Hae Anna.fi-sivustolta

Populisteille hyväksyntä Ruotsissa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 05.06.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Koronakriisiin asti niin ruotsidemokraatit kuin vasemmistopuoluekin pidettiin poissa kokouksista, joissa puoluejohtajat keskustelivat Ruotsin tulevaisuudesta. Pandemian aikana sosialidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven avasi kerran viikossa pidettävät tilaisuudet kaikille puoluejohtajille, mikä merkitsee sitä, että ääripuolueiden mielipiteistäkin saadaan tietoa päätösten tueksi. Sikäläisen kokoomuksen puoluejohto on valmis jopa samaan hallitukseen ruotsidemokraattien kanssa, joten seuraavissa vaaleissa äänestäjillä on mahdollisuus ottaa kantaa selkeämmin kuin tähän asti.

  Ruotsissa pääministerinä aikoinaan ollut kokoomuksen Fredrik Reinfeldt avasi portit tulokkaille avaamalla sydämensä, mutta nykyinen puoluejohtaja Ulf Kristersson kavahtaa silloisia päätöksiä kauheina äänenpainoina. Haluaa neuvotella budjetistakin ruotsidemokraattien Jimmie Åkessonin kanssa, mikä merkitsee sitä, että puolueet ovat muodostamassa uuden porvallisen vaihtoehdon Ruotsiin, joka ei kalastele ääniä maahanmuuttoon sallivasti suhtautuvilta. Ympäristöpuolue eli suomalaisittain vihreät ovat piakkoin yksinään vaatimassa monikultuurisuutta ohjenuoraksi.
   
 2. vierailija Vierailija

  Suomessa populistit ovat saaneet olla hallituksissa aivan samoin kuin perinteisetkin puolueet, joten ruotsalaiset ovat ottaneet oppia viimeinkin itänaapuriltaan. Moderaattien esimerkki voi olla jopa yllyke vaalien jälkeen, jos perussuomalaiset pääsevät vaa'ankieleksi oikeiston ja vasemmiston suhteen.
   
 3. vierailija Vierailija

  Ympäristöpuolueen nuoret arvelevat sosialidemokraattien puoluejohtaja Stefan Löfvenin olevan avainasemassa maahanmuuton osalta nyt, kun porvaripuolueista kokoomus, kristilliset ja ruotsidemokraatit ovat yhdessä alkaneet vaatia tiukennuksia pakolaisten vastaanottoon. Selkeimmin maahanmuuton tiukennuksia on vaatinut populistisin puolue, jonka mielipiteet arvellaan uudeksi ohjenuoraksi myös kokoomukselle, joka on irtautunut sallivista näkemyksistä selkeästi viime aikoina.
   
 4. Saksanpähkinä Besserwisser

  liittynyt:
  09.06.2012
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  522
  Populisti, aivan väärässä yhteydessä käytetty sana jolla koetetaan haukkua kansallismielisiä. Populisti on kansan suosiossa oleva.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. vierailija Vierailija

  Älä yritä tuolla tavoin vääntää populismia muuksi kuin se on, sillä väärin lupauksin kannatusta hakeva on populisti. Kansallismielisiä voi olla kaikissa puolueissa, mutta he eivät halua estää esimerkiksi sodan vuoksi todella paenneita tulemasta turvallisiin oloihin siksi aikaa kuin on tarpeen. Nykyään eivät edes pyri saamaan rikkaimpia verolle, vaan lupaavat kenraaleille kaiken, kuten puolustusministeri Jussi Niinistö teki. Eikä päässyt jatkoon, joten kansa ymmärtää mielistelijät lopulta oman edun tavoittelijoiksi.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti