Hae Anna.fi-sivustolta

Presidentin puoliso...

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä äapfigj, 06.02.2012.

 1. äapfigj Vierailija

  Kun näiden vaalien aikana väännettiin kättä pääasiassa soveliaista parisuhteista, niin yksi asia jäi kummasti homouden taka-alalle: käsittääkseni Jenni Haukiolla ei ole lapsia ja onko hän aikeissa niitä hankkiakaan? Miten ihmeessä "perinteisiä suomalaisia arvoja" kannattavat hihhulit voivat hyväksyä presidentin puolisoksi lapsettoman naisen, etenkin jos kyseinen nainen on sitä omasta tahdostaan? Kiinnostavaa ettei tästä asiasta ehditty puhua eikä pukahtaa, kun kaikki aika meni miesparin paheksumiseen! Jos Haavistolla olisi ollut naispuoliso ja lapsi, niin missäköhän vaiheessa Haukion lapsettomuus -kortti olisi mahdettu vetää esiin? Oliskohan vaalien lopputulos näyttänyt silloin erilaiselta?

  Tulipa vaan mieleen.
   
 2. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta olisi oikein tervetullut vivahde, jos Jenni pysyisikin lapsettomana! Ja toivottavasti niin käykin, koska lapsen isä olisi melkoisen vanha...

  Lisäksi en näe mitenkään sen enempää tarpeellisena ruotia Jennin kuin Antonionkaan lapsettomuutta. Tokihan Jenni on hetero, mutta ei se minusta tee hänestä sen "velvollisempaa" hankkimaan lapsia kuin homomiehestä. Antoniohan on melkein samanikäinen (vuotta nuorempi). Pelkästään sen perusteella, että joku on nainen, synnytysikäinen, hetero ja parisuhteessa, en odottaisi sitä lasta yhtään sen enempää kuin jos on mies, homo ja parisuhteessa.
   
 3. mistä Vierailija

  sinä tiedät mitään Jenni Haukio lapsettomuudesta tai lapsien haluamisesta?

  Mua ärsyttää ihmiset jotka heti alkavat vatvoa jonkun lapsien saantia/saamattomuutta/haluja ja toiveita. Sinä et mistään niitä voi tietää. Ei Haukion tyyppinen ihminen sisintään levittele lehtien palstoilla sun iloksi.

  Jossittelet mitä jos, entä jos... typerää tollanen, elä hyvä ihminen omaa elämääsi ja tätä päivää, äläkä mielikuvitusmaailmassasi keksi toisista ihmisistä juttuja!

  Omassa ystävä/työ/sukulaisporukoissa ei keskusteltu Haaviston homoudesta, eikä siitä miten se vaikuttaa tai on vaikuttamatta pressan tehtäviin. Vaikka joka päivä puhuttiinkin asiasta, niin puhuttiin asiakysymyksistä.

  Kumpikin ehdokas on vakaassa parisuhteessa ollut jo vuosia, Haavisto on täysjulkihomo ja se asia on tiedossa ympäri maailman. Ei siitä mitään enää saa sen kummempaa kehitettyä.
  Ja tiedoksi, suurin osa työ/ystävä/sukulaisista äänesti Haavistoa.
  Itse äänestin Niinistöä kun hän on selvästi tiukempi talouteen liittyvissä kysymyksissä. Ei merkanneet mitään vaimot eikä edes miehet. Pelkkä asiaosaaminen ratkaisi.

  Ikinä en ole äänestänyt yhtään ihmistä sen vuoksi, että hänellä on lapsia, enkä jättänyt äänestämättä sen vuoksi, että hänellä ei ole lapsia!
   
 4. Marketta Vierailija

  molempien ehdokkaitten puolisot ovat sanoneet rakastavansa lapsia ja viihtyvänsä lasten kanssa. Minusta se on riittävä tieto. Ei heidän olisi tuotakaan tarvinnut julkisesti kertoa.

  Ei meille kuulu kenenkään lasten hankinnat tai hankkimatta jättämiset. Ei edes presidentin. Ihmisellä saa olla elämässään myös henkilökohtaisia asioita. Se mitä Jenni Haukio elämältään ja parisuhteeltaan haluaa ei ole Beten päätettävissä.

  Se minkä ikäisenä tulee isäksi, sekään ei käsittääkseni ole Beten päätettävissä oleva asia. Paavo Lipposella on kouluikäiset tytöt ja hyvin näyttää vanha körmy heidän kanssaan toimeen tulevan.
   
 5. äapfigj Vierailija

  No en tietysti odottaisi minäkään, mutta tämä maa on täynnä ihmisiä jotka odottaa toisilta ja niiden parisuhteilta mitä ihmeellisempiä asioita. Siksipä tämä asia mieleen tulikin. Julkisuudessa on ruodittu puolisoiden sukupuolia, ammatteja, ikäeroja sun muuta loputtomasti päivästä toiseen, mutta tähän asiaan ei ole kajottu, vaikka varmasti lukuisat "ei ikinä homoa presidentiksi!" -tyypit suhtautuvat ihan yhtä torjuvasti naiseen, joka vapaaehtoisesti päättää olla hankkimatta lapsia.

  Ja Beten jälkeiselle vastaajalle sanoisin että chillaapas vähän, ei elämä tai Ellit ole ihan noin vakavaa kuitenkaan ;)
   
 6. Marketta Vierailija

  ai jaa.. täällä onkin siis ihan ok ja coolia arvostella/ruotia tunnettujen ihmisten perheasioita, haluja tai haluamatta jättämisiä?

  Te valitatte kaiken aikaa kuinka sukulaisenne/ystävänne sun muut puuttuvat teidän omaan vapaaehtoiseen lapsettomuuteenne. Se ärsyttää ja suututtaa teitä.

  On hassua huomanta, että tuo halunne yksityisyyteen tässä asiassa koskeekin pelkästään veloja. Muut ovat vapaata riistaa ja heidän henkilökohtaisia valintojaan saa ruotia hamaan tappiin saakka ja jossitella ja esittää omia arvioitaan mitä/missä/miksi/miksi ei/entä jos...

  No, nyt meni jakeluun mullakin.
   
 7. näyttäis että... Vierailija

 8. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei niin, ja eikös se juuri olekin asia, jota tässä ketjussa päivitellään? Eli se, että joidenkin ihmisten mielestä presidentin, presidenttiehdokkaan tai tämän puolison lapsettomuus on tai ei ole jotenkin muille kuuluva juttu. Aloittajahan kirjoitti siitä, että näissä vaaleissa toisen ehdokkaan homoseksuaalisuus on ollut paljon suurempi juttu kuin toisen ehdokkaan puolison lapsettomuus. Itse taas toin sen näkökulman, että minkähän takia näitä "milloinkohan alkaa se Jennin lapsiasiasta puhuminen" -jutut siis tosiaankin ovat vain Jennistä, eivät Antoniosta. En siis ole nähnyt kenenkään miettivän, että minkähän takia kukaan ei ihmettele, miksei puhuta Antonion lapsettomuudesta. Ei siitä tietenkään tarvitsekaan puhua, ja ihan sama onko heillä kummallakaan lapsia nyt tai ikinä. Minua vaan mietityttää, miksi edes tämä ajatus tulee vain heteroparia katsoessa ihmisille mieleen, eivätkä ihmiset yksinkertaisesti pidä Jenniä ja Antoniota tässä ihan samalla viivalla.

  Ja vielä selvennykseksi: Tässä ei ruodita sitä, miksi presidenttiehdokkaiden puolisoilla ei ole lapsia. Ainoastaan sitä, millä tavoin jotkut ihmiset ruotivat tai eivät ruodi, onko heillä lapsia tai miksei ole. Tai ihmettelevätkö he, miksi Saulilla ON lapsia.
   
 9. ehdotus Vierailija

  Oletan, että Haukiolla ei ole lapsia, sillä vain Niinistön aikuiset muksut on olleet tukijoukoissa. Kokoomus olisi kyllä tarpeen mukaan varmaan puhunut lapsen hankinnasta, jos tilanne olisi ollut niin täpärällä. Ehkä sen kortin käyttäminen ei muutenkaan luonnistunut, koska se olisi nostanut esiin selkeämmin eron Haaviston ja Floresin liitossa. Väyrysen jo tulkittiin puhuneen liikaa videossaan "isännästä ja emännästä". Haluttiin tuoda hiljaista tyyliä Presidentin Linnaan.

  Tyydyttiin vain luisteluhetkiin ja kädessäpitämiseen. Itse kyllä kaipaisin paljon räväkämpää First Ladya mäntyniemeen ja presidentin linnaan, joka oikeasti tekisi jotain päivänsä/uransa aikana, muuta kuin auttelisi kättelyssä ja kahvipullan valinnassa ennen 6.12.

  Mahtaako Niinistö nimittää vaimonsa kansliaansa, esim. Presidentin tiedotuspäälliköksi? Tuskin, vaikka mikä mahdottomuus se olisi Haukion kokemuksella?
   
 10. ,,,,,, Vierailija

  Katsopas nyt, näin se menee:
  ainakin noin periaatteessa Jenni voi halutessaan tulla raskaaksi ja synnyttää biologiseen lapsensa, Antonio ei.
  Jenni voisi myös adoptoida lapsen puolisonsa kanssa, tosin Saulin ikä taitaa nousta esteeksi, Antonio ja Pekka tuskin saavat adoptiolasta, koska heillä ei edes perheensisäinen adoptio tule kyseeseen.
  Eli ei, Jenni ja Antonio eivät lapsiasiassa todellakaan ole edes samalla pelikentällä.
   
 11. no mistä Vierailija

  itse tiedät miten "vakaita" kummankaan parisuhteet on olleet? ;) Liekö sitäpaitsi Sauli ja Jenni olleet yhdessä viittäkään vuotta, joten ei se nyt mikään mainitsemisen pituinen parisuhde ole, paitsi ehkä teini-ikäisillä. Toisella pariskunnalla sitä yhteiseloa taitaa olla jo lähemmäs 15 vuotta, joten hieman eri sfääreissä he tässä asiassa liikkuvat.
   
 12. Bete Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  3 794
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antonio ei tietysti voi synnyttää, mutta joku nainen voisi aivan hyvin synnyttää hänen biologisen lapsensa.

  Miten niin? Nimenomaan perheensisäisessä adoptiossa molemmat olisivat aivan samalla viivalla. "Perheen sisäinen adoptio tarkoittaa sitä, että avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa elävä henkilö adoptoi kumppaninsa juridisen lapsen." Juridisen, ei välttämättä biologisen. Eli jos vaikkapa Antonio adoptoisi yksin lapsen, niin perheen sisäisellä adoptiolla puoliso voisi sen adoptoida. Tässä ei ole merkitystä, onko parisuhde samaa vai eri sukupuolta olevan kanssa.

  Ainoastaan kahdessa asiassa eivät ole: Biologisen lapsen hankkimisessa yhdessä puolison kanssa sekä adoptiossa yhdessä pariskuntana. Jälkimmäinen voidaan lailla korjata helposti, jos halutaan.

  Veikkaanpa, että osalle ihmisistä ei vaan jotenkin ole tullut mieleen, että on myös miespareja, jotka haluavat lapsia. Jos Jenni ja Antonio molemmat kertoisivat toiveestaan saada lapsi, suhtauduttaisiinko heihin samalla tavoin?
   
 13. just Vierailija

 14. ehdotus Vierailija


  Tietääkseni se Flores asuu Haaviston omistamassa asunnossa, on varmaan asunut alusta asti, sanotaan vaikka tuon 15 vuotta, ilman että ehkä omistaa mitään osaa siitä asunnosta. Kampaajan tuloilla elää. Jos olisi päässyt linnaan, olisi taas elänyt muiden rahoilla. Joten kyllä, olet oikeassa, hieman eri sfääreissä liikkuvat.
   
 15. Marketta Vierailija

  ryhmä... kaikki muut ihmiset, media jne... so what, jos joku ihmettelee ja taivastelee muiden lastenhankintaa tai hankkimattajättämistä , ei mun eikä kenenkään muunkaan tarvitse lähteä siihen mukaan!


  Betekin hokee koko ajan.. jotkut ihmiset, kaikki ihmiset...
  siis kuka oikeasti miettii synnyttääkö/adoptoiko/hankkiiko muulla tapaa parit Haavisto/Flores tai Niinistö/Haukio lapsen vai ei?
  Joo, varmasti joku hurmosvela tai hurmosmamma miettiikin kun omassa elämässä ei ole mitään sisältöä.

  Minusta julkisuuden henkilöillä, poliitikoilla, myös valtionpäämiehellä ja hänen puolisollaan saa olla henkilökohtaisia asioita joita ei tarvitse kertoa kaikille suomalaisille!
  Lapsien hankinta tai hankkimatta jättäminen/tekotavat ovat minun mielestäni yksi tällainen asia.

  Parisuhteen pituus/rakkaus
  Minusta parisuhde on vakava kun avioidutaan/rekisteröidään parisuhde. Sillehän ei mitään voi, jos aikaa ei ole seurustelusta ja avioitumisesta ehtinyt vielä kymmeniä vuosia kulua. Se että parisuhde on vielä tuore, ei ole osoitus siitä, että se on epävakaalla pohjalla.
  Niinistön/Haukion yhdessäolo 3-5 vuotta on minusta enemmän kuin hyvän päivän tuttavuutta.

  Minä puolustan valinnanvapautta, yksilöllisyyttä ja itsemääräämisoikeutta ja sitä että ihmisten ei tarvitse tietää julkisuudenhenkilöistä kaikkea. Eikä julkisuuden henkilön tarvitse suostua siihen, että hänen on pakko vastata kaikkiin kysymyksiin mitä media heille esittää.
  Eikä julkisuuden henkilön tarvitse myöskään muuttaa persoonaansa sen takia, että media, suuri yleisö, Beten "kaikki ihmiset" niin haluavat.
  Ei tarvitse edes muuttaa kampaustaan, jos itse viihtyy ja on sinut itsensä kanssa nykyisessä tukkamallissaan.

  Mun mielestä sosiaalinen media, "me kaikki ihmiset" on saanut liian suuren vallan ja hyppyyttää joitakin mennen tullen. On oikein sanoa välillä ei sosiaaliselle mediallekin ja sen vaatimuksille.
   
 16. ehdotus Vierailija

  - Ein sanominen onnistuu parhaiten kieltäytymällä haastatteluista. Se tosin katkaiseen julkkiksen elannon ja palkanmaksun, joten sille sinä et valitettavasti voi mitään...
   
 17. rikkaat runoilijat Vierailija

  No juu, runoilijoillahan on tunnetusti mahtavat tulot, aika hyvän vertauksen keksit :D :D :D Mutta nytpähän saa rustailla runojaan ihan valtion elättämänä eikä enää tarvitse suojatyöpaikkaa Kokoomuksesta, että aikamoinen onnenpotku sikäli... Paljonkohan muuten tämä mahdollinen presidenttiys vaikutti seurustelupäätöksen aloittamiseen silloin muutama vuosi sitten? Uskallan arvata että ihan jonkin verran, koska Niinistöä on tuputettu pressaksi jo paljon kauemmin kuin Haukiota on nähty lähimaillakaan. Onhan se raha nuorelle naiselle ihan kiva motivaatio lähteä vanhan miehen kelkkaan.
   
 18. Neitopeikko Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  3 167
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jos on oikeasti kuuluisa, ei tarvitse antaa noita haastatteluja. Esim Suomessa Teuvo Tulio piti yksityisasiansa aina yksityisinä, eikä kertonut niistä missään lehtien haastatteluissa.
   
 19. sorry vaan Vierailija

  presidentin puoliso ei saa senttiäkään palkkaa valtiolta eikä veronmaksajilta.
  Joten sen suhteen voit olla huoletta.

  Presidentin palkka on 160.000€ vuodessa, eli 13.333/kk puhtaana käteen.
  Se miten tuleva presidentti tulonsa jakaa puolisonsa kanssa, on minun mielestäni heidän oma asiansa.
  Vai oletteko kysyneet nykyiseltä rouva presidentiltä paljonko hän maksaa puolisolleen?
  Tai ex-pressalta Ahtisaarelta? Hänen vaimonsahan julkisesti valitti kurjaa kohtaloaan kun ei saa mitään tuloa mistään. Toivottavasti sai edes Nobel-miljoonasta jokusen latin ettei joudu köyhäintaloon, raukkaparka.

  Käsittääkseni Haukio on monesti sanonut, että hän haluaa olla paljon mieluummin taka-alalla.
  On monesti kieltäytynyt haastatteluista kun kyse ei ole ollut hänestä vaan presidenttiehdokas Niinistöstä tai muuten Niinistöön liittyvästä asiasta. Siitä häntä on moitittu myös näillä keskustelupalstoilla. Eli ei ole hyvä teet niin tai näin, rakkikoirat haukkuu perässä.

  Ja muuten käsittääkseni Haukio oli töissä kokoomuksessa pitkään jo ennenkuin alkoi Niinistön kanssa seurustelemaan, joten perustele millä perusteella hänellä oli sinun mielestäsi "suojatyöpaikka" Kokoomuksessa?
   
 20. ehdotus Vierailija

  Ja muuten käsittääkseni Haukio oli töissä kokoomuksessa pitkään jo ennenkuin alkoi Niinistön kanssa seurustelemaan, joten perustele millä perusteella hänellä oli sinun mielestäsi "suojatyöpaikka" Kokoomuksessa?[/QUOTE]


  - Haukio on ollut Kokoomuksen viestintäpäällikkö. Miten hän on tätä tointaan hoitanut? Mitä hän on viestinyt? En muista nähneeni häntä pahemmin mediassa.
   
 21. sorry vaan Vierailija

  jospa Kokoomuksen viestintäpäällikön toimeen ei kuulu poliittinen näkyvyys?
  Viestintäpäällikkö rustaa tekstejä muille kokoomuslaisille ja työntää informaatiota lehdistölle ns. "puoluejohdon suulla".

  Julkinen näkyvyys on puolueissa käsittääkseni varattu puoluesihteerille ja puolueen puheenjohtajalle + muille poliitikoille.

  Mietipä sitä, voiko tointa hoitaa myös vaikkei olekaan itse mediassa näkyvillä suuna päänä?

  Esimerkin vuoksi, kuinka monta kertaa olet nähnyt esim. Fortumin viestintäpäällikön televisiossa tai lehdissä?
   
 22. zzzzzzzzzzzzzzzz Vierailija


  Miten demareiden, keskustan, persujen, vihreiden tai kristillisten viestintäpäälliköt ovat profiloituneet julkisuudessa? Miksi Jennin olisi pitänyt olla enemmän esillä?
   
 23. Hoivavietitön? Vierailija

  Ja kuinkas paljon tunnettujen ihmisten yksityiselämää silloin Tulion aikoihin tongittiinkaan? Eipä ollut Hymyjä ja Seiskoja siihen aikaan, kamerakännyköistä, netistä ja somesta puhumattakaan.

  Tietty määrä julkisuutta kuuluu työtehtäviin, jos on sellaisessa ammatissa, että on yleisön suopeudesta riippuvainen. Ei kukaan osaa mennä katsomaan uutta elokuvaa, jos ei tiedä, että sellainen on valmistunut tai ostaa uutta kirjaa, jos ei tiedä sen ilmestymisestä. Pelkät mainostekstit taas olisivat lehdissä tylsiä, siksi halutaan tuoda myös tekijä esiin. Jopa julkisuutta inhoava Aki Kaurismäki antaa haastatteluja aina uuden elokuvan valmistuessa.

  Yksityiselämä on eri asia, eivätkä siihen liittyvät asiat läheskään aina tulekaan esille haastatteluissa, vaan epäsuorasti, muuta kautta. Kun esimerkiksi lehtijuttuja lukee tarkkaan, saattaa huomata, ettei jokin tieto tai "tieto" ole ollenkaan lähtöisin haastateltavalta, vaan esimerkiksi juorulehdestä (jotka taas eivät vaivaudu tarkistamaan tietojaan, koska "mitäs sitä hyvää juttua tarkistamisella pilaamaan", siteeratakseni erästä tuntemaani toimittajaa).
   
 24. ehdotus Vierailija


  Alla linkki Jenni Haukion toimenkuvaan Kokoomus.fi -sivuilta.
  Puoluetoimisto - Kokoomus

  Tehtävät: Ulkoinen ja sisäinen viestintä, yhteydenpito tiedotusvälineisiin.

  Toimenkuvan valossa on outoa jos H ei viestittele.

  Se, että muiden puolueiden vastaavat eivät esiinny julkisuudessa, eikä kukaan tunne heitä, johtuu siitä, että heillä on poliittinen suojatyö. Puolue saa puoluetukea vain sillä perusteella kuinka monta äänestäjää ja paikkaa he saavat hankittua puolelleen eduskunnassa. Eli sanotaan nyt 4 vuotta on takuuvarma tulo, riippumatta viestintäpäällikkön työstä. Häntä ei tarvita ja hänen ei tarvitse näkyä.

  Kummallista, että Niinistö kamppaili sloganilla "Presidentti on Työ", ja hänen vaimoaan ei ole kuitenkaan näkynyt suuremmin julkisuudessa työnsä takia, pitämässä muuten yhteyttä tiedotusvälineisiin. Mitä nyt 1. kierroksen jälkeen kun kanniskeli pahviplakaattia Helsingin kaduilla...

  Sitä vaan, että näin työtätekevänä naisena joudun kyllä itse tekemään sen työn, mikä on minulle toimenkuvan mukaan määrätty.

  Jos Haukio haluaa pysytellä taustajoukoissa linnassakin, tai haluaa jatkaa urallaan, niin mietin vaan, minkälainen työ hänelle sopii ja kuka hänet palkkaa...
   
 25. sorry vaan Vierailija

  sun mielestä siis tiedotusvälineisiin ei voi olla yhteydessä ilman että oma naama näkyy?
  ehdotukselle.

  Hei haloo, mediaa on monenlaista, on painettua, on sosiaalinen media, on telkkari, on kymmeniä ja kymmeniä maita Suomen ulkopuolella jonne ollaan yhteyksissä, on yhteistyökumppaneita, on asiakkaita, on yhteistön/yrityksen sisäistä viestintää.

  Ei "viestintä" ole pelkästään suurelle yleisölle tarkoitettua seiskapäivää ja naminamia.

  Montako kertaa olet nähnyt.. vaikkapa... Fortumin, Kemiran, Nesteen, Nokian, Eduskunnan, Wärtsilän, Koneen, Tikkurilan.. mitä näitä pörssiyhtiöitä meillä on.. viestintäpäällikön telkkarissa?
  Mitkä heidän nimensä ovat?

  Oliko Fortumin viestintäpäällikkö kertaakaan medianäkyvyydessä viime sähkökatkojen aikana?
  Onko esim. Nokian Salon tehtaan yt-neuvotteluihin liittyen (2/3 osaa väestä pihalle) viestintäpäällikköä näkynyt telkkarissa?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti