Hae Anna.fi-sivustolta

Progesteroni

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Hermoileva, 04.03.2008.

 1. Hermoileva Vierailija

  Hei,
  onko kenelläkään kokemusta progesteronin käytöstä?
  Minulle tehtiin inseminaatio tasan kaksi viikkoa sitten ja lääkäri määräsi progesteronia aamuin illoin seuraaviksi neljäksi viikoksi tai vuodon alkuun saakka. Nyt on menossa kp 31/29 ja testi näytti vielä eilen negaa. Kierto on ollut viime kuukausina lähes kellontarkasti 29 päivää.
  Oireeni ovat enemmän raskauteen kuin kuukautisiin viittaavia, mutta testi näyttää negaa. Hermot on yleensäkin tiukoilla ennen kuukautisia, mutta viimeisen viikon aikana olen ollut todella kireä. Tiedättekö, voiko progesteroni aiheuttaa painon tunnetta alavatsaan, ristiselkään ja rintoihin? Lääkärini sanoi, että progesteroni voi aiheuttaa vuodon viivästymisen muutamalla päivällä, joten onkohan nyt vain siitä kysymys. Tein itse nega-testin jälkeen jo sen johtopäätöksen, että lopetin progesteronit, koska tuntui että koko kroppa meni niistä ihan ylikierroksille.
  Onko kenelläkään samanlaisia tuntemuksia?
   
 2. Progeja käyttänyt Vierailija

  Mikähän valmiste sulla oli kyseessä? Luget, jotka ovat aitoa keltarauhashormonia, Crinone vai joku synteettisistä valmisteista (Terolut, Primolut..)? Loppujen lopuksi ne kaikki toimivat kyllä samalla tavalla.

  Lääkärin ohjeistus on ollut hieman hatara. Progesteronia tulisi käyttää testipäivään asti eli kun ovulaatiosta on kulunut 14 päivää, voi 15. päivänä testata ja jos se on nega, tulee lääkkeet lopettaa, koska ne tosiaan pitävät vuodon pois. Onneksi toimit itse "oikein" :) Progesteronia olisi sitten varmasti jatkettu ne pari viikkoa, jos tulos olisi ollut plussa.

  Progesteroni tekee täysin raskauteen viittaavia oireita, katso vaikka pakkausselosteesta. Annostuksesta riippuu, mutta esim. ivf-hoidossa progesteronia otetaan niin paljon, että se määrä vastaakin raskauden alkuajan määrää. Ei siis ihme, että oireet ovat niin voimakkaita ja viittaavat vahvasti raskauteen, joka ei siis aina ole kyseessä, valitettavasti. Mainitsemasi oireet ovat progesteronin kohdalla täysin normaaleja.
   
 3. Hermoileva Vierailija

  Kiitos vastauksesta!!
  Olo oli todella niin kummallinen, että oli suorastaan pakko lopettaa lääkkeiden otto. Tänään on kulunut tasan 14 päivää inssistä, joten ehkä vielä testaan huomenaamulla kerran ja sitten vain odottelen vuotoa. Ehkä hormoniannos on ollut niin iso, että joudun odottelemaan vuotoa vielä muutaman päivän.
  Ja seuraavan inssin jälkeen neuvottelen lääkärin kanssa, otanko progeja ollenkaan vai yritetäänkö ihan luomusti siitä eteenpäin. Meillä on jo yksi "inssilapsi" ja silloin en syönyt progeja ollenkaan.
   
 4. Progeja käyttänyt Vierailija

  No, mikä oli tulos? Proget tosiaan tekevät kummia ja ikäviäkin oireita eikä niiden ole todistettu auttavan raskauden alkua, jos kyseessä ei ole alentunut progesteroni-taso. Onko sulla sitten ollut tiputtelua, lyhyt luteaalivaihe tms? Tehtiinkö sun inssi luomukiertoon vai oliko sulla joku ovulaation induktio käytössä? Kaikki tuollainenhan vaikuttaa.. Ei niistä progeista haittaakaan kyllä ole, paitsi oireet, eli moni tahtoo käyttää niitä itsekin, jotta kaikki konstit on varmasti kokeiltu.
   
 5. Hermoileva Vierailija

  Tulos oli nega, niinkuin arvelinkin. Vähän ihmetyttää, miksi lääkäri päätti antaa proget, koska mulla ei todellakaan ole esim. tiputtelua. Noiden tuntemusten jälkeen mulle vaan vahvistui se olo, että kroppani tuottaa tarpeeksi progesteronia itsekin, koska hormonin lisäys sai aikaiseksi nuo kaikki voimakkaat reaktiot.
  Inssikierto oli muuten luomu, mutta ovulaatio "ajastettiin" Pregnylillä. Seuraavan inssin jälkeen jätän proget ottamatta.
  Meillä on jo yksi inssilapsi ja silloin riitti Pregnyl. Ehkä lääkäri ajatteli avittaa luontoa, kun emmehän me kuitenkaan nuorene...
   
 6. Progeja käyttänyt Vierailija

  Mullakin oli progesteroni inssi-kierroissa tukena, omasta toiveesta, vaikka keltarauhasessa ei ole mitään vikaa. Eihän sitä ole tietenkään pakko käyttää mutta oletpa nyt ainakin kokeillut. Jos saan kysyä niin onko teillä syy miehessä vai miksi olette insseissä, jos ne tehdään kuitenkin luomukiertoon? Me olimme selittämättömiä, yksi inssi luomukiertoon mutta sitten oli tukena clomeja, kun mahdollisuudet paranevat, jos ovulaatio on ikään kuin tehostettu.
   
 7. Hermoileva Vierailija

  Meilläkin syyt jäi kysymysmerkiksi, sillä liikkuvia siittiöitä oli 30 miljoonaa. Jostain syystä ne ei kai vaan löytäneet perille.
  Pari kertaa varmaan yritetään vielä toista lasta "luomuinssillä" ja sit harkitaan mahdollisia tehosteita.
   
 8. Progeja käyttänyt Vierailija

  Meille kerrottiin, että tilastojen lomassa 3, max 4 inssiä on hyvä määrä. Siinä tulosta tulee, jos on inssillä tullakseen. En tiedä oletko törmännyt tutkimustuloksiin, jossa insseillä saatiin huomattavasti paljon parempia tuloksia kun munasoluja oli kaksi eli alkukierrosta oli käytetty induktiota? Itselle se oli ainakin sellainen herätys että kaikki keinot käyttöön vaan, kun joka tapauksessa jonkinlaisissa hoidoissa oltiin.
   
 9. Hermoileva Vierailija

  Tuosta määrästä meilläkin on ollut puhetta ja varmaankin tuon verran vielä yritetään. Koska ensimmäistä lasta "tehdessä" raskauduin molemmissa insseissä (ensimmäinen raskaus meni kesken joskus viikolla 7-8) ja toinen toi meille vauvan, me toivotaan että nytkin onnistuisi lähes luomusti.
  Kahdessa munasolussa kun kuitenkin on myös kahden vauvan riski ja mieluiten ottaisimme yhden kerrallaan :))
  Mutta nyt annamme ajan vähän kulua ja yritämme ajatella taas muutakin. Omistamme varmaan seuraavan kierron pääsiäislomailulle ja jatkamme seuraavassa kierrossa harjoituksia. Sitä paitsi nyt jo pystyn ajattelemaan, että ei olisi myöskään maailmanloppu, vaikka jäisimme yksilapsiseksi perheeksi. Ihanaa, että onnistuttiin edes ekoissa hoidoissa!
   
 10. Sahrooo Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.05.2018
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Last edited: 09.10.2018
 11. vierailija Vierailija

  Komppaan.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti