Hae Anna.fi-sivustolta

Prologi epilogeineen

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä eläkepappa, 02.10.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  2.2.
  Näkyy olevan Puertossa taas sadepäivä. Jatkossakin niitä riittää ja karnevaalien alkuunkaan tilanteen ei ennusteta korjaantuvan, mutta parin viikon sisään päivälämpötilojen sentään ennustetaan nousevan. Ilman sateita olisi nyt calimaa. Järistyspuolella hiljaisuus jatkuu.
  Katselen kaikkea tuota nyt Suomesta. Eilen tuli Stadissa kymmeniä senttejä lunta, eli lumitöitä riitti ja tänään onkin sitten lakkopäivä; ”julkiset” ei liiku. Ensiviikolle on luvassa 14-asteen yöpakkasia -eli koettakaa kestää sitä Puerton ”talvea”, sekin kääntyy. Asioilla on puolensa. Minä kyllä tästä kotimaan talvesta nyt nautin. Loska loistaa poissaolollaan -ainakin toistaiseksi. Vaikka Puerton kämppä oli sikäläisillä standardeilla ihan mukava, on tämä ”skandinaavinen taso” varsin eri luokkaa. Kotiin oli mukava palata. Seuraavaksi Savoon varmistelemaan jäiden kantavuutta.
  Lisätään loppuun terveydellisiä neuvoja: :LOL:
   
  Last edited: 02.02.2018
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Laitetaanpa tämä tänne omaan ketjuun, jotta joku ei Antiguen ketjua luettaessa närkästy siitä, että tarina ei liity suoraan matkakertomukseen. Itse katson sen kuuluvan oman otsikkoni aiheeseen, koska jälkikirjoitustahan tämä, matkailun vaikutuksia.

  Vehkeet ei tykkää, kun niitä ei käytetä. Viimeksi oltiin 3 kk ja se oli jo kohtalokasta. Mersu ei ”oo antanu anteeksi” vieläkään. Huohotuspuolella on jotain. Semmoisia ne on, vanhat, mutta se on ehtoopuolella muutenkin; joku muukin ehkä...

  Kämpät tahtoo kanssa käyttämättöminä rapistua. Jopa hanat alkaa vuotaa, kun niitä ei käytetä -etenkin ne monitoimihanat. Pikkuhiljaa joutuu savupiiput lämmittelemään, tuuletushormit avaamaan ja kun on akut sekä mittausjärjestelmien patterit käyty läpi, alkaa lämmitysjärjestelmien kanssa aina jonkinmoinen askare. Se, että kiinteistö jätetään jopa puoleksi vuodeksi käyttämättä, tulisi monella tavalla ottaa huomioon. On huvittavaa kuunnella, että esim. viemäri on mennyt jäähän. Lapissa se ei silti ole ainutlaatuista, jos vapaa-ajanasunto on talvella pitkään tyhjillään. Jätevesipuolta ei aina osata eristää.

  Se on viikkojen rupeama, että kaikki on siinä määrin käyty läpi, että tietää, mitä pitää uusia, jotta kaikki taas toimii, moitteetta. Sekin auto, joka seisoi katoksessa, on ainakin vaarassa vaatia etujarrulevyjen uusintaa, ennenaikaisesti. Happi tahtoo yhtyä aineeseen.

  Linnut valittaa syöttöpaikalla, että sa*t*nan jätkä! Hillutaan pitkin etelänmaita ja me tehdään täällä kuolemaa. Anna sapuskaa!
   
 3. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Luulin, että tuo kiusaa vaan meitä vanhoja, kärttyisiä, ukkoja:
  https://www.is.fi/viihde/art-2000005554855.html
  Kun lopulta odotatte siinä hihnalla, katsokaa itse, miten ihmiset nykyjään käyttäytyvät. Jopa kärryt viedään kiinni hihnaan!
   
 4. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Heh, tuo typerä tapa nykyään lähinnä naurattaa siinä hihnan vieressä. Jengi tosiaan luulee, että ne laukut tulevat paljonkin nopeammin, jos hihnaan itsensä kiinni tumppaavat. Aika monta kertaa olen kovahkoon ääneen kysellyt, että tuleeko ne laukut paljonkin hitaammin, jos seisoisitte täällä viivan tienoilla ja antaisitte muidenkin laukkunsa bongata hihnalta. Pari tyyppiä on oikein hermostunut, että älä sä nulikka rupea vi....maan siinä. Olen vain naurahtanut takaisin tyyliin, ymmärrän tuskasi, mutta kerro ihmeessä paljonko nopeammin ne laukut tulee, vaikka istuisit siinä hihnalla. Kyynerpäätaktiikalla sitten vaan sekaan, kun edessä tonttuilevat. Iloisia ilmeitä silläkin saa aikaan, mutta "mähän sanoin" sarkastinen ilme vaan päälle, jotta oikein kiehuvat. Uskomattoman typerä tapa parkkeerata siihen hihnalle, niinkuin muita ei olisi olemassakaan. Propsit Jarkko Valteelle, että otti asian julkiseen pilkaamiseen esille. Josko edes joku noista tyypeistä tajuaisi. Tosin meikäläisen kokemuksella matkustamisesta, epäilen...
   
 5. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Last edited: 13.02.2018
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Näköjään pari järähdystä kohti varsinaista tulivuorta on tullut päivänmittaan, eli seurattava on -hyvin pitkän hiljaisuuden jälkeen :).
   
 7. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Palman järistykset ne vaan jatkuu. Nyt tosin merialueella, mutta välittömässä läheisyydessä. Kiintoisaa seurattavaa!

  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Canaries

  Laitan vähän Puertoon päivän kokemuksia tästä Etelä-Suomen säästä. Tulin eilen suolasohjossa Savosta Stadiin ja lumitöillä se alkoi, jotta pirssin sai paikoitetuksi. Helsingissäkin on nyt ihan talven näköistä. Lunta ei minusta ole missään Savo-PKS-välillä 42 cm, joka oli Savossa välillä ”virallinen” lukema. Lunta silti riittää ja liukkautta. Ihan piristävää. Semmoinen pitää talven olla. Nyt ollaan nollan tietämissä, mutta näköjään mennään jatkossa -7…-12 välille.

  Jatkossa on luvassa seuraavaa (ilmatieteenlaitos): Helmikuun kolmannella viikolla lähes koko maassa on tavanomaista kylmempää säätä, ja vielä viimeisellä viikolla maan pohjoisosassa on tavanomaista kylmempää säätä.

  Aviisit kertoo, että stratosfäärissä on tapahtunut muutos; polaaripyörre heikkenee, mikä enteilee kylmää loppukuuta jatkuen maaliskuulle pidempäänkin. Voi vaikuttaa kuulemma Kanarialla epävakaisuutena mm. viikolla 8. Tulevina vuosina teoriassa ilmiö voisi tehdä epävakaisuudesta normikelin. Liittyy napajäätikön sulamiseen ja sen polaaripyörteen edellytyksiin.

  Eli vaikka siellä ei helle olisikaan, nauttikaa nyt niistä shortseista ja hellemekoista, koska menee pirun pitkään, ennen kuin niitä kukaan ainakaan Suomessa tarvitsee, ulkona.

  Takkatulet edellyttää sitä säännöllistä polttelua, koska piippuhormit kostuu päästessään kylmiksi. Viikonloppuna takan polttelu on kyllä perusteltua, ennustetuissa yölämpötiloissa, joten pikkulämpimiä on syytä pitää, jotta vehkeet on lämpiminä, kun tarve tulee. Silloin auton esilämmittely on myös yhtä perusteltua.

  Lappiin on vielä aikaa. Sesonkina pysymme poissa, mutta toukokuussa saattaa tulla vielä takalle tarvetta. Odotellaan auringonpaistetta ja heikkoja tuulia. Silloin on jäillä mukava kävellä.

  Onko Puertossa yöt todella havaittavasti lämpimämpiä nyt?
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Pappa. Kiitos päivityksestä PKS säiden suhteen. Lunta ja pakkasta en kaipaa lainkaan, siksi kai itseäni täällä nytkin tylsistytän. Tosin tämä aamu on poikkeus kolmeen viikkoon, kun pilvenhattaraakaan ei vuoren ympärillä näy. Vaikea sanoa öiden lämpöisemmästä olemuksesta, kun emme ulkona myöhään ole viihtyneet. Se kertonee jotain, että olen nyt parina aamuna herännyt tilanteeseen, missä toinen peitto oli "potkittu" pois päältä ja vain yhdellä viltillä on menty. Ilmeisesti lämpöä on riittänyt. En myöskään ole enää herännyt siihen, että paleltaa, jos jokin osa kehosta on peiton alta pois. Eli vahva ehkä. Kelpaako vastaukseksi.
   
 9. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Palma on kieltämättä nyt eloisa:
  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Canaries
  Palmalla en muista tuollaista nähneeni, vaikka esim. Katlalla tuo olisi normikamaa. Olihan Teidelläkin pari vuotta sitten n. 100 minijäristystä.

  Mukava kuulla, että vällyjä voi öisin vähentää. Se polaaripyörre siis vaikuttaisi jatkossa, siis esim. ensi sesonkinakin, myös Kanarian keleihin, siis teoriassa, ehkä.

  Lisätäänpä tuohon brittien keltaisen lehdistön spekulaatio:
  https://www.thesun.co.uk/news/4658717/la-palma-volcano-canary-islands-cumbre-vieja-volcano/
  ja
  http://strangesounds.org/2018/02/ne...tic-azores-islands-new-volcanic-eruption.html
   
  Last edited: 14.02.2018
 10. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Palma (Cumbre Vieja) on rauhallisempi, vaan ei eloton:
  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Canaries.
  Lisätäänpä: Tulevat viiveellä, so. ei reaaliaikaisina, nuo tiedot, joten ihan vinkeesti jatkuu. Worst case skenaariossa se hyökyaalto muuten hukuttaisi koko alakaupungin :confused: ja muutkin sen rannikon kaupungit Teneriffalla.Kts. edellisestä 1. keltaisen lehdistön skenaario; siitä video.

  Katla ei ole noilla värinöillä uhka lennoille:
  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Katla?L=19
   
  Last edited: 15.02.2018
 11. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Tässä paikallisen El Dia-lehden uutisointia aiheesta. Kuva suurenee taas klikkaamalla.

  [​IMG]

  Järistyksiä näyttäisi olleen useita.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Last edited: 16.02.2018
 14. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 15. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Seismisesti on kovin rauhallista. Ei noita pikku järähdyksiä ole tarpeen linkittää.

  Lisätään: Suomessa on nyt yli 20-asteen yöpakkasia Etelä-Suomea myöten, joten jos kämppänne on "hoidossa", kannattaa tarkistaa talonmiespäivystys. Tämä kylmyys nimittäin jatkuu tovin.
   
  Last edited: 20.02.2018
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Yksi sitäkin merkittävämpi: magnitudi 4.1 on merialueella, vaan ei yksi pääsky kesää tee, sanoo vanha kansa.
  Huomenna Suomessa se arktisin päivä, eli sen jälkeen Antiguen kannattaa kysellä Elmerin kuulumisia. Kiusaako ikkunaveto? Monelta jäänee tiistaina se auto käynnistymättä.
   
 17. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  622
  Juu, hurjia ovat pakkaslukemat, jopa luettuna ennusteista lehdessä. Täällä siis ennustuksiin täysin päinvastainen sää, eli myrskyn, tuulen ja suuren vesimäärän sijaan, aurinko nousee kohta tuolta vuotren takaa esiin, ja taivas on kristallikirkas ilman pilviä. Kuinka kauan, on nut päivän kysymys.

  Kyllä se Elmeri pärjää. On kuulemma viihtynyt hyvin sylissä näillä pakkasilla ja ulos ei suostu menemään. Onneksi laitoin oman dieselautoni lämpimään talliin. Voi vielä lähteäkin käyntiin.

  Edit. Saarella on suositeltu välttämään ulkonaliikkumista tänään. Jotenkin vaikea uskoa tuota täältä "aina sateisesta" Puerto Cruzista käsin. Kuva otettu 5 min sitten meidän pihalta.

  [​IMG]

  Mitä mieltä, ulos, vai pitäisikö pysytellä sisällä...
   
  Last edited: 25.02.2018
 18. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 19. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Katla värähtelee leppoisasti, ei uhkaa lennoille:
  https://earthquakes.volcanodiscovery.com/map/Katla?L=19

  Aamulla Savossa oli -22,4. Järvenselkä hohkaa valkoisena aamuauringossa. Pitää odotella, että koiran kanssa viitsii aamulenkille.

  Seismisesti Kanariansaaret on vaipuneet uinumaan; ei värähdystäkään. Nyt on syytä nauttia siitä auringosta siellä lämmössä. Näiden pakkasten jälkeen uhkaa Stadissa muutamassa viikossa nollakelit.
   
 20. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Teide on tarjonnut yhden "röyhtäisyn", eli kovin on rauhallista. Katla on aktiivisempi, mutta rauhallinen suhteellisesti ottaen.
  Stadissa jää suli auringossa asfaltilla. Sitten tuli pilvet, hyvin kevyt lumisade ja snadi tuuli. Viikonloppua kohti ennustetaan kääntyvän plus-keleiksi päivisin. Loska siis palannee. Jos niin käy suuntaan Savoon. Eipä kumminkaan pakkaset palelluta nyt Kanarialtakaan palaavia.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  El Hierron kulmalla on jyrähtänyt.

  Date & time: Tue, 13 Mar 05:35:56 UTC
  Magnitude: 3.5
  Depth: 31.0 km
  Epicenter latitude / longitude: 27.6488°N / 18.143°W [Map]
  Nearest volcano: El Hierro (16 km)
  Primary data source: IGN
   
 22. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 23. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  No nyt, kun kävelee kotimaassa aurinkoisilla kantohangilla, voi alkaa pohtia, mitä jäin kaipaamaan Puerto de la Cruz’sta. Suhteellisen lämmin keli on luonnollisin vastaus. Leipä, kananmunat, ruokatarvikkeet ylipäänsä, vuorten mahtavat patikkamaastot…

  Mutta, mutta… nyt on kotona lelut käsissä, fasiliteetit kunnossa, maalishanget alkaa olla kohta parhaimmillaan ja eläkeläisellä on aikaa ”katsella, kuunnella kevättä”. Ihan äkkiä ei kaipuu Puertoon siis iske. Kun pimeä ja loska taas saa, voi mieli muuttua, mutta tuskin enää talvehtijaksi rupean.
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
 25. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  187
  Last edited: 28.04.2018

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti