Hae Anna.fi-sivustolta

Primolut

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Miramaria, 20.07.2007.

 1. Miramaria Vierailija

  Hei!!
  Kysyisin vaan että onko täällä muita joille on määrätty pimolutia epäsäännöllisiin kuukautisiin. Kaikki tuntuu vaan puhuvan terolutista?? Ihmetyttää vaan että minkähän takia minulle määrättiin primolutia kun terolut on käsittääkseni melkein sama lääke?? Terolutilla ei vaan pitäisi olla mitään vaikutusta sikiöön kun taas primolutia ei saa syödä jos epäilee raskautta?? Muutenkin hämää koko lääkkeen syönti. Syön niitä kp 14-27 ja sitten menee pari päivää ja menkat alkaa. Voiko lääke vaikuttaa kohdun limakalvoon(siis ohentaa sitä?) tai ovulointiin? Olen myös huomannut kun aloitin lääkkeen syönnin että perinteiset menkka oireet on melkein kadonneet, esim rinnat eivät turpoa samalla tavalla kuin ennen ym. Olen 24-vuotias ja vauvaa yritetty jo kaksi vuotta. Tutkimukset on edessä...
  Vähän vaikeita ja varmaan aika outoja kysymyksiä, en tiedä osaako kukaan sanoa mitään vai pitäisikö heti mennä lääkärin puheille, mutta ajattelin nyt kokeilla...
  Kiitos etukäteen! :)
   
 2. Vastauksia Vierailija

  Primolut on hieman vahvempi lääke kuin Terolut, siksi sitä määrätään jos kierrot ovat olleet todella pitkiä ja/tai todella heitteleviä. Siitä siis katsotaan olevam enemmän hyötyä kuin Terolutista. Primolut (kuten ei myöskään Terolut) ohenna limakalvoa. Sellainen vaikutus on esim. Clomifenilla, mutta ei noilla keltarauhashormoneilla.
  Primolut tai vastaavat eivät vaikuta munarakkuloiden kehittymiseen. Niiden avulla tullee tyhjennysvuoto, niinkuin e-pillereitä käyttäessäkin, vaikka ovulaatio saattaa puuttua. Eli Primoilla tulevat menkat eivät tarkoita sitä, että ovulaatio olisi tapahtunut. Primolut ei aiheuta vaaraa mahdolliselle alkiolle jos käytät sitä ohjeiden mukaan, eli nuo kiertopäivät. Noiden jälkeen menkat aina tulevat ja jos eivät tule, teet testin. Jos se on plussaa, niin lopetat lääkkeen tai siis et aloita uutta satsia eikä siitä ole vaaraa alkiolle. Lääke on siis ihan turvallinen käyttää.
  Keltarauhasvalmisteet saattavat vaikuttaa pms-oireisiin lieväntävästi, niitä kun määrätään myös siihen tarkoitukseen, joten osa noista aikaisemmista oireista voi poistua, vähentyä tai osa voi tulla tilalle, jos elimistössä ei ole ollut aikaisemmin keltarauhashormonia tarpeeksi. Osa "oireista" ovat täysin luonnollisia, kiertoon kuuluvia, eivätkä lääkkeen sivuvaikutuksia niin kuin moni ajattelee.
  Toivottavasti tästä oli sinulle jotain apua ja toivottavasti tutkimukset etenevät joutuisasti ja saatte apuja.
   
 3. sippelippe Vierailija

  Primolutia määrättiin kuukautiskierron tasoittamiseen . Kohdun limakalvot paksuuntuvat, jos kuukautiset jäävät toistuvsti pois.Siksi tyhjennys on saatava aikaan. Kohdunlimakalvojen paksuuntuminen voi edesauttaa syövän kehittymistä kohtuun. Tämä ei näy normaalissa papa-testissä. Kannattaa pyytää lääkäriä tarkistamaan kohdun limakalvojen paksuus ultralla ja sellaisella neulanäytteellä. Itselleni tutkimus oli uusi ,mutta olen onnellinen,että lääkärini on pätevä ja huolehtivainen.
   
 4. Helmi Vierailija

  Googlella löysin tämän, kun etsiskelin tietoa juurikin Primolutien syömisestä kierron loppupuolella. Mulla tuli pillereiden lopettamisen jälkeen ensin normaali "taukovuoto" ja sen jälkeen ei sitten menkkoja kuulunutkaan. 100 kiertopäivää ehti tulla täyteen ennen kuin Primolutilla sitten saatiin uusi kierto käyntiin. Kohta alkaa kolmas ja tällä hetkellä viimeinen Primolut-kuuri (kp 16-25) ja sen jälkeen toivottavasti kroppa toimii oma-alotteisesti (not counting on it though..). Ihmettelin minäkin tuota, että jos kierron puolen välin tienoilla on tärpännyt niin eihän sitä tiedä silloin, kun kuuri pitää aloittaa, ja Primolutia ei saisi syödä, jos on raskaana. Ajattelin sitten, että kaipa se lääkäri tietää (ja koitin googletella lisätietoja).
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti