Hae Anna.fi-sivustolta

Politiikka rahvaalle lumetta

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 16.06.2017.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  2
  Perussuomalaisten puoluekokous osoitti taas kerran, että politiikka on silkkaa lumetta, jota syötetään rahvaalle. Kun ei ole enää leipää jonottamatta, on pakko keksiä kepposia, joista irtoaa hymyä eduskunnan lehtereille. Köyhiä ei naurata, mutta hyvä, että eliitti unohtaa hetkeksi sen todellisuuden, missä viime aikojen leikkausten jälkeen kansa elää.

  Lumetta on kamarakin, kun kesä viimein suostui sulattamaan kinokset uuteen olomuotoon. Halla iski öisin kukkiviin kasvustoihin, mutta onneksi useat marjalajikkeet voivat tehdä uutta tilalle, joten satoa tulee pakkasista huolimatta. Ahon laitaa kulkien voi havaita, ettei myöhäinen kesä ole aina pahin vaihtoehto, vaikkei keskikesän juhlaan ehdikään saada satoa vielä korjattavaksi muualta kuin keinotekoisista todellisuuksista.

  Tietysti voi ajatella siten, että näkee unelmia kukinnoista, sillä aavikoilla janoinen voi havaita keitaan, vaikka se onkin silkkaa lumetta. Rahvas voi samoin nähdä unta satavuotiaan Suomen kunniaksi järjestetyistä pidoista, joissa tarjoillaan samoja herkkuja kuin herroillekin. Mutta moiset unet ovat lumetta katajaisessa maassa, joka on vain puoliksi itsenäinen.

  Yksi tuttu tuli vastaan huoltoasemalla, missä kyseli kaikkea siitä, että kuinka on oma tila. Tuumasin, ettei moisella vanhalla koslalla ajava voi olla muuta kuin köyhä. Toinen vastasi, että se voi olla lumetta, kuten onkin, koska kesä on sulattanut siitäkin jäät samoin kuin muualtakin. Silkkaa lumetta siis koko ajatukseni, koska ilmastonmuutos on lumetta kahdessakin merkityksessä. Silti voi olla totta, muttei ainoastaan ihmisen toimien vuoksi.
   
 2. Ei kaikkalla Vierailija

  Puolan pääministeri: kansalaisia on suojeltava – EU-pomo kauhuissaan
  Auschwitzin muistotilaisuudessa pidetystä puheesta nousi kausti.


  Puolan pääministeri Beata Szydło puolusti puheessaan Puolan maahanmuuttopolitiikkaa ja piti kansalaisten suojelemista tärkeänä.
  “Auschwitz on opetus, joka osoittaa, että kansalaisten suojelemiseksi on tehtävä kaikki tarvittava”, Szydło sanoi.

  Eurooppa-neuvoston puolalainen puheenjohtaja Donald Tusk on kauhuissaan Puolan pääministerin sanoista Auschwitzissä.
  Saksalaismiehittäjät rakensivat Auschwitzin leirin alun perin puolalaisia poliittisia vankeja varten. Keskitys- ja tuhoamisleirillä tapettiin saksalaismiehityksen aikana arviolta 1,1 miljoonaa juutalaista, puolalaista, romania ja neuvostovankia. Suuri osa leirillä tapetuista juutalaisista oli Puolan kansalaisia.

  Lyhyesti kyse oli siis siitä, että saksalaiset ottivat vallan Puolassa ja ryhtyivät joukkotuhoamaan Puolan kansalaisia. EU-pomon mielestä on kuitenkin väärin, että Puolan pääministeri haluaa suojella Puolan kansalaisia saksalaisten aiheuttamalta joukkotuhonnalta.
  “Tuollaisia sanoja ei ikinä pitäisi tulla puolalaisen pääministerin suusta tuossa paikassa”, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk totesi Twitterissä.

  Hallituksen lehdistöedustaja Rafal Bochenek kehotti kuuntelemaan pääministerin koko puheen ennen tuomioita.
  Szydło on syntynyt Oswiecimin kaupungissa, jonka lähellä keskitysleiri sijaitsee.

  Pääministeri Szydło on puolustanut tiukasti maansa maahanmuuttopoliittista linjaa. Hän on aiemmin muun muassa todennut, että Puola ei aio ottaa osaa Brysselin hulluuteen.
  Puola on kieltäytynyt Euroopan unionin pakolaiskiintiöistä. Euroopan komissio käynnisti äskettäin rankaisumenettelyn Puolaa, Tshekkiä ja Unkaria vastaan, koska ne ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan taakanjakopakolaisia Kreikasta ja Italiasta.
  EU käynnisti rikkomusmenettelyn Unkaria, Puolaa ja Tšekkiä vastaan
  EU:ta vastaan kapinoivat maat ovat ilmoittaneet ottavansa mieluummin sakkoja kuin matuja

  Lähde: Verkkouutiset
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 750
  Saadut tykkäykset:
  238
  "Persut vainotuimpia" :) terävä ironinen mutta paikkansapitävä kirjoitus persuista.
  Kannataa lukea koko kirjoitus alla olevasta linkistä.

  "Persujen heimopäälliköt tietävät, ettei savupiipputeollisuuden ja yhtenäiskulttuurin maitolaituri-Suomeen ole paluuta. He tietävät myös, että kenttä alkaa käydä kuumana, kun hallituksen leikkaukset iskevät. Heimolle on tarjottava jotain, jotta kannatus ei romahtaisi.
  Syyrian pakolaiset tarjoavat puoluejohdolle sopivan syntipukin. Turvapaikanhakijat leimataan ”laittomiksi turvapaikanhakijoiksi” ja ”kansalle” myydään kuvaa rikollislaumasta, joka yrittää valloittaa Suomen. Kun kuuntelee tarkasti persujen propagandaa, selviää, millainen on todellinen pakolainen: hän on nainen, lapsi tai vanhus, joka ei pääse pakenemaan Syyriasta. Kaikki muut ovat epäilyttäviä. Tätä logiikkaa käytettiin jo, kun somalialaiset pakenivat sisällissotaa. Silloin maahanmuuttokriittiset piirit vihjailivat, että todelliset pakolaiset olivat jääneet Somaliaan.
  Mutta mitäpä tuosta. Persuja ei saa häiritä. Niillä on vaikeampaa kuin kenelläkään muulla tässä maailmassa"

  http://www.image.fi/image-lehti/per...an-vahemmiston-jasen-kirjoittaa-ruben-stiller
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joopas! Tuumataan nyt siten, etteivät perussuomalaiset ole mikään etninen vähemmistö, jota voi sortaa millään tavoin. Eivät halua olla mukana tekemässä päätöksiä, vaan ovat edustuksellisen demokratian käenpoikia, jotka hohkaavat turhaan, jotta saavat ääntä eetteriin ja isoja otsikoita nettilehtiin. Ovat silti tarpeellisia, koska politiikka tarvitsee syntipukkeja, jotka kestävät arvostelua.

  Merkittäviin asemiin nousseille on tärkeätä saada aina sisäpiirin tieto omaan käyttöön, sillä raveissakin parhaiten pärjäävät sellaiset, joilla on hyvän hevosen heikko hetki tiedossa. Voitto ei ole aina tärkeintä, vaan pelaaminen, josta voi saada huimia tunteita nautinnon lisäksi. Jos osaa aavistaa tai tietää oikein, voittaa ison potin, mikäli kertoimet ovat suuret. Raviradat eivät sovi nuiville tyypeille, vaan iloa pursuaville yksilöille, sillä hävittyäänkin on kyettävä pitämään pokka kurissa.

  Länsimaissa on lupa tehdä politiikkaa populistisesti tai rakentavasti, koska demokratian ihanne on moniarvoisuus. Nuivia tarvitaan aivan samoin kuin mollivoittoista musiikkia, mutta kiellettyä ei ole nauttia viinirypäleitäkään duurisävelien kera, jos on varaa ostaa niitä, eikä omatunto soimaa ilojen keskellä.
   
 5. Erehdyt Vierailija

  Perussuomalaiset poliitiikot jatkavat niillä arvoilla joita he esittelivät viime eduskuntavaali kamppanjassaan, sensijaan Soini ja hänen aikaisemmin nimeämät luuserit ja juudakset ovat vallan kipeina siirtyneet kuka kokoomuksen ja kuka kepun leiriin muka uutena vaihtoehtona.
  Iltalehden mukaan sote ei täytä perustuslain vaatimuksia joten Orpo ei saane yksityistettyä sotea, näin ollen Soini ja hänen nimeämänsä juudakset eivät voi auttaakaan kokoomusta sen tärkeimpiin kuuluvassa asiassa.
  Epäilen, että tulevaisuudessa se vaikuttanee myös Soinin tulevaisuutta virkojen saannissa, politiikasta hän luopunee joutuessaan ministerina ollessaan luopumaan lähes kaikista vaalilupauksistaan. Soinin kaatumisen aiheutti koska takinkääntö tapahtui liian usein ja aina kannattajiensa tappioksi.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  2
  Saa epäillä ihan mitä haluaa, mutta ennakointi on vaikeata, jollei ole etiäisen kanssa ystävä.

  http://fi.paranormaali.wikia.com/wiki/Etiäinen


  Lapissa etiäiset voivat soittaa taloon ja kertoa, kuka kylässä kuolee seuraavaksi, eikä tiedon saanut välttämättä edes omista puhelinta. Tulevat sähkölinjoja pitkin kertoen hyrräyttämällä mittaristoa tietonsa kuulijalle, joka usein on vanha ja viisas vanhus. Siellä keltaiset auton valot voivat tuhota perunanvarret syksyisin, eikä suinkaan halla, joka tosin sekin voi samana yönä varkain vierailla pellossa. Näin yksilön kokemukset siirtyvät varmaksi tiedoksi, eikä niitä voi eikä saa arvostella. Jo Runeberg on kirjoittanut: "Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin." Mutta ei hän itse silti siellä ollut.

  Pitää muistaa, että poliitikkojen apuna ovat monet palkitut sanailijat, jotka osaavat muuttaa tarun todeksi. Halla-aholta puuttuu sellainen kynä, joka kykenee saamaan mustan valkoiseksi ja harmaan värittömäksi. Vaalilupaukset ovat lumetta, koska niitä ei ole edes tarkoitettu todeksi. Lopulta kaikki tietävät, etteivät pienen Suomen edustajat kykene johtamaan isoa valtiorypästä, vaan kaikkien on taivuttava niihin päätöksiin, joita tehdään Euroopan unionissa.

  Politiikka on ainoastaan diplomatiaa, jolla luodaan mielikuvia kansalaisten tietoisuuteen lumeeksi, jotta on lupa jakaa verotuloja siten kuin halutaan joko hulttiokansojen leiväksi tai eliitin lihottamiseksi. Pieneläkkeiden pienennys tai lääkkeiden hinnankorotus tuovat valtiolle sitä rahaa, mitä tarvitaan kaivosten pyörittämiseen ja kykyyn kilpailla muiden kanssa tasaveroisesti. Ja kaikista pankeista on pidettävä huolta, jottei talous romahda muilta kuin luusereilta.
   
 7. Vaalilupauksia Vierailija

  Pitäisi pyrkiä toteuttamaan, eikä toimia niin kun Soini ja Sipilä ovat toimineet.
  Kepusta sen nyt uskoo kertovathan syvät kansan rivit kepun pettävän aina joten siihen lienee totuttu. Soinin kannattajat eivät ole tottuneet moiseen petokseen ja rankaisivat siitä eivätkä tienneet, että Soini oli aavistanut näin käyvän ja turvasi oman paikkansa ministerina, todennäköisesti kuulemme parin vuoden sisällä tapahtuvan muutakin palkitsemista. Saa nähdä kuinka monta Soinin "juudasta" turvaa seuraavissa vaaleissa eduskuntapaikkansa.
  Persut palaavat juurilleen politiikassa kun pääsivät viimein eroon noista oman edun tavottelioista.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  2 941
  Saadut tykkäykset:
  2
  Politiikkaa tehdään juuri tuollaisin iskulausein, joissa on korkeintaan kolme sanaa. Suomi kuntoon on kahden sanan lupaus, eikä kerro sitä, millä tavoin maa saadaan terveeksi. Saat mitä tilaat! Kolme sanaa, jotka lupaavat kaikille heidän kuvitelmiensa toteutuvan. Iso paketti, jos EU:sta on erottava ja maahanmuutto saatava jäihin, minkä lisäksi työtä tarjotaan kaiketi kaikille. Raha seuraa potilasta! Koko musta tuumaus, joka osoittaa ihmisyyden mitan. Suomi siis liikkeelle siten, että raha seuraa sairastuvia.

  Demarit eivät lupaa kuuta taivaalta, mutta haluavat aina auttaa vähäväkisiä. Voisivat ottaa Ruotsista mallia, sillä länsinaapurissa puolue on tällä hetkellä hallituksessa, mutta silti kasvattaa koko ajan suosiotaan. Vasemmistoliittoa edustavat aikovat saada köyhien asiat kuntoon lisäämällä maahanmuuttoa, joten isänmaallisesti ajatteleva työtön pinnistelee aivotuksen mahdottomaksi. Vihreät pelastavat koko maapallon, joten heidän lupauksensa on mahdottomuudessaan kaikkein paras.

  Äänestäjän on paras luottaa siihen, että poliitikkojen lupaukset ovat pelkkää sanahelinää tai lumetta. Ja siten on hyväkin, jotta voidaan kerran viikossa unelmoida lottovoitosta. Valitettavasti kaikki eivät voi edes unelmoida, kun aika kuluu rahattomana leipäjonossa.
   
 9. Vasemmistoliitto Vierailija

  On unohtanut työttömät ja vähävaraiset suomalaiset olemalla vihreämpi kun vihreä puolue ja kannattamalla Ruotsin kaltaista maahanmuuttoa kaikkine haittailmiöineen. Vihreys on politiikkaa johon vähävaraisilla ihmisillä ei ole kerta kaikkiaan varaa, sillä siitä on tehty valtavan suuri ja kallis bisnes.
  Kyllästyminen politiikkaan ja politiikkoihin näyttää olevan yleismaailmallinen ilmiö, Ranskassakin äänestysprosentti jäi alle 50%, johtunee EU:sta joka on perustettu ja toimii vain euroopan eliittin ehdoilla hyödyttäen vain heitä.
  Oli suuri vahinko, ettei tämä röyhkeästi ihmisiä eriarvoistava hallitus kaatunut, kaatuminen olisi ollut pieni peloke seuraaville hallituksille, ettei nykyisen kaltainen politiikka johda muuhun kun kannatuksen laskuun, joka nyt tapahtuu lukuunottamatta kokoomusta jota suomen hyvin voiva eliitti aina kannattaa.
   
 10. Valehtelu tärvää Vierailija

  Lainaus TONI VILJANMAAN blogista:

  Valehtelu tärvää Timo Soinin työn:

  Onko valhe keinoista alhaisin? Vai onko se hyväksytty ja älyä osoittava tapa edistää kullekin tärkeitä asioita?

  Politiikan hullut päivät suomalaisen populismin pesänselvityksessä pakottavat miettimään poliitikkojemme luotettavuutta.

  Harva tukee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon äärimmäisimpiä äänenpainoja maahanmuuttopolitiikasta ja vielä harvempi allekirjoittaa hänen ihmisvihaa tihkuvat bloginsa vuosien varrelta.
  Yhtä harva hyväksyy myöskään valehtelemista päin naamaa.

  Uusi vaihtoehto -ryhmän rivikansanedustajan, ulkoministeri Timo Soinin valhe oli poikkeuksellisen härski, kun Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi paljasti 20 perussuomalaisen loikkausaikeet ja hallituksen ydinryhmän järjestelyt
  ”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä”, Soini vastasi blogissaan.

  Soini moitti Helsingin Sanomia siitä, että se oli lähtenyt jatkamaan Lännen Median ansiokasta analyysiä. HS:n toimittaja Marko Junkkari oli Soinin mukaan ”langennut Lännen Mediaan ansaan” ja kirjoittanut ”arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista”. ”Valhe aseena on alhaisin astalo”, Raamattua mieluusti työkalunaan käyttävä Soini lopetti juhlavasti.
  Tätä kirjoittaessaan Soini tiesi valehtelevansa. Kirjoitus on vain alaviite hallituskriisiviikossa, mutta paljastaa, mikä merkitys totuudella on politiikassa.

  Kaiken lisäksi Soini haukkui suomalaista mediaa ”valemediaksi”, USA:n presidentin Donald Trumpin tyyliin. Tämän voi ottaa vitsinä, kuten yhä useampi nykyään politiikan ottaa, mutta moni otti ministerin sanat tosissaan.

  Suomalaiset ovat tuudittautuneet siihen, että ministerin sanaan voi luottaa. Sinisilmäisyydestä kannattaa nyt luopua. Erityisesti median on syytä terästäytyä. Entistä tarkempi lähdekritiikki on välttämätöntä.

  Perinteiseen poliittiseen peliin kuuluu se, että Soini ei voinut muuta tehdä kuin kiistää rajusti Lännen Median loikkaustiedon. Myöntäminen olisi hajottanut perussuomalaiset jo ennen puheenjohtajavaalia. Hallitus olisi vaihtunut varmasti. Ja Soini olisi menettänyt himoamansa ulkoministerin paikan.
  Siispä Soini valehteli. Hallituksen johtotroikka oli mitä ilmeisimmin jyvällä siitä, mitä perussuomalaisissa oli tekeillä. Tämäkin kiistetään eli totuutta ainakin hämärretään.
  Politiikkaan on pesiytynyt kumma perinne, jossa valehtelua ei saa sanoa valehteluksi, vaan sitä sievistellään nätein sanankääntein. Puhutaan ”muunnellusta totuudesta” tai ei "kerrota koko totuutta” tai annetaan vain ”hieman erilainen kuva asiasta”. Voidaan jopa puhua ”niin totta kuin osataan”.

  Ehkä myös kansalaisille voitaisiin järjestää valehtelemisen peruskursseja, jotta me kaikki oppisimme hivenen lisää tästä jalosta kansalaistaidosta?
  Sievistely johtaa siihen, että valehtelu hyväksytään. Ehkä olen lapsellinen, mutta valehteleminen ei mielestäni voi kuulua tapoihin missään kunniallisessa ammatissa, ei edes politiikassa. Suomalaiset ylpeilevät rehellisyydellä. Valehtelusta ei saa tulla uusi maan tapa.

  TONI VILJANMAA
   
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  2 750
  Saadut tykkäykset:
  238
  Suomen vastaanottamat pakolaiset on kuin neula heinäkasassa, niin vähäistä se verrattuna siihen mitä Ruotsi on vastaanottanut.
  Suomen ja Ruotsin pakolaisvastaanottoa ei voi verrata samankaltaisiksi, nehän on kaukana toisistaan. Etkö ole ollenkaan tietoine lukumääristä?
   
 12. Eron näkee Vierailija

  Myös raiskauksista pidetyistä tilastoista. Suomessa ei ole myöskään sellaisia kaupunginosia jonne ambulanssitkaan ei tohdi mennä auttamaan ilman poliisien antamaa suojaa. Aseet paukkuvat tämän tästä ruotsissa ikävin seurausten, -olemme säästyneet moiselta menolta kun on vähemmän pakolaisten mukana tulleita terroristeja.
  Ruotsissa poliisi uskoo ainakin 2000- terrorismiin sekaantuneen pakolaisen asuvan maassaan.
  Suomeen viimevuosina tulleet pakolaiset tulivat ikävä kyllä ruotsin kautta. Tsekin, Puolan ja Unkarin malli suojaa parhaiten maiden kansalaiset.
   
 13. orpon parahdus Vierailija

  Orpo urpo jonka akka saa rahansa matuista haluaa nostaa suomen pakolaiskiintiötä.Halla-aho kuittaa että suomi on ainoa pohjoismaa joka osallistuu jostain syystä kreikan ja italian pakolaissiirtoihin, tanska, johon tuli vähemmän irakilaisia ja afgaaneja vuonna 2005 kuin Suomeen ei taas ota yhtään kiintiöpakolaista. Suomi ei ole myöskään saanut tyrehdettyä juhlapaikanhakijoiden määrää vaan näitä tulvii edelleen enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Jopa Intiasta saakka (edellisestä jutusta luettua).
   

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti