Hae Anna.fi-sivustolta

Pommien yö Tukholmassa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 21.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tukholmassa kaksi eri pommia räjähti yöllä muutaman minuutin välein vain puolen kilometrin päässä toisistaan olevissa kiinteistöissä, jotka kärsivät pahoja vaurioita. Yksi ihminen joutui sairaalaan lievien vammojen vuoksi. -Koko sohva liikkui. Rakennus on evakuoitu. Väki on melko kauhuissaan, sanoo Loui, joka asuu toisessa vahingoittuneessa rakennuksessa.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/nyheter/larm-om-explosion-i-stockholm/
   
 2. vierailija Vierailija

  Jotkut vissiin kaipaa takaisin niihin oloihin, joista lähti. Pitkästyttää kai rauhaisat olot, on niin kivaa kun pommit paukkuu ja on niin kotoisaa kun on räjaytettyjä rakennuksia! Tällaisia ongelmia ei meillä ennen ollutkaan, uudet tulokkaat toi uudet tuulet. SD on uusimpien tulosten mukaan Ruotsin suurin puolue tällä hetkellä. Räjäyttelyt ja muu, uudenlainen rikollisuus, on varmaan iso syy tuohon.
   
 3. vierailija0987 Vierailija

  Onpa kiva lukea tälläsiä uutisia Tukholmasta, kun juuri eilen varattiin lomareissu sinne.. Aikaisemminkin lukenut vastaavia uutisia ja nyt taas.

  Toivottavasti sama meininki ei siirry tänne Suomeen, missä on vielä suht turvallista elää!
   
 4. vierailija Vierailija

  Ai jai, muistan kun 80-luvulla mentiin laivalla tukholmaan. ne kaikki muotibutiikit ja ruotsalaiset olivat niin hyvännäköisiä, mutta tylyjä.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nyt jysähti Norrköpingissä yksi rakennus, jossa asui useita perheitä. Median mukaan moni on loukkaantunut, muttei vakavasti. Osa asukkaista on evakuoitu ja poliisin kansallinen pommiryhmä on matkalla paikan päälle.

  Aiheen lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/explosion-i-flerfamiljshus/
   
 6. vierailija Vierailija

  Autot brännaa ja rakennukset räjähtelee. Koska tuo julistetaan vaaralliseksi matkakohteeksi.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Moottoripyöräjengit ovat viime päivinä räjäytelleet toistensa asuintaloja voimakkain latauksin, eikä niissä ole kuollut kukaan. Poliisi on jopa pidättänyt epäiltyjä, mutta vielä ei tiedetä, johtavatko ne tuomioon.

  Kaiken kaikkiaan viime vuonna Ruotsissa löydettiin 257 räjähdettä, joista ainoastaan kymmenkunta prosenttia on edennyt syyttäjille asti. Ovat vaikeita tutkittavia, koska joku jättää portaikkoon esimerkiksi termospullon, josta on tehty räjähde.
   
  Last edited: 22.01.2020
 8. vierailija Vierailija

  Vaikea on tutkia, mutta luulisi, että jos tuollainen räjähde päätyy lapsen käteen jostain portaikosta niin ruotsalaistenkin suvaitsevaisuus joutuu koetteille.
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsissa porvarit pyrkivät hyötymään nyt poliittisesti pommiaallosta, jonka syyt ovat itse asiassa osin heidän omaa aikaansaannostaan. Nykyhallitus pyrkii viimein antamaan poliisille enemmän valtuuksia kuin aiemmin, koska sinivaloja vastaan käyvät saavat tämän vuoden alusta alkaen aiempaa kovemmat rangaistukset. Erityisesti alueilla, joissa klaanit ovat pitäneet valtaa, poliisi ja viranomaiset ovat olleet vaikeuksissa.

  Ruotsin hallituspohja on lähes sama kuin Suomessa, mutta siellä vasemmistoliittoa ei hyväksytä yhdeksi jäseneksi valtioneuvostoon. Ja tuon syyn vuoksi vasemmistoliittolaiset tukevat nyt porvareita, jotka pyrkivät saamaan hallituksen hajalleen. Toimivat toki vastoin lupauksiansa. Eivätkä tukeneet edes terrorijärjestöön kuulumista rikokseksi tekevää lakia.


  https://www.expressen.se/nyheter/riksdagen-har-antagit-en-ny-terroristlag/
   
  Last edited: 22.01.2020
 10. %%%%% Vierailija

  No on ne kohteliaita jenkkejä kohtaan, ei suomalaisia. Tyylikkäitä alkuperäisruotsalaisia löytyy vieläkin joistain rikkaitten asuma-alueilta. Muualla on mamuja.
   
 11. vierailija Vierailija

  Tämänpäivän ruotsalainen saattaa olla harvahampainen, luku- ja kirjoitustaidoton, beduiinin vaatteisiin pukeutunut ukonkäppänä. Näin tuollaisen metrossa ja ajattelin että tällaisia on ruotsalaiset tänäpäivänä.
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Niin! Nuoruuteni aikoina kaikkein mukavimmat ihmiset olivat pukeutuneet omintakeisesti, eivätkä piitanneet lainkaan muiden arvioista, koska olivat melko puhtoisia ainakin heti saunan jälkeen. Hienoimmat yksilöt, joiden keskuudessa oli hyvä kasvaa, olivat persoonia, joilla itsekullakin oli omat tapansa. On heitä yhä muutama jäljellä, mutta harvenevat päivä päivältä, sillä turhuus luokitellaan nykyisin menestykseksi, eikä moni pysty sitä vastustamaan.

  Änstikin menetti kummankin poikansa viime sotien aikaan, joten eli yksinään lopun aikansa. Eipä ollut nykyajan ihmiseen verrattavissa, eikä ollut arjalaisen rodun mannekiini, mutta osasi tehdä parhaat jokiveneet väylän varrella siihen aikaan, kun oli mieskuntoinen. Ehkei koskaan käynyt metrossa, muttei osannut sellaista kaivatakaan. Mediassa elää kasvonsa pakkeloiva väki, joka pukeutuu silkkiin, eikä muuhun edes kykene.
   
 13. vierailija Vierailija

  Nykyajan yhteiskunnassa menestyvät verbaalikot, eivät tekijät kuten ennen vanhaan. Siksi kai olemme nyt jamassa, puhujat eivät koskaan kanna vastuuta, oletteko huomanneet.
   
 14. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 432
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kunpa sanallisesti rehdit ihmiset voisivat hallita, eivätkä nykyiset poliitikot, jotka käyttävät sanoja toisten alistamiseen. Viisaana pidetään väkeä, joka osaa muuttaa omia mielipiteitään siten, että saa tukea muilta. Kirjoittavat jopa kirjoja populismista ihannoiden aatetta, joka käyttää hyödykseen ennakkoluuloja.

  Osa taas kuvittelee lapselliseen tapaan maailman kaikki pakolaiset uhreiksi, jotka ovat puhtoisia pulmusia ja tarvitsevat turvapaikan. Itse asiassa populismia tuollainenkin ajattelu, koska tiedetään, että jopa valtiovetoisesti pyritään valtaamaan vieraita maita oman maan kansalaisille.

  Eivät venäläiset ole ainoita, joilla on pyrkimys saada jalansijaa Euroopassa. Arvattavasti oikeat pakolaiset haluavat oppia uuden kotimaansa kielen ja kulttuurin, eivätkä vaalia omaansa henkeen ja vereen. Kansallisajattelu on yhä voimissaan, joten sen vuoksi jokaiseen tulee suhtautua varauksella, koska vaikenevien ajattelua on vaikea arvioida.
   
 15. vierailija Vierailija

  Aina on ollut niitä, jotka vaan puhuu ja niitä, jotka enimmäkseen tekee. Arvaas kuka saa eniten näkyvää jälkeä aikaiseksi?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti