Hae Anna.fi-sivustolta

Prologi epilogeineen

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä eläkepappa, 02.10.2016.

 1. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tilaamasi talvi kuitenkin tuli ja pääset nauttimaan siitä kotomaassa. Varaudu kuitenkin tähän pimeyteen, sillä päivä täällä kotomaassa ei kovin pitkä vieläkään ole, mutta parempaan suuntaan mennään koko ajan. Reilu kuukausi vielä ja jo helpottaa.

  Toivon vilpittömästi, että saatte myös ensi talvena sen hienon kämppänne siellä Puerto Cruzissa vuokralle ja pääsette taas kanarian maailman parhaasta ilmastosta nauttimaan. Itsellä samankaltaisia pyrkimyksiä ja jos kaikki menee suunnitellusti, toisinsanoen vaimo suostuu, niin ensi talvena saattaa Puerto Cruzin matkani olla jo kahden kuukauden mittainen. Saas nähdä....o_O

  Tervetuloa takaisin Stadiin.:)
   
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kiitos toivotuksista. Tämä aamu olikin vekkuli. Siivottiin kämppää luovutuskuntoon sähköttömässä talossa. Tutkittuani asiaa totesin alueella olevan ennalta ilmoitetun sähkökatkon, josta lopulta löysin kadulle pudonneen tiedotteenkin. No puolen päivän jälkeen sähköt palasi ja pääsin taas nostelemaan verkkotekniikkaa.
  Suursiivouksessa olin lähinnä husholsassistent, kun mikään ei ärsytä kiireistä emäntää enemmän, kuin joutilaan näköinen mies -että tarmokkaan näköisenä tulee uskottavasti ainakin näyttäytyä. Sen on eletty elämä opettanut:)
  Vaikuttaisi olevan todella jo calimaa, pilvisyyttä ja vuori- ja meriusva ennakoi sadetta. Minusta kaikki nuo on ennusteeseen nähden etuajassa.
  Kylälle vielä kerran syömään.
   
  Last edited: 07.02.2017
  • Tykkään Tykkään x 4
 3. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Hyvää kotimatkaa eläkepapalle muorineen. Meidän matkaodottelua (lomallahan me eläkeläiset olemme koko ajan) varjostaa joidenkin lakkokaavailut, eikä ekaa kertaa. Kuuluvat näköjään kevääseen, joskus vuosia sitten myös loppuvuodelle, kas kummaa....

  Tulis ja menis nyt ne Puerton "talvisäät" ja maaliskuussa olisi taas aurinkoa ja lämmintä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Tervetuloa Stadiin Eläkepappa. Paluusi kunniaksi HIFK palasi tappioputken jälkeen voittojen tielle. Toivomasi talvikin on päällä ja pakkanen paukkuu. Näitä asioita et Puerto Cruzissa kokenut, tuskin edes kaipasit, joten paluu kotomaan kaamokseen lienee toivomasi.:)
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Pirteältähän tämä keli kentällä, kotimaahan tullessa, tuntui. Nyt sitä istutaan kotisohvalla ja tutkiskellaan, mitä kolme kuukautta tekee kodin ylläpitotekniikalle. Vielä ei isompia ole ilmennyt, joten lasku on ollut toistaiseksi pehmeä.
  Puerton väelle toivon ennusteita parempia säitä.
   
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Riemukseni havaitsen, että toivotuksillani oli tehoa :) Puerton sääennuste paranee jatkuvasti ja nuo vielä näkyvät sateet ovat sitä caliman pesua, ilman puhdistusta. Hyviä ilmoja ja ilosia aikoja sinne PclC'iin.

  Tämä Suomen "pääkin" lämpenee. Kohta on sisällä enemmän, kuin Puertossa iltapäivällä ;) ulkona.
   
  Last edited: 09.02.2017
 7. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Eiköhän ne Puertonkin säät parane normaaleiksi pikkuhiljaa. Toivotaan niin, ihan karnevaalienkin takia. Mukavahan tuolla olisi taas kuljeksia, kyllä tämä pakkanen täällä suomessa jo riittää mulle. Suunnitelmia on laadittu, jotta talvehtimisaika Puerto Cruzissa voisi jatkossa olla pidempikin. Oma työnantaja näytti jo vihreää valoa vaikkapa 2-3 kuukauden oleskeluun talvisin. Vieläkö vaimoni Sarahinkin työllistäjä olisi yhtä myötämielinen. Noissa maisemissa kun kelpaa kuljeskella:LOL:
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Törmäsin tällaiseen yrittäessäni etsiä asiatietoa Teneriffan mikroilmastoista.

  http://www.timojaleena.com/kanaria2016/
  Mielestäni hyvin ansiokasta matkakerrontaa.

  Sen sijaan kunnollista kuvausta en ole meri- ja vuoristoilmaston ilmentymismuodoista vielä löytänyt Teiden ympäriltä -enkä muualtakaan saarelta. Jos joku sellaisen tietää suomeksi tai englanniksi olisin vinkistä kiitollinen.

  Espanjaksi juttu voi tällä tasolla olla vielä turhan haasteellinen. :unsure::)
   
 9. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Espanjan kieltä tulisi itsekunkin opiskella enemmän. Välillä hävettää asioida Teneriffalla liikkeissä ja puhua englantia paikallisen kielen sijaan. Pitäis ottaa itsestään niskasta kiinni ja opetella vähän enemmän paikallista kieltä, kuin Buenos diaz, buenas tardes, buenas notches, grazias, amigo tai quanto es ?

  Mistähän löytäisi innostuksen moiseen. Varsinkin täältä kotosuomesta. Viisaita neuvoja kaivataan...(n)
   
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tervehdys!

  Eläkeläisen elämä on niin menevää ja vilkasta, ettei ole juuri ehtinyt tännekään kirjoitella. Lelujen kanssa riittää askaretta ja savolaisen järven jää on kanssa niin riemukas reippailuympäristö eläintenjälkineen, että olen sinkoillut sinne tänne. Odotan siis täälläkin kierroksien vähenemistä -siis sitä, että todo-lista on tyhjä ja voin laavulla tuijottaa hiljaisena tulta. Siinä voin kehitellä sitä Kanaria-palstan epilogiakin, ehkä jopa useampia:)

  Mummeli tuossa toisessa ketjussa pohdiskeli erilaisten oleskelujaksojen poikkeavuutta. Siinä on vinha perä. Lomanen toimii voittopuolisesti sillä tohottamismetodilla, on kiire keretä.

  Pidempi oleskelujakso ei ole niin sääolosuhteiden armoilla, koska todennäköisesti sattuu monenmoista säätä. Tärkeintä on kumminkin se ”arki” ja mielellään tylsistymiseen saakka. Kun ei enää ”ole mitään tekemistä” on saavutettu eräänlaisen rentoutumisen aste.

  Milloin tylsistyminen sitten on liiallista? Sen mittaa kukin yksilö lähtökohdistaan. Kaikki ei pyri kovinkaan rennoiksi. Lopulta kauanhan siihen menee, että koko Teneriffan saari on tiheällä kammalla kammattu. Tutkimista riittää, kaikille tarpeensa mukaan.

  Oma ”mittani” vaikuttaa nyt 10-viikon jaksolta. Ne kaksi Casablancan viikkoa kitkemme ensi jaksosta. Kotipesät tuntuu kanssa ”rentoutuvan” kolmessa kuukaudessa liikaa. Tekniikalle ei liiallinen seisominen ole hyvästä. Seuraavan jakson sopimuksen virittelyn yritän saada tehdyksi parin kuukauden sisään. Pyrkimys on palata seuraavaksikin vuodenvaihteeksi Puerto de la Cruz’iin. Nämä talvet siihen erityisesti inspiroi. Olen kuunnellut joulua pääkaupunkiseudulla viettäneiden tarinoita. Se jakso oli ilmeisesti usealle täkäläiselle raskas, eikä vähiten kunnon talven puuttumisen vuoksi.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 11. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  1.epilogi

  Ennen kuin lähden tästä katsomaan, onko valkohäntäpeuran vasa jo tuotu pellolle, kirjoitan muutaman sanan epilogin alkuun. Näitä jälkisanakokoelmiahan voi tulla useampia. Vappukin meni sen enempää meteliä pitämättä, mitä nyt F1 koetteli.

  Puerto de la Cruz vaikuttaa nyt olevan ajallisesti yhtä etäinen, kuin sen fyysinen sijainti. Pitkin kevättä useampi asia on alleviivannut vanhan kansan viisautta; ”ei makiaa mahan täydeltä”. Juuri nyt siis vaikuttaa siltä, että seuraava jakso on merkittävästi rajatumpi. Edellisen kämpän varausjonossa oltiin kakkosina, joten se vaikutti ratkaisevasti valintoihin. Nyt ollaan saletisti, siis tilatusti, vaan kolme viikkoa, mutta se kerkeää tässä ajassa kovastikin muuttua. Emännän idea oli toteuttaa tämä kausi useammassa jaksossa, joka olisi ällistyttävänkin rationaalista. Voisi sujuvasti kokeilla eri saaria.

  Tänä keväänä kumminkin vanha Mese moitti seisomistaan. Vähän kerkesi tiivisteet ravistua. Samaa viestiä kertoi savolainen keittiön hana, joka pisaroi, kun käänsin sitä lavuaarista ensi kertaa toiselle. Linnut protestoi kumminkin tiukimmin, kun ensi kertaa vein niille ruokaa. Oli semmoinen sirkutus, että missä sitä on oltu, siellä vaan lämpimässä, kun toiset täällä nälissään ja kylmissään kärsii. Olivat mielenosoituksellisesti hakanneet ulkogrillin peitteen kulmista kappaleiksi. Oli siinä soviteltavaa.

  PdlC:n idea on kumminkin tavallaan sukua tutuille paikoille Lapissa. Kun sinne siirtää tomumajansa, tietää, että tämä on nähty ennenkin, eli mieli rentoutuu siinä hetkessä. Tuttuja rutiineja voi sitten toistaa, vapaavalintaisessa repertuaarissa. Paikkaa vaihdellessa katoaa tuttujen paikkojen selkeys -joistakin tylsyys.

  Tikka pärryttää tässä välillä tolppaa, välillä tolppahattua. Kertoo naaraille ikuista tarinaa. Ei ollut vielä vasakaan syntynyt. Pulleassa kunnossa on naaras, viimeisimmillään. Se näkyi tämän päivän ensimmäiselle kuvauskeikalla, kun emäntäkin oli mukana. Tämä on kirjoitettu useassa pätkässä, sessioiden välillä.

  Järvi vapautui Vappuna jäistään. Kuikat tuli ja joutsenpari ilmoittaa, kenen on tämä lahti. Se, että on peuroja ja jäniksiä, kertoo ilvesten vähäisyydestä. Se kuvailu jäänee siis unelmaksi, mutta muutaman viikon sisään ollaan ahmapassissa. Se, saako siitä kuvaa, on onnenkauppaa, mutta lottonsa kullakin. Nyt kirjoittelen tätä jatkoa yksin peurapassissa. Hyvältä vaikutti, mutta sitten tuli savolainen tästä mökilleen. Menee ainakin tunti, että taas rauhoittuvat. Korppi raakkuu.

  Tiine naaras pysyi poissa, mutta pukki ja pari nuorempaa naarasta tuli pellolle kuvailtavaksi. Ei tullut siis turha keikka. Mökkiläinen tuli tietenkin jututtamaan passimiestä tarkistaakseen kulkumiehen. Savolaiseen tapaan jututus ei ollut ihan lyhyt, mutta lopettipa siten päivän passin ja kertoi korvaukseksi ruokintapaikkavinkin, joka pitää tarkistaa jatkossa. Näitäkin leluja kaipasin Puertossa. Jos seuraavalla kerralla ollaan pitempään, pitää jotenkin rahdata mukaan.

  Kohta syödään. Sen jälkeen on savolaisen sanonnan mukaan ”taas hyvä nälkästä jututtaa”.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  2.epilogi , pohdintoja palstalle kirjoittamisen motiiveista. Se on varmasti tarpeen aika ajoin tämänkin suoltajalle.

  Kun tulin opastetuksi Annan Kanarian palstalle, tutkin toki ensin, mikä on palstan historia, ennen kuin kirjoitin mitään. Ei mitään uutta auringon alla. Ehkä palstalla oli jotenkin erityisen teatraalinen piirre ollut eri vaiheissaan roolit, joille lopuksi tyypillistä on ollut mm. ”dramaattiset poistumiset näyttämöltä”. Leimallista on kuitenkin ollut muinoin myös henkilöön käyvä debatti. Olisiko palstastatuksesta kilvoiteltu? Sekö on ollut joidenkin tarve, vai päteä, ehkä hakea hyväksyntää, kuulua yhteisöön, johtaa sitä, mitä? Mikäpä siinä. Kansa tykkää, kun heilutellaan sanan säilää, tai kalpaa, mitä kukakin. Yksimielinen hyrinä harvoin innostaa. Draamalle on tilausta.

  Palstanpitäjän valittuihin periaatteisiin on ilmeisesti aina kuulunut sallia kirjoittaminen anonymiteetin suojista. Niinpä se joskus johtaa niihin epätoivottuihin ilmiöihin olettamani enemmistön kannalta, mutta kategorisesti se luo eri perustein, eri tasolla, käytävän viestien vaihdon. On siis olemassa ainakin kaksi tasoa ja jos halua nousta tai laskea tasoa, on toimittava valitsemansa asetelman mukaisesti. Jos opponentti kompastuu jo nicin valintaan, voi itse valita, tarjoaako symbolisesti nostavan käden, vai potkaiseeko perseelle. Luvunlaskua tuskin kannattaa esimerkiksi selvittää eränäyttötytölle. Hän tietää luultavasti korkokengistä paljon enemmän, kuin jotkut sitomisella välttelystä -siis kehässä. ”Kehässä” vallitsee kovin eri säännöt, kuin sen ulkopuolella. Sinne menevät ne, jotka haluavat ja sitten on säännöt ja erotuomari. Löytyykö analogiaa? ”Feikki-Impi-Petterille” on syytä selventää, ettei tässä viitata kehenkään henkilöön, vaan estradiin, tapahtumaympäristöön, sen tasoon.

  Jospa nyt otamme tarkasteltavaksi esimerkiksi tämän kuvitteellisen nimimerkin Impi-Petteri, joka on rekisteröitymätön, innokas palstalle kirjoittaja ja hankkii itselleen sitä kautta tunnistettavan palstaidentiteetin. Kun sitten hänen nimimerkkiä lainataan jonkun muun, tässä tapauksessa toisen rekisteröidyn nimimerkin dissaamiseen ja kun rekisteröidyn nimimerkin kokemuksen perusteella suorittaman identifioinnin perusteella juuri hänelle pitäisi olla lapsellisen helppoa päätellä, ettei kyseessä ole oikea Impi-Petteri, hän menee ”tykkäämään” feikki-Impi-Petterin viestiä. Asiaa kysyttäessä perustelu on, että ”palstan pitäjä tarjoaa tällaisen mahdollisuuden” ja ”tuli vain sellainen olo”. Niinpä! Noin voi toimia ja ihan palstan sääntöjen mukaan. Kyse on toiminnan moraalista, siitä mikä on tekijän motiivi. Houston! Do WE have a problem? Hardly, but maybe someone does;) Who cares? Sorry!

  Minä käytän trolli sanaa, muokattuna. Mikä on trolli, siis määritelmällisesti? Trolli on internet-slangia, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja tai kirjoittaa turhia viestejä. Lisäksi trollauksena voidaan pitää yritystä saada vastaukseksi ärsyyntyneitä ja tulikivenkatkuisia vastakommentteja. S24 trollin erityispiirre on, että hän systemaattisesti sumeilematta esiintyy myös halutessaan ”Impi-Petterinä”. Lähes kaikkien palstojen säännöt kieltävät esiintymässä toisena, mutta jos esiintyy rekisteröitymättömän nimimerkin turvin, niin kenä esiintyy? Jos tämä sallitaan, niin kuka keskustelee kenen kanssa?

  Oma ryhmänsä ovat mielenterveys- ja päihdeongelmaisten viestit, joissa kyse ei ole enää trollaamisesta. Voidaan todeta, että mielenterveys- ja päihdeongelmat voivat liittyä osaltaan myös muihin motiiveihin. Avohoitopotilailla on terapia-alustansa. Nämä eivät kuitenkaan ole lähtökohtaisesti trollaamista, vaikka henkilö keskittyisikin vain yhteen, tiettyyn asiaan, tai yhden henkilön opponointiin. Henkilön tarkoituksena ei ole pääsääntönä lähtökohtaisesti provosoida toista osapuolta, vaan enemmänkin kritisoida ja purkaa pahaa oloaan. Kirjoitukset on elämäntuskan ilmaisuja, tosin teksteinä usein surkeita sellaisia. Asiaosuus tuppaa monesti jäämään verbaalisti heikkolahjaiseen ja viestien vastakohtaisasettelun kautta pakkomaneerina toistuvan opponentin kaikenmuotoiseen halventamiseen. Tämä on kovin vastakohtaista trollauksen alkuperäiselle määritykselle, jossa provosoinnilla on tarkoitus stimuloida lähes huomaamattomasti keskustelua, lisätä intensiivisyytä. Siksi itse pyrin käyttämään usein määritelmää s24 trolli, koska kyse on todella heikkolahjaisen, ilmaisukyvyttömän mielenterveyspotilaan tuotannosta, jonka tekijä ei ansaitse oikean trollin statusta. Siksi pyrin mainitsemaan s24 trollin, erotuksena ”oikeisiin” trolleihin.

  Kun ja jos lähdetään siitä, että ”palstan pitäjä tarjoaa tällaisen mahdollisuuden” ja jos siis yksinomaan siltä pohjalta ollaan valmiita hyväksymään sen puitteissa tehty toiminta, ei ehkä olla kovinkaan valmiita pohtimaan sitä, miksi tänne ylipäänsä kirjoitetaan, itse kunkin toimesta.

  Kanarian palstalle kirjoittelevien ihmisten vaikuttimet esiintyvät kirjossa, joka on kovasti sukua kaikelle muissakin ihmisen muodostamissa yhteisöissä. Lähtökohdat kirjoittamiselle ovat yksilöllisiä. Toiset ehkä oikeasti pohtivat vaikuttimiaan -jopa itsekriittisesti ja jotkut vaan laittavat tajunnan virtaa ”eetteriin” sen enempää pohtimatta, onko siitä sen kummempaa hyötyä kenellekään ja tehdäänkö se omaa statusta alleviivaavista lähtökohdista, vai yhteisön asemaa, esim. tiedollisesti parantavista lähtökohdista. Mikään palstasääntö ei tuomitse kumpaakaan lähtökohtaa. Joku yksilö, jos semmoista pohtii, saattaa… ja kaikki eivät varmaankaan koe Annan Kanarian palstalla kuuluvansa mitenkään ”johonkin yhteisöön”. Toteuttavat ehkä vain oikeuttaan kirjoittaa palstalle, koska ”palstan pitäjä nyt tarjoaa sen mahdollisuuden”, tms. Heille suosittelen kirjaa: Näin puhui Zarahustra.

  Jotkut, suorastaan systemaattisesti, asemoituvat joidenkin toisten tarjoamien informaatiosisältöjen, jopa kuvien, arvostelijoiksi ja pyrkivät, joko osoittamaan tarjotun informaation vääräksi, tai antamaan tilalle oman ”paremman” versionsa. Lukijalle usein jää epäselväksi, miten se versio oleellisesti poikkeaa arvostellusta versiosta. Viimeistään silloin tulisi, meritoidunkin tietäjän, pohtia sitä, miksi hän kirjoittaa ja kenelle. Kelle tässä tuli osoitetuksi ja mitä?

  Lopulta on syytä todeta, että en tässä nyt kuitenkaan tarkoita miltään osin niitä kirjoittajia, jotka voittopuolisesti saavat kirjoituksistaan positiivista palautetta todelliseen aiheeseen liittyen, so. siis Kanarian saariin. Positiivisia fiiliksiä muille aiheuttavia ihmisiä tarvitaan, niille on tilausta.

  Luen kuitenkin pois tässä ne viestit, joissa s24 trolli vastaa itselleen, muuttuvin nimimerkein, että olipa edellinen kirjoitukseni hyvä ja sitten seuraavaksi, että kehuinpa tuossa hyvin edellistä kehujaa.

  No, osasin alkaa, osaanko lopettaa… Lopuksi kuitenkin huomautan, että tämä on julkaistu omassa ketjussani, sen alkuperäisessä tarkoituksessa, jonka pyydän huomioimaan.

  Ai niin, jotta ainakin yhtä kateellista helpottaa, mun Mese on vanha harrasteauto. Tuli käsiin, kun en päässyt yhdestä prätkästä muuten eroon. En ole vaan niistä muista niin pitänyt meteliä, mutta esim. prätkät pitää, aina ajettaessa. Vielä on kylmää, mutta kohta urku soi...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Upean duunin on mode taas tehnyt. Kiitoksia! On varsinainen työn sankari (y).
   
 14. kuvakomistus Vierailija

 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tätä kirjoittaessa esim. Forecan kuukausiennuste antaa hyvän kuvan siitä ilmastosysteemistä, joka vaikuttaa Kanariankin säähän.

  Ilmakehässä havaitaan esiintyvän ns. värähtelymekanismeja, joihin liittyen pitkien aaltojen matala- ja korkea-paineiden sijainti vaihtelee. Pohjois-Euroopan sään kannalta merkittävä ilmiö on Pohjois-Atlantin värähtely. Tämän ilmiön voimakkuutta kuvataan niin sanotulla NAO-indeksillä, joka pohjautuu Islannin ja Azorien väliseen ilmanpaineen eroon.

  Kun Azorien korkeapaine on tavanomaista vahvempi ja Islannin matalapaine keskimääräistä syvempi, vallitsee NAO-indeksin positiivinen vaihe. Jos taas ilmanpaine Azoreilla on keskimääräistä alempi ja Islannin tienoilla vallitsee tavanomaista korkeampi paine, on indeksi negatiivinen.

  Kanarian säiden kannalta ratkaisevia ovat nämä Atsoreilla tapahtuvat ilmavirtaukset. Ne kääntävät golfvirran lämpimän virtauksen pohjoiseen. Saman golfvirran vaikutus etelään taas on viilentävä, niin että Afrikan suunnalta tuleva kuuma virtaus ei aiheuta Kanarian saarilla samaa kovaa hellettä kuin Välimeren rannalla.

  Siinä missä Pohjolan ilmastoon vaikuttavat Islannin ja Atsorien väliset ilmanpaine-erot Kanarialla vaikuttavia tekijöitä ovat Atsorien ja Atlannin väliset erot.

  Atsorien virtaukset yleensä estävät kylmän ilman virtaamiseen Biskajanlahdelta alas Kanarian saarille. Kylmää ilmaa estävät virtaukset -se Atzorien korkeapaine, vaikuttaa tässä vaiheessa vähentyneen. Se saattaa aiheuttaa lisää myrskyjä Kanarialla, jos tilanne säilyy pitempään. Koska kylmä ja myrskyt tulevat tällöin pohjoisesta, vaikuttavat ne Kanarian pohjoisiin saariin -siis myös Teneriffaan.

  Linkki kirjoitushetken säämalliin (etsi loop).

  http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&CONT=euro&MODELL=gfs&VAR=prec

  Meidän ei siis pitäisi ihmetellä, että näillä alueilla on luonnonmullistuksia, kuten vaikkapa Teneriffan Puerto de la Cruz’ssa saatikka saaren pääkaupungissa.

  Kuvausta menneestä:
  Santa Cruz de Tenerife kärsi 31. maaliskuuta 2002 kauhistuttavasta luonnonmullistuksesta. Vain kaksi tuntia kestäneessä paikallisessa kaatosateessa yli 200 litraa vettä neliömetriä kohti hukutti pääkaupungin alleen. Tuhannet kansalaiset, sadat asunnot ja liikehuoneistot, tuhannet ajoneuvot ja suuri osa julkista infrastruktuuria kärsi rajuilman tuhoisista seurauksista. Surullisinta oli kuolleet. Lisäksi syntyi runsaasti aineellisia menetyksiä, joiden loppusumman on arvioitu olleen yli sata miljoonaa euroa.

  Järistysrintaman uutiset vakiolinkin mukaan on kirjoitusvaiheessa tylsät:
  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Canaries
  Mutta, aina jotain:

  http://www.islandconnections.eu/1000003/1000043/0/27278/daily-news-picture.html

  Jos etsitte siltä alueelta eksotiikkaa, Islanti ei petä. Sillä siis saattaa olla jatkossa suurempaakin merkitystä aina Teneriffalle saakka.

  Muuten etsiskelen edelleen opettavaista artikkelia, joka johdattaisi Puerto de la Cruz’in mikroilmastosysteemejä ymmärtämään. Meri, Teide, korkeusasema, sateet ja aurinko luovat ilmiöitä, jotka kiehtoo.
   
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Miten siisti palsta ja aurinkokin paistaa :):LOL::). Hyvää äitienpäivää!
   
 17. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Melkoisia iltapäivälämpötiloja Puertossa. Alkaisi olla papalle jo liikaa. Nyt, kun täältäkin lumisateet on lopullisesti mennyttä elämää, on aika olla tyytyväinen kotimaan keleihin.

  Nuorisoa voi toki aina ”hauskuttaa”. Hehän usein lyövät leikkiä siitä, että kun vanhat ihmiset tapaavat, alkaa keskustelu sairauksista ja lääkkeistä. Ja totta. Kun tapailee nyt paluumuuttajia, kuka Espanjan mantereen puolelta, kuka saarilta, alkaa vertailu koetuista flunssista, tms. vilustumisista sekä allergioista. Eivät välty tartunnoilta nekään, jotka pysyvät kotiperäisen virus- ja bakteerikantojen piirissä. Aina voi silloin kehua Espanjan apteekkihintoja ja farmaseuttien avuliaisuutta.

  Tulivuoritutkijoiden puolelta alkaa tulla taas noita maailmanlopun ennusteita. Niillä on sikäli epäsuotuinen tehtävä, että niiden syklit on enempi satoja vuosia, kun meteorologi mokaa päivissä. Täytyy toivoa terveyttä ja kaikenlaista stabiliteettia, itse kullekin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Olen liikekannalla ja arkirutiinitkin kysyy tässä välillä aina aikaa, siitä hiljaisuus. Nyt on ihmetelty itärajaa ja sitten seuraa Lappi. Ahmapassi meni yli odotusten ja toistatuhatta kuvaa odottaa editointia. Kaikkea oli, ennen kaikkea ahmaa, mutta tuli lisää karhua, susi sentään vältti taltioinnin, siis tällä kertaa. Suomi on mahtava maa. Seuraavaksi kuvauskohteet ei ole niin vikkeliä. On aika rauhoittua, seurata seesteistä maisemaa. Hyttysiä ja mäkäröitä en kyllä kauheasti kaipaisi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Oh hoh! Alkaa olla kelit PdlC:ssa. Olisi lämpötila papalle jo liikaa. Kiinnostavaa on tuo ilmankosteus, 66%. Itse vilkaisin kotokeliä, ennen kuin hyppäsin prätkän kahvoihin: 55%.
  Ajoviiman tuntuman vuoksi tuo tulee aina kontrolloitua. Puerton kohdalla kosteus on oleellinen mikroilmaston osatekijä. Siinä opiskeltavaa riittää.

  Ensiviikolla sitten tutkimaan hyttysten lisääntymispotentiaalia, jonka toivon heikoksi juhannukseen saakka.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Semmoista se, matkailu. Lupauduin Espanjan mantereen asukeille Länsi-Lapin oppaaksi ja ollaan sitten oltu pohjustamassa ruskan jälkeistä aikaa. Lunta on täällä yhä, plänteissä.

  Just nyt ei kuulu espanjaa, mutta ranska on vahvana kyllä. Nuorisoa riittää, no, rajatusti.

  Melkein kaikki on kiinni ja tekijät kortistossa. Täällä ei nyt yrittäjä turistia tarvitse, ollaan lomalla.

  Tänä keväänä ei vielä juuri hyttynen lennä, eikä mäkärä pure.

  600 grammaa valmiiksi tehty, vakuumissa kalaa: 38 euroa. Hyvää! Kalakauppa uhmaa sesonkeja, Pirtukirkon kulmalla.

  Muutettiin vaihteeksi palveluntarjoajat. Tullaan kavereiden kanssa ja panostetaan syksyllä taas laatuun. Tultiin kuvausreissulle ja kuviteltiin, ettei tarvi panostaa kämppään. YlläsStar tuli nähdyksi. Antaa jatkossa olla.

  Puertossa nähdään jatkossa, eiku mennäänkin sinne enste, kun me lennetään sinne saarilta ja ne lentää vastaavasti kattelemaan mantereelta. Voidaan sitten katella yhdessä Äkäslompoloa, dokumentoidusti, muisteloina.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Vanhankin miehen elämä voi yllättäen olla kovin täynnä. Siksi en just nyt enempi kirjoittele. Olen kumminkin pannut huvittuneena merkille, että kun S24 kuolee, suoli tyhjenee tänne. Havainnoitavissa kärjekkäämmin jatkossa.
  Pärjäilkää...
   
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Helsingin keskustassa, entisessä ostosparatiisissa, alkaa todella olla yrityksien kuoleman kentät. Tule länsi-metro ja Pasila! Sitten seuraa pohjoinen ja itä, varjele bisnes, sitä, mitä Ville, Osmo ja Emma...

  Stockmann-konserni teki viime vuonna voittoa 17,6 miljoonaa euroa. Vielä toissavuonna konserni teki tappiota yli 50 miljoonaa euroa. Tehtäisiinkö tavaratalosta hotelli? Museovirasto vastustaa.

  Tilinpäätöksessä Stockmann kertoo, että konsernin liikevaihto viime vuonna oli reilu 1,3 miljardia euroa. Liikevaihto toissavuoteen laski noin neljä prosenttia. Lasku jatkunee.

  Konsernin liiketulos parani lähes 50 miljoonaa euroa, viimein, kahden vuoden raskaiden tappioiden jälkeen. Stockmannilla on korollista velkaa lähes 850 miljoonaa euroa. Siitä erääntyy Kauppalehden mukaan 150 miljoonan joukkolaina ensi keväänä.

  Konsernin kannattavin osa viime vuonna oli Lindex, ihan tosi !!! Vuoden viimeisellä neljänneksellä Stockmann teki voittoa 33,8 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin voittoa kertyi 4,3 miljoonaa euroa.

  Liikevaihto jatkaa laskua mm. vähenevän myymäläverkoston takia. Liikevoiton konsernitasolla toivotaan edelleen paranevan. Moni saa kenkää, myydään ja ulkoistetaan, herkut hei, kuka vei...

  Kurssikehitystä voi seurata esim. A-osakkeen kautta.

  Vuoden alusta

  +5.92%

  1v. muutos

  +33.39%

  2v. muutos

  +21.13%

  3v. muutos

  -30.40%

  5v. muutos

  -52.17%

  Vuoden ylin

  8.20EUR

  Vuoden alin

  6.45EUR

  12kk ylin

  8.20EUR

  12kk alin

  5.50EUR

  Kaikkien aikojen ylin 12.12.2006

  38.10 EUR

  Viimemainittu luku, verrattuna viimeaikaisiin noteerauksiin, kertoo karua kieltä.

  Kuluttajavihamielinen toimintaympäristö vaikuttaa Stockmannin vuokralaisten toimintaan ja vuokratuloihin sekä Stockmannin kiinteistöjen vuokrausasteeseen. Yrittäjät ei tee tulosta. Näillä tekijöillä on vaikutusta kiinteistöjen käypään arvoon. Ostaisiko hollantilaiset taas -tai joku? Ostovoimaan liittyvät epävarmuustekijät ovat ensisijaisia riskejä, jota ruplan kurssi Helsingin tavaratalon osalta kompensoinee. Stockmann opetteli riskien hallintaa Venäjällä. Kun siinä jäi pää vetävän käteen, on turistilla syytä taas tulla ostoksille Stadiin, mutta siinä tapauksessa aina vaan harvemmin autoillaan. Autoileeko muuten joku Kamppiin? Paljonko Stadissa maksaa parkki? Käykö joku vielä vaikka Vantaalta Stadissa ostoksilla? Entä keskustassa?

  Autuaita ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe. Kaikki tämä tarkoittaa jälleen bisnestä "ehostavia" remontteja. Niihin valtaosa budjetuista rahoista meneekin ja silloin subventoidaan tappiollista keskustakiinteistöä.

  Sokoksen keskustan tavaratalo on vuosikymmeniä ollut tappiollinen. Se oli uskomatonta 90-luvun alussa. Nyt tappiota ei juuri kukaan kummeksu. Tuloksesta ei ole voinut tehdä poistoja edes miljoonien remonttien osalta ja jo markka-aikaan remontoitiin sadoilla miljoonilla.

  Idea on pitkään ollut perinteisistä tavarataloista luopuminen ja niiden tilojen muuttaminen tuotemaailmoiksi, jotka sitten voidaa sujuvasti ulkoistaa -siis ne tappiot, tai kuvitteelliset voitot.

  Amerikkalainen "tuotemaailma" tarkoitti perinteisistä osastoista luopumista. Manikyyrimiehet konsultoi. Toteutus ei pelastanut Tukoakaan. Kauppojen oli muututtava viihdytyskeskuksiksi, mutta se on onnistunut parhaiten keskustan ulkopuolissa kauppah... siis ostosparatiiseissa. Ihan samat virheet voidaan tehdä PdlC'ssa. Jonkun mielestä merkit ovat jo näkyvissä -onhan esimerkiksi toi Centro Comercial La Villa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Tuosta hotellisuunnitelmasta olen kuullut minäkin. Noiden kahden tavaratalon, Stockmannin ja Sokoksen lisäksi pitää muistaa, että myös Aleksi13 on melkoisessa alamäessä. Ennen lähes joka kylällä sellainen oli ja kovaa meni. Ei mene enää ja suuria suunnitelmia tuon tavaratalon suhteen olen talon sisältä ihan lähiaikoina kuullut olevan sen pelastamiseksi. Stadissa ainoa kauppakeskus, joka pärjää, taitaa olla Forum. Kamppi on vähän niin ja näin, kaksi alinta kerrosta pärjää, Citycenterissä ei oikein pärjää kukaan, samoin Kluuvissa ja Galerie Esplanadissakin on hälyttävän vähän väkeä. Miksikö. Eläkepappa sen kirjoitti. Ei ole parkkipaikkoja. Se ostovoimaisin, autoileva kansanosa on ajettu Itiksen ja Jumbon kaltaisiin ostosparasiitteihin ilmaisine parkkipaikkoineen.... kiitos punavihersokeiden kunnallispoliitikkojen, jotka romantisoivat kävelykeskustoilla, autottomilla vyöhykkeillä ja muulla keskiaikaisella hölynpölyllä. Itse sanoisin, että jos rauhaa ja hiljaisuutta halajaa, kannattaa muuttaa maalle. Täällä sitä löytyy. Kokemusta on. Kaupunkiin kuuluu elämä, autoineen ja mahdollisuuksineen. Niin se vain on.

  Puerto Cruzissa on menossa samankaltainen kehitys, valitettavasti.
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  658
  Saadut tykkäykset:
  180
  Siinä löytämässäni calima-tutkassa sanotaan:

  It initially blows over from the Sahara desert, raises temperatures considerably, and usually dissipates within a day or two. When the visibility is greater than 2km, it is then called a “bruma”. During a calima, there is a localised temperature inversion, meaning the higher you go up, the hotter it gets.

  Calima ei jätä rauhaan saaria kesälläkään, mikä onkin loogista fysiikan kannalta.

  Järistykset on olleet hukassa koko kesän. Tylsää on niitä siten tutkailla. Miksi tanner on niin stabiili? Kas siinä ompi kysymys. Suuntaako jatkossa turistia välimereltäkin kohti Kanariaa -siis enenevissä määrin?
   
 25. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  449
  Pappa. Sen tantereen "stabiiliudessa" on hyvätkin puolensa.;)

  Voithan tutkailla kuinka kauan se stabiilina pysyy.:cool:
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti