Hae Anna.fi-sivustolta

Postissa tutut tavattiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 03.09.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 922
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maaseutupostit on lakkautettu jo aikoja sitten, eikä asukkailla juurikaan ole enää tapaamispaikkoja muualla kuin kirkonkylien marketeissa. Kusti polki ja posti kulki, eikä johtoportaalle maksettu alaisten kyykyttämisestä huimia palkkoja, vaan kaikki saivat pitää luvatun osuutensa. Posti oli luotettava yritys, koska se piti huolta niin työntekijöistä kuin lähetyksistä, joita tilattiin suuria määriä myyntiluetteloiden innoittamina. Nykyisin Posti on yrityksenä ylimielinen, kuten johtajansa, joka nostaa miljoonapalkkaa samaan aikaan, kun pakottaa työntekijöitään yhteiskunnan luukuille hakemaan avustuksia.

  Itse asiassa Posti palveli asiakkaita henkilökohtaisesti silloin, kun kirjeet ja joulukortit haettiin kivijalkapisteistä. Samalla vaihdettiin kuulumisia hieman samaan tapaan kuin kyläkaupoissa, jotka olivat myös sosiaalisen elämän keskipisteitä. Eivät ole enää, koska maaseutu on tyhjennetty asukkaista. Kunnatkin repivät toimeentuloansa tyhjistä taloista ja mökeistä, joissa asukkaat piipahtavat kesäisin lyhyen aikaa. Posti oli yritys, josta maaseudun autioittaminen aloitettiin poliitikko Pekka Vennamon aikana, joten persujen edeltäjällä on osansa maamme alasajossa.

  Nyt Posti on yritys, joka aloittaa kaupankäynnin ammattiyhdistyksiin jätetyn porsaanreiän avulla. Jatkossa muut käyttäytyvät samalla tavoin, joten rahvaan elo heikentyy samankaltaiseksi kuin yksinvaltaisissa maissa on aina ollut. Osoittaa senkin, että yrityksien johdolla on samanlainen valta alaisiin kuin kommunisteilla. Eikä ihme, kun poliittinen ja taloudellinen valta ovat länsimaissa yhdistyneet samoihin käsiin, eikä vastavoimia ole.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 922
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltalehden mukaan Postissa on ollut vallalla vaikenemisen kulttuuri, joten siellä on pimitetty tietoa työntekijöiden kohtalosta surutta. Ei ihme, että kirjeiden postittaminen loppuu, kuten myös lehtien jakelu. Ilmeisesti yksityiset yritykset tulevat tilalle ja alkavat tahkota voittoa samoin keinoin kuin vanhusten ja lasten hoivakodeissa on tehty. Maaseutu jäänee siinä tapauksessa oman onnensa nojaan, mikä sinänsä on ihan oikein, koska sudet ja jänikset eivät osaa lukea.

  Aiheen antoi:


  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ea8dc547-7971-431d-b86e-8a8369631718
   
 3. vierailija Vierailija

  Karua luettavaa
   
 4. vierailija Vierailija

  Postin tapaus kuvastaa nykymaailman arvomaailmaa.
  Joka paikassa yllytetään sijoittamaan ja laittamaan raha poikimaan. Sitten voi viettää helppoa elämää ja tyhmemmät raatavat tai ovat työttömiä.
  Tympäisi katsoa Huomenta Suomi haastattelua. Perussuomalaiset ovat vastenmielisiä. Joka asiassa aina vastahankaan.
  Pienessä maassa pärjätään vain yhteisvoimin. Rikkaana toisten orjuuttajana ei ole hyvä elää. Ei sellaisesta pystyisi nauttimaan hyvillä mielin.
  Olen onnellinen, että pääsin yt-kierroksella irti valtion pitkästä ja kapeasta leivästä. Nyt voin kirkkain silmin ja levänneenä seurata miten yhteisiä asioita hoidetaan.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 922
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postista on tihkunut tietoja, joiden mukaan jakelussa on ollut ongelmia, mutta niistä on vaiettu ja jopa valehdeltu, jos joku on kysynyt syytä. Maaseudun tyhjeneminen on yksi niitti siihen, ettei mikään kannata enää muualla kuin kaupungeissa. Kun ei ole ihmisiä, ei ole asiakkaitakaan muulloin kuin kesäisin niissä kunnissa, joissa on mökkikansaa.

  Arvattavasti Posti olisi aivan toisenlainen yritys yhä, jos pankkitoiminnot olisi pidetty valtiolla. Digialustat voisivat toimia sen kautta, kuten kirjautumiset eri palveluihin. Suomen Maaseudun Puolue eli Sirkka, Pekka ja Minä ovat syy siihen, että valtio velkaantuu joka suuntaan ja maaseutu tyhjenee autioksi. Tai ehkei siten, sillä sudet ja karhut valloittavat metsittyvät seudut.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 922
  Saadut tykkäykset:
  0
  Etiäiset eivät kaikille kerro salaisuuksiaan, mutta poliitikot toki tietävät enemmän tulevaisuudesta kuin antavat ymmärtää. On päivänselvää, että Suomi autioituu edelleen, sillä eläkeikäisten kuoltua maaseudulle ei jää enää kuin maanviljelijät, jotka ovat vuokranneet peltojaan muilta kylvettäviksi. Euroopan unionin korvaukset nostetaan vuosittain, muttei aina edes korjata satoa, jos siitä ei ole muuksi kuin rehuksi.

  Posti on jo nyt aiempaan verraten myöhässä päivittäin, joten ihmiset eivät enää edes tiedä, minkä aikana noutaa lehti tai kirjeet laatikosta. Moni vanhus ilmeisimmin vartoo ikkunan ääressä odottaen näkevänsä postinjakajan ajavan ohitse, koska haluaa saada sanomalehtensä luettavaksi ennen iltapimeää. Kaikilla ei ole vielä tietokoneita, joiden kautta saada ensitietoa maailman tapahtumista, vaikka siten kuvitellaan.

  Elämän janon ahneus sammuttaa, väkevänkin voiman lamauttaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti