella. Mutta molempi parempi ja itsetehty best!

  On myös upea juttu tutustua näin moniin ihaniin ihmisiin ja koteihin. Tänään käytiin erityisen viehättävässä (ja arvokkaassa) kanarialaiskodissa.
  Mukava pikkukaupunki tämä Puerto!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 213
  Saadut tykkäykset:
  628
  Onko Cruzissa tai Teneriffalla joku flunssaepidemia menossa, vai mistä on kyse ? Ne ei sinänsä mua pelota, kun en juuri sairastu millään mutta vaimoni on hiukan herkempi noiden juttujen kanssa. Minkälaista epidemiaa on siis tarjolla, vai alkaako se jo olla ohi ?

  Jossain paikallisessa kodissa olisi mukava vierailla, sitä kun en koskaan ole päässyt kokemaan. Pari vuotta sitten Barbadoksella kävimme paikallisen talossa, mutta Kanarialla se mahdollisuus on jäänyt väliin. Kenties sekin osuu joskus kohdalle, kun pidemmän aikaa siellä vietämme. Saas nähdä.:)

  Käykääpä joku päivä myös testaamassa edullinen Delikatessen Parman tapaslautanen. Annos on pienehkö, mutta juustot ja kinkut erittäin maukkaita. Paikkahan löytyy lähes Bodega Julianin naapurista ja sen tunnistaa sinisestä rakennuksesta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti