Hae Anna.fi-sivustolta

Portugaliin lokakuussa

Viestiketju osiossa 'Rantalomat' , käynnistäjänä ..........., 08.08.2007.

 1. ........... Vierailija

  Olemme lähdössä Lissaboniinn lokakuun puolessavälissä. Kysymys kuuluukin, että jos ajamme Algarveen(?) siis sinne alas rannikolle, niin kuinka lämmintä siellä silloin on? Voiko tästä kehitellä vielä lokakuussa jonkinlaisen rantaloman?
   
 2. Säätila Vierailija

  Kuten luultavasti tiedät on euroopan eteläosien säät vaihdelleet paljonkin. Johtuneeko ilmaston lämpenemisestä?

  Kukaan ei voi ennustaa tulevaa?

  Kannattaa seurata sään vaihteluita ko alueella esim Googlen haun kautta.
   
 3. ville vaan Vierailija

  Olemme vaimoni kanssa oleskelleet muutaman kerran Algarvessa myös lokakuussa. Päivälämpö on lähes aina yli 20 astetta ja sää sopii soumalaiselle erinomaisesti. Toisaalta lokakuun rantalomaa voi viettää myös Lissabonin läheisyydessä, jossa on mm. mahtavat rannat Estorilissa ja Cascaissa. Nämä pienehköt Atlantin rantakaupungit ovat helposti saavutettaviss edullisen sähköjunan kyydillä. Lissabonissa riittää kyllä tutkimista, jos sää ei suosi rantaelämää. Käykää ihmeessä katsomassa Gulbenkian museota (ei modernia taidetta vaan sitä oikeata). Belemin kaupunginosaan tutustuminen vie ainakin koko päivän. Hyvää matkaa!
   
 4. Algarve Vierailija

  Kyllähän siellä on lämmintä eli ei voi verrata Suomen säihin samana aikana. Eteläinen Portugali sopii oikein hyvin lokakuussa lämpölomaan ja sen osoittaa jo sekin että esim. Albufeiran hotellit täyttyvät jo varhain koskien lokakuun matkoja. Sää nyt ei joka vuosi ole määrättyinä päivinä ihan sama vuodesta toiseen, se on selviö.
   
 5. .. Vierailija

  Jos mielit rantalomallasi uimaan, niin valtameren vesi on kyllä aika vilpoista. Tällä hetkellä Lissabonin alueella vain 17 astetta, Algarvessa 17-20 astetta ja kun kelit viilenevät lokakuulle, niin voipi olla että meressä uiminen ei ole kovinkaan miellyttävää.
  http://www.meteo.pt/en/previsao/inicial.jsp
   
 6. avantouimarit Vierailija

  Ota edellinen huomioon että on myös avannossa uijia!
   
 7. Uma gambada Vierailija

  Niin, Portugalin rannat ovat Atlanttia joten ne ovat liian kylmiä uimiseen ympäri vuoden. Joku älykääpiö sanoo Portugalia lämpimäksi vain sen vuoksi että siellä sattuu aurinko paistamaan lämpimämmin kuin Suomessa suurimman osan vuotta. Käykääpä vaikka Lissabonissa tammikuussa, niin palaatte realiteetteihin.

  Jos haluatte todella hyvää ruokaa ja rantaelämää Iberian nimeimaalla niin menkää Espanjaan ja sen Välimeren rannoille. Potyugali on vain Espanjan köyhä pikkuveli.
   
 8. Täsmentäjä Vierailija

  Farossa veden lämpötila tänään +17 ja Malagassa +16. (http://www.wetteronline.de/Europa.htm)

  Koska Algarve on Atlanttia ja Espanja rannikko Välimerta, on Algarven vedet vuoden lämpimimään aikaan Espanjan vesiä viileämmät. Maksimilämpötilat jäävät Algarvessa siis matalimmiksi.

  Mutta myöhään syksyllä tai talvella eroa ei ole. Esim. tänään se näyttäisi olevan asteen verran, mutta Algarven hyväksi.
   
 9. huvittunut Vierailija

  Ei todellakaan kannaat uskoa tuon edellisen höpötyksiin. Tottakai Espanja voittaa jos sikailureissulle haluaa mutta kaikki eivät halua! Mitä hyvää ruokaa Espanjassa on... tuo oli kait lähinnä vitsi!!
  "Potyugali" on tuntematon maa, ei taida edes kartalta löytyä. "nimeimaalla"...just just...

   
 10. ....??? Vierailija

  Kukahan se älykääpiö on ???
   
 11. brysseliläinen Vierailija

  : : :

  Välimeren rannalta ette löydä ainuttakaan niin puhdasta rantaa kuin Algarven rannat ovat. Välimereen laskee lukuisia jokia kemikaaleineen saasteineen. Ennenvanhaan Välimeren vedellä kehitettiin filmejä, tuli halvaksi.
   
 12. Ehllina Vierailija

  Haha, mie en oo siis ainut. :D Ja joo se le4nsimetrohan sit helpottaa Espooseen yms. menoa. Mutta siis kylle4 yesisleti ottaen pk-seudulla toimii mieleste4ni julkinen liikenne tosi hyvin ja kattavasti. Mukava kun je4tit kommenttia ja poikkea toki toistekin. :)
   
 13. Sunny Vierailija

  I'm <a href="http://kstkap.com">imsrspeed</a> you should think of something like that
   
 14. surffailija Vierailija

  siis muo huvittais päästä surffaamaan portugaliin http://www.villada.fi/surffaus-portugali

  nyt pitäs vaan selvittää, että millon kelit olis kaikista ihanteellisimmat niin, ettei palella tarttis
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti