Hae Anna.fi-sivustolta

Pommi muuttui huumeeksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 18.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nuorella junassa istuvalla miehellä oli selkäreppu, jossa oli valmiina pommi sytytyslankoineen. Hän olisi voinut räjäyttää Malmösta Södertäljeen menevän junanvaunun, jos olisi ollut varomaton. Malmön käräjäoikeus antoi vapauttavan tuomion, koska mies väitti, että uskoi aineen olevan huumetta, mutta siitä ei voitu tuomita, koska aine ei sitä ollut. Tuomittiin vain aserikoksesta, josta sai ikäalennuksen, joten tuli niin pieni kakku, että pääsi täysin vapaaksi. Epäily rikoksesta etenee hovioikeuteen.


  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/friad-i-bombmal-nar-han-skyllde-pa-knark/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yksi teini-ikäinen poika yritti polttaa parturihuoneiston yhdessä toisen nuorukaisen kanssa, mutta epäonnistui, koska paloaine ei syttynyt. Käräjäoikeus antoi pojalle kymmenen kuukautta vankeutta, minkä lisäksi annettiin viiden vuoden kielto tulla maahan karkotuksen jälkeen.

  Hovioikeus poisti karkotuksen, koska pojalla oli esittää klaanitodiste, jonka mukaan häntä uhattiin kuolemalla, mikäli palaa kotimaahansa. Syyttäjä aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen, joka saa lopullisesti päättää siitä, onko karkotus voimassa vai ei. Poika tuli Irakista yksin pakolaisena Ruotsiin vuonna 2015.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/18-aring-slipper-utvisning-hanvisar-till-klanintyg-/
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viime vuonna Ruotsissa ilmoitettiin poliisille 257 kertaa pommista, kun edellisvuonna luku oli 162. Junassa matkustavan pommi oli puolustusvoimien mukaan yhtä voimakas kuin Lontoon metrossa vuonna 2005 räjäytetty panos.

  Hän kertoi hakeneensa narkoottisia aineita Malmösta aiemmin ja käräjäoikeus uskoi asian todeksi. Kyseinen nuori mies ei ollut saanut tuomiota aiemmin huumeista, kertoo Expressen.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsin oikeusistuimien päätöksiä seuratessa joutuu joskus ihmetyksen valtaan, kun joutuu toteamaan, että ne ovat ristiriidassa maalaisjärjen kanssa. Puolustusvoimien aitojen ulkopuolella valokuvaava saa vuoden vankeutta, vaikkei ole todisteita vakoilusta. Sen sijaan pommin kanssa junassa matkustava pääsee vapaaksi, jos kertoo saaneensa huumeita paikasta toiseen siirrettäväksi. Saas nähdä, millaisen tuomion saa upseeri, joka oli päässyt valetodistuksin niin Naton kuin venäläisten kanssa yhteyksiin.
   
 5. vierailija Vierailija

  Joskus tuntuu siltä, että rikolliset saa keksiä miten naurettavia selityksiä tahansa ja kaikki uppoo viranomaisiin. Joskus taas on niin, että pidetään itsestään selvänä sitä, että olisi pitänyt tuntea joku laki tai sääntö. Esim. verottaja pitää itsestään selvänä, että meidän täytyy tietää se, että jos on jälkiveroa yli 30.000 kr, niin se pitää maksaa ennen 13 helmikuuta, muuten menee myöhästysvero. Siinä ei auta selitellä, että ei tiennyt.
   
 6. %%%%%%%% Vierailija

  Jos matkalaukusta löytyy huumeita kotimaahan palatessa, niin ei auta selitellä että joku muu on ne sinne laittanut, ettei tiennyt laukun sisällöstä. Joskus tuntuu että lakeja sovelletaan miten sattuu. Joskus on vastuussa laukkunsa sisällöstä ja joskus toiste ei.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pommin muuttuminen huumeeksi on oikeusistumissa yhä varmistamatta, joten odotetaan nyt, mikä on lopullinen päätös. Ehkäpä siellä laintulkitsijat haluavat saada julki ennakkopäätöksen, jonka mukaan voivat jatkossa toimia. Ja aina jotkut tahot saavat lisää työtä, kun asioita puidaan ylemmissä oikeusistuimissa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti